Rondreis Noord-Europa

De mooiste rondreizen door Noord-Europa

Home / Finland / De mooiste rondreizen door Noord-Europa

Een rondreis maken door Noord-Europa wordt steeds populairder. Je vindt hier compleet uitgestorven wegen, heerlijk stille bossen en uitgestrekte meren. Daarnaast zijn de mensen in Scandinavië ook ontzettend vriendelijk. Dit maakt rondreizen door Noord-Europa een waar feestje. Stiekem is het overal in dit deel van de wereld prachtig, maar wij lichten samen met Voigt Travel graag onze favoriete rondreizen door Noord-Europa voor je uit. 

De Noorse fjorden

Eén van de mooiste roadtrips van Europa, maak je in het zuiden van Noorwegen. Hier liggen namelijk een aantal van de mooiste fjorden van het land en de stad Bergen. Zelf maakte ik al eens een rondreis door Noorwegen in de winter en toen bezocht ik ook het Sognefjord. Met een lengte van maar liefst 204 kilometer is dit het op twee na grootste fjord in de wereld en wat mij betreft moet je deze eens gezien hebben. Noorwegen heeft meer dan 1000 fjorden en deze liggen allemaal aan de westkust. In het zuiden van Noorwegen zijn, naast het Sognefjord, het Lysefjord, Hardangerfjord en Geirangerfjord absoluut de moeite waard. Deze laatste wordt zelfs gezien als de mooiste van Noorwegen en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Echt een bestemming voor op je bucketlist dus!

Via Voigt Travel heb je meerdere opties voor het maken van een prachtige rondreis door het zuiden van Noorwegen. In principe zijn deze samengesteld op basis van het reizen met je eigen auto en de veerboot, maar het is ook mogelijk om te vliegen en vervolgens met een huurauto een roadtrip te maken. Veel van de reizen die Voigt aanbiedt zijn inclusief ontbijt en in veel gevallen is ook een paar avonden het diner geregeld. 

Fjorden in NoorwegenBergen in Noorwegen

Het hoge noorden van Noorwegen

Naast het zuiden is ook net noorden van Noorwegen een fantastische roadtripbestemming. De Noordkaap, het meest noordelijke puntje van Europa, is een steeds populairdere reisbestemming en dat is niet zonder reden: het unieke landschap is werkelijk onovertroffen. Daarnaast is het er heerlijk rustig en gaat van midden mei tot 31 juli de zon niet onder. Het is ontzettend bijzonder om dat eens mee te maken! Ook de westelijke eilandengroep Lofoten is een geweldige bestemming. In de zomer zijn er talloze indrukwekkende hikes in Lofoten te maken en zijn er verschillende bergen die je kunt beklimmen. Daarnaast zijn er in het noorden van Noorwegen ook een aantal indrukwekkende fjorden te vinden. De mooiste zijn wat ons betreft het Trollfjord, vlakbij Lofoten, het Lyngenfjord en Altafjord. Het Altafjord is het meest noordelijke fjord van het land en is werelderfgoed vanwege de prehistorische rotskunst die hier gevonden is. 

Voigt biedt diverse mooie rondreizen door het noorden van Noorwegen aan, waarvan de 20-daagse rondreis door de Noordkaap, Lofoten en Lapland de meest complete is. Je reist met je eigen auto en de overtocht met de veerboot en een rit in de slaaptrein worden voor je geregeld. Daarnaast zijn het ontbijt en op 2 avonden het diner inclusief. 

LofotenNoordkaapRondreis Noord-Europa

Fins Lapland

Lapland is één van de meest tot de verbeelding sprekende bestemmingen van Europa. De kans is groot dat je direct winterse plaatsjes voor je ziet, maar Lapland is juist ook in de zomer een heerlijke reisbestemming. Fins Lapland ligt boven de poolcirkel, maar het is toch heel goed bereikbaar. Vanaf Rotterdam The Hague Airport vliegt Transavia in slechts 3 uur rechtstreeks naar Rovaniemi. Het is ook mogelijk om in de zomer een rondreis door Lapland te maken met je eigen auto. Als je via Voigt Travel boekt, regelen zij een ferry overtocht naar Helsinki, de hoofdstad van Finland. In Helsinki pak je vervolgens de autoslaaptrein naar Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland. Fins Lapland in de zomer is een waar outdoor walhalla en als je graag fietst, wandelt, klimt of raft is dit een fantastische bestemming. Extra leuk: vanaf eind augustus heb je al de kans om het noorderlicht te spotten in Fins Lapland!

RukaOulanka National Park

Van Zuid-Finland tot de Noordkaap

Wil je nou echt alle mooiste plekken van het hoge noorden van Europa zien? Dan is het geweldig om een roadtrip van het zuiden van Finland helemaal tot aan de Noordkaap in Noorwegen te maken. Als je deze rondreis via Voigt boekt, ga je met je eigen auto en bezoek je in 24 dagen alle hoogtepunten van Noorwegen en Finland. Je ziet de Finse hoofdstad Helsinki, verkent het kerstmandorp Rovaniemi en verblijft vlakbij Urho Kekkonen Nationaal Park. In Noorwegen bezoek je de Noordkaap, Lofoten en de sfeervolle stad Tromsø. Via de panoramische kustroute Kystriksveien vervolg je je weg naar het zuiden al waar je onder andere het Sognefjord en de stad Bergen aandoet. Je bent bijna een maand onderweg en dat gaat er eentje worden om nooit te vergeten!

Rondreis Noord-Europa Rondreis Noord-Europa

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Voigt Travel.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven