Verblijven in Parijs

10x fijne hotels in het centrum van Parijs

Home / Frankrijk / Parijs / 10x fijne hotels in het centrum van Parijs

Het historisch centrum van Parijs concentreert zich rondom de rivier de Seine, met de eilanden Île Saint-Louis en Île de la Cité als middelpunt. Als je een stedentrip naar Parijs maakt en op een centrale plek wilt verblijven, kies je voor een accommodatie in de wijken Le Marais, Saint-Germain-des-Prés, Quartier Latin of  Saint-Germain-l’Auxerrois. Deze wijken zijn centraal gelegen en vanaf hier zijn de bekendste bezienswaardigheden gemakkelijk te bezoeken. Daarnaast zitten er zitten talloze hotels en restaurants. Zoek je nog een hotel in Parijs? Ik deel 10 fijne hotels in Parijs Centrum met je.

Hotel du College de France

Middenin het 5e arrondissement, oftewel Quartier Latin, ligt Hotel du College de France. Dit hotel wordt omgeven door horecazaken en is de ideale accommodatie voor wie middenin het toeristische centrum van Parijs wil verblijven. De beroemde Notre Dame ligt op 500 meter afstand en in 10 minuten wandel je naar de prachtige Jardin du Luxembourg. De kamers zijn klein maar comfortabel en schoon. Vanaf het smalle dakterras heb je een mooi uitzicht over de wijk en het personeel is heel vriendelijk en behulpzaam. Hotel du College de France is een knus hotel in het centrum van Parijs wat de ideale uitvalsbasis vormt tot de stad.

Quartier Latin Parijs

Hôtel de Roubaix

Op het randje van Le Marais, één van de oudste wijken van Parijs, zit Hôtel de Roubaix. Dit gezellige, kleurrijke hotel staat bekend om zijn vriendelijke personeel en gezellige gemeenschappelijke ‘woonkamer’. De hotelkamers zijn gezellig ingericht en je krijgt iedere dag schone handdoeken. Het ontbijt is lekker en veelzijdig. In Le Marais zitten veel goede restaurants  voor de lunch en het diner. Qua bezienswaardigheden liggen het Louvre, de Notre Dame en Centre Pompidou allemaal op loopafstand. Hôtel de Roubaix heeft een erg goede prijs-kwaliteitverhouding. Naast tweepersoonskamers heeft dit hotel ook kamers voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 1 kind.

Le Marais

Hôtel Des Marronniers

Een super sfeervol hotelletje in de wijk Saint-Germain-des-Prés is Hôtel Des Marroniers. Eén van de grootste pluspunten van het hotel is de sfeervolle binnentuin. Hier geniet je in de zomer van een heerlijk ontbijt op het terras of een drankje in de namiddag. In de binnentuin is het opvallend rustig: heerlijk om even bij te komen van een dag in de drukke stad. De kamers hebben een typisch Parijse charme en inrichting. Saint-Germain-des-Prés is de oudste wijk van Parijs, dus je kunt je voorstellen dat elk straatje hier prachtig is. In de directe omgeving vind je bezienswaardigheden als Musée d’Orsay, Jardin du Luxembourg en de 17e eeuwse Église Saint-Sulpice.

Saint Germain des Pres

Hotel L de Lutece – Notre-Dame

Midden op Île Saint-Louis, één van de twee eilanden in de rivier de Seine, zit Hotel L de Lutece. Centraler gelegen wordt het niet: dit is echt het hart van Parijs. De kamers zijn modern ingericht en ondanks hun geringe oppervlakte voelen ze toch ruim aan. Ondanks de centrale ligging is het hotel heerlijk rustig. Bijzonder, want je zit echt om de hoek van de Notre Dame en Saint Chapelle. Bij het ontbijt serveren ze hier zoveel mogelijk lokale producten. Het is dus zeker een aanrader om een ontbijt bij te boeken. Hotel L de Lutece is echt een goede accommodatie voor wie een hotel in Parijs Centrum zoekt!

Saint Chapelle

Novotel Paris Les Halles

Novotel Paris Les Halles is in 2024 compleet gerenoveerd en het voelt hier dan ook echt alsof je in een gloednieuw hotel slaapt. Het hotel ligt in Le Marais en heeft een heerlijk eigen terras voor de deur. Zeker in de zomer is het natuurlijk een grote luxe om te kunnen ontbijt op het terras van je hotel in het centrum van Parijs. Het metrostation Les Halles zit om de hoek van het Novotel, waardoor je gemakkelijk de rest van de stad verkent. Het Louvre , de Notre Dame en Centre Pompidou liggen allemaal op 10 minuten lopen en ook bekende winkelstraten als de Haussmann Boulevard en Rue de Rivoli liggen op loopafstand. De kamers van het Novotel zijn voor Parijse begrippen lekker ruim. Daarnaast is het er heerlijk stil.

Het Louvre

Regyn’s Montmartre

De wijk Montmartre behoort niet tot het centrum van Parijs, maar toch wil ik ook graag een hotel in deze wijk uitlichten. Als je namelijk met de trein naar Parijs reist, arriveer je op Gare du Nord, een station op zo’n 20 minuten lopen van Montmartre. Het kan dus fijn zijn om hier in de buurt te zitten, in plaats van in het centrum. Daarnaast is Montmartre gewoon een ontzettend sfeervolle wijk om te verblijven. Regyn’s Montmartre is een typisch Frans hotelletje met kleine maar mooi ingerichte kamers vanaf waar je een prachtig uitzicht over Montmartre hebt. De beroemde Sacre Coeur ligt op 10 minuten lopen en in 5 minuten sta je voor Moulin Rouge. Het centrum van Parijs is in 20 minuten met de metro te bereiken. De prijs-kwaliteitverhouding van dit hotel is ook top.

Montmartre

The People – Paris Marais

The People is een hostel in Marais, maar heeft naast slaapzalen ook privékamers met eigen sanitair. Het prijsniveau ligt wat lager dan bij andere hotels, terwijl je minstens een net zo’n fijne kamer krijgt. Het hostel is super netjes en schoon en als je de gezelligheid op wilt zoeken, kan dat in de gemeenschappelijke ruimtes. Er zijn meerdere vestigingen van The People in Parijs, maar die in le Marais is de meest centrale. Opéra Bastille, Sainte-Chapelle, de Notre Dame en Centre Pompidou liggen allemaal om de hoek van het hostel. Daarnaast is de metrohalte Sully – Morland bijna voor de deur gelegen.

Le Marais

Villa des Princes

Villa des Princes is een charmant boetiekhotel in het centrum van Parijs, gelegen in de wijk Saint-Germain-des-Prés. De kamers zijn simpel maar mooi ingericht en de bedden zijn heerlijk comfortabel. Het ontbijt is lekker en het personeel is heel behulpzaam en staat voor je klaar. Het hotel is centraal gelegen en vanaf hier wandel je gemakkelijk naar de Notre Dame, het Louvre en de bijzondere winkels en gezellige cafés in Saint-Germain-des-Prés. 

Verblijven in Parijs

Hotel Les Bulles De Paris

Dit hotel ligt middenin het gezellige Quartier Latin en is de ideale uitvalsbasis tot het centrum van Parijs. Les Bulles De Paris is knus en sfeervol en heeft het zelfs een sauna en hammam. Tegen bijbetaling mag je daar gebruik van maken. Zeker als je Parijs in het najaar of de winter bezoekt is dat natuurlijk een heerlijk pluspunt. De kamers zijn allemaal ontzettend netjes en de wat luxere kamers hebben zelfs een bubbelbad. Dat is toch wel een unicum in het centrum van Parijs waar de gemiddelde hotelkamer nog niet eens een gewoon bad heeft. 

Quartier Latin Parijs

123paris city

De laatste accommodatie in dit overzicht met fijne hotels in Parijs centrum, is geen hotel maar een appartement. Zeker als je met meer dan 2 personen gaat, ben je met een appartement in de regel goedkoper uit. Een mooi en centraal gelegen appartement in het hart van de stad, is 123paris city. Ze bieden verschillende appartementen aan, voor 2 tot maximaal 6 personen. Alle appartementen zijn smaakvol ingericht en lekker ruim. Daarnaast zijn ze uitgerust met een keuken, zithoek en nette badkamer. Sommige appartementen hebben zelfs een balkon met zitje. Het appartementencomplex ligt middenin de gezellige wijk Le Marais, waar het barst van de goede restaurants en gezellige cafés.

Le Marais

De leukste wijken in Parijs

Twijfel je nog een beetje in welke wijk in Parijs je het liefst wilt verblijven? In ons artikel over de leukste wijken in Parijs vertellen we je alles over de wijken die in dit overzicht voorbij zijn gekomen.

Wat te zien en doen in Parijs

Natuurlijk wil je niet alleen weten waar je het beste kunt overnachten tijdens een stedentrip in Parijs, maar ook wat er allemaal te zien en te doen is. Check daarvoor onderstaand artikel vol tips. 

Sacre Coeur

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven