Kleine Knip op Curaçao

12x de mooiste stranden op Curaçao

Home / Curaçao / 12x de mooiste stranden op Curaçao

Zoek je een vakantiebestemming die barst van de tropische stranden? Dan is Curaçao dé plek voor jou. Op dit Caraïbische eiland vind je namelijk talloze prachtige baaitjes met azuurblauw water en parelwitte zandstranden. Kijk mee naar mijn tips voor de mooiste stranden op Curaçao!

De mooiste stranden op Curaçao op de kaart

Op onderstaande kaart staan alle stranden uit dit artikel aangegeven. Zoals je ziet, bevinden deze zich allemaal aan de westkust. Het oosten van het eiland is namelijk niet echt toegankelijk. Ik raad je aan om zeker een dag of twee een auto te huren om alle strandjes te bezoeken. Er zijn genoeg parkeerplaatsen, maar houd er rekening mee dat deze in het weekend snel vol kunnen zijn. Iets anders om bij stil te staan is dat sommige stranden op Curaçao betaald zijn. Vaak betaal je zo’n 3 tot 5 gulden om erop te mogen. Of en hoeveel je moet betalen voor een strand, geef ik bij elk strand in dit artikel aan.

#1 Grote Knip

Eén van mijn favoriete mooiste stranden op Curaçao is Grote Knip, gelegen in het noordwesten van het eiland. Als je vanaf de parkeerplaats aan komt lopen, stuit je direct op een uitzichtpunt vanaf waar je perfect zicht op het strand hebt. Vanuit hier loop je zo het strand op, waar je tegen betaling gebruik kunt maken van de bedjes en parasols. Op de grote parkeerplaats staat een foodtruck waar ze smoothies en zoetigheden verkopen. Ik had de virgin Piña Colada en die was echt heerlijk. Haal voor je het strand op loopt een lekker sapje en geniet van deze heerlijke plek. 

Horeca: alleen de sapkraam op de parkeerplaats.
Parkeerplaatsen: bij Grote Knip ligt een heel grote parkeerplaats waar doordeweeks meestal wel plek is. 
Prijs: Grote Knip is gratis te bezoeken. Voor 2 bedjes en een parasol betaal je 25 gulden voor een hele dag.

Grote Knip Grote Knip

#2 Kleine Knip

Op een paar honderd meter van Grote Knip ligt Kleine Knip. Het laat zich niet moeilijk raden waar deze naam vandaan komt: Kleine Knip is een klein baaitje met een beperkt aantal ligplekken. In het weekend is het vaak druk met locals, dus het vinden van een plekje is dan echt een kwestie van geluk hebben. 

Horeca: er is geen horeca bij Kleine Knip.
Parkeerplaatsen: er is een onverharde parkeerplaats bij het strand. Deze staat wel vrij snel vol, dus als je zeker wilt zijn van een plekje, kun je het beste vroeg op de dag gaan en op een doordeweekse dag. 
Prijs: Kleine Knip is gratis te bezoeken. Voor 2 bedjes en een parasol betaal je 25 gulden.

Kleine Knip op Curaçao
Kleine Knip op Curaçao
Kleine Knip op Curaçao
Cao Abou op Curacao

Wil je de stranden aan de westkust verkennen en heb je geen auto? Boek dan een toffe dagtrip!

#3 Playa Kalki

Het meest noordelijke strand op Curaçao is Playa Kalki. Kalki is een heel smalle strook zand, met daarboven verschillende terrassen en balkonachtige plekken. Dit maakt het wat mij betreft een ontzettend leuk en uniek strand op Curaçao. Ze zijn nog druk bezig met de uitbreiding van de terrassen, dus sta niet gek te kijken als er hier en daar wat gemetseld of gebouwd wordt. Playa Kalki is echt zo’n strand waar je gemakkelijk een dag vertoeft en ik vond het zeker één van de leukste stranden van het eiland. Wil je graag duiken op Curaçao? Ga dan zeker naar Playa Kalki. Volgens kenners is dit één van de mooiste duikplekken van Curaçao. Er zit een duikschool waar je eventueel ook materiaal kunt huren.

Horeca: er zitten meerdere horecagelegenheden bij Playa Kalki. Wil je echt lokaal eten? Ga dan naar het nabijgelegen Jaanchie’s voor een typisch Caribische maaltijd.
Parkeerplaatsen: er zit geen parkeerplaats pal aan het strand, maar in de straten erachter zijn meerdere plekken waar je de auto gratis weg kunt zetten. Deze kom je vanzelf tegen als je naar Playa Kalki navigeert.
Prijs: Playa Kalki is gratis te bezoeken. Voor een bedje betaal je 15 gulden.

Playa Kalki Playa Kalki Playa Kalki

#4 Playa Grandi

Ik moet bekennen dat ik getwijfeld heb of ik Playa Grandi aan dit overzicht met mooiste stranden op Curaçao toe zou voegen. Het is namelijk niet per se een heel mooi strand. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, is Playa Grandi een klein strookje zand met minder blauw water dan bij de meeste andere stranden op Curaçao. De reden waarom Playa Grandi toch heel veel bezoekers ontvangt, zijn de schildpadden die in deze heldere wateren leven. Playa Grandi is een strand waar vissers met de verse vangst aan land komen en de net gevangen vissen ook meteen schoonmaken. De huiden en ingewanden gooien ze vervolgens in zee, wat veel andere zeedieren waaronder schildpadden aantrekt. Hierdoor is de kans ontzettend groot dat je er kunt zwemmen met zeeschildpadden.

Let wel op: raak de schildpadden niet aan en ga ze niet opjagen. Ik vond het zelf heel druk rondom het piertje, terwijl er verderop ook schildpadden en vissen te zien zijn. Zwem wat weg van de drukte en ik weet zeker dat je een veel prettigere ervaring hebt. 

Horeca: er is geen horeca bij Playa Grandi. 
Parkeerplaatsen: parkeren doe je op de geasfalteerde parkeerplaats bovenaan het strand. Je loopt vervolgens met de trap naar beneden. 
Prijs: Playa Grandi is gratis te bezoeken.

Playa GrandiWat te doen in Curacao - Schildpadden Wat te doen in Curacao - Schildpadden

#5 Jan Thiel Beach

Het bekendste strand van Curaçao is waarschijnlijk Jan Thiel Beach, net buiten Willemstad. Jan Thiel lijkt in niks op de stranden hierboven. Het is veel meer aangelegd en ook veel meer een plek om de hele dag te chillen, cocktails te drinken en eventueel een dansje te wagen in de avond. Het voorste stuk van Jan Thiel is heel druk, maar als je verder door loopt naar achteren is het een stuk rustiger. Hier zit Koko’s, een heel fijn horecazaakje met lekker eten en eigen strandbedjes. Het is een aanrader om hier voor de lunch naartoe te gaan. Wil je ook ’s avonds bij Jan Thiel wat eten? Dan zijn Tinto en Zest heel goeie opties!

Horeca: er zitten 5 restaurants en 3 beachclubs pal aan Jan Thiel Beach. 
Parkeerplaatsen: er is een grote, geasfalteerde parkeerplaats bij Jan Thiel. Daarnaast kun je ook langs de weg parkeren. 
Prijs: de entreeprijs voor Jan Thiel Beach bedraagt 6 gulden per persoon. Ik wist dit vooraf niet en moet toegeven dat ik gewoon het strand op ben gelopen en nergens betaald heb. Dit werd ook niet gevraagd. Voor een bedje betaal je tussen de 10 en 60 gulden. De cabana’s bij Zest en Papagayo Beach zijn het duurst.

Jan Thiel Jan ThielJan Thiel

#6 Playa Lagun

Playa Lagun is een klein strand wat verscholen ligt in een schilderachtige baai. Je kunt hier goed snorkelen en duiken, omdat er langs de rotsen veel zeeleven te zien is. Daarnaast is het één van de rustigere stranden op Curaçao, iets waar ik zelf wel heel blij van werd. Dit is ook één van de weinige stranden waar ik mijn handdoek neer zou leggen. Op andere stranden staat het vaak zo vol met bedjes, dat je daar niet snel op je handdoekje tussen gaat zitten. 

Horeca: op de rots naast het strand zit restaurant Bahia. Vanaf het terras heb je prachtig zicht over de baai. Op de menukaart vind je wel wat meer westerse gerechten zoals hamburgers met frietjes. Aan de weg achter het strand zit daarnaast Discover Lagun, waar je terecht kunt voor een meer lokaal diner. Verder staat er bij de parkeerplaats een sapjeskraam.
Parkeerplaatsen: er is een kleine, onverharde parkeerplaats bij Playa Lagun met een beperkt aantal parkeerplekken.
Prijs: Playa Lagun is gratis te bezoeken.

Mooiste stranden op Curacao Mooiste stranden op Curacao

#7 Cas Abao/ Cas Abou

Een aantal jaar geleden is Cas Abao, ook wel geschreven als Cas Abou, door National Geographic verkozen tot één van de mooiste stranden ter wereld. Ik snap wel waarom: Cas Abao is een stuk groter dan het gemiddelde strand op Curaçao en met zijn parelwitte zand en intens blauwe water is het absoluut een plaatje om te zien. Toch geef ik meer de voorkeur aan de kleinere baaitjes, maar dat is heel persoonlijk natuurlijk. Desalniettemin is Cas Abou absoluut één van de mooiste stranden van Curaçao.

Horeca: er zit een horecagelegenheid op het strand waar je terecht kunt voor een verkoelend drankje of cocktail, een simpele maaltijd of een ijsje.
Parkeerplaatsen: bij Cas Abao zit een grote parkeerplaats met voldoende plekken.
Prijs: ma t/m za betaal je 10 gulden per auto (max. 4 personen). Op zon- en feestdagen bedraagt de entreeprijs 12,50 gulden. De huurprijs voor een strandbedje is 5 gulden.

Mooiste stranden Curaçao - Cas Abao Cao Abou op Curacao Cao Abou op Curacao

#8 Mambo Beach

Mambo Beach is qua opzet enigszins vergelijkbaar met Jan Thiel, al is Mambo wel een stuk groter en voelt het ook wat massaler. Dit was ook de enige plek op Curaçao waar ik meer Amerikaans dan Nederlands hoorde. Naar Mambo Beach ga je als je een dag lekker wilt relaxen en alle voorzieningen bij de hand wilt hebben. Langs de boulevard achter het strand zitten souvenir- en kledingwinkels, bars en restaurants. Het voelt bijna als een klein dorpje in plaats van een strand. Ook wel eens leuk voor de afwisseling!

Horeca: er zitten veel horecazaken bij Mambo Beach, dus keuze genoeg. 
Parkeerplaatsen: op zo’n 100 meter van het strand liggen 2 enorm grote parkeerplaatsen waar je zelfs in het weekend wel een plaatsje kunt vinden. 
Prijs: de entreeprijs voor Mambo Beach bedraagt 6,50 gulden. Voor een bedje betaal je tussen de 6 en 15 gulden, terwijl je voor 45 gulden een cabana hebt.

Mambo Beach Mooiste stranden Curaçao

#9 Playa Santa Cruz

Het minst commerciële strand op het eiland is zonder twijfel Playa Santa Cruz. Na alle drukte van bijvoorbeeld Mambo Beach en Jan Thiel, was Playa Santa Cruz stiekem wel een verademing. Hier staan geen bedjes of parasols en er is geen horeca. Puur een (verlaten) strand met een prachtige zee. Als je naar Playa Santa Cruz gaat is het dus wel zaak om zelf eten en drinken mee te nemen. Daarnaast is een parasol geen overbodige luxe. Er staan wel picknicktafels met parasol erboven, dus daar kan je eventueel in de schaduw zitten. 

Horeca: er is geen horeca op Playa Santa Cruz.
Parkeerplaatsen: pal aan het strand ligt een vrij grote parkeerplaats. Er zit een bewaker bij, wat wel zo fijn is aangezien dit strand heel rustig is.
Prijs: gratis.

Mooiste stranden op Curacao Santa Cruz Curacao Santa Cruz Curacao

#10 Playa Porto Marie

Eén van de meest gehypte stranden van Curaçao is Playa Porto Marie. De reden voor deze hype? Het feit dat er een aantal varkentjes bij het strand leven. Als je Playa Porto Marie googelt zie je veel foto’s van bruine varkens die lekker over het strand wandelen. Helaas is de werkelijkheid toch wat anders: de varkens liggen de meeste tijd in een modderpoel bij de parkeerplaats. Desondanks is Playa Porto Marie nog steeds de moeite van een bezoekje waard. Ook hier vind je weer een prachtig wit strand met mooi helder water. 

Horeca: er zit een restaurant met groot terras pal aan het strand. Daarnaast is er ook een klein winkeltje te vinden. 
Parkeerplaatsen: bij Playa Porto Marie ligt een grote parkeerplaats met voldoende plekken.
Prijs: de entreeprijs tot het strand is 11 gulden. Dit is inclusief gebruik van een ligbedje.

#11 Daaibooi Beach

Daaibooi Beach vond ik een heel relaxt strand op Curaçao. Dit was een van de weinige stranden waar genoeg ruimte was om ook een handdoekje neer te leggen, mocht je geen gebruik willen maken van bedjes. De sfeer is heel ontspannen en ik vond dat je goed kon merken dat de meeste mensen hier echt voor hun rust kwamen. Er ligt wel wat koraal vooraan in zee, dus als je het water in gaat moet je dat een beetje voorzichtig doen. Hierdoor is Daaibooi wel ook een toffe plek om te snorkelen.

Horeca: er zit een restaurant bij het strand.
Parkeerplaats: de parkeerplaats is onverhard, maar er is ruimte genoeg.
Prijs: de toegang tot Daaibooi Beach is gratis.

Daaibooi Beach

#12 Kokomo Beach

Het strand van Kokomo Beach is echt maar heel klein, maar desondanks is het absoluut de moeite waard. Het water is hier echt prachtig helder en omdat Kokomo in een baai ligt, is de omgeving lekker groen. Zelf heb ik hier niet op het strand gelegen, maar nam ik plaats bij het gelijknamige Kokomo Beach, een groot opgezet restaurant met relaxte banken en uitzicht op de baai. 

Horeca: een restaurant en een apart barretje. Bij het restaurant staan nacho’s, zoete aardappelfrietjes en andere snacks op het menu. Let op: het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee naar het strand te nemen.
Parkeerplaatsen: er zijn meer dan genoeg parkeerplaatsen pal achter het strand.
Prijs: Kokomo is gratis te bezoeken. Voor bedjes betaal je 7,50 gulden. 

Kokomo Beach op Curacao Kokomo Beach op Curacao Kokomo Beach op Curacao

Extra tip: Klein Curaçao

De laatste in dit overzicht met mooiste stranden op Curaçao is een beetje valsspelen, aangezien het strand niet letterlijk op Curaçao ligt. Op 10 kilometer van Curaçao ligt onbewoond eiland Klein Curaçao. Met een catamaran vaar je er in zo’n 1,5 tot 2 uur naartoe en hier vind je één van de mooiste stranden van Curaçao. Het zand is zo wit dat het bijna pijn doet aan je ogen en de kleur van het water is intens blauw. Als je graag een echt paradijselijk strand wilt bezoeken tijdens je vakantie, mag je Klein Curaçao dan ook niet missen. 

Boottocht naar Klein Curaçao Klein Curaçao

Meer zien en doen op Curaçao

Naast mooie stranden is er nog meer te zien en te doen op Curaçao. Zo is het een dikke aanrader om de Christoffelberg te beklimmen, kun je geweldig lekker eten op Curaçao en is Willemstad ook een aanrader. 

Hofi Mango

Complete pakketreizen naar Curaçao

Er zijn veel fijne opties voor complete pakketreizen naar Curaçao. Het voordeel hiervan is dat je vlucht en accommodatie inclusief zijn en dat er vaak voordelige aanbiedingen zijn. Doordat je de hele reis in dezelfde accommodatie verblijft, kun je ultiem relaxen. Er zijn bovendien meer dan genoeg opties voor toffe dagtrips, zodat je tijdens je reis veel van Curaçao kunt zien. 

TUI

Grootste aanbod in volledig verzorgde reizen naar Curaçao.

Meer informatie

Corendon

Groot aanbod voordelige reizen, inclusief goede last minute deals.

Meer informatie

By June

Kleinschalige vakantie naar Curaçao inclusief vlucht en huurauto.

Meer informatie

D-reizen

Compleet aanbod van reizen naar Curaçao.

Meer informatie

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven