Arc de Triomphe

Fietsen in Parijs: in 3 uur langs de hoogtepunten

Home / Frankrijk / Parijs / Fietsen in Parijs: in 3 uur langs de hoogtepunten

Fietsen in Parijs is ontzettend leuk. Er zijn de afgelopen jaren talloze fietspaden aangelegd, waardoor je veilig Parijs op de fiets kunt verkennen. Wil je in korte tijd de meeste hoogtepunten zien? Dan raad ik je aan om een fietstour door Parijs met gids te maken. Op deze manier zie je in 3 tot 3,5 uur de belangrijkste plekken van de stad en leer je ook nog eens het een en ander. Benieuwd? Kijk mee naar mijn ervaringen met fietsen in Parijs met een gids. 

Fietsen in Parijs met Baja Bikes

Wij gaan een middagje fietsen in Parijs met Baja Bikes. Ondertussen hebben zowel Saskia als ik al meerdere fietstours met deze Nederlandse organisatie gemaakt en elke keer opnieuw is het super goed geregeld. Ook in Parijs zit het weer prima in elkaar.

We verzamelen in een parkeergarage op een steenworp afstand van de Arc de Triomphe. De Nederlandstalige gids staat ons al op te wachten en na het aanmelden krijgen we een fiets die op onze lengte is afgesteld. Zodra iedereen zijn fiets heeft, gaan we met een groep van zo’n 12 Nederlanders op pad. Tijd om Parijs op de fiets te verkennen!

Op naar de Arc de Triomphe

Vrijwel meteen nadat we vertrekken, is het tijd voor de eerste stop: de Arc de Triomphe. Dit monument is na de Eiffeltoren het bekendste gebouw van Parijs. Gids Rob vertelt dat de Arc de Triomphe gebouwd is voor de grootste kleine man van Frankrijk. Jawel, Napoleon Bonaparte was de opdrachtgever voor dit huzarenstukje. Uiteindelijk heeft hij zelf slechts de eerste 10 meter kunnen aanschouwen. De rest is gebouwd na zijn dood. Na een korte stop fietsen we verder richting één van de mooiste  uitzichtpunten op de Eiffeltoren.

Arc de Triomphe

Place du Trocadéro en de Eiffeltoren

De volgende stop is Place du Trocadéro, een plein vanaf waar je een mooi uitzicht hebt op de Eiffeltoren. Helaas begint het precies te regenen als wij hier aankomen dus vergeef me de regenachtige beelden. Desalniettemin snap ik helemaal dat we hier stoppen. Aan beide kanten van het plein liggen Art Nouveau gebouwen en in het midden torent de Eiffeltoren boven het plein uit. Een bijzondere plek en een leuke stop tijdens deze fietstocht door Parijs.

Trocadero

Pont Neuf

Anders dan de naam doet vermoeden (Pont Neuf betekent Nieuwe Brug), is Pont Neuf de oudste brug van Parijs. De laatste steen werd gelegd in 1607. Bizar om je te bedenken dat deze brug dus al meer dan 410 jaar bestaat! We stoppen tijdens de fietstour door Parijs op Pont Neuf en gids Rob vertelt ons het één en ander over deze bijzondere plek. Zo is Pont Neuf namelijk zo breed, omdat het in de eerste instantie de bedoeling was om er huizen op te bouwen. Inderdaad, precies zoals de beroemde Ponte Vecchio in Florence. Uiteindelijk ging dit plan niet door en was Pont Neuf de eerste brug in Parijs zonder huizen erop.

Pont Neuf Fietsen in ParijsFietsen in Parijs

Het Louvre

Natuurlijk mag het Louvre niet ontbreken in een fietstocht langs de hoogtepunten van Parijs. Het Louvre is het drukst bezochte museum ter wereld (!) en ontvangt jaarlijks bijna 10 miljoen bezoekers. Het originele gebouw stamt uit de 11e eeuw en was een middeleeuws fort. In de 16e eeuw is het fort volledig verbouwd om er een koninklijk paleis van te maken. Sinds het einde van de 18e eeuw is het Louvre in gebruik als museum. We stoppen tijdens de tour met Baja Bikes bij het Louvre en ook hier heeft Rob veel te vertellen. Super tof dat het fietsen steeds afgewisseld wordt met interessante verhalen over Parijs!

Het Louvre

De Seine, de Notre Dame en meer

Tijdens de fietstocht door Parijs met Baja Bikes maak je nog wat stops. Zo bewonder je de Notre Dame en Hotel de Ville. Daarnaast fiets je ook een stukje langs de Seine. Tegen de tijd dat deze 3 uur durende tour erop zit heb je een flink aantal van de  belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs gezien. Zeker als je in korte tijd de mooiste plekken wilt zien, is een fietstocht door Parijs echt een aanrader.

de SeineFietsen in Parijs

Baja Bikes biedt verschillende fietstochten door Parijs aan. Zelf deed ik de highlights tour. Daarnaast hebben ze ook een ‘Geheimen van Parijs fietstocht’, een ‘Parijs avond fietstocht’ en een fietstocht speciaal voor gezinnen met kinderen.

Wandelroute Parijs in één dag

Wil je toch liever te voet Parijs ontdekken? Dan hebben wij een toffe wandelroute voor je uitgestippeld die je onder andere langs bovenstaande hoogtepunten voert. Houd er wel rekening mee dat je een volle dag nodig hebt, dus als je niet zo veel tijd hebt is het is geen alternatief voor deze fietsroute van 3 uur.

Wil je veel zien van Parijs in een korte tijd? Ga dan fietsen in Parijs met een Nederlandstalige gids via Baja Bikes. Ik vond het zelfs in de regen heel leuk om deze tour te maken, laat staan als het zonnetje lekker schijnt. 

Wij namen deel aan deze fietstocht op uitnodiging van Baja Bikes.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven