Old Man of Storr

The Old Man of Storr op Isle of Skye, tips voor jouw wandeling

Home / Schotland / The Old Man of Storr op Isle of Skye, tips voor jouw wandeling

The Old Man of Storr is één van de bekendste plek op Isle of Skye in Schotland. Deze bijzondere rotsformatie ligt vlakbij Portree, het hoofdstadje van het eiland, waardoor je er heel gemakkelijk naartoe kunt. Het kan er aardig druk worden, maar desondanks mag je wat mij betreft deze ‘oude man’ niet missen als je naar Isle of Skye gaat. Ik vertel je over mijn bezoek en geef je tips voor The Old Man of Storr.

Hiken bij The Old Man of Storr

The Old Man of Storr is een rotsformatie die onderdeel uitmaakt van de Trotternish ridge. De kenmerkende, puntige rotsen zie je al vanaf de weg uit het landschap oprijzen en ik snap heel goed waarom dit de populairste hike van Isle of Skye is: alleen al het zicht op de rotsen is spectaculair.

Als je de Old Man of Storr van dichtbij wilt bewonderen, is het een aanrader om een hike om de rotsformatie heen te maken. Er zijn verschillende wandelpaden waar je uit kunt kiezen. De kortste route is 3,8 kilometer heen en terug. Echter raad ik je aan om voor de 5,5 kilometer lange circulaire route te kiezen. Hierbij zie je het landschap op haar mooist en loop je slecht een klein deel over hetzelfde pad. Houd er wel rekening mee dat je op deze route bijna 400 hoogtemeters maakt. Daarmee is de circulaire route uitdagend te noemen. Bekijk de 5,5 kilometer route langs The Old Man of Storr of AllTrails.

 

Hoe kom je bij The Old Man of Storr?

Vanuit Portree rijd je in slechts 10 minuten naar The Old Man of Storr, ervan uitgaande dat je een huurauto hebt. Heb je deze niet, dan kun je bus 57C pakken. De bus doet er een kleine 20 minuten over. Wij verbleven zelf in Broadford, helemaal in het zuiden van Isle of Skye. Vanuit hier deden we er 45 minuten over met de auto. Deze langere reistijd was absoluut geen straf, aangezien de route ontzettend mooi is. Je kunt bijna niet verkeerd rijden: volg de weg langs de kust en je ziet Storr vanzelf aan de linkerkant verschijnen.

Tip: huur een auto via Sunny Cars en je gaat altijd all inclusive verzekerd op pad.

Isle of Skye

Beste tijd voor je bezoek

Het is slim om vroeg naar The Old Man of Storr te gaan. Aan de ene kant is het namelijk heel handig dat het zo centraal op het eiland ligt, maar aan de andere kant is dit juist een nadeel. Hierdoor trekt deze bezienswaardigheid namelijk veel toeristen. Wij arriveerden rond half 11 in de ochtend bij The Old Man of Storr en dat was eigenlijk al iets te laat. We moesten een flink stuk verderop langs de weg parkeren, aangezien alles bij de ‘ingang’ al helemaal vol stond. Bij de rotspartij zelf vond ik het qua drukte nog wel te doen gelukkig. Nu bezochten wij The Old Man of Storr op een ontzettend regenachtige, mistige dag, dus ik kan me zo voorstellen dat wanneer het zonnetje schijnt, je hier echt over de koppen kunt lopen en je je auto echt nergens kwijt kunt. Ik zou je dan ook aanraden om, zeker op een mooie dag, hier zo vroeg mogelijk te zijn.

Parkeren bij The Old Man of StorrThe Old Man of Storr

Meenemen en aantrekken

Niets is zo veranderlijk als het weer op Isle of Skye. Je moet hier echt op alles voorbereid zijn, aangezien de zon binnen 10 minuten plaats kan maken voor regen of wind en andersom. Onze eerste dag op Skye voldeed aan werkelijk alle clichés die er over het Schotse klimaat bestaan: constante miezer, afgewisseld met keiharde regenbuien, mist en wind. De hele dag lang. Toch besloten we om The Old Man of Storr te bezoeken, aangezien we slechts 2 dagen op Skye te besteden hadden. Een regenpak is in ieder geval geen overbodige luxe als je op dit eiland bent.

Verder zijn goede wandelschoenen een must als je in slecht weer naar Storr gaat. Het pad is namelijk ontzettend modderig waardoor het op sommige stukken spekglad is. Je loopt enigszins omhoog en onder deze omstandigheden heb je weinig grip. Vriendlief droeg gewone sportschoenen en glibberde alle kanten op. Met mooi weer en een droge grond zouden sneakers ook voldoen. Ik droeg mijn ontzettend fijne Lowa wandelschoenen.

Wandelen bij Old Man of Storr

Waarom je zelfs met slecht weer naar The Old Man of Storr moet gaan

Nu denk je misschien: waarom zou ik met slecht weer hier naartoe willen? Ik snap dat je je dat afvraagt, maar ik durf zelfs te zeggen dat The Old Man in slecht weer misschien wel mooier is dan wanneer de zon hoog aan de hemel staat. Het is heel bijzonder om in de verte de rotsblokken op te zien doemen uit de mist. Ik vond het mysterieus en sprookjesachtig en ik denk niet dat ik ooit eerder zo’n gevoel bij een plek gekregen heb. Daarnaast is het hier een stukje rustiger als het slecht weer is, ook mooi meegenomen wat mij betreft. Verder is het op Isle of Skye nou eenmaal vaak regenachtig. Het zou zonde zijn om je daardoor te laten tegenhouden om dit soort plekken te bezoeken. Met een beetje pech zie je dan helemaal niks van het eiland!

Natuurlijk zijn er ook wel nadelen aan dit weer verbonden. Zo was foto’s maken echt heel lastig. Door de wind zat mijn lens constant onder de druppels. Door de mist zijn veel foto’s onduidelijk geworden en natuurlijk zie je überhaupt gewoon minder. Wij hebben jammer genoeg ook niet de hele trail gelopen, omdat het simpelweg echt geen doen was door de gladheid. Houd er dus rekening mee dat je misschien niet alles kunt zien.

Old Man of Storr Old Man of StorrOld Man of Storr

Meer tips voor Isle of Skye

Naar The Old Man of Storr is er nog veel meer te zien en te doen op Isle of Skye. Wil je graag nog een hike maken? Dan kan ik je de Quiraing in het noorden van Skye van harte aanbevelen. De natuurprachtig is hier werkelijk overweldigend!

Quirang HikeFairy Pools op Isle of Skye

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

4 reacties op “The Old Man of Storr op Isle of Skye, tips voor jouw wandeling”

  1. Ellen van der Heiden

    Ik lees dat je de hike niet hebt kunnen afmaken dus daarom vraag ik me af waarop je jouw mening baseert dat het geschikt is voor mensen die niet zo fit zijn? Wij zijn fit en vonden het een pittige hike met 366 hm en hebben deze gelukkig kunnen afmaken want het is idd een fantastische plek met ongelooflijke uitzichten die sprakeloos maken.

    1. Hi Ellen, ik heb dat inderdaad niet zo handig uitgedrukt. Ik bedoelde dat je ook al een goed beeld van de Old Man of Storr krijgt vanaf het begin van de wandeling, dus ook als je niet fit bent krijg je een mooie indruk van het gebied. Bedankt voor de feedback, ik ga het aanpassen. Super dat jullie hem in ieder geval wel af hebben kunnen maken!

    1. Hoi Birgit, wij hadden echt heel slecht weer toen we Storr bezochten dus helaas is de tijd die wij er over deden niet echt representatief. Ik gok dat we zo’n 1,5 uur aan het glibberen geweest zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven