Fietsen in Sevilla met Baja Bikes

Fietsen in Sevilla: in 3 uur langs de hoogtepunten

Home / Spanje / Sevilla / Fietsen in Sevilla: in 3 uur langs de hoogtepunten

Ga je op stedentrip naar Sevilla, dan mag je een fietstocht met Baja Bikes eigenlijk niet overslaan. In 3 uur tijd neemt een lokale gids je mee langs de mooiste bekende en onbekende bezienswaardigheden van de stad en leer je meer over Sevilla en de verschillende wijken. De laatste jaren is er hard gewerkt aan meer fietspaden in de stad, dus je kunt hier met een gerust hart op de fiets stappen. Ik vertel je alles over fietsen in Sevilla!

Fietsen in Sevilla met Baja Bikes

Na een aantal eerdere bezoeken aan Sevilla ben ik erg benieuwd wat deze Spaanse stad nog meer te bieden heeft. In Sevilla is de laatste jaren flink geïnvesteerd in goede fietspaden, dus hoog tijd om Sevilla eens op de fiets te verkennen. Ik kies ervoor om samen met mijn moeder en broertje deel te nemen aan een fietstour met een Nederlandstalige gids via Baja Bikes. Naast de bekende bezienswaardigheden van Sevilla, neemt de gids je ook mee naar de wat onbekende plekken en krijg je volop leuke lokale tips. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om enkel de fietsen te huren en zelf door Sevilla te fietsen.

Metropol Parasol: Setas de Sevilla

We halen onze fietsen op bij een  fietsverhuurder in Sevilla. Daar ontmoeten we onze gids: een super lieve Nederlandse meid die sinds een aantal jaar in Sevilla woont en de stad op haar duimpje kent. Ze neemt ons eerst mee naar het meest moderne deel van Sevilla: Metropol Parasol. Dit enorme bouwwerk werd gebouwd om Plaza de la Encarnación nieuw leven in te blazen. Het bestaat uit zes grote houten parasols met een rasterpatroon die aan elkaar bevestigd zijn. Metropol Parasol wordt door de inwoners van Sevilla ook wel Setas de Sevilla, ofwel de paddenstoelen van Sevilla, genoemd vanwege zijn unieke vorm. Bovenop de houten constructie is een indrukwekkend wandelpad gebouwd vanaf waar je een geweldig uitzicht hebt over de hele stad.

Fietsen in Sevilla - Metropol Parasol

Kathedraal van Sevilla & Giralda

Via Plaza Nueva en Plaza San Francisco fietsen we naar een andere bekende bezienswaardigheid van Sevilla. De Kathedraal van Sevilla ligt middenin het centrum en is het grootste gotische kerkgebouw van de wereld. Het hele bouwwerk is enorm indrukwekkend, zelfs alleen van de buitenkant. De klokkentoren van de kathedraal, beter bekend als de Giralda, is maar liefst 104,5 meter hoog en rijkelijk versierd met mooie details.

Fietsen in Sevilla - Plaza San FranciscoFietsen in Sevilla - kathedraal en giraldaFietsen in Sevilla - kathedraal en giraldaFietsen in Sevilla - kathedraal en giraldaFietsen in Sevilla - kathedraal en giralda   

Plaza de Triunfo & Real Alcazar

Aangrenzend aan de kathedraal ligt het Plaza del Triunfo, vernoemd naar het Templete del Triunfo de Nuestra Señora del Patrocinio, een monument dat midden op het plein staat. Aan de andere kant van dit plein ligt Real Alcazar de Sevilla. Dit Koninklijk Paleis van Sevilla is dé nummer één bezienswaardigheid van de stad en absoluut een bezoek waard. Tijdens onze fietstocht zien we op verschillende plekken in de stad nog delen van de oude paleismuren. Meer over Real Alcazar lees je in ons artikel over de mooiste bezienswaardigheden van Sevilla.

Fietsen in Sevilla - Plaza de TriunfoFietsen in Sevilla - Real Alcazar

Hotel Alfonso XIII

We fietsen verder naar Hotel Alfonso XIII, het duurste en meest chique hotel van Sevilla. Dit hotel werd gebouwd als accommodatie voor de wereldtentoonstelling van 1929. Het is vernoemd naar de Spaanse Koning Alfons XIII, die het hotel destijds ook opende. Het hotel staat naar luxe ook vooral bekend om haar prachtige neo-mudejarstijl. Je kunt gratis een kijkje nemen  of er wat drinken op de mooie binnenplaats. Onze gids vertelt dat als ze tijdens een wandeling of fietstocht door Sevilla even naar de wc moet, ze altijd in dit hotel gaat.

Fietsen in Sevilla - Hotel Alfonso XIIIFietsen in Sevilla - Hotel Alfonso XIII Fietsen in Sevilla - Hotel Alfonso XIII Fietsen in Sevilla - Hotel Alfonso XIII

Torre del Oro & Guadalquivir Rivier

Nadat we een kijkje in het hotel genomen hebben, fietsen we naar Gualdalquivir, de rivier die door Sevilla stroomt. Deze rivier heeft van Sevilla een rijke stad gemaakt, doordat dit de plek was waar de schepen binnenkwamen met allerlei handelswaren vanuit de Latijns-Amerikaanse koloniën. Het eerste wat zeelieden na maanden varen zagen, was de Torre del Oro, ofwel de toren van goud. In de kleimuren van de toren zat stro verwerkt en dit schitterende in de zon. Daardoor leek het alsof de toren volledig in goud gehuld was. Langs de rivier ligt tegenwoordig een mooi wandel- en fietspad. Via de Puente de Isabel II, ook wel bekend als de Puente de Triana, fietsen we de rivier over naar de hippe wijk Triana.

Fietsen in Sevilla - Torre del OroFietsen in Sevilla - Guadalquivir rivierFietsen in Sevilla - Puente de Isabel II Fietsen in Sevilla - Guadalquivir rivier

Triana

Triana is een opkomende wijk aan de overkant van de Gualdalquivir. Vroeger was dit een arme arbeiderswijk, maar tegenwoordig is het een hippe wijk waar vooral veel gezinnen wonen. Triana voelt eigenlijk meer als een op zichzelf staand dorp en de inwoners voelen zich ook meer verbonden met Triana dan met Sevilla. We fietsen onder andere langs de prachtige markthal en de Real Parroquia de Señora Santa Ana, ofwel de Sint Anna Kerk. Deze 13e-eeuwse kerk staat met name bekend om de Mudéjarstijl die je in Sevilla veel tegenkomt.

Tip: wanneer je Real Alcazar bezoekt, bewaar je toegangsticket dan. Dit ticket geeft je namelijk ook gratis toegang tot deze Santa Ana Kerk in Triana.

Fietsen in Sevilla - TrianaFietsen in Sevilla - TrianaFietsen in Sevilla - Triana Fietsen in Sevilla - TrianaFietsen in Sevilla - Real Parroquia de Señora Santa Ana Fietsen in Sevilla - Real Parroquia de Señora Santa Ana

Palacio de San Telmo

Na ons bezoek aan het kleurrijke Triana fietsen we over de Puente de San Telmo weer naar de andere kant van Sevilla. We stoppen bij Palacio de San Telmo, één van de mooiste gebouwen in Sevilla. Dit voormalig paleis is helaas niet toegankelijk voor publiek, maar alleen de buitenkant is al erg indrukwekkend met haar mooie zuilen en kenmerkende barokke bouwstijl.

Fietsen in Sevilla - Palacio de San Telmo Fietsen in Sevilla - Palacio de San Telmo

Parque de María Luisa & Plaza de América

We fietsen verder naar het groenste deel van de stad: het enorme stadspark Parque de María Luisa. Omdat het park zo groot is, leent het zich perfect om op de fiets te verkennen. Parque de María Luisa was vroeger onderdeel van de tuinen van het Palacio de San Telmo, maar het werd later gedoneerd aan de stad om er een groot openbaar park van te maken. Voor de wereldexpo in 1929 werd het park heringericht en werden er een aantal paviljoenen ontworpen voor verschillende landen. Eén van de bekendste is Plaza de América. Aan dit indrukwekkende plein liggen verschillende musea en verder vind je er op dit plein opvallend veel duiven.

Fietsen in Sevilla - Parque de María LuisaFietsen in Sevilla - Parque de María Luisa Fietsen in Sevilla - Parque de María LuisaFietsen in Sevilla - Plaza de America Fietsen in Sevilla - Plaza de America

Plaza de España

Plaza de America was al indrukwekkend, maar de laatste stop op onze fietstour door Sevilla zorgt pas echt voor het echte wauw-effect. We fietsen naar Plaza de España, het mooiste en beroemdste plein van Spanje en wat mij betreft zelfs het mooiste plein ter wereld. Dit halve cirkelvormige plein is ruim 170 meter groot en werd ook gebouwd ter ere van de wereldtentoonstelling. In de halve cirkel zijn 52 mozaïeken bankjes gebouwd, waarop alle provincies van Spanje zijn afgebeeld. Het plein wordt omringd door een kanaal waarover vier bruggen zijn aangelegd die de 4 oude koninkrijken van Spanje vertegenwoordigen. Het plein is terug te zien in verschillende films en series, waaronder Star Wars en The Dictator.

Fietsen in Sevilla - Plaza de España Fietsen in Sevilla - Plaza de España Fietsen in Sevilla - Plaza de España Fietsen in Sevilla - Plaza de España Fietsen in Sevilla - Plaza de España

Extra tip: eet na afloop bij Hummo

Na ons bezoek aan het prachtige Plaza de España fietsen we weer terug naar ons beginpunt om onze fietsen in te leveren. Van zo’n fietstocht hebben we toch wel trek gekregen.  We komen uit bij Hummo, op slechts 5 minuten lopen van de fietsverhuur. We eten hier één van de beste maaltijden van onze stedentrip in Sevilla. Op de kaart staan verschillende originele luxe en wereldse tapas, zoals burrata salade met pesto, tonijn tataki en baba ganoush. Alles smaakt heerlijk en het grote terras in de zon is een fijn pluspunt. Dikke aanrader dus!

Eten in Sevilla - Hummo Eten in Sevilla - Hummo Eten in Sevilla - Hummo

Wil jij ook fietsen in Sevilla?

Fietsen in Sevilla is zeker een aanrader. Ondanks dat ik al een aantal keer eerder in Sevilla ben geweest, vond ik deze fietstour een super leuke manier om meer van de stad te zien. Ik heb veel leuke nieuwe plekken ontdekt en interessante weetjes gehoord over Sevilla. Bij voorkeur zou ik deze fietstour door Sevilla op de eerste dag van je stedentrip plannen, zodat je meteen een goed beeld krijgt van de stad en gebruik kunt maken van de tips die je onderweg krijgt. Naast de 3-uur durende highlights van Sevilla fietstour is er ook speciale tapasfietstour, waarbij je tijdens je fietstour door Sevilla verschillende keren stopt bij lokale barretjes om wat heerlijke Spaanse tapas te eten. Ga je liever zelf fietsen door Sevilla? Dan kun je natuurlijk ook enkel fietsen huren.

Fietstour in Sevilla met Baja Bikes

Ga je binnenkort ook op stedentrip naar Sevilla? Bekijk hier al onze tips over Sevilla.

Wij maakten deze fietstocht op uitnodiging van Baja Bikes.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

2 reacties op “Fietsen in Sevilla: in 3 uur langs de hoogtepunten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven