Menu
Reisproducten / Reistips

Review: Osprey backpack, speciaal voor vrouwen

In het verleden heb ik heel wat afgesjouwd met mijn backpack. Toen ik jaren geleden voor het eerst met een rugzak op reis ging, leende ik de oude backpack van mijn vader. Toen al, was deze rugzak 20 jaar oud en ondertussen valt hij van ellende uit elkaar. Ook weet ik stiekem al jaren dat deze helemaal niet zo geschikt is voor mijn figuur en heb ik standaard rugpijn na een kwartiertje lopen. Toen ik de speciale damesrugzakken van Osprey tegenkwam, wist ik dat het nu echt tijd was voor een nieuw exemplaar. 

Waarom een goede backpack belangrijk is

Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat een goede backpack ontzettend belangrijk is. Zoals gezegd, liep ik de afgelopen jaren rond te sjouwen met een tweedehands backpack die totaal niet bij mijn figuur past. De schouderbanden sneden en de rugzak was te groot waardoor ik enigszins krom liep om deze te kunnen dragen. Ik had veel last van mijn rug en het was gewoon niet comfortabel om lang met deze tas te lopen. Tijdens rondreizen door Azië vervloekte ik dat ding dan ook regelmatig.

Zo liep ik dus te sjouwen met mijn oude backpack.

Osprey backpack, speciaal voor vrouwen

Toen ik na al die jaren dan toch eindelijk besloot om op zoek te gaan naar een nieuwe rugzak, kwam ik al snel uit bij Osprey. Dit merk heeft namelijk backpacks speciaal ontworpen voor vrouwen. Ik moet bekennen dat ik in eerste instantie wat sceptisch was: hoezo, speciaal voor vrouwen? Een backpack is een backpack, toch? Ik bleek er compleet naast te zitten met dit idee.

Osprey Backpack voor VrouwenOsprey Backpack voor Vrouwen

Osprey ontwikkelt al sinds de jaren ’70 backpacks van hoge kwaliteit. Sinds 25 jaar ontwerpen ze rugzakken speciaal voor vrouwen. Deze rugzakken staan bekend om hun perfecte pasvorm en goede ventilatie. Dankzij de speciale padding op de rug heb je nooit meer last van klamme zweetplekken en kan de rugzak ‘ademen’. Dat scheelt echt een hoop! Ik voel een groot verschil met mijn oude backpack: in feite voel ik deze niet eens tegen mijn rug aan zitten. Omdat hij heel mooi aansluit op mijn rug, wordt het gewicht van de Aura AG 65 heel gelijkmatig verdeeld.

Osprey Dames Rugzak

De schouderbanden van de Osprey damesrugzakken zijn een stuk smaller dan die van reguliere backpacks én zijn ergonomisch gevormd. Dit betekent dat ze zo goed mogelijk aansluiten bij de natuurlijke vorm van je schouders. Het draagcomfort wordt hier enorm door vergroot. De schouderbanden zijn zacht en passen perfect op mijn schouders. Ze zijn in lengte verstelbaar en zo strak of los te maken als jij wilt.

Osprey Dames Rugzak

De heupgordel van de damesrugzakken is ook nog de moeite van het vermelden waard. Deze klemt zich vast om je heupen, waardoor je schouders veel minder belast worden. Het draaggewicht ligt nu voor een groot deel bij de heupen en niet alleen bij je schouders. Ik vind dit echt het grootste pluspunt van deze rugzak, want het scheelt écht veel als het gewicht goed verdeeld wordt over je hele bovenlichaam.

Osprey

In deze korte video laat Rosie Mansfield, product manager bij Osprey, nog eens heel duidelijk waarom een speciale backpack voor vrouwen écht belangrijk is.

Bepaal de ideale backpack via de PackSizer app

Ieder lichaam is anders en dat is iets om rekening mee te houden bij de keuze voor een rugzak. Osprey heeft daar iets heel handigs op verzonnen: de PackSizer app. Deze gratis app berekent op basis van jouw foto welke backpack geschikt is voor jouw figuur en wel type je moet kiezen. Ik uploadde een volledige foto van mijzelf en daarna vroeg de app om aan te geven waar mijn taille en schouders zich bevinden. Op basis hiervan berekent hij welke tas het beste bij je past en hoe lang deze moet zijn. Een mega slim systeem als je het mij vraagt en het werkt hartstikke goed.

Afbeeldingsresultaat voor packsizer appAfbeeldingsresultaat voor packsizer app