Laura Vink Reisfotografie

Reisfotografie van Laura Vink

Home / Reistips / Reisfotografie van Laura Vink

Reisfotografie, het is een vak apart. Ikzelf heb jarenlang geoefend, geklungeld en geprobeerd en nog steeds valt er voor mij ontzettend veel te leren op dit vlak. Daarnaast volgde ik een super toffe online fotografiecursus van Laura Vink, een enorm getalenteerde fotografe. Toen ik zag dat zij een boek over reisfotografie uit had gegeven, kon ik dus ook niet wachten hier in te duiken en te zien wat ik nog meer kan leren over dit onderwerp. Benieuwd naar mijn mening? Lees dan snel verder.

 

Een wereldreis van 371 pagina’s

Reisfotografie van Laura Vink is met zijn 371 pagina’s geen boek wat je even snel doorneemt. Ik ben er elke avond bewust een uurtje voor gaan zitten, zodat ik met mijn volle aandacht de tips en foto’s kon bestuderen. Dat is ook wel nodig, aangezien het boek echt barst van de nuttige informatie. Alle tips die Laura geeft, worden begeleid door prachtige foto’s die precies laten zien waar ze het over heeft. Daarnaast staat bij elke foto aangegeven met welke camera instellingen ze dit beeld heeft geschoten. Dit laatste vind ik echt een uitkomst: zelf ben ik nog te vaak aan het rommelen met mijn instellingen. Zo ontdek ik puur door goed naar de foto’s te kijken dat ik echt op veel meer momenten een langere sluitertijd nodig heb om een mooi beeld te kunnen maken.

Laura Vink Reisfotografie

Laura Vink Reisfotografie

 

Laura heeft zelf flink gereisd en de foto’s in dit boek zijn dan ook werkelijk een lust voor het oog. Van tropisch Hawaï tot mediterraan Spanje en van de hoogste bergen in Nieuw-Zeeland tot de uitgestrekte lavendelvelden van Frankrijk, het staat er allemaal in. Ze neemt je eigenlijk mee op wereldreis via haar eigen ervaringen en dat maakt dat dit boek echt tot leven komt.

Laura Vink Reisfotografie

 

Tips & tricks

Dit boek is natuurlijk geschreven om lezers te helpen bij het verbeteren van hun eigen reisfotografie. Aan de hand van thema’s als ‘dieren’, ‘cultuur’, ‘landschappen’ en ‘steden’ vertelt Laura je precies hoe jij het meest optimale uit je foto’s kunt halen. Tussen deze grote thema’s door, vind je ook pagina’s met uitleg over je camera en zijn instellingen. Geen zorgen dus als je niet helemaal bekend bent met termen als sluitertijd, diafragma en ISO. Alles wordt helder besproken en uitgelegd waardoor je precies weet wat ze bedoelt.

Het fijne aan dit boek is dat het echt geschreven is aan de hand van Laura’s eigen ervaringen. Eigenlijk precies zoals we het op Reisgenie zelf ook doen: we vertellen ons verhaal en geven je tussendoor handige tips. Dit doet Laura ook, al is het verhaal natuurlijk ondergeschikt aan de tips. Door te putten uit persoonlijke ervaringen, gaan de adviezen veel  meer leven en ik kon mezelf veel beter voorstellen in welke situaties bepaalde tips van pas kunnen gaan komen.

Laura Vink Reisfotografie  Laura Vink Reisfotografie

 

Voor wie?

Reisfotografie is een heerlijk boek voor iedereen die graag fotografeert op reis. Voor beginners is het ideaal, aangezien Laura je echt stap voor stap uitlegt hoe je het beste uit je foto’s haalt. Toch zullen ook gevorderden fotografen plezier beleven aan dit boek. De prachtige foto’s werken enorm inspirerend en het is het ideale naslagwerk om je kennis over (reis)fotografie weer even op te frissen.

 

Bestel Reisfotografie

Wil jij Reisfotografie graag bestellen? Dat kan via Laura’s website. Voor 59 euro heb je een prachtig boek van bijna 400 pagina’s waar je gegarandeerd veel plezier aan gaan beleven. Het is een lijvig boek wat je niet zomaar mee op pad neemt. Daarom heeft Laura het ook als e-book uitgegeven. Je bestelt hier het fysieke boek én het e-book voor 79 euro. Alleen het e-book bestellen kan natuurlijk ook.

Daarnaast heeft Laura ook een online fotografiecursus opgezet, welke ikzelf een jaar of twee geleden met veel plezier gedaan heb. Wil je echt alles weten over fotograferen en je camera echt goed leren kennen? Dan raad ik je zeker aan om de cursus Nooit meer fotograferen op de automatische stand te volgen.

Wij hebben het boek Reisfotografie gratis toegezonden gekregen voor een review. We werken alleen samen met partijen waar we volledig achter staan en waarbij we altijd onze eerlijke mening mogen delen.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

6 reacties op “Reisfotografie van Laura Vink”

  1. Zo’n leuk boek inderdaad! En Laura is ook gewoon een topfotograaf! Het leuke is dat je er trouwens steeds weer een keer in bladert nadat je hem hebt gelezen haha :p

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven