Goedkoop naar Disneyland Parijs

Disneyland Paris met een peuter of baby: onze tips en ervaring

Home / Frankrijk / Parijs / Disneyland Parijs / Disneyland Paris met een peuter of baby: onze tips en ervaring

Een bezoek aan Disneyland Paris is een magische beleving voor jong en oud. Twijfel je of Disneyland Paris leuk is met een peuter of baby? Wij kunnen het van harte aanbevelen. Er zijn maar weinig pretparken die zo goed ingericht zijn op kleine kinderen en jullie zullen ongetwijfeld een geweldige tijd hebben. Wij zijn er meerdere keren geweest met kinderen in de leeftijd van een baby, dreumes, peuter en bijna kleuter en hebben echt volop genoten. Ik deel graag mijn tips voor Disneyland Paris met peuter of baby!

Vanaf welke leeftijd is Disneyland Paris leuk?

Vanaf welke leeftijd Disneyland Paris leuk is, hangt denk ik vooral van je kinderen en je eigen verwachtingen af. Jij kent je eigen kinderen het beste. Onze dochters zijn bijvoorbeeld dol op Disney liedjes en filmpjes en kennen al veel karakters. Doordat we vaker pretparken bezoeken, zijn ze ook gewend om bijvoorbeeld even in de rij te staan voor attracties. Ook je eigen verwachtingen van Disneyland spelen een rol. Als je zelf niets om de Disneyfiguren of -sprookjes geeft en puur voor de achtbanen gaat, is Disneyland met een baby of peuter misschien minder ideaal.

Disneyland Parijs met peuters

Er is naar mijn mening echter niets zo magisch als Disneyland door de ogen van je kinderen beleven. De eerste keer dat we Disneyland met kinderen bezochten was onze jongste dochter nog maar 8 maanden, maar ook zij heeft volop genoten en qua faciliteiten is het in Disneyland top geregeld met een baby. Het is ook erg leuk om te zien dat onze jongste dochter, die tijdens ons laatste bezoek 1,5 was, Disneyland weer zo anders beleeft dan onze oudste dochter die bijna 4 werd. Wat echter niet verschilde waren de stralende ogen, glimlach van oor tot oor en complete verwondering de hele dag door. Ze hebben het er nog steeds bijna dagelijks over.  Disneyland is wat mij betreft dus vanaf elke leeftijd leuk en laat je vooral niet tegenhouden door mensen die anders beweren. Met onze tips maak je jouw bezoek aan Disneyland Paris ook onvergetelijk!

Disneyland Parijs - De beste tips

Kom tijdens de voorjaars-, mei- of zomervakantie naar Disneyland Paris en geniet van Disney Symphony of Colours. Profiteer van de beste prijzen en flexibele boekingsvoorwaarden.

#1 Ontdek de vele attracties voor kleine kinderen

Je vraagt je misschien af of er wel genoeg attracties zijn waar je kindje in mag. Ik kan je geruststellen: ik ben nog in geen enkel attractiepark geweest met zo veel attracties waar peuters, en zelfs baby’s, al in mogen. Een aantal van onze favoriete attracties heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet:

Fantasyland (Disneyland Park)

Het grootste deel van de tijd met kleine kinderen in Disneyland zul je waarschijnlijk doorbrengen in Fantasyland. Hier vind je heel veel attracties voor het hele gezin zonder minimumlengte:

 • Dumbo the Flying Elephant: een attractie waarbij je op de rug van het olifantje Dumbo door de lucht zweeft. Kinderen kunnen zelf hun olifantje hoger of lager laten vliegen. Dit was de favoriet van beide dochters.
 • “it’s a Small World”: een boottocht langs verschillende landen en culturen met zingende en dansende poppen. Ook hier kregen ze geen genoeg van. Dat het deuntje de hele dag in je hoofd blijft hangen, moet je maar voor lief nemen.
 • Sleeping Beauty Castle & La Galerie de la Belle au Bois Dormant: het prachtige Kasteel van Doornroosje is niet alleen van buiten indrukwekkend, je kunt hier ook binnen rondlopen en er is van alles te zien en ontdekken.
 • Casey Jr. – le Petit Train du Cirque: een achtbaan geschikt voor alle leeftijden waarbij je in een circustrein door een sprookjeswereld rijdt.
 • Le Pays des Contes de Fées: een boottocht langs miniatuur scènes uit verschillende sprookjes. 
 • Peter Pan’s Flight: een vlucht in een klein piratenschip over Londen en Nooitgedachtland waarbij je de avonturen van Peter Pan beleeft. 
 • Blanche-Neige et les Sept Nains: een rit in een karretje door verschillende scènes van Sneeuwwitje en de zeven dwergen. 
 • Les Voyages de Pinocchio: een rit in een karretje langs verschillende scènes en karakters uit het verhaal van Pinokkio.
Disneyland Dumbo

Discoveryland, Adventureland & Frontierland (Disneyland Park)

Discoveryland, Adventureland en Frontierland zijn in vergelijking met Fantasyland misschien iets meer geschikt voor wat oudere kinderen of volwassenen, vanwege de vele achtbanen en spannende attracties. Toch zijn er ook genoeg leuke opties om je met kleine kinderen te vermaken in deze gebieden. Een aantal van onze favoriete activiteiten voor het hele gezin zijn:

 • Buzz Lightyear Laser Blast (Discoveryland): vanuit een bewegend ruimteschip kun je laserstralen schieten om Buzz Lightyear te helpen met zijn ruimtemissie. Een leuk spel voor iets oudere peuters.
 • Autopia (vanaf 81 cm – Discoveryland): de enige attractie in dit lijstje met een lengte vereiste, maar wel de moeite waard. Deze zelf bestuurbare auto’s op een speciaal aangelegde autoweg vind je peuter vast en zeker fantastisch. Ondanks dat je officieel langer dan 1,30m moet zijn om de auto te besturen, mag je peuter hier wel sturen zolang jij gas geeft
 • Le Passage Enchanté d’Aladdin (Adventureland): een wandeling langs verschillende scènes en personages uit Aladdin.
 • La Cabane des Robinson (Adventureland): een gigantische boomhut met verschillende leuke details. Wel veel trappen, dus alleen een aanrader als je peuter al goed kan traplopen.
 • Frontier Playground (Frontierland): een grote speeltuin in Wild West thema waar kinderen even lekker kunnen klimmen, glijden en uitrazen.
 • Disneyland Railroad (Main Street, U.S.A.): deze stoomtrein rijdt het hele park rond en is erg leuk met kinderen. Onderweg heb je een panoramisch uitzicht op verschillende landschappen en attracties in Disneyland.

Walt Disney Studios Park

Walt Disney Studios Park is qua attracties misschien iets minder geschikt voor kleine kinderen dan Disneyland Park, maar je vindt hier wel de leukste shows, waarover later meer. Aanraders qua attracties zijn:

 • Les Tapis Volants – Flying Carpets over Agrabah: waan je even Aladdin of Jasmine op deze vliegende tapijten over Agrabah. Kinderen kunnen de tapijten zelf bedienen.
 • Ratatouille: een 4D attractie in een magnetisch karretje waarbij je krimpt tot het formaat van Rémy de rat en door de keuken van Chef Skinner en Parijs beweegt.
 • Cars ROAD Trip. Een ritje in de Cars trein, waar je naast de bekende personages uit Cars onderweg ook te zien krijgt hoe ze in een film een overstroming en brand nabootsen.

Vliegende tapijten

#2 Bezoek de fantastische shows 

Minstens net zo leuk als de verschillende attracties zijn de shows in Disneyland. Het aanbod van de shows kan wisselen per seizoen, maar deze shows zijn stuk voor stuk aanraders met jonge kinderen:

 • The Lion King: Rhythms of the Pride Lands (Disneyland Park): prachtige en indrukwekkende musical met bekende hits uit de Lion King en veel acrobatiek.
 • Mickey and the Magician (Walt Disney Studios Park): magische musical show met veel zang en dans waarin Mickey Mouse leert toveren. Mickey wordt vergezeld door figuren uit onder andere Assepoester, Belle en het Beest, Aladdin en Frozen. Als je maar tijd hebt voor één show, zou ik absoluut voor deze gaan.
 • De Disney Junior Dream Factory (Walt Disney Studios Park): show waar Mickey en Minnie samen hun Dream Factory repareren en daarbij een aantal bekende vrienden uitnodigen. Uit de lucht komen tijdens de show verschillende soorten bellen en confetti, wat het voor de kleintjes extra indrukwekkend maakt.
 • Frozen: A Musical Invitation (Walt Disney Studios Park): leuke show voor Frozen fans waar je samen met Anna, Kristoff en Sven een dansje instudeert om Elsa te verrassen in het ijspaleis.
 • Disney Dreams! (Disneyland Park): prachtige projectieshow in het donker op het Kasteel van Doornroosje van Disneyland, inclusief fonteinshow en vuurwerk. Een geweldige afsluiting van je dag in Disneyland Paris.
Disneyland show Mickey Mouse
Kerst in Disneyland

#3 Geniet van de Disney parades

Naast de shows zijn ook de Disney parades echt een hoogtepunt van Disneyland met peuters. Onze dochters vonden het geweldig om al hun hun favoriete figuren in het echt te zien. Welke parades er zijn, hangt af van het seizoen waarin je Disneyland bezoekt. Tijdens de Disney Stars on Parade zie je al je favoriete Disney Figuren op kleurrijke paradewagens. Zorg wel dat je op tijd een plekje aan de route bemachtigd, want de parades zijn erg populair. Tijdens Halloween zijn de wagens mooi versierd in thema en tijdens de kerstperiode is er daarnaast nog een speciale Mickey’s Dazzling Christmas Parade!. Deze feestelijk verlichte kerstparade is ook ’s avonds te zien, wat het extra magisch maakt met de vele kleurrijke lampjes.

Goedkoop naar Disneyland ParijsGoedkoop naar Disneyland ParijsAnna & Elsa - kerst in Disneyland ParijsGoedkoop naar Disneyland Parijs

#4 Ontmoet de Disney Figuren

Naast zwaaien naar de parades is het ook mogelijk om je favoriete Disney figuren te ontmoeten in beide Disneyland Parken. Onze dochter heeft het ruim een jaar na ons bezoek nog steeds over de knuffel die ze van Pluto kreeg. Je kunt in de Disneyland Paris app gemakkelijk zien welke figuren je op welk tijdstip en welke plek kunt ontmoeten. Als alternatief kun je bij een verblijf in Disneyland ook een ontbijt of diner met verschillende Disney Figuren boeken. Zo zie je al je favoriete figuren zonder dat je in de rij hoeft te staan. Ik raad je wel aan om dit een paar weken tot maanden voor je bezoek al te boeken, omdat het heel populair is en snel vol zit. Daarnaast zijn de Disney Figuren op vaste tijdstippen te vinden in de verschillende Disney Hotels, waar de rijen een heel stuk korter zijn.

#5 Gebruik de Disneyland Paris app

Met kleine kinderen heb je natuurlijk geen zin om heel lang in de wachtrijen te staan. Met de Disneyland Paris App kun je per attractie precies zien hoe lang de wachtrij op dat moment is. Ook kun je gemakkelijk je favoriete attracties opslaan, bekijken hoe laat de shows zijn, hoe laat en waar je de Disney Figuren kunt ontmoeten of de dichtstbijzijnde toiletten opzoeken. Soms krijg je ook een pushmelding voor een verrassingsoptreden in de buurt.

Disneyland app
App Disneyland Parijs

#6 Boek eventueel Premier Access

Is het bij je favoriete attractie toch erg druk? Via de Disneyland Paris app kun je ook Disney Premier Access kopen. Dit kan voor de hele dag, waarbij je voor elke beschikbare attractie één keer Premier Access toegang krijgt, of alleen voor een bepaalde attractie. Zelf hebben wij dit gelukkig niet nodig gehad omdat het relatief rustig was in het Disneyland Park, maar mocht je Disneyland in het hoogseizoen bezoeken en geen zin hebben in een lange wachtrij met kinderen, dan is dit ideaal. Ook voor bepaalde shows kun je gegarandeerde toegang kopen als je liever minder lang in de rij staat.

#7 Maak gebruik van de Rider Switch

Wil je beide graag in een achtbaan of andere attractie waar je kindje nog niet in mag? Dan is de Rider Switch ideaal. Eén van de volwassenen gaat in de rij staan en na afloop vraag je bij het personeel om de Rider Switch. Je partner krijgt vervolgens een ticket waarmee hij via de uitgang naar binnen mag, zonder opnieuw in de rij te staan. Op deze manier kunnen beide volwassenen elkaar gemakkelijk afwisselen en om de beurt bij de kinderen blijven. 

Disneyland Parijs met peuter

#8 Ga met meerdere gezinnen

Eén van de beste tips voor Disneyland Paris met kleine kinderen is wat mij betreft toch wel om met meerdere gezinnen te gaan, bijvoorbeeld met een bevriend stel of opa en oma. Wij bezochten Disneyland Paris twee keer met onze vrienden en hun dochtertje, die qua leeftijd precies tussen onze kinderen in zit. Naast dat dit super gezellig is, is het ook erg praktisch. Je kunt zo gemakkelijk met twee volwassenen even in een achtbaan (en met de Rider Switch kun je zelfs alle vier gaan), terwijl de andere twee volwassenen met de kinderen naar een show of kinderattractie gaan. Ook als de kinderen al op bed liggen, kun je prima nog even met twee of drie volwassenen terug de Disneyland Parken in, toch gezelliger dan alleen. Beide Disneyland Parken zijn vaak tot laat open.

Met vrienden in Disneyland

#9 Bezoek Disneyland Paris meerdere dagen

Je vraagt je misschien af hoeveel dagen Disneyland Paris handig is met een peuter of baby. Zelf zouden wij aanraden om, wanneer je beide Disneyland Parken wil zien, zeker meerdere dagen te gaan. Om alles in Disneyland Park te zien, heb je twee volle dagen nodig en voor Walt Disney Studios Park is één dag voldoende. Met drie volle dagen en twee overnachtingen, heb je naast de attracties ook voldoende tijd om de shows en parades te bekijken die in beide Disneyland Parken plaatsvinden. Wil je het liever wat rustiger aan doen en bijvoorbeeld vaker terug naar je hotel voor een middagslaapje? Dan is vier dagen en drie overnachtingen perfect. Op die manier kun je optimaal genieten van de attracties, shows en de algehele betoverende sfeer van de parken, zonder je te hoeven haasten.

#10 Verblijf in een Disney Hotel

Zeker met kleine kinderen raad ik je echt aan om in een Disney Hotel te verblijven. Je kunt dan gemakkelijk lopend naar de Disneyland Parken of tussendoor even terug naar je kamer voor een middagdutje. Op elke kamer staat een waterkoker en je kunt gratis een flessenwarmer en babybedje aanvragen. Mijn persoonlijke favoriet qua accommodatie is Sequoia Lodge. Dit hotel ligt op slechts een kwartiertje lopen van de parken in een heerlijke bosrijke omgeving die doet denken aan de nationale parken in Amerika. Je kunt er ook voor kiezen om in een Disney Partner Hotel te verblijven. Deze hotels liggen vaak ietsje verder van de Disneyland Parken af, maar ze bieden meestal wel wat meer comfort in de vorm van een groter appartement of huisje en een eigen keukentje. Bij deze hotels kun je arrangementen boeken waarbij tickets en parkeerplaatsen bij Disneyland Paris zijn inbegrepen. 

Kerst in Disneyland

#11 Profiteer van Extra Magic Time

Een ander voordeel van een verblijf in één van de Disney Hotels is dat je toegang krijgt tot de Extra Magic Time. Dit betekent dat je als hotelgast voor openingstijd al de Disneyland Parken in mag en dus in alle rust en zonder wachtrijen kunt genieten. Zo fijn! En eindelijk een voordeel van jonge kinderen die vroeg wakker zijn. 

Disneyland Magic Time

#12 Neem een kinderwagen én draagzak mee

Twijfel je of je je kinderwagen of draagzak mee zal nemen naar Disneyland Paris? Ik zou je aanraden om beide mee te nemen. De Disneyland Parken zijn heel goed ingesteld op kinderwagens. Je kunt overal gemakkelijk komen met de kinderwagen en bij elke attractie zijn plekken om je kinderwagen neer te zetten. De reden dat ik je aanraad om ook een draagzak mee te nemen, is vooral voor de wachtrijen. Kinderwagens mogen namelijk niet mee in de wachtrij. Dit geldt helaas ook voor de shows. Wanneer je kindje in de draagzak slaapt, kun je hem of haar gemakkelijk meenemen naar de show, maar kinderwagens worden niet toegelaten bij de meeste shows en ook niet in de wachtrij voor de shows. 

Tip: dacht je dat je peuter of kleuter wel zelf kon wandelen en geen buggy nodig had, maar is hij of zij toch te moe? Bij de ingang van de Disneyland Parken kun je ook gemakkelijk een buggy huren. 

#13 Neem genoeg snacks en drinken mee

Nog een tip voor lange wachtrijen: neem genoeg snacks en drinken mee. Ik had altijd wel wat fruitzakjes en kleine snoepjes of koekjes in mijn tas zitten en dit is een life saver als je kindje de rij even zat is. Ondanks dat er bij binnenkomst bordjes staan dat je niet mag picknicken in de Disneyland Parken kun je prima eten en drinken mee naar binnen nemen. Je tassen worden wel gecontroleerd bij binnenkomst op het Disneyland terrein, maar dit is vooral voor gevaarlijke voorwerpen en niet op eten en drinken. Wij hebben zelf in ieder geval nooit problemen gehad met het meenemen van eten en drinken naar de Disneyland Parken. Zorg dat je voldoende snacks hebt en een leeg flesje of een dopper die je gemakkelijk kunt vullen bij de gratis drinkfonteintjes. 

Goedkoop naar Disneyland Parijs

#14 Kies voor een van de vele kindvriendelijke restaurants

Je kunt je eten prima mee de Disneyland Parken in nemen, maar je kunt natuurlijk ook in of rondom Disneyland Paris wat gaan eten. De leukste en beste restaurants van Disneyland vind je in of net buiten Disney Village. Dit is het gebied tussen de parken en de hotels in. In alle restaurants vind je magnetrons voor het opwarmen van flesjes of kindermaaltijden, verschoningstafels en kinderstoelen. Een leuk restaurant om met kleine kinderen te gaan eten is het Rainforest Café in Disney Village. Dit restaurant doet zijn naam eer aan en is prachtig ingericht als een echt regenwoud vol dieren. Het eten is van goede kwaliteit, er is van alles wat en het is niet overdreven duur. Net buiten Disney Village, wanneer je richting de parkeerplaats gaat, vind je daarnaast een Vapiano. Hier vind je heerlijke verse pasta en pizza voor een prima prijs en ze hebben ook speciale kindermenu’s en kinderstoelen. 

Rainforest Cafe in Disney Village

#15 Bezoek het Baby Care Center

Niet alleen de restaurants in Disneyland Paris zijn kindvriendelijk, ook de wc’s zijn hier  volledig ingericht op families. Je vindt in elk toilet verschoningstafels, zowel op de vrouwen-als mannenwc’s (een unicum helaas). Ook zijn er vaak speciale kinderwc’s voor peuters en kleuters. Wil je even rustig kolven of borstvoeding geven? Bezoek dan het speciale Baby Care Center. Je kunt hier ook terecht voor eventuele babybenodigdheden die je bent vergeten zoals luiers, billendoekjes of babyvoeding. In beide Disneyland Parken zit een Baby Care Center. 

#16 Bezoek Disneyland Paris in het laagseizoen

Met een baby of peuter zit je niet aan de schoolvakanties vast, dus je kunt gemakkelijk in het laagseizoen weg. Dit heeft niet alleen als voordeel dat je nog goedkoop weg kunt, het is in het laagseizoen ook een heel stuk rustiger in Disneyland. Wij bezochten Disneyland Paris twee keer tijdens Disney’s Betoverende Kerst, maar dan al in november. Op die manier kun je wel optimaal genieten van de kerstsfeer, maar dan in alle rust en voor een fijne prijs.

Disneyland met kinderen

#17 Bekijk de prijs-schattingkalender voor de laagste prijs

Ga je meerdere dagen naar Disneyland Paris? Via de handige prijsschatting-kalender op de officiële website zie je gemakkelijk wat de goedkoopste periode is om Disneyland Paris te bezoeken. Dit kan al snel honderden euro’s schelen in de totaalprijs. Over het algemeen is een aankomstdag op zondag tot en met donderdag het goedkoopst. 

#18 Profiteer van het feit dat je kind nog gratis mee kan

En het mooiste van alles hebben we tot het laatst bewaard: je baby of peuter onder de 3 jaar kan volledig gratis mee naar Disneyland Paris. Tickets voor beide Disneyland Parken zijn gratis tot en met 2 jaar. Ook voor een overnachting in de Disney Hotels betaal je voor een kindje tot en met 2 jaar niets extra en wordt er zelfs gratis een babybedje voor je kind in de kamer gezet. Beleef de meest magische dagen met je baby of peuter en boek die vakantie naar Disneyland Paris. Je gaat er geen spijt van krijgen!

Disneyland met baby
Disneyland Parijs met kinderen

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven