Ga mee op zeilavontuur met Talisker Whisky en Chris Zegers!

Home / Reistips / Ga mee op zeilavontuur met Talisker Whisky en Chris Zegers!

Het Schotse wiskymerk Talisker is de oudste destilleerderij op Isle of Skye en maakt al sinds 1830 whisky van hoge kwaliteit. Talisker noemt zijn whisky ‘made by the sea’, omdat de destilleerderij pal aan de kust staat en weer, wind en zout van invloed zijn op de smaak en het proces. Een unieke whisky dus, en jij hebt nu de kans om de elementen die Talisker vormen samen met niemand minder dan Chris Zegers te gaan ontdekken. Hoe? Dat vertellen we je graag!

Talisker nodigt je uit

Ook dit jaar organiseert Talisker het Talisker Adventure, een fantastisch avontuur waarin de elementen centraal staan. En jij kan erbij zijn! Op 7 oktober vaart zeilschip Artemis uit vanaf Bremerhaven in Duitsland, om vervolgens over open zee koers te zetten naar Helgoland. Op Helgoland vind je de ingrediënten die gebruikt worden voor het stoken van Talisker whisky: graan, gist en water. Bijzonder om te bedenken dat zo’n bijzondere drank gemaakt wordt met slechts drie ingrediënten!

Na 84 kilometer zeilen komt het schip aan op dit bijzondere eiland in de Noordzee. Eenmaal gearriveerd op Helgoland staan er een aantal bijzondere activiteiten op het programma. Eén daarvan is uiteraard een whiskyproeverij. De overige activiteiten blijven nog even een verrassing. ’s Avonds genieten iedereen van een smaakvol maritiem diner van professioneel chef-kok The Duc Ngo. ’s Nachts slaap je in een glampingtent. Wie gek is op sterrenkijken kan zijn hart op Helgoland ophalen: ’s nachts is het hier pikkedonker en met helder weer barst het van de sterren.

Avonturen beleven met Chris Zegers

Chris Zegers heeft natuurlijk geen uitgebreide introductie meer nodig: zeker als je gek bent op reizen, ken je deze avonturier en wereldreiziger van één van zijn vele reisprogramma’s. Chris gaat mee op het Talisker Adventure en vertelt uit ervaring over de ups en downs van reizen. De reden dat hij meegaat is simpel: ‘Op zee, in de bergen of in het bos; ruimte voor storytelling en opgaan in het moment. Deze trip heeft het allemaal! Daarom heb ik heel veel zin om samen met de Talisker deelnemers van dit jaar de zee op te gaan en het eiland Helgoland met elkaar te ontdekken.’

Zo doe je mee

Klinkt goed hè? Talisker geeft jou de kans om mee te gaan op dit unieke avontuur. Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken op een plekje aan boord van de Artemis, is je inschrijven voor de nieuwsbrief van Talisker. That’s it! Er worden twee keer twee winnaars gekozen. Bedenk dus nu alvast met wie jij dit avontuur wilt beleven. Je hoeft trouwens geen zeilervaring te hebben om mee te gaan.

Zie jij het zitten om met team Talisker, Chris Zegers en een aantal avonturiers zeebenen te
kweken? Laat je gegevens achter op Malts.com en maak kans op één van de laatste plekken aan boord van de Artemis!

Je kunt je opgeven tot 15 september 18.00u. De winnaars worden bekend gemaakt na 16 september en ontvangen persoonlijk bericht van Talisker.

Alle foto’s in dit artikel zijn genomen door Cuno de Bruin. Instagram: @cunodebruin.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven