Deryan travel cot Reisgenie

Review Deryan Travel Cot Baby Luxe: het ideale reisbedje voor baby's

Home / Reistips / Review Deryan Travel Cot Baby Luxe: het ideale reisbedje voor baby’s

Voor onze eerste vakantie met baby waren we op zoek naar een fijn reisbedje. Uiteindelijk kwamen we uit bij de Deryan Travel Cot Baby Luxe. Dit super compacte reistentje weegt slechts 1,8 kilo en er wordt beloofd dat je hem in 2 seconden kunt opzetten. Wij hebben dit reistentje uitgebreid getest tijdens onze vakantie in Zeeland en we hebben hem ook al meerdere keren meegenomen naar familie en vrienden. Ben je benieuwd hoe hij is bevallen en of het echt zo gemakkelijk werkt? Ik vertel je graag mijn ervaring met de Deryan Travel Cot Baby Luxe!

De Deryan Travel Cot is een heel compact reistentje

De Deryan Travel Cot Baby Luxe is een heel compact pop-up tentje. Hij weegt slechts 1,8 kilo en is daarmee één van de lichtste reisbedjes op de markt. Doordat hij helemaal opgevouwen kan worden, kun je hem gemakkelijk meenemen in de bijgeleverde draagtas die je zo om je schouder hangt of in je eigen handtas of strandtas doet. De Travel Cot is daardoor een ideale vervanging van een zwaar en groot campingbedje. Iets wat heel goed uitkomt, want je zult je verbazen wat je allemaal mee moet slepen tijdens een reis met een baby of peuter. Je kunt de Travel Cot ook gemakkelijk meenemen naar vrienden en familie. Je kunt hem zelfs in je handbagage stoppen tijdens een vliegreis, zodat je kindje op het vliegveld nog even lekker kan slapen.

Deryan travel cot ReisgenieDeryan travel cot Reisgenie

De Deryan Travel Cot is snel opgezet

“De Baby Luxe is binnen 2 seconden opgezet” stond er op de website. Ik was eerlijk gezegd vrij sceptisch. Ik dacht dat dit vast alleen zo was wanneer je heel handig bent of heel vaak oefent. Toch is het echt alleen een kwestie van het bedje uit de verpakking halen en even opgooien. Ideaal, maar wel even opletten dat je hiervoor genoeg ruimte hebt en niets omstoot.

Deryan travel cot baby Reisgenie

Daarna kun je de dop van het bijgeleverde matrasje opendraaien, waarna het matras zichzelf automatisch vol zuigt met lucht. Draai vervolgens de dop weer dicht, rits de onderkant van het tentje open en stop het matras in de dubbele bodem. Zo kan je baby niet onder het matras kruipen. Het matras is 2,5 centimeter dik, maar je kunt ook een wat dikker matras bijbestellen als je dat fijner vindt. Je baby ligt vanwege de dubbele bodem niet rechtstreeks op het matras, maar op het katoenen dekje wat al vast zit in het tentje. Je kunt dit dekje er eventueel afritsen om hem uit te wassen.

Deryan travel cot Reisgenie

Het terug opvouwen van het tentje duurt wel iets langer dan het opzetten. Als je de vouwtactiek eenmaal door hebt, heb je het tentje echter in een paar seconden weer in de opbergtas zitten.

Deryan travel cot Reisgenie

De Deryan Travel Cot beschermt je baby tegen muggen en andere insecten

De Deryan Travel Cot bestaat voor een groot deel uit sterk gaas. Doordat dit gaas kleiner is dan 1 mm, kunnen muggen en andere insecten er niet doorheen. De gaatjes bieden wel voldoende ruimte om goed te ventileren, waardoor het niet te warm wordt in het tentje. Zelf vond ik het een groot voordeel dat ik zeker wist dat ons dochtertje goed beschermd lag en bijvoorbeeld niet geprikt kon worden door muggen. We zetten de Travel Cot ook thuis weleens op haar eigen bedje wanneer er muggen zijn.

Deryan travel cot ReisgenieDeryan travel cot Baby Luxe

Tips voor slapen in de Deryan Travel Cot

Om eerlijk te zijn dacht ik toen ik het tentje voor het eerst opzette dat ons dochtertje het niet echt zou pikken als ik haar daarin zou leggen en het tentje helemaal dicht zou ritsen. Laat staan dat ze er ook nog in zou gaan slapen. Toch ging dit vanaf de eerste keer meteen verrassend goed en slaapt ze heerlijk in haar eigen tentje. Ik deel graag een aantal tips om het je kindje gemakkelijker te maken om te slapen in de Travel Cot:

 • Zorg dat je kindje voor je op reis gaat al een paar keer proef heeft geslapen in de Travel Cot

  Er verandert namelijk al zo veel voor ze als ze op reis zijn en dan is het fijn als hun slaapomgeving al wat meer vertrouwd is. Wij hebben ons dochtertje daarom eerst thuis in haar eigen kamer een middagslaapje laten doen in het tentje. Toen dat goed ging, hebben we het ook een nacht zo geprobeerd. Ze sliep toen gelukkig meteen goed door.

 • Begin zo vroeg mogelijk met oefenen in een reistentje

  Wanneer je kindje bijvoorbeeld de eerste twee jaar alleen in zijn of haar eigen bedje heeft geslapen, is het veel lastiger om opeens in een reistentje te moeten slapen dan wanneer je ze dit al vanaf de eerste paar maanden gewoon maakt.

 • Wen je kindje om te slapen in een slaapzak

  Slaapt je kindje altijd onder een dekentje? Probeer hem of haar dan ook alvast een aantal keer te laten slapen in enkel een slaapzak. Je kunt je kindje namelijk niet echt instoppen in de Travel Cot, doordat het matrasje in de dubbele bodem zit.

 • Geef je kindje in de Travel Cot een vaste knuffel

  Zodra wij ons dochtertje in de Travel Cot haar knuffel gaven waar ze normaal gesproken thuis in haar eigen bed ook mee slaapt, pakte ze die vast en ging ze meteen lekker slapen.

 • Houd zoveel mogelijk hetzelfde slaapritueel aan als thuis

  Doe bijvoorbeeld dezelfde pyjama of slaapzaak aan waar je kindje normaal gesproken in slaapt, lees een boekje voor als je dat normaal gesproken ook doet of neem desnoods hetzelfde nachtlampje mee wat je thuis ook gebruikt. Zo leert je kindje dat het tijd is om te gaan slapen.

 • Zet het tentje bovenop een normaal bed

  Voor jezelf is het wellicht fijner om het bedje op een bestaand bed te zetten. Daardoor hoef je niet zo veel te bukken bij het erin en eruit halen van je kindje. Doordat de breedte van de tent langer is dan de hoogte, staat hij erg stabiel en kan hij niet kantelen. Wij hebben hem zelf ook op twee aan elkaar geschoven eenpersoonsbedden gezet tijdens onze vakantie.

Deryan travel cot Reisgenie

Spelen in de Deryan Travel Cot

In eerste instantie wilden wij de Travel Cot vooral gebruiken als reisbedje, maar we nemen hem ook steeds vaker mee wanneer we naar vrienden of familie gaan. Sowieso is het fijn dat ons dochtertje dan altijd even kan slapen als ze moe is, maar we gebruiken hem ook om gewoon even in te spelen. Zeker wanneer we buiten zitten, is het heel fijn als ze toch bij ons in de buurt kan zijn, maar wel wat meer afgeschermd ligt dan bijvoorbeeld op een kleedje. Het materiaal van de Travel Cot is bovendien 50% UV-bestendig. Hierdoor biedt het net wat meer bescherming. Uiteraard adviseren we wel om je kindje altijd goed in te smeren. Ook wordt het afgeraden om het tentje in de volle zon te zetten. Wel zijn er speciale windscreens te bestellen, waardoor je kindje uit de wind ligt en extra beschermd wordt tegen de zon.

Deryan travel cot Baby LuxeDeryan travel cot ReisgenieDeryan travel cot Baby Luxe

Wanneer is de Deryan Travel Cot minder geschikt voor jouw baby?

De Deryan Travel Cot Baby Luxe is naar mijn mening minder geschikt voor jouw baby:

 • Als je baby graag ingestopt wordt of het liefst onder een dekentje slaapt

  Doordat je het matrasje in de dubbele bodem van het tentje schuift, heb je niets om het dekentje onder te stoppen, waardoor je je kindje niet kunt instoppen. Ons dochtertje slaapt thuis sinds een paar maanden in een slaapzak, dus was dit geen probleem. Slaapt jouw kindje (nog) niet in een slaapzaak, dan is dit wel iets om rekening mee te houden. Je kunt het matrasje eventueel ook in het tentje zelf leggen en er een hoeslaken overheen doen.

 • Als je baby veel spuugt

  Gelukkig spuugt ons dochtertje vrijwel nooit, maar ik kan me voorstellen dat het vervelend is dat je het bedje minder makkelijk tussentijds kan verschonen. Je moet dan namelijk steeds het katoenen dekje wassen. Als je baby nog wat kleiner is en weinig beweegt,  kun je wel een hydrofieldoek op de bodem leggen. Zodra hij of zij te beweeglijk wordt is dat minder veilig.

 • Als je baby niet graag dichtbij de grond slaapt

  Wanneer je het tentje op de grond zet, ligt je baby namelijk haast op dezelfde hoogte als de grond. Sommige kindjes vinden dit niet zo fijn als ze gewend zijn in een hoger bed of een hogere box te liggen. Je kunt dit oplossen door de Travel Cot op een normaal bed te zetten. Doordat de breedte van de tent langer is dan de hoogte, staat hij erg stabiel en kan hij niet kantelen. Ook kun je je kindje thuis vast laten wennen aan het dichtbij de grond slapen.

 • Als je baby al wat ouder is of veel beweegt

  Officieel kun je de Baby Luxe Travel Cot gebruiken tot je kindje 2,5 jaar oud is. Onze dochter is vrij klein, maar wel erg beweeglijk en ze draait graag rond. Ze vond het ook erg leuk om met haar benen tegen de zijkant en bovenkant van het bedje aan te trappen. Als je kindje ook zo beweeglijk is of al wat ouder is, zou ik misschien eerder voor de Deryan Travel Cot Peuter Luxe kiezen. Dit bedje is wat groter en daardoor te gebruiken tot 4,5 jaar. Aan de andere kant is het wel weer ideaal dat de baby variant een stuk lichter en compacter is. Ter vergelijking: de draagtas van de baby variant is 36x12x36 cm, terwijl die van de peuter variant 45x12x45 cm is.

Deryan travel cot Reisgenie

Mijn ervaring met de Deryan Travel Cot

Al met al ben ik echt heel blij met de Deryan Travel Cot. Ik heb dit reisbedje zelfs al aan verschillende vrienden en kennissen aangeraden. Je kunt hem gemakkelijk overal mee naartoe nemen en ik merk echt dat we daardoor veel mobieler zijn geworden. We weten namelijk dat ons dochtertje altijd even kan slapen in haar vertrouwde reisbedje, waar we ook zijn. Ik vind het ook een groot voordeel dat ons dochtertje in haar tentje goed beschermd is tegen muggen en andere insecten, zonder dat ze het te warm krijgt. De volgende vakantie gaat de Travel Cot gewoon weer mee. Wanneer ons dochtertje te groot of beweeglijk wordt voor de baby variant, schaffen we ook zeker de peuter versie aan.

Waar is de Deryan Travel Cot te koop?

De Deryan Travel Cot Baby Luxe is onder andere te koop bij Bol.com.

Meer lezen over reizen met een baby?

Dit artikel bevat producten die naar ons opgestuurd zijn door Deryan. Wij werken alleen samen met partijen waarbij we onze eigen mening en een eerlijke review mogen geven.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven