Uitzicht op Alhambra Granada

Alhambra in Granada: de beste tips voor je bezoek

Home / Spanje / Granada / Alhambra in Granada: de beste tips voor je bezoek

Het Alhambra in Granada is het meest bezochte monument van Spanje. Ik dacht eerder altijd dat het Alhambra één groot gebouw was, maar het is een enorm complex van maar liefst 140.000 m². Het fort van het Alhambra werd in de 9e eeuw gebouwd en in de 13e eeuw werd het verder uitgebreid met verschillende paleizen en tuinen. Sinds tientallen jaren staat het Alhambra ook op de werelderfgoedlijst van Unesco. Per dag mogen er maar een beperkt aantal personen de paleizen van het Alhambra betreden, dus op tijd kaartjes bestellen is een must. Ik vertel je alles wat je moet weten voor je bezoek aan het prachtige Alhambra in Granada!

Hoe kom je aan tickets voor het Alhambra?

Het Alhambra op eigen gelegenheid bezoeken

Tickets voor het Alhambra kun je van 3 maanden tot 2 uur voor je bezoek bestellen via de officiële website van het Alhambra. Per dag zijn er 6600 tickets beschikbaar. Dit lijkt vrij veel, maar door de enorme populariteit zijn de tickets snel uitverkocht. Daarnaast mogen er elk half uur slechts 300 personen de Nasrid-paleizen betreden. Hierdoor moet je bij het bestellen van je tickets ook een tijdsslot kiezen om deze paleizen te bezoeken. Een standaardticket voor het Alhambra kost € 19,09. Het ticket geeft je overdag toegang tot de tuinen, Generalife, Alcazaba en de Nasrid-paleizen. De paleizen dien je op de aangegeven tijd te bezoeken. De overige delen van het Alhambra mag je de gehele dag bezoeken.

Een rondleiding door het Alhambra boeken

Ook kun je een rondleiding door het Alhambra boeken, waarbij je meer uitleg krijgt over de verschillende delen van het Alhambra. Zo leer je onderweg meer over het leven van sultans en Moorse koningen die lang geleden in het Alhambra woonden. Wanneer je een rondleiding boekt, kun je de wachtrijen ter plekke overslaan. De gids neemt je mee naar Alcazaba, het paleis van Karel V, de badhuizen en de Nasridische paleizen. De rondleiding wordt gegeven in kleine groepen en met een koptelefoon kun je de uitleg van de gids beluisteren. De totale rondleiding duurt 3 uur en is inclusief entree tot alle delen van het Alhambra.

Alhambra Granada Nashrid Palace

Wat als de kaartjes voor het Alhambra uitverkocht zijn?

Wanneer je van plan bent om Granada te bezoeken, zou ik je aanraden om eerst te bekijken of er nog tickets voor het Alhambra beschikbaar zijn. Heb je je accommodatie in Granada al geboekt en zijn er geen normale tickets meer beschikbaar voor het Alhambra? Dan heb je gelukkig alsnog een paar opties.

Optie 1: Koop kaartjes via een externe partij

Veel organisaties kopen vooraf een groot aantal tickets in, waardoor je via hen nog wel een grote kans hebt om het Alhambra binnen te komen. Soms zijn deze entreetickets iets duurder dan de reguliere entreetickets, maar je kunt met deze tickets wel de wachtrijen overslaan.

Optie 2: Kies voor een ander soort ticket

Naast de reguliere tickets waarbij je toegang krijgt tot de tuinen, Generalife, Alcazaba en de Nasrid-paleizen, zij er ook nog ander soort tickets beschikbaar voor het Alhambra*:

 • Gardens, Generalife & Alcazaba (€ 10,61). Dit ticket geeft je overdag toegang tot de tuinen, Generalife en Alcazaba. Je mist dan dus de Nasrid-paleizen, maar kunt wel de rest van het Alhambra bewonderen.
 • Night visit to the Nasrid Palaces (€ 10,61). Met dit ticket kun je de Nasrid-paleizen in de avond bezoeken. Het is dan wel donker, maar het geeft toch een goede indruk van de paleizen en het zorgt voor een unieke sfeer. Let er wel op dat je niet dezelfde avond ook de tuinen en Generalife kunt bezoeken.
 • Night visit to Gardens and Generalife (€ 7,42). Dit ticket geeft je toegang voor een avondbezoek aan de tuinen en Generalife. Let op dat je niet dezelfde avond ook de Nasrid-paleizen kunt bezoeken.
 • Alhambra Experiences (€ 19,09). Met dit combiticket kun je ’s avonds de Nasrid-paleizen bezoeken en de volgende dag overdag de tuinen, Generalife en Alcazaba.

*Prijzen 2023. Kijk voor actuele prijzen op de officiële website.

Optie 3: Kies voor een georganiseerde rondleiding

Zijn er helemaal geen tickets meer beschikbaar op de dagen dat je in Granada bent? Kies dan voor een georganiseerde rondleiding door het Alhambra. Veel tourorganisaties hebben op voorhand een groot aantal tickets ingekocht, waardoor je via hen nog wel het Alhambra binnen kunt. Vaak zijn deze tours wel wat duurder dan de reguliere entreetickets, maar je kunt dan wel de wachtrijen overslaan en er zit een rondleiding inbegrepen. Zo kom je alles te weten over het Alhambra. Een rondleiding duurt 3 uur en is inclusief toegang tot alle delen van het Alhambra.

Alhambra Granada Nashrid Palace

Optie 4: Bezoek het Alhambra als dagtour

Verblijf je niet in Granada, maar in een andere stad in Andalusië zoals Málaga of Sevilla, dan kun je het Alhambra ook als complete dagtour boeken. Bij deze dagtrip zit vervoer, tickets voor de verschillende delen van het Alhambra en een rondleiding inbegrepen. Ook krijg je een paar uur vrije tijd om de rest van Granada te ontdekken.

Alhambra Granada Alcazaba

Wat is de beste tijd om het Alhambra te bezoeken?

Bij het boeken van je ticket voor het Alhambra, dien je meteen een tijd te kiezen om de Nasrid-paleizen te bezoeken. Aangezien er met name in de ochtend veel tours zijn, raad ik je aan om de paleizen bij voorkeur rond het einde van de middag te bezoeken. Zelf bezochten wij de paleizen om 6 uur in de avond, nadat we diezelfde middag Generalife en Alcazaba bezocht hadden. Een andere optie is om juist heel vroeg in de ochtend als eerste de Nasrid-paleizen te bezoeken, maar deze tickets zijn vaak wel snel uitverkocht. Houd er rekening mee dat je een half uur voor de aangegeven tijd bij de Nasrid-paleizen moet zijn. Het is nog best een stukje lopen van de hoofdingang en de andere delen van het Alhambra tot aan de ingang van het paleis. Vaak staat er ook al een rij en ze zijn hier erg strikt met de tijdsloten, dus zorg dat je op tijd bent.

Alhambra Granada Nashrid Palace

Hoe lang duurt een bezoek aan het Alhambra?

Het lang je in het Alhambra blijft, is heel persoonlijk. De Nasrid-paleizen dien je in een vast tijdsslot van 30 minuten te bezoeken, maar in de rest van het Alhambra mag je in principe de gehele dag blijven indien je reguliere tickets hebt. De wandelroute tussen de delen van het Alhambra is zo’n 3,5 kilometer lang. Ik zou je aanraden om zo’n 3 tot 4 uur uit te trekken voor je bezoek. Op die manier kun je het gehele complex op je gemak bekijken en heb je ook voldoende tijd om af en toe pauze te houden en ergens wat te drinken.

Uitzicht op Alhambra Granada

Wat is er te zien in het Alhambra?

Het Alhambra bestaat uit drie hoofddelen: Generalife, Alcazaba en de Nasrid-paleizen. In welke volgorde je de delen bezoekt, is met name afhankelijk van het tijdstip waarop je de Nasrid-paleizen hebt geboekt en hoeveel tijd je daarvoor of daarna hebt. Het is aan te raden om de drie delen in één van deze volgordes te bezoeken:

 • Alcazaba – Nasrid-paleizen – Generalife
 • Nasrid-paleizen – Alcazaba – Generalife
 • Generalife – Alcazaba – Nasrid-paleizen

Kijk voorafgaand aan je bezoek goed welke ingang voor jou het handigst is. De hoofdingang ligt in de buurt van Generalife. De andere ingang, de Puerta de la Justicia, ligt in de buurt van Alcazaba en de Nasrid-paleizen.

#1 Generalife

Het eerste deel van Alhambra wat wij bezoeken is Generalife, een groot en groen landgoed. In dit deel van het complex brachten de vroegere koningen van Granada een groot deel van hun vrije tijd door. Generalife bestaat dan ook voornamelijk uit mooie tuinen en zomerpaleizen waar de koninklijke familie kon ontspannen.

Alhambra Granada General LifeAlhambra Granada General Life

Patio de la Acequia

De Patio de la Acequia was vroeger het belangrijkste deel van Generalife. Hier ligt namelijk de irrigatiesloot die vroeger het water door het Alhambra transporteerde. Later werd het deze patio vooral gebruikt als binnentuin.

Alhambra Granada General LifeAlhambra Granada General LifeAlhambra Granada General LifeAlhambra Granada General LifeAlhambra Granada General Life

Patio del Ciprés de la Sultana

De andere patio die je in Generalife kunt bezoeken is de Patio del Ciprés de la Sultana. Deze patio is vernoemd naar de beroemde oude cipres bomen die op de veranda staan. De patio heeft een centrale vijver die omringd wordt door een grote heg. Een ander hoogtepunt van deze patio is de Escalera del Agua, oftewel de watertrap. Dit is de oudste trap in de tuinen van het Alhambra. De trap is verdeeld in drie delen met elk een eigen fontein. Door de leuningen van deze trap loopt stromend water.

Alhambra Granada General LifeAlhambra Granada General LifeAlhambra Granada General LifeAlhambra Granada General Life

#2 Alcazaba

Na ons bezoek  aan Generalife wandelen we in zo’n 20 minuten naar het Alcazaba. Dit is het militaire deel van het Alhambra, waar vroeger de koninklijke garde en soldaten woonden. Het Alcazaba werd met name gebouwd voor de verdediging van het Alhambra. Er zijn dan ook verschillende kerkers en wachttorens te vinden. Beklim hier zeker de Torre de la Vela voor een geweldig uitzicht over de stad. Wandel vervolgens terug via de kleurrijke Jardín de Los Adarves.

Alhambra Granada AlcazabaAlhambra Granada AlcazabaAlhambra Granada AlcazabaAlhambra Granada AlcazabaAlhambra Granada AlcazabaAlhambra Granada AlcazabaGranada Alcazaba

#3 Nasrid-paleizen

De Nasrid-paleizen hebben we voor het laatst bewaard. We zijn ruim op tijd bij de ingang en mogen precies bij de start van ons tijdslot naar binnen. Ik zou je aanraden om of meteen een stukje vooruit te lopen of om juist wat achteraan te blijven hangen, zodat je ook wat foto’s kunt maken zonder hordes andere bezoekers. Tijdens ons bezoek aan de Nasrid-paleizen kijken we onze ogen uit. Dit deel van het Alhambra bestaat uit verschillende binnenplaatsen en kleine paleizen. We bezoeken 24 verschillende ruimtes, de één nog mooier en rijkelijker versierd dan de andere. Waar we ook kijken, elke kamer is tot in detail gedecoreerd vol mozaïek of marmer. Ik ga jullie niet vervelen met alle 24 ruimtes, maar hieronder zie je de, naar mijn mening, meest indrukwekkende delen van de Nasrid-paleizen.

Patio de los Arrayanes

De Patio de los Arrayanes, ook wel bekend als de Court of the Myrtles, dankt zijn naam aan de mirte-struiken die de centrale vijver omringen. De felgroene kleur van deze struiken contrasteert mooi met het witte marmer van de patio.

Alhambra Granada Nashrid Palace

Palacio de Comares & Torre de Comares

Aangrenzend aan de Patio de los Arrayanes vind je het Palacio de Comares. Dit paleis was vroeger de officiële residentie van de koning. De details in dit paleis zijn prachtig en nog volledig in originele staat. De achterliggende Torre de Comares is de hoogste toren van het Alhambra.

Alhambra Granada Nashrid PalaceAlhambra Granada Nashrid Palace

Palacio de los Leones

Één van de bekendste delen van het Alhambra is het Palacio de los Leones, oftewel het paleis van de leeuwen. Dit paleis dankt zijn naam aan de twaalf leeuwen die rondom de fontein in het midden van de patio staan. De patio wordt omgeven door een prachtige galerij die ondersteund wordt door 124 marmeren palen.

Alhambra Granada Nashrid PalaceAlhambra Granada Nashrid PalaceAlhambra Granada Nashrid Palace

Sala de Dos Hermanas & Sala de los Ajimeces

Aan de Palacio de los Leones liggen verschillende hallen, de één nog rijkelijker versierd dan de andere. De Sala de Dos Hermanas en Sala de los Ajimeces vond ik persoonlijk het indrukwekkendst.

Alhambra Granada Nashrid PalaceAlhambra Granada Nashrid Palace

Mirador de Daraxa & Jardines de Daraxa

Aan de Sala de los Ajimeces is ook de Mirador de Daraxa gelegen. Deze kleine kamer heeft een aantal prachtig versierde boogramen vanuit waar je uitzicht hebt op de patio en de gelijknamige tuin.

Alhambra Granada Nashrid PalaceAlhambra Granada Nashrid Palace

De tuinen van de Nasrid-paleizen

Na je bezoek aan de verschillende ruimtes, kom je uit in de tuinen van de paleizen. Ook deze tuinen zijn absoluut de moeite waard om te bezichtigen en hier zie je ook nog verschillende mooie kleinere gebouwen.

Alhambra Granada Nashrid PalaceAlhambra Granada Nashrid PalaceAlhambra Granada Nashrid PalaceAlhambra Granada Nashrid PalaceAlhambra Granada Nashrid PalaceAlhambra Granada Nashrid Palace

Palacio de Carlos V

Los van de drie hoofddelen van het Alhambra, is er ook nog een vrij toegankelijk deel. Hier vind je onder andere Palacio de Carlos V, oftewel het paleis van Karel de Vijfde. Loop hier ook zeker even naar binnen om de bijzondere cirkelvormige patio te bekijken. Tegenwoordig is er ook een museum gevestigd in dit paleis.

Alhambra Granada Alhambra GranadaAlhambra Granada

Hoe kom je vanuit Granada bij het Alhambra?

Om bij het Alhambra te komen, is het zo’n 1 tot 1,5 kilometer lopen vanuit het centrum van Granada. Onderweg loop je grotendeels door een mooi park wat om het Alhambra heen ligt. Houd er wel rekening mee dat het Alhambra op een heuvel is gelegen en dat je dus vrijwel continu omhoog loopt. Het is ook mogelijk om vanuit het centrum minibus C30, C32 of C35 te pakken. Kaartjes voor deze bussen kosten slechts € 1,40 en dienen contant afgerekend te worden bij de buschauffeur. Het Alhambra is ook met de auto te bereiken. Wanneer je vanuit het centrum van Granada met de auto naar het Alhambra wil rijden, moet je echter volledig om het centrum heen, waardoor je ruim een half uur onderweg bent. Kom je van buiten de stad, dan kun je wel gemakkelijker met de auto bij het Alhambra komen en hier, tegen betaling, parkeren. Tot slot zijn er ook taxiplaatsen bij het Alhambra.

Alhambra Granada

Wat moet je meenemen naar het Alhambra?

Zorg dat je in ieder geval goede schoenen aan doet als je het Alhambra bezoekt, want je zult vrij veel lopen tijdens je bezoek. De totale route is zo’n 3,5 kilometer, maar je loopt op sommige plekken ook aardig wat trappen omhoog. Verder is zonnebrand en eventueel een hoed aan te bevelen als je het Alhambra in de zomermaanden bezoekt, want op veel plekken is er geen schaduw. In het complex zijn verschillende kleine winkeltjes te vinden waar je souvenirs, flesjes drinken en kleine snacks kunt kopen. Echt een uitgebreid restaurant is er niet, dus mocht je het Alhambra rond lunchtijd bezoeken, dan kun je beter je eigen lunch meenemen.

Houd er rekening mee dat selfie sticks en statieven verboden zijn in bepaalde delen van het Alhambra, zoals in de Nasrid-paleizen. Ook een kinderwagen of buggy is in dit deel niet toegestaan. Je kunt je kinderwagen stallen bij de bagageruimte en je kunt indien gewenst een draagzak lenen. Verder mag je in het Alhambra geen foto’s maken met flits.

Alhambra Granada

De mooiste uitzichtpunten op het Alhambra

Doordat het Alhambra op een heuvel gelegen is, heb je vanuit verschillende plekken in Granada een geweldig uitzicht op dit beroemde complex. Het bekendste uitzichtpunt is Mirador San Nicholas. Ondanks dat het hier vrij druk kan zijn, is het absoluut de moeite waard om dit uitzichtpunt te bezoeken. Vanuit hier heb je namelijk het beste zicht op het Alhambra. Bovendien hangt er in de avond een gezellige sfeer en er zijn er ook verschillende kraampjes en straatartiesten. Net onder het uitzichtpunt ligt Helados San Nicholas, waar je het lekkerste ijs van Granada kunt eten. Een wat rustiger uitzichtpunt is Mirador de los Carvajales. Ga hier wel wat later op de dag naartoe, want in de ochtend heb je het licht precies tegen. Ook is het een aanrader om tegen de avond over de Paseo de los Tristes te wandelen. Deze soort van boulevard ligt aan de rivier de Darro en vanuit hier heb je een mooi zicht op het hoger gelegen Alhambra. Andere mooie uitzichtpunten zijn de Mirador de San Miguel, Mirador Silla del Moro en Mirador Carmen de la Victoria.

Uitzicht op Alhambra GranadaUitzicht op Alhambra Granada Uitzicht op Alhambra GranadaUitzicht op Alhambra Granada Uitzicht op Alhambra Granada Uitzicht op Alhambra Granada

Overnachten in Granada

Naast een bezoek aan het Alhambra is er nog veel meer te zien en doen in Granada. Ik zou je daarom aanraden om minstens drie nachten in Granada te overnachten. Zo heb je een volle dag voor het Alhambra en omgeving én een volle dag om het oude centrum van de stad te verkennen. Wil je vlakbij het Alhambra overnachten? Dan is Hotel Alixares een aanrader. Dit hotel heeft als één van de weinige hotels in Granada ook een zwembad. Wil je liever in het centrum van Granada overnachten? Kies dan bijvoorbeeld voor Eurostars Catedral. Dit is één van de best beoordeelde hotels in Granada en het hotel ligt op een ideale locatie recht naast de prachtige kathedraal van de stad. Bekijk hier andere mooie en goedkope accommodaties in Granada.

Onze tips voor accommodaties in Granada

Granada-Porcel-Alixares

Hotel met zwembad

Porcel Alixares

Fantastisch hotel vlakbij het Alhambra en met geweldig uitzicht op de stad. Heeft als één van de weinige hotels ook een zwembad.

Hotel in hartje centrum

Áurea Catedral by Eurostars

Eén van de best beoordeelde hotels van Granada, in hartje centrum recht naast de kathedraal.

Appartement

Bendita Casa

Heerlijk appartement met airconditioning, keuken en terras met uitzicht op de bergen en de stad. 

Granada Spanje Kathedraal

Doen in Granada

Hoewel ik het Alhambra absoluut het hoogtepunt van Granada vond, heeft Granada nog veel meer te bieden. Bezoek bijvoorbeeld de gezellige wijken Albaicín en Sacromonte. De Moorse wijk Albaicín is een doolhof van smalle straatjes en pleintjes vol witte huisjes. Het is heerlijk om hier een middagje rond te dwalen en neer te strijken in een van de zogenaamde teterias, de typisch kenmerkende Arabische theehuisjes in de wijk. Ook het aangrenzende Sacromonte, de historische zigeunerwijk van de stad, is absoluut de moeite waard. Wil je meer lezen over wat er naast een bezoek aan het Alhambra te zien en te doen is in Granada?

Bekijk hier mijn 10 beste tips voor een bezoek aan Granada.

Granada Teteria Granada Alcaicería

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

10 reacties op “Alhambra in Granada: de beste tips voor je bezoek”

 1. Hallo,
  Wij gaan volgend jaar februari het Alhambra bezoeken. We zitten in een hotel in een andere plaats en willen met de auto richting Granada. Wat is dan een geschikte niet te dure plek voor het parkeren van de auto. ik heb ook een ticket voor de hop on hop off trein.

 2. Hallo! Deze gids is echt erg interessant! Ik heb net tickets besteld voor september. Wel krijg ik een klein beetje stress door overal vanalles te lezen ivm de tijdsloten, dat ik niet weet waar beginnen!!
  Ik heb de tijd voor de paleizen geboekt om 15u30 en zou daarmee dan ook willen beginnen. Om dan de rest op ons gemakje te kunnen bezoeken zonder stress met het tijdslot..
  Maar, hoe werkt het dan als je eerst de paleizen wilt bezoeken? Is dit dan weer een aparte ingang (omdat ik lees dat je nog een stukje moet wandelen vanaf de ingang tot de paleizen, on), en mag je dan erna nog de rest bezichtigen? Want ik veronderstel dat wanneer je vanaf de ingang rechtstreeks naar de ingang van de paleizen wandelt, je dat stukje ‘verliest’ aangezien je meteen naar de ingang van paleizen doorstapt (& hoopt niet te ver achteraan in de wachtrij te belanden)..

  1. Hi Sharon, wat tof dat je in september naar het Alhambra gaat en wat fijn dat er nog tickets beschikbaar waren. Alereerst: geen stress! Het enige waar je een tijdslot voor hebt is de paleizen. Het is wel aan te raden om de drie delen in één van deze volgordes te bezoeken:
   – Alcazaba – Nasrid-paleizen – Generalife
   – Nasrid-paleizen – Alcazaba – Generalife
   – Generalife – Alcazaba – Nasrid-paleizen
   Kijk voorafgaand aan je bezoek goed welke ingang voor jou het handigst is. De hoofdingang ligt in de buurt van Generalife. De andere ingang, de Puerta de la Justicia, ligt in de buurt van Alcazaba en de Nasrid-paleizen. Op deze kaart zie je de plattegrond van het Alhambra: https://www.alhambra.org/img/mapas/pdf/plano-alhambra.pdf. Ga bij (1) naar binnen voor General Life en bij (12) voor het Alcazaba of de Nasrid-paleizen. Met een tijdslot van 15:30u voor de paleizen zou ik wel aanraden om vooraf al het Alcazaba te bezoeken, zodat je na je bezoek aan de paleizen (wat toch wel zeker een uur duurt) genoeg tijd overhoudt om op je gemak General Life en de tuinen te bezoeken. Hopelijk geeft dit wat meer duidelijkheid. Ik wens je alvast heel veel plezier in het prachtige Granada!

 3. Vraagje, mijn moeder loopt met een rollator. Is het Alhambra dan te doen?
  Kan het eigenlijk nergens vinden.
  Bedankt alvast.

  1. Hi Wendy, een groot deel van het alhambra, zoals de tuinen en een deel van het paleis zijn wel te doen met een rollator. Helaas is het Alcazaba en een deel van de Nashrid paleizen niet goed bereikbaar met een rollator, vanwege de vele trappen. Het Alcazaba zou ik sowieso afraden, maar misschien dat de paleizen wel zouden lukken als ze bijvoorbeeld wel een afstapje op of af kan met hulp. Ik heb ook online even voor je gezocht naar meer informatie en vond deze site over toegankelijkheid met een rolstoel heel nuttig: https://www.lovegranada.com/alhambra/disabled/. Op het kaartje zie je ook precies welke paden goed te doen zijn met een rolstoel (en dus ook met een rollator). Ik wens jullie heel veel plezier in Granada!

 4. groep uit België

  Dank voor de nuttige tips: ik twijfel nog of we starten met Generalife of eerst Nasridenpaleis: wij zijn met 8 personen en vertrekken vanuit Grazalema om 9u (2u30 rijden tot Granada?) Ons dagprogramma ziet er als volgt uit, maar pik twijfel nog voor de in- en uitgang van Alhambra en de volgorde:
  Ondergronds parkeren in Centrum of in de buurt van Mirador Nicolas (uitkijkpunt op Alhambra);
  even iets eten (kleine lunch) en drink;
  dan met de taxi naar Alhambra, maar willen ook eerst weten welke in- of uitgang we kunnen nemen als wij na het bezoek aan Alhambra naar Albaicin wijk willen met bezoek in de stad. Wat is de beste volgorde?

  1. Hi Britt, wat leuk dat jullie met zijn 8’en het Alhambra gaan bezoeken vanuit Grazalema! Zeker de moeite waard. Ik kan niet helemaal uit je berichtje opmaken hoe je vanuit het Alhambra naar Albaicin wil gaan. Vanuit beide ingangen is het in ieder geval een half uurtje lopen naar het hart van Albaicin, je loopt alleen precies de andere kant uit, afhankelijk van welke in/uitgang je kiest. Op de kaart gezien loop je rechtsom vanaf Puerta de los Siete Suelos (General Life) en linksom vanuit Puerta de la Justicia (Nasrid Paleis). Het maakt dus eigenlijk niets uit qua tijd, maar persoonlijk zou ik kiezen voor de route linksom vanaf Puerta de la Justicia. Je komt dan onderweg langs een aantal mooie bezienswaardigheden. Je bezoek aan het Alhambra ziet er dan als volgt uit: Generalife – Alcazaba – Nasrid-paleizen. Je bewaart dan ook nog eens het mooiste voor het laatst. Wij kozen er zelf overigens voor om na het Alhambra te wandelen naar het nabijgelegen Carmen de los Martires, een heel mooi park en gratis. Hier kun je er meer over lezen: https://reisgenie.nl/doen-in-granada-de-10-beste-tips/. Vanuit daaruit kun je met bus C32 naar het centrum en Albaicin reizen. Nog een laatste tip: parkeren in het centrum van Granada is echt een crime. Ik zou zeker aanraden om vooraf een parkeerplaats te reserveren of anders aan de rand van de stad te parkeren. We wensen je een hele mooie tijd in Grazelema en veel plezier bij het Alhambra!

 5. Dank voor de uitgebreide tips over het bezoeken van het Alhambra. Zouden jullie een audiotour aanraden of is het net zo leuk om dit zonder audiotour of gids te doen?

  1. Hi Wieteke, het ligt eraan of je meer wilt weten over het bouwwerk en de historie. Als je dit interessant vindt, is het zeker een aanrader om de audiotour of tour met gids te doen. Wil je vooral genieten van de mooie architectuur en hoef je niet per se meer te leren over de geschiedenis, dan is een audiotour of gids niet nodig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *