Verblijven in Parijs

5x de leukste wijken van Parijs: tips waar te verblijven

Home / Frankrijk / Parijs / 5x de leukste wijken van Parijs: tips waar te verblijven

Vraag je je af waar te verblijven in Parijs tijdens een stedentrip? Dat kan ik me goed voorstellen. Er zijn namelijk veel leuke wijken in Parijs en elk stadsdeel heeft zijn eigen charme en voordelen. De leukste wijken van Parijs bevinden zich in het hart van de stad en ik help je graag bij het kiezen van een plek om te verblijven in Parijs. Kijk mee naar de mooiste en leukste wijken in Parijs!

Saint-Germain-des-Prés

Eén van de leukste wijken in Parijs is Saint-Germain-des-Prés. Dit is één van de oudste delen van de stad en als je hier rondloopt voel je de geschiedenis. In de 11e eeuw werd de Église Saint-Germain-des-Prés gebouwd, waarna er een hele wijk omheen ontstond. Deze kerk is vandaag de dag de oudste kerk van Parijs en ik kan je zeker aanraden om hier even een kijkje te gaan nemen. Vooral het plafond is prachtig om te zien. Van oudsher is Saint-Germain-des-Prés de wijk waar intellectuelen en filosofen samen kwamen. Tegenwoordig zitten er vooral veel winkels uit het hogere segment, mooie horecazaken en talloze cafés. Vooral ’s avonds komt de wijk echt tot leven en is het een populaire spot om te eten, te drinken en te stappen.

Bezienswaardigheden in Saint-Germain-des-Prés:

 • Musee d’Orsay
 • De historische Cour du Commerce Saint-André passage
 • Jardin du Luxembourg
 • Pont des Artes (de brug waar ooit duizenden slotjes aan hingen)

Verblijven in Parijs Verblijven in Parijs

Montmarte

Montmartre is waarschijnlijk de bekendste wijk van Parijs. Wie heeft er nou niet ooit een portret van zichzelf laten tekenen op het wereldberoemde Place du Tetre? Ik vind  Place du Tetre veel te druk en toeristisch, maar Montmartre zelf heeft haar charme niet verloren. Omdat de wijk tegen een heuvel opgebouwd is, voelt het heel anders dan de rest van Parijs. Zeker in de (hele) vroege ochtend is Montmartre bijna meer een dorp te noemen dan een wijk in Parijs. Reis je met de trein? Dan is Montmartre een slimme wijk om te verblijven in Parijs. De Thalys uit Nederland komt namelijk aan op Gare Du Nord. Vanaf hier loop je in 10 minuten naar Montmartre.

Bezienswaardigheden in Montmartre:

 • Sacre Coeur
 • Place du Tetre
 • Cimetière de Montmartre
 • Kuntcentrum Halle Saint-Pierre

Montmartre Montmartre

Le Marais

Ook Le Marais is één van de oudste, oorspronkelijke wijken van Parijs. In de tijd van Napoleon en stadsarchitect Haussmann zijn veel wijken plat gegooid om plaats te maken voor enorme boulevards en straten. Le Marais is dat, net als Saint-Germain-des-Prés en Montmartre, gelukkig bespaard gebleven en dus vind je hier nog veel van die typische, Parijse charme. Le Marais ligt aan de noordelijke oever van de Seine, een stukje ten oosten van de grootste bezienswaardigheden van de stad. Als je graag een accommodatie hebt op een plek vol gezellige restaurants, bars en vertier, kan ik je aanraden om in Parijs te verblijven in Le Marais. Zelf vind ik dit ook één van de leukste wijken van Parijs en ik vind dit de leukste plek om uit eten te gaan.

Le Marais zelf heeft geen grote bezienswaardigheden, maar er onderstaande bezienswaarwdigheden liggen allemaal nét op de rand van de wijk:

 • Notre Dame
 • Saint Chapelle
 • Centre Pompidou
 • Het Louvre (15 minuten lopen)

Le Marais Le Marais

Quartier Latin

Aan de overkant van de Seine ligt Quartier Latin. Deze wijk is al sinds de 14e eeuw dé studentenwijk van Parijs. Middenin Quartier Latin staat namelijk de gerenommeerde Sorbonne Universiteit. Het verhaal gaat dat hier ook de naam van de wijk vandaan komt: aan de universiteit werd vroeger in het Latijns les gegeven. Tegenwoordig is Quartier  Latin nog steeds een studentenwijk, al zijn er minstens net zo veel toeristen te vinden. Als je vanaf de kade van de Seine de wijk inloopt zijn de eerste straten wat overweldigend met veel döner kebab zaken en schreeuwerige uithangborden. Loop je echter wat verder door, dan zie je dat Quartier Latin veel charme heeft. Daarnaast is de wijk heel centraal gelegen en bevinden de meeste bezienswaardigheden zich op loopafstand.

Bezienswaardigheden in Quartier Latin:

 • Pantéon
 • National Museum of Natural History
 • Jardin des Plantes (botanische tuin)
 • Notre Dame
 • Saint Chapelle

Quartier Latin Parijs

#5 Montparnasse

Middenin de wijk Montparnasse staat de Tour Montparnasse, de hoogste wolkenkrabber van Frankrijk. Tegen betaling kun je naar boven om te genieten van een adembenemend mooi uitzicht over de stad. Leuk, maar de wijk Montparnasse heeft nog veel meer te bieden. Dit deel van Parijs was vooral in de jaren ’20 heel populair onder kunstenaars. Er zijn verrassend veel cafés uit die tijd in originele staat bewaard gebleven, dus duik zeker af en toe een zaakje binnen. Verder is het in Montparnasse ’s avonds gezellig druk en zitten de terrassen altijd vol. Je vindt hier veel unieke kunstwinkels en mooie design hotels.

Bezienswaardigheden in Montparnasse:

 • Tour Montparnasse
 • Catacomben van Parijs
 • Cimetière du Montparnasse (prachtige begraafplaats)
 • Jardin du Luxembourg (15 minuten lopen)

Leukste wijken Parijs

Doen in Parijs

Wil je weten wat je zeker moet doen als je in Parijs bent? Check dan onderstaand artikel vol tips en meer informatie. 

Wat te doen in Parijs Lafayette Parijs

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven