Yellow-boats-Dubai

Yellow Boats in Dubai: met een speedboot langs de highlights

Home / Verenigde Arabische Emiraten / Dubai / Yellow Boats in Dubai: met een speedboot langs de highlights

Denk je aan Dubai, dan denk je al snel aan de gigantische kustlijn vol grote wolkenkrabbers. De beste manier om in een korte tijd zoveel mogelijk van deze indrukwekkende kust te zien is met een boottocht van de Yellow Boats. In anderhalf uur tijd vaar je met speedboot in volle kracht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Onderweg zie je onder andere het beroemde Atlantis Hotel, de immense Burj Khalifa en de chique Burj Al Arab, het enige 7-sterren hotel ter wereld. Vanaf het water heb je bovendien een geweldig uitzicht op de skyline van Dubai. Deze speedboottocht is absoluut één van de gaafste dingen die ik in Dubai gedaan heb. Kijk mee naar de leukste boottocht in Dubai en beleef de stad vanaf het water! 

#1 De Dubai Marina

De boottocht start in de Dubai Marina, de levendige haven van Dubai. Om bij het startpunt te komen, kun je het beste Tramlijn T1 pakken naar Marina Towers. Vanaf hier is het nog maar zo’n 5 minuten lopen naar het startpunt van de boottocht, tegenover de Spinneys Supermarkt. Hier stap je aan boord van één van de unieke Yellow Boats van Dubai. Dit zijn zogenaamde ribcraft opblaasboten die als ware speedboten over het water gaan. Het eerste deel van de tour vaar je door de gezellige Dubai Marina, waar je je ogen uitkijkt door de verschillende jachten die in de haven liggen. Ook de wolkenkrabbers in de haven zijn erg indrukwekkend. Met name de draaiende Cayan Tower, ook wel bekend als de Twisting Tower of Infinity Tower, vond ik erg bijzonder.

Er zijn drie verschillende boottochten die je bij Yellow Boats in Dubai kunt boeken:

Tip: wandel voor of na je boottocht over The Walk, de beroemdste en gezelligste boulevard van Dubai. Deze boulevard van maar liefst 1,7 kilometer lang loopt langs de gehele Dubai Marina.

Dubai MarinaYellow boats DubaiYellow boats Dubai Yellow boats Dubai

#2 Bluewaters Island

Wanneer we de haven uit zijn, kan de boot goed gas geven en merken we pas echt dat we in een heuse speedboot zitten. We vliegen bijna het water over en varen ondertussen langs Bluewaters Island, een vrij nieuw deel van Dubai. Toen ik Dubai bezocht, was de constructie van dit eiland zelfs nog in volle gang. Inmiddels is ook dit deel van de stad al vrijwel af en vind je er vooral veel hippe hotels en restaurants. De belangrijkste bezienswaardigheid op het eiland is echter de AIN Dubai Ferris Wheel, het grootste reuzenrad ter wereld. Het is een beetje vergelijkbaar met de London Eye, maar dan nog een stuk groter. Op de foto hieronder zie je hoe ze het onderstel van dit reuzenrad installeren. Ik blijf het bizar vinden hoe snel ze in Dubai dit soort gigantische bouwwerken en zelfs hele eilanden uit de grond stampen. Zo is een bezoek aan Dubai elke keer weer anders.

Yellow boats Dubai

#3 Jumeirah Beach Residence

Wanneer je voorbij Bluewaters Island vaart, komt een groot deel van de skyline van Dubai in beeld. De Jumeirah Beach Residence bestaat uit ruim 40 wolkenkrabbers die recht aan het strand liggen. De beste manier om een goed beeld te krijgen van Jumeirah Beach Residence is dan ook vanaf het water. Het is echt een bijzonder gezicht en je voelt je opeens zo klein tussen die immense wolkenkrabbers. Ik vond het extra leuk dat onze gids veel vertelde over de verschillende gebouwen en schepen. Zo is de jacht op onderstaande foto een cadeau van sjeik Mohammed aan één van zijn vrouwen. Als je denkt dat dit cadeau al absurd is: zijn andere vrouw heeft hij zelfs een heel eiland cadeau gedaan. Ik vond het heel leuk om meer te horen over deze bijzondere en ook wel bizarre koninklijke familie.

Yellow boats DubaiYellow boats DubaiYellow boats Dubai

#4 Atlantis The Palm

Vervolgens vaar je door naar Palm Jumeirah, een gigantisch eiland in de vorm van een palm, wat volledig door de mens gebouwd is. Veel beroemdheden hebben een villa op de Palm en op het puntje van het eiland ligt het Atlantis The Palm Hotel, een iconisch 5-sterren hotel. Dit hotel heeft zelfs een eigen award-winning waterpark genaamd Aquaventure en je vindt er één van de duurste hotel suites ter wereld. Vanaf het water kun je het hotel pas echt goed bewonderen en zo valt het pas goed op hoe immens groot dit hotel is. De boot stopt hier ook even voor een fotomoment met Atlantis op de achtergrond.

Yellow boats DubaiYellow boats Dubai

#5 Burj Al Arab

Net als je denkt dat het niet nóg meer over de top kan, vaar je langs de Burj Al Arab. Dit gigantische hotel is het enige 7-sterren hotel ter wereld, inclusief een landingsplek voor helikopters bovenop het hotel. De Burj Al Arab is gebouwd in de vorm van een zeilschip, wat prachtig reflecteert in het water. Je kunt er normaal gesproken niet zo dichtbij komen, omdat het hotel op een eigen eiland aan de kust ligt. Vanaf het water kun je gelukkig wel goed zicht krijgen op dit unieke hotel. Zo valt het ook pas op hoe gigantisch groot de Burj Al Arab is, zeker als je het Jumeirah Beach Hotel ernaast ziet, wat ook echt geen klein hotel is. Ook hier wordt weer even gestopt om wat foto’s te maken. Extra leuk is dat je bij helder weer vanaf hier in de verte ook het project The World ziet liggen. Dit is een groep aangelegde eilandjes van bijna vier vierkante kilometer in de vorm van de continenten van de wereld. Wanneer we weer terug varen naar de Dubai Marina worden we ook nog eens getrakteerd op een prachtige zonsondergang, een perfecte afsluiting van een geweldige boottocht!

Yellow boats DubaiYellow boats DubaiYellow boats DubaiYellow boats Dubai

Beste tijdstip voor een boottocht met Yellow Boats in Dubai

Een boottocht met de Yellow Boats in Dubai is eigenlijk op elk tijdstip indrukwekkend. Wel zou ik je vanwege de felle zon en hitte in de stad aanraden om óf vroeg in de ochtend óf later op de middag je boottocht te boeken. Ik heb deze boottocht zelf één keer om 9 uur in de ochtend gedaan, wanneer de stad net ontwaakt en het met name in de Dubai Marina nog heerlijk rustig is. De zon is dan ook nog niet extreem fel, waardoor het heerlijk vertoeven is op de boot. De tweede keer heb ik de boottocht om 16:15u gemaakt. Ik vond dit persoonlijk ook wel heel gaaf, omdat je dan ook een deel van de zonsondergang mee kunt pakken. Dit is een prachtig gezicht vanaf het water en wanneer je weer aankomt in de Dubai Marina is hier alles al prachtig verlicht. 

Yellow boats DubaiYellow boats Dubai

Boek tickets voor de Yellow Boats in Dubai met korting

Er zijn drie verschillende boottochten die je bij Yellow Boats in Dubai kunt boeken:

 

Welke boottocht kan ik het beste kiezen?

Persoonlijk zou ik je aanraden om voor de boottocht van 99 minuten te gaan, omdat ik juist het uitzicht op de Burj al Arab zo uniek en gaaf vond vanaf het water. Qua kosten scheelt het ook niet heel veel met de andere tours. Op alle tours krijg je nu bovendien 25% korting via Tiqets. Je kunt je ticket ter plekke gewoon op je telefoon laten zien.

Ga je naast Dubai ook naar Abu Dhabi? Yellow Boats biedt ook boottochten aan in Abu Dhabi.

Yellow boats Dubai

Tip: bezoek na je boottocht de Skybar van het Marriot Hotel

Voor een geweldig uitzicht over de Dubai Marina raad ik je aan om ook de Skybar van het Marriot Hotel te bezoeken. Dit kan prima voor of na je boottocht. Vanaf het begin-en eindpunt van de Yellow Boats tour loop je in zo’n 5 minuten naar het enorme Marriot Hotel. In de skybar van het hotel kun je even lekker bijkomen van je tocht langs de kust, terwijl je geniet van een geweldig uitzicht over de Dubai Marina. Het is er niet heel goedkoop, dus ik zou er persoonlijk niet uitgebreid gaan lunchen of dineren. Een drankje is er echter prima te betalen en je krijgt natuurlijk zelden de kans om een drankje te drinken met zo’n fantastisch uitzicht.

Uitzicht Dubai

Ontdek Dubai met onze beste tips

Naast de boottocht met Yellow Boats zijn er nog veel meer gave dingen te doen in en rondom Dubai. Ik ben er twee keer een volle week geweest en heb me geen seconde verveeld.

kite beach in dubai zonsondergang dubai woestijn Skyline van Dubai na zonsondergang

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven