Whitsundays met Ocean Rafting

Dagtour naar de Whitsundays met Ocean Rafting

Home / Australië / Dagtour naar de Whitsundays met Ocean Rafting

Voor vertrek naar Australië wist ik één ding zeker: ik wilde de Whitsundays bezoeken. Wel wilde ik graag het weer afwachten en dus boekte ik pas 1 dag van te voren een dagtour met Ocean Rafting. Achteraf gezien was dit één van de mooiste dagen van de hele reis en was ik zo blij dat we bij deze organisatie geboekt hadden. Kijk je mee naar een dag in het paradijs?

Over Ocean Rafting

Ocean Rafting is een organisatie die letterlijk talloze awards heeft gewonnen in de afgelopen jaren. De belangrijkste prijzen zijn, wat mij betreft, voor hun ecologisch verantwoord ondernemen. Deze touroperator zet zich in voor het behoud van de Great Barrier Reef en draagt er zorg voor dat ze zo weinig mogelijk de natuur belasten. Een ander groot pluspunt is dat Ocean Rafting dagtours naar de Whitsundays aanbiedt. Veruit de meeste organisaties bieden enkel meerdaagse tochten aan, omdat ze per zeilboot de zee op gaan. De naam zegt het eigenlijk al: Ocean Rafting maakt gebruik van grote rafts die eigenlijk ooit ontworpen zijn voor reddingsoperaties op zee. Hierdoor kunnen ze snelheden tot wel 70km per uur halen. Ideaal, want hiermee kun je de Whitsundays dus ook prima in één dag bezoeken.

Ocean Rafting in Airlie Beach

Klaar voor vertrek!

Bij het reserveren blijkt dat er nog precies 2 plaatsjes over zijn voor de volgende dag. Ocean Rafting beschikt over 6 boten en 2 verschillende dagtours. De Northern Exposure en de Southern Lights zijn nagenoeg gelijk aan elkaar, behalve dan dat je bij de eerstgenoemde 2 keer gaat snorkelen in plaats van 1 keer. Daarom kiezen wij dan ook voor de Northern Lights: we willen zo veel mogelijk van de onderwaterwereld zien.

We melden ons een half uur voor vertrek in de haven van Airlie Beach. Bij het aanmelden krijg je de vraag of je tegen bijbetaling van 16 dollar mee wilt lunchen en of je een wetsuit en snorkel wilt huren. Een wetsuit heb je echt nodig vanwege de pijlstaartroggen die in dit gebied leven. Ook beschermt het pak tegen kwallen.

Nadat we onze wetsuits aangetrokken hebben, maken we kennis met onze tour guides voor vandaag en is het tijd om aan boord te gaan. Er is op de raft plek voor 25 personen en een paar mensen mogen voorop de rand van de raft zitten. Mij is dit wat te spannend, vooral als we straks met snelheden van boven de 50 kilometer per uur over het water gaan.

Wetsuit

Snorkelen boven het koraal en tussen de vissen

Ik was voor vertrek enigszins zenuwachtig, omdat ik het niet zo op boottochten heb. Varen is niet bepaald mijn hobby en ik voel dus een gezonde spanning als ik aan boord van de raft ga. Deze kriebels blijken nergens voor nodig. Omdat de raft zo hard gaat, voel je totaal geen instabiliteit, precies datgene wat ik aan een gewone boot zo vervelend vindt. We vliegen bijna over het water en ik geniet met volle teugen van de wind, het prachtige uitzicht en de warme zon. Nadat we een tijd gevaren hebben, legt de raft stil: tijd voor de eerste snorkelsessie.

De Whitsundays zijn in 2017 getroffen door een cycloon, waardoor de koraalriffen enorm veel beschadiging hebben opgelopen. Wij stoppen bij Maureens Cove waar het koraal inderdaad beschadigd is, maar waar ook nog genoeg delen in tact zijn. Na ongeveer een half uurtje snorkelen keren we terug naar de boot.

Maureen Cove

De tweede stop maken we in Manta Ray Bay, oftewel, de baai van de mantarog. Mantaroggen zien we hier helaas niet, maar er zwemmen wel andere vissen om ons heen. Ik schrik even als ik een vis ter grootte van mijn onderbeen op me af zie zwemmen, maar het dier is totaal niet in mij geïnteresseerd. Ik vind het fantastisch om zo dichtbij deze prachtige beesten te zijn en letterlijk tussen de scholen vissen te zwemmen.

Whitsunday

Adembenemend mooi uitzicht vanaf Hill Inlet

Na de tweede snorkelsessie varen we door naar onze eindbestemming, Whitehaven Beach. Voor we het intens witte strand zelf betreden, wandelen we eerst nog een stuk bergopwaarts naar Hill Inlet. Dit is hét uitzichtpunt van de Whitsundays. Niet iedere touroperator mag hier naartoe komen, aangezien het dan veel te druk zou worden. Ocean Rafting heeft wel toegang tot deze plek en jeetje, wat is dit gaaf. Ik heb echt met open mond staan kijken en mijn camera draaide overuren. Enige nadeel? Alle mensen die per se een selfie wilden op deze fantastische plek, zonder echt te genieten van het uitzicht. Ik snap dat het verleidelijk is, maar mijn tip is toch echt om gewoon te genieten van het natuurschoon wat zich voor je uitstrekt.

Hill Inlet Hill Inlet Hill Inlet

Whitehaven Beach: ik heb het paradijs gevonden

Na zo’n 15 minuten op Hill Inlet te hebben gestaan, roept de gids iedereen bij elkaar. Het is tijd om naar Whitehaven Beach te gaan, de plek waar het stiekem allemaal om draait. Ook hier mogen slechts een paar boten per dag naartoe, waardoor ik opnieuw ontzettend blij ben met mijn keuze voor deze organisatie. Over Whitehaven Beach kan ik kort maar krachtig zijn: dit is het paradijs. Het witte zand is lekker koel aan mijn voeten, terwijl de zon de rest van mijn lijf verwarmt. Het water is kraakhelder en de kleur lijkt bijna nep, zo blauw. Het is helemaal niet druk op Whitehaven Beach en ik wil hier het liefst de hele dag blijven. Gelukkig hebben we zo’n 1,5 uur de tijd voor we gaan lunchen en weer terug varen.

Whitehaven Beach Whitehaven Beach

Mijn vriend en ik wandelen op ons gemakje over het strand en we prijzen ons voor de zoveelste keer gelukkig dat we dit soort plekjes kunnen bezoeken. Wat kan de wereld toch mooi zijn. We slenteren terug naar de raft, waar we meteen aan kunnen schuiven voor een lunch bestaande uit salades, kip, kaas en andere lekkernijen. Ook de typisch Australische lemmingtons (een soort cake met chocolade en kokos) ontbreken niet.

Whitsundays met Ocean Rafting

Na de lunch is het dan toch echt tijd om afscheid te nemen van de Whitsundays. We varen terug naar Airlie Beach en al veel te snel komt de haven weer in zicht. Deze dagtour naar de Whitsundays zal ik in ieder geval nooit meer vergeten.

Wil je zeker weten dat je op de dag van jouw keuze mee kunt op deze dagtour? Boek dan van tevoren alvast je tickets. Zeker in het hoogseizoen kunnen deze trips al vroeg volgeboekt zijn.

Overnachten nabij Whitsundays

Wanneer je wilt overnachten nabij Whitsundays, kun je dit het beste in Airlie Beach doen. Wij verbleven zelf in Whitsundays BNB Retreat, een verborgen paradijsje waar je je meteen thuisvoelt. Vanuit Airlie Beach kun je verschillende tours naar Whitsundays boeken. Wij boekten onze dagtrip met Ocean Rafting via Leonie, de eigenaresse van Whitsundays BNB Retreat, en ontvingen daardoor 20% korting. Lees hier meer over mijn ervaring met Whitsundays BNB Retreat.

Whitsundays BNB Retreat

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven