Autorijden in Oostenrijk

Is Easyterra betrouwbaar? Onze ervaring met autohuur

Home / Reistips / Is Easyterra betrouwbaar? Onze ervaring met autohuur

EasyTerra is een onafhankelijke prijsvergelijker voor huurauto’s. Wanneer je op zoek bent naar goedkope autohuur op reis, zul je EasyTerra waarschijnlijk wel eens tegen zijn komen. Zij hebben namelijk een laagsteprijsgarantie, waardoor ze vrijwel altijd als goedkoopste uit de bus komen. Bovendien hebben ze meer dan 24.000 ophaallocaties wereldwijd in meer dan 140 landen en kun je kosteloos annuleren. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch? Wil je weten of EasyTerra betrouwbaar is en waar je op moet letten bij het huren van een auto via EasyTerra? Wij vertellen je graag meer over onze ervaring met EasyTerra!

Is EasyTerra betrouwbaar?

Allereerst ons antwoord op de hamvraag ‘is EasyTerra betrouwbaar?‘. Ja, Easyterra is zeker een betrouwbare en fijne partij om een auto te huren op reis. Wij hebben enkel goede ervaringen met deze website en je kunt dus met een gerust hart je huurauto boeken bij EasyTerra. Ze zijn een onafhankelijke prijsvergelijker en ze hebben een laagsteprijsgarantie, waardoor je altijd de voordeligste deal hebt. We kunnen ook hun Worry-Free label aanraden, omdat je dan verzekerd bent van een goed beoordeelde lokale autoverhuurder, een gunstig brandstofbeleid, onbeperkt aantal kilometers en een vergoeding van je eigen risico. In alle gevallen kun je je huurauto bij EasyTerra tot 48 uur van tevoren kosteloos annuleren.

Huurauto Kefalonia

Is EasyTerra de goedkoopste optie?

Dan vraag je je misschien af of EasyTerra ook echt de goedkoopste optie is. Wij hebben veel autoverhuurders vergeleken en in vrijwel alle gevallen is Easyterra inderdaad de goedkoopste partij. EasyTerra heeft namelijk een laagste prijsgarantie. Doordat zij alle aanbieders vergelijken kunnen ze altijd de scherpste tarieven aanbieden. Wij hebben zelf bijvoorbeeld een vergelijking gemaakt voor een week autohuur vanaf Pisa van 1 oktober tot en met 8 oktober 2022:

  • EasyTerra: €196,55
  • RentalCars: €222,72
  • Sunny Cars: €271,00
  • Sixt: €444,93
  • Europcar: €501,47

Hieruit kwam naar voren dat EasyTerra veruit de goedkoopste is. Natuurlijk zegt de prijs niet alles, want het hangt er ook vanaf welke verzekeringen en opties inbegrepen zijn. Mocht je toch een goedkopere optie vinden, dan krijg je van EasyTerra het terug.

Homepage Easyterra

Worry-Free huren met EasyTerra

Omdat een auto huren in het buitenland toch wel spannend kan zijn, heeft EasyTerra een speciaal Worry-Free label. Niets is namelijk zo vervelend dan dat je ter plekke nog extra verzekeringen krijgt aangesmeerd of dat je bij een beschadiging van je auto opeens honderden euro’s kwijt bent, omdat je eigen risico niet gedekt was. Met het Worry-Free label ben je ervan verzekerd dat je eigen risico volledig gedekt is, dat er een gunstig brandstofbeleid is, dat je een ongelimiteerd aantal kilometers mag rijden en dat je huurt bij een lokaal bedrijf met goede klantervaringen. Op die manier kun je zorgeloos een auto huren op reis.

Worry Free EasyTerra

#1 Eigen risico gedekt

Wanneer je schade rijdt of je huurauto gestolen wordt, ben je hier meestal automatisch voor verzekerd. Vaak heb je echter wel een vrij hoog eigen risico, waardoor de kosten toch flink op kunnen lopen. Het is daarom slim om je eigen risico af te dekken, zodat je bij schade zelf niets hoeft te betalen. Alle auto’s met het Worry-Free label hebben geen eigen risico. Dit kan ook betekenen dat het eigen risico wordt afgedekt door EasyTerra en dat zij eventuele schade betalen.

#2 Gunstig brandstofbeleid

Bij het Worry-Free label van EasyTerra krijg je je auto met een volle tank mee en lever je hem ook met een volle tank weer in. Dit is het meest voordelig, want vaak betaal je best wat extra kosten wanneer het verhuurbedrijf je tank op het einde weer vol tankt. Bovendien weet je zo zeker dat je alleen betaalt voor de benzine die je daadwerkelijk gebruikt.

#3 Onbeperkte kilometers

Een ander voordeel is dat je altijd een onbeperkt aantal kilometers mag rijden. Sommige verhuurders hebben namelijk een maximum aantal kilometers en het zou vervelend zijn als je achteraf nog flink wat kosten hebt omdat je toch meer gereden hebt dan gedacht. Bij het Worry-Free label kun je zo veel kilometers rijden als je wil zonder dat je hiervoor extra hoeft te betalen.

#4 Goede beoordeling verhuurbedrijf

EasyTerra werkt met veel verschillende lokale verhuurbedrijven. Wil je verzekerd zijn van een fijne lokale verhuurder? Kies dan voor de Worry-Free selectie, waarbinnen enkel verhuurders met een hoge klanttevredenheid vallen. Dit cijfer komt tot stand door eerdere ervaringen met onder andere het personeel, de gemiddelde wachttijd, de staat van de auto en de prijs/kwaliteitverhouding.

EasyTerra verhuurbedrijven

Je eigen filtering kiezen bij EasyTerra

Wat ik een groot voordeel vind van EasyTerra is dat je ook zelf je filtering en opties kan kiezen. Zo betaal je niet onnodig bij voor opties die je niet nodig hebt of niet zo belangrijk vindt. Bij het Worry-Free label zie je bijvoorbeeld enkel autoverhuurders die een 7,0 of hoger krijgen. Zelf heb ik geboekt bij een autoverhuurder die een 6,7 had, puur vanwege de gemiddelde wachttijd. Ik vind het persoonlijk niet zo’n probleem op iets langer te wachten wanneer dit veel scheelt in de kosten.

EasyTerra - beoordeling autoverhuurder

Stel je weet vooraf al dat je maar weinig kilometers gaat rijden, dan is een onbeperkt aantal kilometers voor jou ook niet van belang. Ook wanneer je andere opties juist wel belangrijk vindt, bijvoorbeeld als je graag een automaat rijdt, sneeuwkettingen nodig hebt voor een winterse bestemming of graag een 4-deursuitvoering wilt vanwege bijrijders of kinderstoeltjes, kun je hier gemakkelijk op filteren.


Easyterra - Filtering


EasyTerra - extra's


EasyTerra of Sunny Cars?

Als je ons al langer volgt, weet je misschien dat wij eerder vrijwel altijd onze auto’s huurden via Sunny Cars en daar ook altijd erg tevreden over zijn. We kregen de vraag waar je het beste voor kunt kiezen: EasyTerra of Sunny Cars? Beide sites zijn in onze ervaring erg betrouwbaar en een goede optie voor het vergelijken van huurauto’s. 

Bij Sunny Cars zitten alle verzekeringen standaard al inbegrepen, zijn je kilometers altijd onbeperkt en betaal je nooit eigen risico. Bij EasyTerra kun je zelf aanvinken welke opties je belangrijk vindt en als je voor het Worry-Free label kiest krijg je ook hier een onbeperkt aantal kilometers, vergoeding van je eigen risico, gunstig brandstofbeleid en een betrouwbare en goed beoordeelde lokale autoverhuurder. Persoonlijk vind ik de voorwaarden en voucher van Sunny Cars iets duidelijker, maar ook bij EasyTerra was alles goed geregeld.

Onze ervaring is dat EasyTerra uit vrijwel alle vergelijkingen als goedkoopste uit de bus komt. Het grote voordeel van Sunny Cars is echter dat de Nederlandstalige klantenservice 24/7 bereikbaar is. De customer service van Easyterra is enkel op werkdagen in de ochtend bereikbaar, waardoor je bij pech toch vaak aangewezen bent op de lokale verhuurder die waarschijnlijk geen Nederlands spreekt en niet volledig op de hoogte is van de voorwaarden van EasyTerra. 

Vind je het geen probleem dat de klantenservice niet 24/7 bereikbaar is en wil je graag de goedkoopste optie? Dan kunnen we EasyTerra van harte aanbevelen.

Autorijden in IJsland

Meer tips voor goedkope autohuur

Naast de site waar je je auto reserveert, zijn er nog veel meer handige tips om gemakkelijk kosten te besparen op je autohuur. Bespaar bijvoorbeeld één dag autohuur door je ophaal-en inlevermoment slim te plannen, zorg zelf voor navigatie en reserveer je huurauto zo vroeg mogelijk.

Hopelijk heeft onze ervaring met EasyTerra je geholpen om een keuze te maken om je auto te huren op reis. Wil je meer lezen over de mooiste autoroutes? Bekijk alle reisroutes van onze roadtrips.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

8 reacties op “Is Easyterra betrouwbaar? Onze ervaring met autohuur”

  1. 🙁 Geen goede ervaring gehad met EasyTerra Car rental. Ik had online een auto gehuurd, op te halen op Schiphol. Betaald met Creditcard. Toen ik op Schiphol kwam kon ik de auto niet meenemen.

    De borg kon alleen met Creditcard betaald worden, waarvoor een pincode nodig was. Die heb ik niet op mn creditcard. Weinig flexibiliteit, want op andere manieren kon er niet betaald worden.

    Toen ik belde met Easy Terra werd er in het geheel niet meegedacht en gelijk aan mn lot overgelaten. Al mn geld van de huur was ik kwijt en geen auto.

    Het stond blijkbaar in de kleine lettertjes. Maar het gebrek aan meedenken steekt me.

    Slechte service!

    1. Hoi Gerard, wat een vervelende situatie! Ontzettend jammer dat je die ervaring hebt met Easyterra. Wijzelf hebben tot nu toe enkel positieve ervaringen gehad, dus ik hoop dat deze situatie een uitzondering was. Dank voor het delen!

  2. Je leert ze pas echt kennen als er iets mis gaat. Bij mij compensatie omdat er een categorie lagere auto is meegegeven. Niet ingewikkeld, maar nu al 3 maanden geen enkele concrete oplossing en ontwijkende antwoorden.

    1. Helemaal eens met dit commentaar. Bij ons stond er geen auto klaar op de luchthaven. Hierdoor 2x taxi kosten gemaakt. Ondanks dat de klantenservice aangeeft dat je deze kosten kun claimen, geven ze niet meer thuis. Wacht al maanden op een oplossing.

  3. Hoe kan het dat Easy Terra worryfree (ETWF) goedkoper is dan gewone autohuur?
    Ik heb een auto gereserveerd in Lissabon bij Avis. Daar betaal ik voor 10 dagen 396 euro. Dat is weliswaar inclusief bijna alle verzekeringen (alleen ruitschade is uitgesloten), maar wel met een eigen risico van 1350 euro.
    Als ik dezelfde auto (!) via ETWF reserveer ben ik 425 euro kwijt, maar dat is inclusief afkoop eigen risico. Doe ik hetzelfde via Avis, dan betaal ik 481 euro. Je moet vooral niet kijken om op de site van Avis alle aanvullende verzekeringen te nemen, dan zit je ver over de 500 euro.
    Goedkoopst via ETWF is Guerin, dat ook nog eens de beste recensies krijgt. Je krijgt dan een Clio mee voor 358 euro. Inclusief alles. Via de site van Guerin betaal je 366 euro voor een Clio. Neem je er dan een volledig pakket aan verzekeringen bij, dan kom je boven de 600 euro uit.
    Ik geef er de voorkeur aan om een huurmaatschappij te kiezen die op de luchthaven zit, zodat je binnen een uur na landing weg bent. Bovendien verkies ik Avis boven Guerin, omdat ik met de auto over de Spaanse grens mag.

    1. Hi Edwin, wij weten niet precies hoe dit bij Easyterra werkt, maar ik verwacht dat zij groot inkopen, waardoor ze korting krijgen bij de leveranciers.

      1. Eigenlijk kan je alleen Car Rentals vertrouwen die reageren bij Trustpilot op klachten. Easyterra laat niks van zich horen. Juist als er problemen zijn moet een Car Rental ervoor zorgen dat het geregeld wordt. Daar zit het prijsverschil in tussen Easyterra en Sunnycars. Met huren bij Easyterra neem je dus bewust een risico.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven