Kaaps Schiereiland

Tips Kaap de Goede Hoop: het Kaapse schiereiland in één dag

Home / Zuid-Afrika / Tips Kaap de Goede Hoop: het Kaapse schiereiland in één dag

Het Kaapse schiereiland, ook wel de cape peninsula genoemd, is een prachtig gebied onder Kaapstad. Op het schiereiland ligt ook Kaap de Goede hoop, het meest zuidelijke puntje van Zuid-Afrika. Hoewel je je op het Kaapse Schiereiland gemakkelijk meerdere dagen kunt vermaken, kun je de hoogtepunten ook in één dag zien. Ik geef tips voor Kaap de Goede hoop en laat graag onze route langs de mooiste plekken van het Kaapse schiereiland zien.

Muizenberg

De eerste stop van onze roadtrip om het Kaapse schiereiland is het strand van Muizenberg. Dit strand is vooral bekend vanwege de vele kleurrijke strandhuisjes. We kwamen regelmatig ansichtkaarten tegen waarop dit vrolijke tafereel was afgebeeld, dus we waren voorbereid op flink wat mensen die dit strand ook wilden bekijken. Toen we ’s ochtends aankwamen, hadden we echter het hele strand voor onszelf. Het strand van Muizenberg is heel wijds. Toen Kimber hier tijdens haar rondreis door Zuid-Afrika was, was het ook ’s middags niet druk.

Kaapstad centrum – Muizenberg: 28 kilometer

Muizenberg Muizenberg

Onderweg naar Simon’s Town

Wanneer je je weg vervolgt richting het zuiden, kom je langs het kleine stadje Simon’s Town. In de baaien rondom deze stad zwemmen vaak walvissen, dus houd je ogen goed open. Er zijn langs de weg verschillende parkeerplaatsen waar je even kunt stoppen om de walvissen van dichterbij te bekijken. Wij hadden geluk en hebben onderweg meerdere walvissen gezien. Erg indrukwekkend!

Naast walvissen spotten, kun je nog iets anders tofs doen in Simon’s Town. Vanaf hier worden namelijk coasteering tours georganiseerd. Coasteering lijkt op canyoning, alleen in plaats van springen en zwemmen in de rivier, vindt dit plaats langs de kust. Je gaat snorkelen, zwemmen en van rotsen springen.  De hoogste sprongen zijn 10 meter, maar niks moet. Als je niet durft zijn er altijd alternatieve routes. Coasteering is een uniek avontuur op het Kaaps Schiereiland.

Coasteering Simon's TownZuid-Afrika verslag Zuid-Afrika verslag

Boulders Beach

Onze volgende stop is Boulders Beach. Dit is een afgesloten en beschermd stuk strand dat vooral bekend is vanwege de honderden pinguïns die er leven. Bij pinguïns denk ik toch al snel aan koude gebieden, dus ik vond het bijzonder om ze zo in de zon op het strand te zien. Ondanks dat ik Boulders Beach prachtig vond, moet ik wel zeggen dat ik het Stony Point Nature Reserve in Bettysbaai nog indrukwekkender vond. Toch vond ik het ook zeker de moeite waard om Boulders Beach te bezoeken. Ik denk niet dat het kijken naar deze leuke en grappige beestjes ooit gaat vervelen, zeker niet in zo’n geweldige omgeving. Boulders Beach is dan ook niet voor niets één van de populairste stops op het Kaapse Schiereiland.

Muizenberg – Boulders beach: 19 kilometer

Zuid-Afrika verslagBoulders BeachZuid-Afrika verslag

Cape Point, Table Mountain National Park

Vanuit Boulders Beach reden we naar Table Mountain National Park. De naam van dit nationale park is een beetje verwarrend. Dit gebied heeft namelijk weinig te maken met de Tafelberg. Wat je hier wel vindt is kilometers vol prachtige natuur. Een van de hoogtepunten van het park is Cape Point, het meest zuidelijke puntje van het Kaapse schiereiland. Het is een hele klim naar boven voordat je echt op Cape Point zelf staat, maar het uitzicht is echt de moeite waard. Er is trouwens ook een klein treintje wat je naar boven kan brengen, maar de wandelroute naar boven is eigenlijk te mooi om over te slaan.

Om Cape Point en Table Mountain National Park te bezoeken, heb je een entreeticket nodig. Deze kost 360 rand per persoon. Dit komt neer op zo’n 21 euro. Je rijdt vanzelf op het loket als je navigeert naar Cape Point of Kaap de Goede Hoop. 

Muizenberg – Cape Point, Table Mountain National Park: 23 kilometer

Zuid-Afrika verslagZuid-Afrika verslagZuid-Afrika verslagZuid-Afrika verslag

Kaap de Goede Hoop

Vlakbij Cape Point ligt Kaap de Goede Hoop, of zoals de Afrikanen het noemen: Kaap die Goeie Hoop. Dit is het meest zuidwestelijke punt van het vasteland van Afrika. Om hier te komen heb je ook bovengenoemd entreebewijs nodig.

Ondanks dat het dringen geblazen is bij het bekende bord, vond ik het wel heel bijzonder om op deze plek te zijn. Naast Kaap de Goede Hoop is er nog veel meer moois te zien in Table Mountain National Park. Je kunt je hier prima de hele dag vermaken. Als je net als wij maar beperkt de tijd hebt, krijg je door het bezoeken van Cape Point en Kaap de Goede Hoop al een goede indruk van al het natuurschoon. Om hier te komen moet je namelijk een groot deel van het park doorrijden, waardoor je onderweg ook al veel ziet.

Cape Point, Table Mountain National Park – Kaap de Goede Hoop, Table Mountain National Park: 6 kilometer

Kaap de Goede Hoop

Chapman’s Peak Drive

Vanuit Kaap de Goede Hoop rijden we door naar Chapman’s Peak Drive. Deze route staat bekend als één van de mooiste wegen ter wereld. Chapman’s Peak Drive komt dan ook regelmatig in verschillende autoreclames voorbij. Stiekem vind ik het rijden langs die enorme kliffen en afgronden af en toe wel wat eng, maar het is echt een prachtige weg. Achter elke bocht schuilt weer een adembenemend mooi uitzicht. Houd er wel rekening mee dat je tol moet betalen om over deze weg te rijden, maar het uitzicht is dat meer dan waard. Chapman’s Peak Drive deed me heel erg denken aan de Clarence Drive, waar we een aantal dagen eerder overheen reden. Als je de tijd hebt, raad ik je zeker aan om beide wegen te rijden.

Kaap de Goede Hoop, Table Mountain National Park – Chapman’s Peak Drive: 47 kilometer

Zuid-Afrika verslagZuid-Afrika verslagZuid-Afrika verslag

Twaalf Apostelen

Vanuit Chapman’s Peak Drive zie je ze al liggen: de Twaalf Apostelen. Deze grote bergketen heeft twaalf toppen, vandaar de naam Twaalf Apostelen. Langs de gehele weg aan de westkant van het schiereiland heb je een mooi uitzicht op de Twaalf Apostelen. Er is niet echt één stop bij de Twaalf Apostelen zelf, maar we zijn onderweg wel verschillende keren gestopt om een foto te maken en te genieten van het uitzicht.

Chapman’s Peak Drive – Twaalf Apostelen: 15 kilometer

Zuid-Afrika verslag

Camps Bay

Wanneer je terug rijdt richting Kaapstad, maak dan een stop bij Camps Bay. Dit populaire strand is een perfecte afsluiting van je dag. Camps Bay is een wat chiquere wijk waar voornamelijk mensen met veel geld verblijven, maar de toegang tot het strand van Camps Bay is gratis. Vanaf het witte strand heb je een prachtig uitzicht op de twaalf apostelen, zeker wanneer de zon bijna ondergaat.

Twaalf Apostelen – Camps Bay: 3 kilometer

Camps Bay Camps Bay

Kaapstad

Vanuit Camps Bay rijd je in een kleine 10 minuten terug naar het centrum van Kaapstad. Wanneer je nog niet genoeg hebt van alle mooie stranden, kun je ook nog een tussenstop maken bij Clifton Beach. Wij zijn hier zelf helaas niet geweest, maar dit strand staat bekend als één van de mooiste stranden van Kaapstad. Wij reden zelf terug naar het centrum.

Camps Bay – Kaapstad: 8 kilometer

Kaapstad

Bekijk ons filmpje om een betere indruk te krijgen van onze roadtrip om het Kaapse schiereiland.

Hieronder zie je de precieze route die wij gereden hebben. Ondanks dat we lang in de auto hebben gezet, vonden wij het echt prima te doen. De wegen langs de kust zijn prachtig en we hebben onderweg onze ogen uitgekeken. Wanneer je in Kaapstad bent, raad ik je zeker aan om een dag een roadtrip om het Kaapse schiereiland te maken.

Georganiseerde dagtrip naar het Kaapse Schiereiland

Ben je in Kaapstad en wil je het Kaapse Schiereiland bezoeken zonder dat je zelf hoeft te rijden? Dan is een georganiseerde dagtrip naar het Kaapse Schiereiland een uitkomst. Je wordt opgehaald bij een pick up point in de buurt van jouw accommodatie en vervolgens zet je koers naar het schiereiland. Tijdens de tour bezoek je sowieso Boulders Beach én maak je onder begeleiding van een gids een wandeling door Table Mountain National Park. Natuurlijk bezoek je ook Kaap de Goede Hoop.

Georganiseerde rondreis door Zuid-Afrika

Wil je een rondreis door Zuid-Afrika maken, maar vind je het prettig als dit volledig voor je geregeld wordt? Er zijn veel fijne opties voor compleet georganiseerde individuele rondreizen naar Zuid-Afrika. Hierbij zijn je vlucht, accommodatie en huurauto inbegrepen. Bij de meeste organisaties kun je je rondreis door Zuid-Afrika volledig op maat en naar eigen wens samenstellen. 

333Travel

Compleet verzorgde, individuele rondreizen volledig afgestemd op jouw eigen wensen. Excursies, lokale gidsen en entreegelden zijn inbegrepen, zodat je onbezorgd kunt genieten. 

Meer informatie

Afrikaopmaat

Lokale Nederlandstalige reisspecialist in Kaapstad met een uitgebreid en flexibel aanbod van rondreizen op maat, fly & drives, safari’s en tours. Individuele rondreizen op maat met bijzondere excursies en contact met locals. Daarnaast heb je de optie om via de handige bouwstenen je eigen rondreis door Zuid-Afrika samen te stellen. 

Meer informatie

Rikjsa Travel

Individuele rondreizen op maat met bijzondere excursies en contact met locals. Daarnaast heb je de optie om via de handige bouwstenen je eigen rondreis door Zuid-Afrika samen te stellen. 

Meer informatie

TUI

Mooi aanbod voordelige fly & drives in Zuid-Afrika. Vlucht, huurauto, accommodatie en een handige route zijn allemaal voor je geregeld.

Meer informatie

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

5 reacties op “Tips Kaap de Goede Hoop: het Kaapse schiereiland in één dag”

  1. Wat een prachtige uitleg en uitgebreide informatie over jullie reis en route. Wij zijn van plan om pas in de jul/aug 2020 naar ZA te gaan maar ben nu al bezig met uitzoeken en geniet nu al van al het moois. Erg mooie reis. Is het qua weer trouwens te doen in augustus? Bedankt alvast!

    1. Hi Teresa, dankjewel voor je mooie compliment. Wat leuk dat jullie volgend jaar naar Zuid-Afrika gaan en super tof dat je al van alles aan het uitzoeken bent. Wij waren er zelf in september en het weer was wisselend, maar over het algemeen erg goed. Rondom Kruger was het erg warm, in Kaapstad wat kouder. Houd er wel rekening mee dat het tijdens onze zomer winter is in Zuid-Afrika. Laat je daar echter niet door weerhouden. Er is niets zo onvoorspelbaar als het weer en de Zuid-Afrikaanse winter is niet vergelijkbaar met die van ons gelukkig. Alvast een hele fijne reis gewenst en ook veel plezier met de voorpret en het plannen van je reis!

  2. Schitterende uitleg over Zuid-Afrika.
    Al heel veel nuttige info gevonden oa Panoramaroute en Kaapse Schiereiland.
    Dank je !!!

    1. Wat fijn om te horen Katrien. Dankjewel voor je lieve reactie! Mocht je zelf naar Zuid-Afrika gaan dan wens ik je alvast een hele mooie reis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven