Boottocht naar Klein Curaçao

Klein Curaçao, een boottocht naar het paradijs

Home / Curaçao / Klein Curaçao, een boottocht naar het paradijs

Klein Curaçao is een onbewoond eiland op zo’n 10 kilometer van Curaçao en een boottocht hiernaartoe maken is iets wat je echt moet doen tijdens je vakantie. Het eiland is slechts 1,7 kilometer groot, maar je vindt hier toch het langste zandstrand van heel Curaçao. Benieuwd naar Klein Curaçao? Ik vertel je alles wat je moet weten.

Boottocht naar Klein Curaçao

Er zijn verschillende opties voor boottochten naar Klein Curaçao en vrijwel allemaal gaat het om tours per catamaran. De meeste trips vertrekken vanuit de Caracasbaai in Willemstad. Afhankelijk van welke tour je boekt, vertrekt de boot ergens tussen 07.00u en 08.00u. Reken dus op een relatief vroege dag waarbij je, in de meeste gevallen, zelf in de haven moet komen. Heb je geen eigen vervoer of wil je liever niet een taxi pakken? Kies dan voor een boottrip met catamaran naar Klein Curaçao met Irie Tours. Tegen bijbetaling kun je regelen dat ze je bij je accommodatie ophalen. Het voordeel van een tour via Breeze Adventures is dat je eenmaal op Klein Curaçao gratis gebruik mag maken van de strandstoelen. Ook is een ontbijt en BBQ-lunch inbegrepen, is er een open bar en mag je gebruik maken van snorkelmaskers en grote drijvende matten in zee.

Caracas baai

Varen op de oceaan

Het eerste stuk varen is het water kalm en je heb dan nog de optie om een licht ontbijt te eten. Wij kregen belegde stokbroodjes, koffie, water en een stuk fruit. Niet te zwaar, maar wel voldoende. De reden dat het ontbijt vrij licht is, is omdat je al snel na uitvaren de oceaan op gaat. Hier is het water vrijwel altijd wild, waardoor het geen goed idee is om van tevoren zwaar te eten. In het begin zat ik voorop de catamaran, maar ik ben al heel snel naar achteren verhuisd. Daar voel je de deining een stuk minder en was het goed te doen zolang ik mijn ogen op de horizon hield. Word je snel zeeziek? Dan is het absoluut geen overbodige luxe om een zeeziektepilletje te nemen voor vertrek. 

De overtocht van Curaçao naar Klein Curaçao duurt ongeveer 1,5 uur. Zelf vond ik de tijd verrassend snel voorbij gaan, zeker aangezien ik geen held ben op het water en vaak de minuten weg zit te kijken. Zodra ik verhuisd was naar de achterkant van de catamaran, was het echter prima te doen en kon ik genieten van de golven en de wind. 

Catamaran naar Klein Curaçao

Activiteiten op Klein Curaçao

Na 1,5 uur varen arriveren we bij Klein Curaçao, alwaar een enorm parelwit strand en een azuurblauwe branding ons opwachten. Het eiland is compleet vlak, waardoor het lekker overzichtelijk is. Je kiest zelf of je met een klein bootje vanaf de catamaran naar het strand gebracht wordt, of dat je alleen je spullen in het bootje legt en zelf naar het eiland zwemt. Ik vond het heerlijk om na die boottocht een verfrissende plons te nemen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Eenmaal op het eilandje aangekomen zijn er aantal niet te missen activiteiten. 

Wandelen naar de vuurtoren

Midden op Klein Curaçao staat een verlaten vuurtoren. Met zijn roze kleur en symmetrische architectuur is dit een heel fotogeniek gebouw wat je zeker even moet bekijken. Ik raad je aan om direct na aankomst naar  de vuurtoren te lopen, zodat je daarna voldoende tijd hebt om in zee af te koelen. Het pad ernaartoe is namelijk volledig onbeschut, waardoor je het al snel bloedheet hebt. 

Vuurtoren op Klein Curaçao
Vuurtoren op Klein Curacao

Kijken bij het scheepswrak

Omdat Klein Curaçao middenin de oceaan ligt is de stroming rondom het eiland vrij sterk. Daarnaast is het heel vlak, waardoor kapiteins het niet altijd op tijd zien liggen. Dit zorgt er regelmatig voor dat schepen in de problemen komen. Deze worden namelijk door de onderstroom richting het eiland geduwd en het is heel moeilijk om hier nog uit te komen. Eén van de schepen die het niet gelukt is om op tijd weg te komen, is het schip wat je aan de noordkust van het eiland kunt bewonderen. Dit is een tanker uit 1982 en ligt hier weg te roesten sinds het vastliep voor de kust van het eiland. Vanuit de vuurtoren wandel je in 10 minuten door naar het wrak.

Snorkelen

Voor de kust van Klein Curaçao kun je heel goed snorkelen. Het water is extreem helder en er zijn veel gezonde koralen te bewonderen. Met een beetje geluk zie je meerdere soorten vissen en zeeschildpadden. Vanwege de stroming wordt er wel aangeraden om alleen aan de westkust van Klein Curaçao te snorkelen.

Wat te doen in Curacao - Schildpadden

Relaxen op het strand

Natuurlijk leent Klein Curaçao zich ook perfect voor een paar uur helemaal niks doen. Er zijn twee plekken op het eiland met bedjes. Hier mag je alleen plaatsnemen als dit bij je tour is inbegrepen. Bij eerder genoemde Irie Tours is dit niet het geval, bij Breeze Adventures wel. Als de bedjes niet inbegrepen zijn, kun je gewoon op het strand gaan liggen. Wie schaduw zoekt, kan zijn handdoek in de houten hutjes die verspreid over het strand staan leggen. 

Catamaran naar Klein Curaçao

Wil je zeker weten dat je gebruik mag maken van de bedjes en parasols? Boek dan deze catamarantour.

Klein Curaçao Klein CuraçaoKlein Curaçao

Barbecue lunch op de catamaran

Rond het middaguur word je weer op het strand opgehaald om terug te varen naar de catamaran. Hier wacht namelijk een heerlijke, verse barbecue lunch op je. De lunch is inclusief fris en alcoholische dranken. Na de lunch heb je nog ongeveer een uur de tijd om te relaxen aan boord of om nog even terug te gaan naar Klein Curaçao. Daarna zet je weer koers terug naar Curaçao, alwaar je aan het einde van de middag weer voet aan land zet.

 

Cocktail met Blue Curaçao
Klein Curacao

Meer tips voor Curaçao 

Naast een catamaran boot trip naar Klein Curaçao is er natuurlijk nog veel meer moois te zien en te doen op dit prachtige eiland. Zo is het een dikke aanrader om de Christoffelberg te beklimmen, kun je er heerlijk eten op Curaçao en zijn er talloze prachtige stranden te vinden. Benieuwd geworden? Ik deel al mijn tips in onderstaand artikel.

Christoffelberg beklimmen op Curacao Pasawa Box Eatery

Complete pakketreizen naar Curaçao

Er zijn veel fijne opties voor complete pakketreizen naar Curaçao. Het voordeel hiervan is dat je vlucht en accommodatie inclusief zijn en dat er vaak voordelige aanbiedingen zijn. Doordat je de hele reis in dezelfde accommodatie verblijft, kun je ultiem relaxen. Er zijn bovendien meer dan genoeg opties voor toffe dagtrips, zodat je tijdens je reis veel van Curaçao kunt zien. 

TUI

Grootste aanbod in volledig verzorgde reizen naar Curaçao.

Meer informatie

Corendon

Groot aanbod voordelige reizen, inclusief goede last minute deals.

Meer informatie

By June

Kleinschalige vakantie naar Curaçao inclusief vlucht en huurauto.

Meer informatie

D-reizen

Compleet aanbod van reizen naar Curaçao.

Meer informatie

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven