Ontspannen in Duitsland: Thermen & Badewelt Euskirchen

Home / Duitsland / Ontspannen in Duitsland: Thermen & Badewelt Euskirchen

Soms is het best wel moeilijk om de knop om te zetten en gewoon even alleen maar te ontspannen. Bij mij is het bijna nooit stil in mijn hoofd en ik ben altijd met van alles bezig. Tijdens mijn weekend in Thermen & Badewelt Euskirchen, kwam de eeuwige stroom gedachtes even helemaal tot stilstand. Ik genoot van een geweldig weekend onder de tropische palmen en voelde me heerlijk zen. Kijk je mee naar deze prachtige thermen net over de Duitse grens? 

Palmenparadies

Zodra ik de thermen betreed, word ik verrast door het enorme aantal palmbomen. In deze thermen staan maar liefst 500 tropische reuzen, welke allemaal met een computergestuurd systeem nauwlettend in de gaten gehouden worden. Werkelijk elke boom staat er prachtig bij en vol verbazing loop ik richting het water. Langs de randen van het zwembad staan paarse en witte orchideeën. Na navraag blijkt dat dit er maar liefst 1500 zijn! Door het glazen dak en de hoeveelheid groen, voelt het echt een beetje als een tropisch paradijs.

Binnenbar bij Thermen in Euskirchen

In het Palmenparadies neem ik een duik in het grote binnenbad, waarna ik me al zwemmende naar buiten begeef. Hier zijn tal van bubbelbaden te vinden waarin je heerlijk kunt relaxen. Bij mooi weer is het heerlijk vertoeven op het zonneterras langs de kant. Helaas was het daar nu, met zo’n 13 graden, iets te koud voor.

Buitenbar bij Thermen in Euskirchen Zonneterras bij Thermen in Euskirchen

Verspreid door het Palmenparadies staan ontzettend veel relaxte bedjes en er is meer dan genoeg ruimte voor iedereen. Daarnaast vind je hier ook een stoomcabine waar je vrijwel elk uur getrakteerd wordt op een heerlijk gezichts- en lichaamsmasker.

Bedjes in de Thermen in Euskirchen

Vitaltherme & Sauna

Het tweede gedeelte van de thermen bestaat uit Vitaltherme & sauna. Hier heb je de keuze uit maar liefst 10 verschillende sauna’s, waarvan elk een eigen thema heeft. Meerdere keren per uur worden er in verschillende sauna’s opgietingen gedaan waaraan je deel mag nemen. Dat is het leuke aan deze thermen: je betaalt alleen voor de massages extra. De rest is inclusief. Zelf maak ik een opgieting in de Koi Sauna mee. Dit is een enorme sauna die plaats biedt aan maar liefst 100 mensen. De voorkant bestaat volledig uit glas, waarvan de onderste helft een aquarium met Koi karpers is. Heel bijzonder! Verder geniet ik van een opgieting in het Wiener Kaffeehaus, waar ze de heerlijke geuren van koffie en vanille verspreidde. Als laatste neem ik deel aan de opgieting in de Meditatiesauna waar ik in 15 minuten helemaal tot rust kom.

Wiener Caféhaus in de Thermen in EuskirchenKoi Sauna in de Thermen in Euskirchen

In het saunagedeelte is badkleding verboden, maar het is wel de bedoeling dat je jezelf bedekt als je hier rondloopt. Als je gebruik maakt van een sauna, is het verplicht om een handdoek mee te nemen om op te zitten of te liggen. Ik vond dit een prima systeem!

Praktische informatie

De in 2015 geopende Thermen & Badewelt Eurkirchen ligt net over de grens van Duitsland. Vanuit het zuiden van Nederland rijd je er in zo’n twee uur naartoe en vanaf Utrecht en Rotterdam doe je er een half uur langer over. Prima te doen dus! Op zich is één dag in de thermen zelf voldoende, maar persoonlijk vind ik het niet prettig om na zo’n ontspannen dag weer helemaal naar huis te moeten rijden. Daarnaast veranderen de thermen ’s avonds in een nachtelijk paradijsje wat je eigenlijk niet mag missen. Onderstaande foto zegt denk ik wel genoeg.

Thermen in Euskirchen

Momenteel is er helaas nog geen hotel bij de thermen zelf, maar in de buurt zijn voldoende accommodaties te vinden. Vlakbij Euskirchen ligt het dorpje Bad Münstereifel. De binnenstad is uniek: hier vind je alleen maar outletwinkels, gevestigd in middeleeuwse panden. Mocht je er dus echt een weekend weg van willen maken, dan is het misschien leuk om de thermen met dit bijzondere stadje te combineren.

De prijs voor een dagkaart bedraagt 27 euro. In het weekend komt hier een toeslag van 3 euro bij. Hiervoor mag je deelnemen aan alle opgietingen, de aqua balance lessen en de aqua fit lessen. Daarnaast mag je gebruik maken van de suikerpeelings, de haarmaskers en de gezichts-en lichaamsmaskers. Een prima prijs dus wat mij betreft! Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de website van Thermen & Badewelt Euskirchen.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

6 reacties op “Ontspannen in Duitsland: Thermen & Badewelt Euskirchen”

    1. Hoi Kubra, Volgens mij zijn er geen badkledingdagen. Het Palmenparadies (zwembadgedeelte) is altijd met badkleding, maar de sauna’s zijn zonder badkleding. Ik heb nog even op de site gekeken maar ik kan er zo ook niets over terugvinden helaas.

  1. Ik heb nog nooit van deze Thermen gehoord maar wat ziet dit er prachtig en relaxed uit!
    Ik heb het al op mijn lijstje geschreven van te doen. Bedankt voor deze tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven