Christoffelberg beklimmen op Curacao

De Christoffelberg beklimmen op Curaçao: tips en informatie

Home / Curaçao / De Christoffelberg beklimmen op Curaçao: tips en informatie

De Christoffelberg beklimmen op Curaçao is een ontzettend gave ervaring die je absoluut moet opnemen in je reisplannen. De berg is ‘slechts’ 350 meter hoog, maar omdat het pad steil omhoog loopt is het alsnog best een uitdaging om de top te bereiken. Ga je op vakantie naar Curaçao en heb je zin om een ochtend lekker actief bezig te zijn? Lees dan zeker mijn tips voor het beklimmen van de Christoffelberg!

Hoe kom je bij de Christoffelberg?

De Christoffelberg ligt in Christoffelpark Nationaal Park in het noorden van Curaçao. Vanuit Willemstad rijd je er met een huurauto in zo’n 40 minuten naartoe. Dit is eigenlijk de enige manier om er te komen. Het openbaar vervoer op Curaçao is niet zo betrouwbaar en er rijden überhaupt weinig bussen naar het park. Daarom raad ik je altijd aan om met je eigen vervoer te gaan. 

Heb je geen huurauto? Dan is het ook mogelijk om een georganiseerde tour naar de Christoffelberg te boeken. Je wordt dan bij je accommodatie in Willemstad opgehaald en rijdt naar het nationale park. Daar ga je onder begeleiding van een ervaren gids de berg op.

Is de Christoffelberg beklimmen gratis?

Nee, je kunt de Christoffelberg niet gratis beklimmen. De Christoffelberg ligt namelijk middenin een nationaal park en om het park in te mogen, moet je entree betalen. Dit doe je bij het kantoor waar je automatisch naartoe rijdt als je navigeert naar Christoffelpark. De entreeprijs bedraagt voor toeristen 15 dollar en kan zowel cash als met pin betaald worden. Nadat je betaald hebt, stap je weer in je auto: je bent nu namelijk nog niet bij het startpunt van de hike. Hiervoor steek je met de auto de weg over en rijdt je nog een dikke 10 minuten over een onverharde weg door het park. Houd een rustig tempo aan, want er zitten nogal eens kuilen en hobbels in de weg. Je rijdt vanzelf op een parkeerplaats vanaf waar je aan de hike kunt beginnen. Na de hike rijd je aan de andere kant de parkeerplaats weer af. Dit staat nergens aangegeven, maar dat is de weg terug naar de hoofdweg. 

Christoffelberg beklimmen

Het beste tijdstip om de Christoffelberg te beklimmen

Je mag tussen 06.00u en 10.00u aan de klim naar de top beginnen. Later op de dag is het te heet en mag je dus ook niet meer met je auto het deel van het park in wat naar de parkeerplaats leidt. Ik raad je aan om zo vroeg mogelijk te beginnen zodat je net na zonsopgang boven bent. De zon komt, afhankelijk van wanneer je op Curaçao bent, ergens tussen 06.00 en 07.00u op. Ik was halverwege december op Curaçao en begon om 06.10 aan de hike naar boven. In totaal ben ik een uurtje onderweg geweest, waardoor ik net na zonsopkomst boven was. Het licht was werkelijk fenomenaal en ik denk dat het een uur later er heel anders uitgezien zou hebben. 

Christoffelberg bij zonsopkomst
Christoffelberg beklimmen
Christoffelberg beklimmen

Hoelang duurt het beklimmen van de Christoffelberg?

Afhankelijk van je conditie ben je 45 minuten tot 1,5 uur bezig met het beklimmen van de Christoffelberg. De afstand is niet groot, maar je moet op sommige stukken echt klimmen en klauteren. Daarnaast is het zelfs zo vroeg op de dag al ontzettend warm. Binnen een kwartiertje plakten m’n kleren aan mijn lijf van het zweet. Reken erop dat je over de terugweg zo’n 30 minuten tot 1 uur doet. 

Christoffelberg beklimmen op Curacao

Wat moet je meenemen?

Omdat het zo warm is, raad ik je aan om minstens 1 tot 1,5 liter water per persoon mee te nemen. Je zweet echt veel op weg naar boven en het is belangrijk om je vochtbalans op peil te houden. Daarnaast heb je waarschijnlijk nog niet ontbeten als je heel vroeg aan de hike begint. Een reep of banaan is dan ook geen overbodige luxe om bij je te hebben. 

Qua kleding vond ik zelf een sportbroekje en -shirt het lekkerst zitten. Zeker omdat je af en toe echt over de rotsen moet klimmen en flinke stappen omhoog moet zetten is het fijn als je soepele kleding aan hebt. Neem eventueel een pet mee voor op de terugweg zodat je niet met je hoofd in de zon loopt. Ik droeg tijdens het beklimmen van de Christoffelberg Nike hardloopschoenen en dat was prima. Als het de dag van tevoren veel geregend heeft zijn wandelschoenen slimmer. Het kan namelijk heel glad worden door de modder. 

Een laatste tip is om DEET mee te nemen. Ik was dit vergeten en ben volledig lek gestoken door heel kleine insecten. Mijn benen zaten vol kleine, jeukende bultjes waar ik zeker een dag of 3 last van heb gehad.

Christoffelberg beklimmen op Curacao

Meer zien en doen op Curaçao

Naast het beklimmen van de Christoffelberg is er nog veel meer te zien en te doen op Curaçao. Wat dacht je van snorkelen met schildpadden, chillen op één van de mooiste stranden ter wereld of een boottocht maken met zonsondergang? In onderstaand artikel vind je nog veel meer tips voor Curaçao.

Flamingo's op Curacao Grote Knip

Complete pakketreizen naar Curaçao

Er zijn veel fijne opties voor complete pakketreizen naar Curaçao. Het voordeel hiervan is dat je vlucht en accommodatie inclusief zijn en dat er vaak voordelige aanbiedingen zijn. Doordat je de hele reis in dezelfde accommodatie verblijft, kun je ultiem relaxen. Er zijn bovendien meer dan genoeg opties voor toffe dagtrips, zodat je tijdens je reis veel van Curaçao kunt zien. 

TUI

Grootste aanbod in volledig verzorgde reizen naar Curaçao.

Meer informatie

Corendon

Groot aanbod voordelige reizen, inclusief goede last minute deals.

Meer informatie

By June

Kleinschalige vakantie naar Curaçao inclusief vlucht en huurauto.

Meer informatie

D-reizen

Compleet aanbod van reizen naar Curaçao.

Meer informatie

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven