Paragliding op Madeira

Paragliding op Madeira: een unieke ervaring

Home / Portugal / Madeira / Paragliding op Madeira: een unieke ervaring

Edit: helaas is de instructeur met pensioen en heeft hij nog geen opvolger. Voorlopig is paragliding op Madeira dus niet mogelijk.

Paragliding op Madeira is absoluut een ervaring voor op je bucketlist. Het bergachtige landschap van Madeira komt vanuit de lucht past echt goed tot zijn recht en het gevoel wat je krijgt als je zwevend boven het eiland hangt, is onbeschrijfelijk. Ik ging het avontuur aan en vond paragliding op Madeira echt fantastisch. Kijk maar mee!

Paragliding op Madeira met Rui en Alicia

Ik ga paragliden op Madeira met Rui en Alicia. Dit stel heeft maar liefst 30 jaar ervaring en ze zijn super professioneel in hun aanpak. De dag voor het paragliden appt Alicia dat ik de volgende ochtend hoor waar de sprong plaats gaat vinden. Dit is namelijk volledig afhankelijk van de wind en Alicia en Rui bepalen op de dag zelf waar het qua weer het beste is. Het kan dus zijn dat je gaat paragliden in Funchal, maar ook meer richting het westen en het oosten van Madeira is een optie.

’s Ochtends is het weer stralend mooi en ik krijg bericht dat de sprong in het oosten van het eiland, nabij Porto da Cruz, plaats gaat vinden. Ik krijg een linkje naar Google Maps doorgestuurd, waardoor we het verzamelpunt gemakkelijk kunnen vinden.

Porto da Cruz

Klaar voor de sprong

Op de afgesproken plek staan Rui en Alicia ons op te wachten. Je merkt direct dat ze ontzettend veel ervaring hebben. Met een bizarre snelheid weten ze alles gereed te maken voor de sprong. Alicia vertelt dat we aan de laagvliegende adelaars kunnen zien dat de wind nu goed staat en dat we daarom zo snel mogelijk gaan paragliden. In het appcontact had ze al aangegeven dat je het beste een lange broek, windjack en dichte schoenen kunt dragen. Ter plekke krijg ik nog kniebeschermers aan en een helm op. Als je het fijn vindt, kun je ook handschoenen lenen. Die waren op deze warme dag echter niet nodig.

Paragliding MadeiraParagliding Madeira

Zodra ik in het tuig gehesen ben, legt Rui uit dat ik op zijn teken moet rennen tot ik geen grond meer onder mijn voeten heb. Het is een tandemsprong, wat betekent dat ik voor Rui komt te zitten. Als we eenmaal van de grond zijn, mag  ik relaxt achterover gaan zitten. Klinkt simpel, toch?

Paragliden boven Porto da Cruz

Simpel blijkt het ook te zijn. Zodra Rui het teken geeft, begin ik te rennen en binnen no time hangen we in de lucht. Wat is dit gaaf! Rui legt uit dat we op een warme luchtstroom zweven, waarvoor we lekker hoog in de lucht blijven. In totaal duurt deze paraglide zo’n 15 minuten. Soms duurt het wat langer, soms wat korter. Dit is echt helemaal afhankelijk van de wind. Terwijl we in de lucht hangen vertelt Rui over Madeira, waardoor het eiland wat ik onder me zie nog meer gaat leven. Hij stuurt nog even richting de rotsen, om vervolgens via een scherpe bocht koers te zetten naar de landingsplek. Na de landing is Alicia binnen een minuut of 5 ook aanwezig om de spullen mee op te ruimen. Daarna brengen ze je met hun auto weer terug naar het startpunt, zodat je je eigen auto op kunt halen.

Paragliding Madeira Paragliding MadeiraParagliding in Madeira

Praktische informatie

Iedereen kan paragliden op Madeira, alleen moet je er wel rekening mee houden dat het minimumgewicht 40 kilo is en het maximale gewicht 85 kilo is. Als je met twee of meer personen wilt paragliden, maak je de sprong om de beurt. Alicia springt namelijk niet, dus je gaat na elkaar met Rui paragliden. Een voordeel hiervan is dat degene die boven blijft, mooi foto’s kan maken.

Paragliding op Madeira is werkelijk een fantastische ervaring die wat mij betreft op ieders bucketlist thuishoort. Je ervaart het eiland vanuit de lucht op een compleet andere manier en ik vond het echt een ervaring om nooit meer te vergeten. 

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven