Spellen voor 2 personen

De leukste spellen voor 2 personen

Home / Reistips / Reisproducten / De leukste spellen voor 2 personen

Wanneer we op reis gaan, nemen we graag een aantal reisspellen mee. Ook thuis spelen we graag spellen met zijn tweeën. We hebben daarom de leukste spellen voor 2 personen op een rijtje gezet. Een aantal van deze spellen is specifiek voor 2 personen ontworpen, maar er zitten ook spellen tussen die je zowel met zijn tweeën als met meerdere personen kunt spelen. Kijk mee naar onze favoriete spellen voor 2 personen!

Targi

Targi is één van mijn favoriete spellen voor 2 personen. Het speelveld van Targi bestaat uit een aantal kaarten met daarop acties die je mag uitvoeren wanneer je jouw pionnen op de kaarten op de buitenste rand zet. Op het punt in het midden van het speelveld waar de lijnen van jouw pionnen samenkomen, liggen ook actiekaarten die je mag uitvoeren. Je moet dus steeds goed in de gaten houden welke acties overblijven, maar ook welke acties je blokkeert voor je tegenstander. De kaarten wisselen steeds, waardoor er elke keer andere acties mogelijk zijn. Door het verzamelen van de grondstoffen dadels, peper, zout en goud kun je stamkaarten lopen. Deze stamkaarten leveren weer voordelen op, waarbij het type en de volgorde van de kaarten ook van belang is. Targi is een vrij tactisch spel, waarbij je ook goed moet opletten wat je tegenstander doet. Er zijn veel mogelijkheden om punten te scoren, waardoor het spel elke keer weer interessant en spannend is. Een echte aanrader als je op zoek bent naar een leuk spel voor 2 personen!

 • Aantal spelers: 2
 • Gemiddelde spelduur: 60 minuten

Targi spel

Patchwork

Ook Patchwork is speciaal ontworpen om te spelen met 2 personen. Het spel kent maar enkele spelregels en is daardoor gemakkelijk uit te leggen, maar het is wel een heel tactisch spel. Het doel van Patchwork is om zoveel mogelijk lapjes op je deken te leggen. Je moet hierbij allereerst zorgen dat het lapje past, waardoor het wat weg heeft van Tetris. Daarnaast moet je ook rekening houden met de tijd die het inpassen kost en met de inkomsten die het in knopen oplevert. Uiteindelijk krijg je namelijk zoveel punten als het aantal knopen min tweemaal je onbebouwde velden op je speelbord. Telkens als je denkt goed bezig te zijn, kan het zomaar omslaan, maar achter staan kan in dit spel juist in je voordeel werken. Patchwork blijft daardoor spannend tot de laatste minuut. Het is een ideaal spel om even snel tussendoor te spelen. Wat mij betreft is dit één van de leukste spellen voor 2 personen!

 • Aantal spelers: 2
 • Gemiddelde spelduur: 15 tot 30 minuten

Spellen voor 2 personen - Patchwork

Pandemic

Pandemic, ook wel Pandemie genoemd, is misschien wel het populairste coöperatieve spel op dit moment. Je speelt hierbij niet tegen elkaar, maar samen tegen het spel. Je vormt samen een team dat de wereld moet behoeden van een pandemie. Dit doe je door samen te voorkomen dat uitbraken van ziekten verergeren en overslaan naar andere plekken ter wereld. Samenwerken is in dit spel erg belangrijk. Je moet bijvoorbeeld onderling kaarten wisselen om medicijnen voor de verschillende virussen te ontwikkelen. Elke speler heeft een eigen rol die weer een aantal voordelen met zich meebrengt. Door de verschillende rollen is het spel ook elke keer anders. Pandemie is een heel actueel en spannend spel dat zowel met 2 personen als met meerdere spelers te spelen is.

 • Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
 • Gemiddelde spelduur: 45 minuten

Pandemie / pandemic

Het Verboden Eiland

Het Verboden Eiland komt van dezelfde auteur als het populaire Pandemie. De spelregels van Het Verboden Eiland zijn echter eenvoudiger spelregels en de spelduur is een stuk korter. Hierdoor is het spel goed geschikt als kennismaking van coöperatieve spellen of als spel voor de hele familie. Ook kun je dit spel gemakkelijker even tussendoor spelen. Het doel van Het Verboden Eiland is om vier verschillende schatten te redden en met een helikopter te vluchten, voordat het eiland is gezonken. Alle spelers hebben unieke vaardigheden, waardoor je echt goed samen moet werken om het spel te winnen. Je kunt zelf de moeilijkheidsgraad van het spel bepalen en de opbouw van het eiland is elk spel weer anders. Daardoor is het spel elke keer weer verrassend en uitdagend. Het Verboden Eiland is een perfect spel als eerste coöperatieve spel, omdat je goed leert om strategisch na te denken en samen te werken om het spel te winnen.

 • Aantal spelers: 2 tot 4
 • Gemiddelde spelduur: 30 minuten

Spellen voor 2 personen - Het Verboden Eiland

De Vergeten Stad

De Vergeten Stad is de opvolger van Het Verboden Eiland. Ook in dit spel moet je samenwerken met je teamgenoten, maar er zijn genoeg nieuwe elementen om vernieuwend genoeg te zijn voor liefhebbers van Het Verboden Eiland. Je gaat samen op zoek naar onderdelen van een vliegtuig dat begraven ligt in een woestijn. Je moet de onderdelen van dit vliegtuig vinden en in elkaar zetten voordat de zandstorm en hitte je te veel worden. Dit doe je door zand van tegels te verwijderen en de tegels vervolgens uit te graven. Het spel werkt je echter tegen, doordat de hitte en storm toenemen. Daardoor komt er steeds meer zand bij, waardoor je je moeilijker kunt verplaatsen. Gelukkig heeft iedere speler een rol met specifieke eigenschappen en kun je onderweg verschillende hulpmiddelen vinden. Je moet echt samenwerken en de speciale eigenschappen van elke speler benutten om uiteindelijk het vliegtuig in elkaar te zetten en het spel te winnen. Je kunt zelf de moeilijkheidsgraad bepalen, waardoor het spel uitdagend en spannend blijft. Ik vind het echt een aanrader voor iedereen die van coöperatieve spellen houdt.

 • Aantal spelers: 2 tot 5
 • Gemiddelde spelduur: 45 minuten

Spellen voor 2 personen - De Vergeten Stad

Metropolis

Metropolis is een compact spelletje wat je prima mee op reis kunt nemen. De spelregels zijn vrij simpel en snel te begrijpen. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk een stad met waardevolle gebouwen te bouwen. Je handkaarten zijn zowel gebouwen als een betaalmiddel. Elke ronde bouw je één of meerdere gebouwen uit je hand en betaal je de kosten in andere handkaarten. Elk gebouw levert weer inkomsten op in de vorm van kaarten en/of punten. Veel gebouwen hebben ook invloed op elkaar of zijn een voorwaarde voor het bouwen van andere gebouwen. Daardoor moet je tactische keuzes maken. Wie aan het einde van het spel de meeste punten scoort met zijn of haar gebouwen, wint het spel. Doordat een potje gemiddeld een kwartier duurt, is dit een ideaal spel om even tussendoor te spelen. Al wil je na één potje vast nog een keer, want het is best een verslavend spel.

 • Aantal spelers: 2 tot 5
 • Gemiddelde spelduur: 15 minuten

Spellen voor 2 personen - Metropolisvoor 2 personen - Metropolis

Catan: Het Duel

Kolonisten van Catan is één van mijn favoriete spellen, maar helaas kun je dit spel alleen met 3 of meer personen spelen. Gelukkig is er ook een kaartspel speciaal voor 2 personen uitgebracht, zodat je ook met zijn tweeën kunt genieten van een potje Catan. Het spel bevat een groot aantal basiselementen van het ‘gewone’ Catan, zoals het verzamelen van graan, wol, steen, hout en erts en het bouwen van dorpen en steden. Door de toevoeging van een aantal extra elementen als gebouwen, ridders, vloten en actiekaarten is deze versie voor 2 personen een heel gevarieerd, spannend en tactisch spel. Ook zitten er verschillende uitbreidingen bij deze variant en kent het spel verschillende moeilijkheidsgraden. Daardoor blijft Catan Het Duel lang leuk. Als je Catan graag met zijn tweeën wil spelen, is deze versie echt een aanrader.

 • Aantal spelers: 2
 • Gemiddelde spelduur: 30-50 minuten

Spellen voor 2 personen - CatanZelf heb ik de oudere editie ‘Vorsten van Catan’. Deze is inmiddels vervangen door ‘Catan: het Duel’, maar de speelkaarten en spelregels zijn niet veranderd. 

Carcassonne

In het spel Carcassonne bouwen spelers samen een variant van de Franse stad Carcassonne met verschillende wegen, steden, kloosters en weiden. Om de beurt mag een speler een tegel als een soort puzzelstuk aanleggen aan de reeds bestaande tegels. Tijdens het leggen van deze tegel, mag je onderdelen zoals een stad, weg, klooster of weide claimen. Deze onderdelen leveren je vervolgens punten op. Wil je een gemakkelijke versie van Carcassonne spelen, kies er dan voor om zonder weiden te spelen. Van Carcassonne zijn ook tal van uitbreidingen te koop, zodat je het spel steeds afwisselend en spannend kunt houden. Mijn favoriete uitbreidingen tot nu toe zijn ‘De Uitbreiding’ en ‘Kooplieden & Bouwmeesters’. Bekijk hier alle uitbreidingen voor Carcassonne. Ik vind Carcassonne een erg leuk spel dat elke keer weer anders is.

 • Aantal spelers: 2 tot 4
 • Gemiddelde spelduur: 30 tot 45 minuten

Carcassonne

Rummikub

Rummikub is een echte klassieker die mij niet gaat vervelen. Ik speelde het vroeger als klein meisje altijd met mijn oma, maar ik neem het spel tegenwoordig nog steeds graag mee op reis. De spelregels van Rummikub zijn vrij simpel. Je moet zo snel mogelijk al je stenen zien kwijt te raken. Dit doe je door de juiste combinaties van stenen te leggen: drie of meer opvolgende cijfers in dezelfde kleur of drie of meer dezelfde cijfers in verschillende kleuren. Dat kan met stenen van jezelf of stenen die al op tafel liggen. Je kunt Rummikub overigens ook met twee stokken kaarten spelen, maar ik vind de reiseditie met echte steentjes heel handig en fijn.

 • Aantal spelers: 2 tot 4
 • Gemiddelde spelduur: 60 minuten

Rummikub

Jambo

Jambo betekent hallo in het Swahili en verwijst naar de begroeting van klanten van handelaren in Afrika. In Jambo speel je namelijk allebei een Afrikaanse handelaar. Tijdens het spel probeer je geld te verdienen door goederen goedkoop in te kopen, met winst te verkopen en uiteindelijk om te zetten in goud. Je bent grotendeels bezig om je eigen marktkraam uit te breiden en zo slim mogelijk te handelen, maar je hebt tijdens het spel ook de mogelijkheid om de andere speler flink dwars te zitten met je kaarten. Er zijn 112 speelkaarten, waardoor het spel elke keer weer anders is. Ben je op zoek naar een leuk en uitdagend spel voor 2 personen, dan is Jambo wat mij betreft echt een aanrader. Het spel ziet er ook nog eens heel mooi uit. Een ideaal cadeau voor reizigers met een liefde voor Afrika.

 • Aantal spelers: 2
 • Gemiddelde spelduur: 30 tot 45 minuten

Spellen voor 2 personen - Jambo

Qwixx

Qwixx is een leuk en tactisch dobbelspel. De spelregels zijn erg gemakkelijk uit te leggen, maar het spel is toch spannend en afwisselend. Je krijgt aan het begin van het spel een scorekaart met getallenreeksen, waarop je getallen moet aankruisen. Je mag na het aankruisen van een getal alleen niet meer de hokjes aankruisen die ervoor staan, waardoor je dus elke keer moet goed nadenken of het wel of niet slim is om een zet te doen. Het fijne van Qwixx vind ik dat de worp van één speler invloed heeft op de andere spelers. Je zit dus niet net als bij Yahtzee te wachten tot je aan de beurt bent, maar je kunt ook gebruik maken van de worpen van je tegenstanders. Het nadeel is wel dat de scorekaarten op een gegeven moment op zijn, maar die kun je gelukkig los bijbestellen. Er zijn zelfs een aantal verschillende varianten verkrijgbaar, zodat het spel weer een hele nieuwe wending krijgt. Qwixx is vanwege het handzame formaat ook een ideaal spel om mee te nemen op reis.

 • Aantal spelers: 2 tot 5
 • Gemiddelde spelduur: 15 minuten

Qwixx dobbelspel

Kahuna

Kahuna is specifiek ontworpen om te spelen met 2 personen. Op het spelbord liggen twaalf kleine tropische eilanden met Hawaiiaanse namen. Het doel is om van zoveel mogelijk van deze eilanden heerser te worden. Door middel van de speelkaarten kun je invloed krijgen op de eilanden en de macht van je tegenstander verbreken. Je hebt vooral tactiek en goede planning nodig voor dit spel, maar de spelregels zijn gemakkelijk te volgen. Het leuke is dat het spel enorm snel kan omslaan van winst naar verlies en andersom, waardoor het constant spannend blijft. Kahuna is daardoor één van onze favoriete spellen voor 2 personen.

 • Aantal spelers: 2
 • Gemiddelde spelduur: 30 minuten

Spellen voor 2 personen - Kahuna

Sushi Go

Sushi Go is een leuk kaartspel voor liefhebbers van sushi. Het doel is om de beste combinaties van sushi gerechten te verzamelen. Spaar bijvoorbeeld voor een complete set sashimi, scoor punten met de meeste maki rolls of verdrievoudig de waarde van je nigiri door wasabi toe te voegen. Je moet steeds één kaart uit je hand kiezen en de rest van je kaarten doorgeven aan de andere speler. Doordat de kaarten steeds doorgegeven worden, weet je niet wat je gaat krijgen en blijft het spel spannend. Het spel is gemakkelijk uit te leggen en duurt niet lang, dus het is ideaal om even tussendoor te spelen. De puntentelling staat ook goed op de kaarten zelf aangegeven. Sushi Go is een leuk spel voor 2 personen, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat het spel wat spannender is met meer dan 2 personen.

 • Aantal spelers: 2 tot 5
 • Gemiddelde spelduur: 20 minuten

Sushi Go

Ticket to Ride

Ticket to Ride is één van mijn favoriete spellen ooit, zowel om met zijn tweeën als met meerdere personen te spelen. Je verzamelt kaarten met verschillende type treinwagons, waarmee je routes tussen twee steden kunt claimen. Hoe langer de routes, hoe meer punten je krijgt. Daarnaast krijg je nog extra punten als je twee steden op je eigen bestemmingscoupons met elkaar verbindt of door de langste routeverbinding aan te liggen. Wij hebben zelf de USA variant, maar er is ook een variant met de kaart van Europa. Naast deze twee basisspellen zijn er ook verschillende leuke uitbreidingen te verkrijgen, zodat het spel nooit verveeld. Mijn favoriete uitbreidingen zijn de USA 1910 uitbreiding en Ticket to Ride Nederland, waarbij je onderweg tol moet betalen en tol kunt innen. Beide uitbreidingen zijn ook erg spannend met twee spelers. Ticket to Ride is ook een leuk cadeau voor iedereen die graag een roadtrip door Amerika of Europa wil maken.

 • Aantal spelers: 2 tot 5
 • Gemiddelde spelduur: 60 minuten

ticket to ride

Stenen Tijdperk

Het spel Stenen Tijdperk is één van mijn nieuwste aanwinsten. In het begin lijken de spelregels misschien wat lastig, maar als je het spel eenmaal doorhebt en vaker speelt, zul je zien dat de regels vrij simpel zijn en dat het spel steeds leuker wordt. Iedere ronde zet je jouw stamleden in om grondstoffen te vergaren, te handelen of ontwikkelingen te doen. Afhankelijk van hoeveel stamleden je op een gebied plaatst, mag je met net zo veel dobbelstenen gewenste grondstoffen proberen te verzamelen. Als speler kun je je stam uitbreiden, waardoor je meer acties per beurt kunt doen, maar houd er wel rekening mee dat je je stam ook telkens genoeg te eten moet geven. Het Stenen Tijdperk is een strategisch spel, waarbij je met veel verschillende strategieën kunt winnen. Ook heb je een vleugje geluk nodig. Het spel lijkt een beetje op Catan qua verzamelen van grondstoffen, en op Risk, omdat je je stam steeds groter kan maken en je pionnen strategisch moet plaatsen. Stenen Tijdperk is wat mij betreft echt een aanrader als je één van deze andere spellen graag speelt en op zoek bent naar een nieuw, spannend en strategisch spel voor 2 personen of meer.

 • Aantal spelers: 2 tot 4
 • Gemiddelde spelduur: 90 minuten

Stenen Tijdperk spel Spellen voor 2 personen - Stenen Tijdperk

Het is een hele lijst geworden, maar dit zijn wat mij betreft de leukste spellen voor 2 personen. Heb jij nog andere leuke tips voor leuke spellen die je met zijn tweeën kunt spelen? Bekijk ook ons artikel met de leukste spellen voor meer dan 2 personen

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

7 reacties op “De leukste spellen voor 2 personen”

 1. Dank voor de tips. Buiten fysieke spelletjes om zijn online spellen ook erg leuk om met elkaar te spelen! Denk aan Tetris, of de Nintendo Switch!

 2. Dank voor de tips. Ik kan het spel Puerto Rico nog aanbevelen voor je collectie. Net als veel van de hier genoemde spellen is het ook een strategisch spel maar net even complexer en door de verschillende strategieën die je kunt kiezen is het keer op keer spannend. Hij is alleen helaas te groot om mee te nemen. Mee op vakantie nemen wij vaak Sabateur. Deze is er voor 2 personen en voor meer personen.

  1. Ja daar hoor ik ook veel goede verhalen over. Dankjewel voor de tip! Ik heb van dezelfde auteur wel ’throw throw burritos’, ook echt een heel grappig spel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven