Menu
Wereldse recepten

Recept: Thaise kip cashew

Thailand staat bekend om het heerlijke eten. Een van de favoriete gerechten van veel mensen die terugkomen uit Thailand is de cashew chicken, ofwel de Thaise kip cashew. Ik heb in Chiang Mai het originele recept van de Thaise kip cashew weten te krijgen via de Siam Rice Thai Cookery School en ik vertel je graag hoe je dit heerlijke gerecht thuis kunt maken.

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 gram basmatirijst of jasmijnrijst
  • 250 gram kip
  • 1 blik minimais
  • 1 ui
  • 100 gram wortels
  • 2 stengels bosui
  • 100 gram cashewnoten
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 6 teentjes knoflook
  • gedroogde of verse chili-vlokken
  • olie
  • water

ingredienten

Voorbereiding

  1. Snij de ui, wortel, minimais en bosui in kleine stukken.
  2. Pers de knoflook fijn (of gebruik een keukenmachine om de knoflook fijn te hakken)
  3. Maak de saus door 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel ketjap, 2 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels oestersaus te mengen.

Voorbereiding

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de verpakking
  2. Verhit olie in een wokpan
  3. Bak de kip samen met de knoflook en chili tot de kip bijna gaar is
  4. Voeg de minimais, wortel, ui en 2 el water toe aan de kip en wok 1 minuut mee
  5. Voeg de saus toe en wok totdat de groenten gaar zijn
  6. Voeg de cashewnoten en bosui toe en wok nog 1 minuut mee

Bereiding

Serveren

Schep de rijst op een bord, schep hier je kip cashew mix overheen en voeg wat extra saus uit de pan toe.

Thaise kip cashew - resultaat

Kin hai aroi! (smakelijk eten)

7 Reacties

  • Jos de Kousemaeker
    15 oktober 2014 at 20:37

    Wij zijn geen van beiden grote liefhebbers van de Oosterse keuken, maar vandaag toch de Thaise kip cashew klaargemaakt. Deze viel letterlijk en figuurlijk bij ons allebei in de smaak. Voor herhaling vatbaar!

    Reageer
    • reisgenie
      16 oktober 2014 at 19:28

      Dankjewel voor de reactie Jos! Wat ontzettend leuk om te horen dat je hebt recept toch gemaakt hebt en dat het jullie beide zo goed bevallen is. Ik hoop dat jullie nog vaak kunnen genieten van de Thaise Kip Cashew, en het liefst natuurlijk van de originele variant in Thailand zelf 😉

      Reageer
  • Kirsten | Travelaar.nl
    19 januari 2015 at 12:18

    Goeie! Die gaan we onthouden voor het weekend! 🙂 I love Thai food!

    Reageer
  • Jet
    2 januari 2016 at 10:35

    is dit hetzelfde als kip siam?

    Reageer
    • Saskia | Reisgenie
      8 januari 2016 at 07:22

      Hoi Jet, nee dit is een ander gerecht dan kip siam. Als je van kip siam houdt denk ik wel dat je dit gerecht ook lekker zult vinden!

      Reageer
  • tilly dijkman
    30 december 2018 at 14:04

    Wij zijn niet gek op rijst wat kan ik dan het beste erbij eten…..ik dacht aan noedels.

    Reageer
    • Saskia
      2 januari 2019 at 11:05

      Hi Tilly, ik heb het zelf nog niet met noedels geprobeerd, maar ik denk dat dat ook een erg goede optie is! Smakelijk alvast

      Reageer

Laat een reactie achter