Easywalker Miley Review

Review Easywalker Miley: de ideale kinderwagen voor op reis

Home / Reistips / Review Easywalker Miley: de ideale kinderwagen voor op reis

Afgelopen week zijn we voor het eerst met het vliegtuig op reis geweest met onze inmiddels 8 maanden oude dochter. Onze grote kinderwagen meenemen leek ons niet zo handig. Ik zocht daarom een fijne en compacte kinderwagen of buggy die zo klein opgevouwen kan worden dat hij gemakkelijk in de auto past en mee mag tot aan de gate bij het vliegen. Nu is dat op zich niet zo moeilijk te vinden, maar ik was ook op zoek naar een comfortabele buggy die helemaal plat kan, zodat ons dochtertje ook goed kan slapen onderweg. Uiteindelijk kwam ik uit bij de net uitgebrachte Easywalker Miley. Deze kinderwagen is speciaal ontworpen voor op reis en in de stad. Ik vertel je graag hoe mijn eerste reis met deze kinderwagen is bevallen!

De Easywalker Miley is compact op te vouwen tot een zelf staand pakket

Één van de redenen waarom ik meteen viel voor de Miley is dat de wagen zo gemakkelijk is op te vouwen tot een klein pakketje. Vervolgens kun je de ingebouwde hoes om de wagen heen doen en de wagen gemakkelijk over je schouder dragen met de geïntegreerde schouderband. De wagen weegt slechts 7 kilo en is dus goed te tillen. Ondanks dat de wagen zo klein is, mag hij qua afmeting bij de meeste vliegmaatschappijen net niet mee als handbagage. Doordat hij zo compact opgevouwen kan worden, mag je hem wel meenemen tot aan de gate of de trappen bij het vliegtuig. Na het uitstappen krijg je hem dan terug aan de bagageband. Uiteindelijk vond ik dit zelfs handiger. Zo hoef je de wagen niet zelf het vliegtuig in te tillen, want je heb je handen al vol genoeg. Vanwege de ingebouwde beschermhoes is de wagen bovendien goed beschermd. Hierdoor beschadigt hij niet tijdens het vervoeren.

Easywalker Miley ReviewEasywalker Miley ReviewEasywalker Miley Review

De Easywalker Miley is met één druk op de knop in-en uit te klappen

Je kunt de wagen door middel van het automatisch in-en uitklapsysteem letterlijk met één druk op de knop in-en uitklappen. Dit kan zelfs met één hand. Ik had vooraf al wat filmpjes gezien, maar ik dacht dit is vast te mooi om waar te zijn. Toch werkt het écht en staat de kinderwagen in 2 seconden uit-of opgevouwen. Dit is vooral erg handig als je hem bijvoorbeeld vaak meeneemt in de auto. Ook op reis is het heel fijn dat je hem zo snel in-en uit kunt klappen. Zo sta je niet te stunten met opvouwen bij het vliegtuig en heb je altijd één hand vrij.

De Easywalker Miley kan volledig plat in de ligstand

Zoals ik eerder al vertelde, zocht ik naast een compacte wagen ook een wagen die volledig plat kan. Ik vind het namelijk fijn als ons dochtertje lekker rustig en ergonomisch kan slapen in de wagen. Het is voor kleine kinderen namelijk heel belangrijk dat ze niet te lang in dezelfde houding zitten. We probeerden het op reis altijd zo te timen dat ze overdag één slaapje in de wagen deed en de andere in haar bedje. Doordat het zitje van de Easywalker Miley volledig in een liggende positie gebracht kan worden, voelt deze wagen ook haast als een bedje.

Easywalker Miley ReviewEasywalker Miley Review

Zodra onze dochter moe was, kantelden we het zitje in één beweging volledig naar achteren en viel ze in no time in slaap. De zonnekap kun je verlengen wanneer de kinderwagen in de ligstand staat, zodat je kindje extra beschut ligt. Door het bovenste ventilatievenster komt er toch genoeg frisse lucht in de wagen. Naast de zit-en ligstand is de rugleuning ook in verschillende tussenliggende standen te plaatsen. Ook de beensteun is verstelbaar en kan zowel omlaag als omhoog gezet worden. Dit is met name ideaal als je kindje al wat groter is, omdat je zo een nog groter ligoppervlakte kunt creëren.

Easywalker Miley ReviewEasywalker Miley Review

De Easywalker Miley is comfortabel, praktisch en stijlvol

Ik vind het ook erg belangrijk dat de kinderwagen comfortabel is. Tijdens een stedentrip zit of ligt je kindje toch al snel enkele uren per dag in de wagen. De bandjes van de gordels van de Easywalker Miley zijn lekker zacht en ook de volledig stoffen zitting is erg zacht en luchtig. Later las ik dat de stoffen van de Easywalker Miley zelfs gemaakt worden van gerecyclede plastic flessen, om bij te dragen aan een duurzame wereld. Om je kindje vast te zetten in de kinderwagen, kun je kiezen uit een 5-puntsgordel waarbij je ook de bovenste schouderbandjes vastklikt of de 3-puntsgordel waarbij je alleen de bandjes om het middel gebruikt. Wij hebben op een gegeven moment ook vaak enkel de 3-puntsgordel gebruikt. Zo had ons dochtertje toch wat meer bewegingsvrijheid, wat ze vooral zelf heel fijn vond. Ze hield zich ook graag vast aan de beugel.

Easywalker Miley ReviewEasywalker Miley Review

Het zitje van de wagen is ook vrij hoog, waardoor ze prima in haar kinderwagen bij ons kon zitten als we uit eten waren of als ze zelf te eten kreeg. We hebben een kinderstoel daarom niet eens gemist. Onderin de wagen zit ook een vrij grote boodschappenmand, waar gemakkelijk een grote luiertas in past. We hadden hier ook vaak onze jassen en flesjes drinken in liggen. Heel handig en fijn!

Easywalker Miley ReviewEasywalker Miley Review

De Easywalker heeft een aantal leuke en handige accessoires

De Easywalker Miley heeft ook een uniek accessoire systeem waarbij je verschillende bijpassende accessoires gemakkelijk op de kinderwagen bevestigt. Wij ontvangen een telefoonhouder en een stuurtje. De telefoonhouder vond ik zelf echt ideaal tijdens een stedentrip. Wanneer je in een onbekende stad bent, kun je op deze manier gemakkelijk navigeren terwijl je je handen vrij hebt.

Easywalker Miley ReviewEasywalker Miley Review

Het stuurtje valt erg goed in de smaak bij mijn dochter. Hij wordt alleen ook vaak als voetensteun gebruikt, waardoor ze hem er nog weleens vanaf trapt. Zodra ze wat groter is en ze haar benen niet meer zo makkelijk over of tegen de beugel aan kan leggen, zal dit minder snel gebeuren natuurlijk. Ik denk daarom dat hij nog meer geschikt is voor wat oudere kindjes. Naast het stuurtje en de telefoonhouder zijn er ook een bijpassende bekerhouder en een lampje verkrijgbaar voor de Easywalker Miley.

Easywalker Miley ReviewEasywalker Miley Review

De Easywalker Miley is de ideale kinderwagen voor op reis én in de stad

Ik kreeg de vraag of ik de Easywalker Miley ook geschikt vind als vaste kinderwagen in plaats van enkel voor op reis. Ik moet eerlijk bekennen dat de wagen wel wat minder soepel rijdt dan onze vaste en grotere kinderwagen, zeker op een wat minder vlak terrein. De wielen van de Easywalker Miley zijn echter bijna drie keer zo klein en smal, dus dat is ook niet zo gek. Toch is de Easywalker Miley wat mij betreft ook zeker geschikt als vaste kinderwagen. Vanwege de zachte verstelbare bandjes van de gordel en het feit dat de buggy helemaal naar achteren gekanteld kan worden, is de Easywalker Miley zelfs al vanaf de geboorte te gebruiken. Je kindje kan er tot 22 kilo in, dus je kunt er een erg lange tijd mee vooruit. Vooral als je wat kleiner woont, vaak de trap op en af moet of een kleinere auto hebt, is deze kinderwagen wat mij betreft echt ideaal omdat hij zo weinig ruimte in beslag neemt. Ik vind het een heel fijne, compacte, lichte én mooie kinderwagen voor op reis. Hij gaat zeker weer mee tijdens onze volgende reis.

De buggy’s van Easywalker zijn onder andere te koop bij Bol.com.

Easywalker Miley ReviewEasywalker Miley ReviewEasywalker Miley Review Easywalker Miley Review

Meer lezen over reizen met een baby?

Dit artikel bevat producten die naar ons opgestuurd zijn door Easywalker. Wij werken alleen samen met partijen waarbij we onze eigen mening en een eerlijke review mogen geven.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

3 reacties op “Review Easywalker Miley: de ideale kinderwagen voor op reis”

  1. Oh thanks for replying, have you tried with Qatar Airlines or what airlines that did not allow you to take in the plane?

  2. Hi, so you are not able to bring this as hand luggage in the plane? Is this for european airlines or international bigger planes? How is the stroller now? Is it still in good shape?

    1. Hi, we are still using the Easywalker Miley really frequently. Both as a second buggy for our toddler (for daytrips for example), as well as for our baby on all of our travels. The stroller is still in really good shape. Unfortunately it is a few centimeters too large to be able to take it as hand luggage on most planes, but in all airports you can take the stroller with you and leave it at the gate or the airplane. Hope this helps!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven