Menu
Wereldse recepten

Recept: Italiaanse Pasta Carbonara

Een van de populairste Italiaanse pasta’s is de Pasta Carbonara. Deze pasta kenmerkt zich door de romige saus met spekjes, terwijl er in het originele recept geen room aan te pas komt. Reisgenie vertelt je graag hoe je de perfecte Pasta Carbonara thuis kan maken.

 

Ingrediënten (voor 4 personen*)

  • 300 gram spaghetti
  • 250 gram spekjes
  • 200 gram Italiaanse kaas (Grana Padano, Pecorino of Parmezaanse kaas)
  • 4 eieren (waarvan één heel ei en drie eierdooiers)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • zwarte peper
  • zout
  • (optioneel: gegrilde groenten)

Pasta Carbonara - Ingrediënten *Voor minder of meer personen kun je alle ingrediënten gewoon naar rato aanpassen, behalve de eieren. Houd de volgende richtlijnen aan: neem per persoon één eierdooier en voeg er bij 1 tot en met 4 personen één eiwit aan toe, bij 5 tot en met 8 personen twee eiwitten, en bij 8 tot en met 12 personen drie eiwitten.

Voorbereiding

  1. Snipper de ui
  2. Hak de knoflook fijn
  3. Rasp de kaas (in een keukenmachine of met een rasp)
  4. Breek de eieren en voeg één heel ei en drie eierdooiers toe aan de kaas

Pasta Carbonara - Voorbereiding

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in water waarin je royaal zout gestrooid hebt
  2. Bak ondertussen de spekjes knapperig (zonder boter of olie)
  3. Als de spekjes knapperig zijn, kan je de ui en knoflook toevoegen
  4. Als de spaghetti klaar is: giet ongeveer 75 ml van het kookvocht bij de kaas en de eieren en roer het goed door
  5. Giet de rest van de spaghetti af en gooi het in de pan bij de spekjes, ui en knoflook
  6. Gooi het ei-kaas-kookvocht mengsel over de spaghetti en roer goed door
  7. Voeg flink wat zwarte peper toe

Pasta Carbonara - bereiding

 

Serveren

  1. Voeg naar smaak nog meer zwarte peper toe
  2. Indien je het wat gezonder wil maken, kan je gegrilde groenten toevoegen, zoals paprika of courgette

Pasta Carbonara - resultaat Buon appetito!

2 Reacties

  • Wilhelmina Meeuwenoord
    5 mei 2020 at 14:23

    Verrukkelijk. Heb het vorige week gemaakt . Heb vaker dit gerecht gekookt, maar dit is het verrukkelijkste carbonara gerecht. Ga hem vandaag weer maken. Heb trouwens een uur weer gegoogeld om bij jouw recept te komen. Ben hem nu aan het overschrijven zodat wij hem altijd kunnen maken. Lieve groetjes Wilhelmina.
    PS: Ik had niet genoeg eieren meer maar nog 1 ei, die heb ikhelemaal gebruikt)

    Reageer
    • Kimber
      11 mei 2020 at 09:28

      Hoi Wilhelmina, wat ontzettend leuk om te horen! Hopelijk smaakte het de tweede keer net zo lekker. Dank voor je berichtje!

      Reageer

Laat een reactie achter