Menu
Reisinspiratie

Omgekeerde bucketlist, dit mag ik al afstrepen

Saskia schreef twee jaar geleden een artikel over haar omgekeerde bucketlist. Het leek me ontzettend leuk om zo’n zelfde lijstje voor mijn eigen reizen te maken. We denken altijd aan wat we nog willen zien en doen, maar stiekem is het juist zo mooi om ook terug te kijken op alle gave dingen die je al gedaan hebt. Zelf sta ik heel graag stil bij mijn reizen en ik denk met veel plezier terug aan alle dingen die ik al heb mogen doen. Daarom nu mijn omgekeerde bucketlist. Dit zijn de 25 mooiste plekken die ik bezocht heb en de gaafste activiteiten die ik heb ondernomen! Het lijstje is trouwens in willekeurige volgorde, want een rangorde aanbrengen is echt onmogelijk. 

 

#1 Varen door de Whitsundays

Vooruit, de nummer 1 is stiekem wel écht de nummer 1 van dit lijstje. Al zolang als ik me kan herinneren wil ik de Whitsundays in Australië bezoeken. Toen het dan eindelijk zo ver was, heb ik dan ook intens genoten van de hele ervaring. De Whitsundays zijn zo bizar mooi, zo indrukwekkend, ik betwijfel of ik ooit een mooiere plek zal zien dan dit. Wij deden een dagtocht met de meest groene, ecologisch verantwoorde organisatie in de regio. Heel belangrijk, want dit unieke gebied moet zo goed mogelijk beschermd worden.

Lees hier alles over deze dagtocht naar de Whitsundays.

Whitsundays

 

#2 Ziplinen door de jungle van de Dominicaanse Republiek

Ziplinen door de jungle stond heel hoog op mijn bucketlist en afgelopen november kwam het er dan eindelijk van: ik ging al zoevend de jungle door in de Dominicaanse Republiek. De hele ervaring was net zo leuk als ik me van tevoren had voorgesteld. Het is zo’n heerlijk gevoel om aan een kabel hoog boven de jungle door te suizen. Je zakt uiteraard steeds een beetje verder, waardoor je na zo’n 2 uur ziplinen weer vaste grond aan je voeten hebt.

Lees hier alles over mijn zipline avontuur in de Dominicaanse Republiek

Zipline in de Dominicaanse Republiek

 

#3 Raften in Slovenië

De Soča rivier in Slovenië kan aardig wild worden als het flink geregend heeft. Op die momenten is het super gaaf om hier te raften. Ik heb maar liefst twee keer op een raft gezeten in Slovenië. De eerste keer was het meer een rustig vaartochtje, waarna ik besloot dat ik echt nog eens terug moest voor de échte raftervaring. Een jaar later was ik terug en nadat het de hele nacht met bakken uit de lucht was gekomen, genoot ik van het wilde water van de rivier. Heel gaaf om te doen!

Lees hier over het raften én andere outdooractiviteiten in Slovenië.

Raften in Slovenië

 

#4 Chinees Nieuwjaar vieren in Azië

Chinees Nieuwjaar is totaal niet te vergelijken met oud en nieuw in Nederland. Ik maakte Chinees Nieuwjaar mee in Maleisië, een land waarvan de overgrote meerderheid van de bevolking een Chinese achtergrond heeft. In de weken voor het Chinees Nieuwjaar transformeren de straten, huizen en winkels volledig. Overal zie je lotuskaarsen, rode enveloppen en andere (rode) spulletjes. Elk jaar staat er een ander dier uit de Chinese dierenriem centraal (Zo was het tijdens mijn bezoek het Jaar van de Aap) en dit dier zie je werkelijk overal opduiken als opblaasfiguur, als standbeeld en als print op allerhande spullen.

Lees hier alles over het Chinees Nieuwjaar in Maleisië.

Chinees Nieuwjaar in Maleisië

 

#5 Huskytocht maken in Noorwegen

Ik ben gek op dieren en ik vond het dan ook fantastisch om een echte huskytocht mee te maken in winters Noorwegen. Wel was het even wennen aan het bijna buitenaardse gehuil van de honden. Deze dieren willen zó graag rennen. De tocht zelf was prachtig en ik had het geluk dat ik een jaar later opnieuw op de hondenslee plaats mocht nemen in Zweeds Lapland.

Lees hier alles over de huskytocht die ik in Noorwegen maakte.

Huskytocht

 

#6 Leren surfen in Sri Lanka

Ik stond in Sri Lanka voor het eerst op een surfplank en daarmee vinkte ik dit bescheiden bucketlist puntje af. Eerlijk is eerlijk, ik kan nog amper op het board blijven staan, maar het begin is er. In Sri Lanka ging ik 5 dagen lang elke ochtend met de bus naar een beginnersplek waar ik met heel veel vallen en een heel klein beetje opstaan de basis van het surfen enigszins onder de knie kreeg.

Surfen in Mirissa

 

#7 Harry Potter tour doen in Edinburgh

Al zeker 20 jaar ben ik groot fan van Harry Potter en toen ik in 2018 naar Schotland ging, kon een speciale Harry Potter tour door Edinburgh natuurlijk niet ontbreken. In deze stad schreef JK Rowling het eerste boek én vond ze bergen inspiratie voor haar karakters, de locaties en het eten in de boeken. Super tof om al deze plaatsen eens in het echt te zien.

Lees hier alles over deze Harry Potter tour.

 

#8 De Meteorakloosters bewonderen in Griekenland

Wat mij betreft één van de meest indrukwekkende bouwwerken in Europa: de Meteorakloosters op het vasteland van Griekenland. Ik ben hier één keer geweest en ik wil er heel graag eens naar terugkeren. Meteora is zo bijzonder en staat zo bol van de verhalen en geschiedenis, absoluut een must see als je in Griekenland bent.

Lees hier alles over de Meteorakloosters.

Megalo Meteora

 

#9 Orang-Oetans zien op Borneo

Tijdens mijn rondreis door Maleisië, bezochten we ook Maleisisch Borneo. Ik schrok eerlijk gezegd best wel van de slechte staat van dit deel van het eiland. We zagen zo weinig jungle en zo veel (gekapte) grasvlaktes en akkers. Gelukkig zijn er op dit deel van Borneo nog wel wat plekken over waar je jezelf helemaal kunt onderdompelen in de natuur. Eén van die plekken is Semenggoh Forestry, een natuurgebied waar Orang-Oetans opnieuw uitgezet worden. Het is altijd maar de vraag of deze primaten zichzelf laten zien. Wij hadden tijdens ons bezoek het geluk dat ze niet alleen te zien waren, maar ook heel dichtbij kwamen. Zo indrukwekkend!

Lees hier alles over mijn bezoek aan Semenggoh Forestry

Oran Oetang

 

#10 Het Opera House zien in Sydney

Sydney was één van die steden waar ik al mijn hele leven van droomde om te bezoeken. Toen ik er eenmaal was, duurde het even voordat het besef in daalde dat ik er echt was. Bij de aanblik van het Sydney Opera House voelde ik pas écht dat ik in deze wereldstad was. Heel gaaf en bijzonder.

Lees hier over het Opera House en al mijn andere tips voor Sydney.

Sydney Opera House

 

#11 Bij -30 in bikini in de sneeuw rollen in Zweeds Lapland

Dit was toch wel een heel bijzonder bucketlist momentje: tijdens mijn reis naar Zweeds Lapland ging ik in de sauna en stookte die flink hoog op. Om daarna af te koelen dook ik bij een temperatuur van -30 de sneeuw in. Het was wel koud, maar bij lange na niet zo koud als je zou verwachten. Een bizarre, unieke ervaring die ik voor geen goud had willen missen. Je zult me trouwens op mijn woord moeten geloven dat ik het ben op de foto hieronder ;).

 

#12 De zon onder zien gaan vanaf een rooftopbar in Bangkok

Bangkok, één van mijn favoriete steden in Azië. Ik bracht er in 2017 een week door en keerde in 2018 voor een paar dagen terug. De eerste keer kwamen we er niet aan toe om op een rooftopbar een drankje te doen dus de tweede keer zorgden we ervoor dat we wel naar grotere hoogtes stegen. Toegegeven, zo hoog was het niet eens, maar alsnog vond ik het een prachtige ervaring.

Bangkok

 

#13 Alleen op stedentrip gaan naar Barcelona

Voor een freelance opdracht, niet Reisgenie-gerelateerd, werd ik gevraagd om een paar dagen naar Barcelona te komen. Ik vond het ontzettend spannend om helemaal in mijn uppie te gaan, maar tegelijkertijd kon ik ook niet wachten om te vertrekken. Alleen op stedentrip gaan stond namelijk torenhoog op mijn bucketlist. Uiteindelijk vond ik het geweldig en ik wil zeker nog eens alleen naar een stad in Europa gaan.

Lees hier al mijn tips voor een stedentrip in je uppie.

Barcelona

 

#14 De Acropolis in Athene zien

Ondertussen ben ik al bijna 20 keer in Griekenland geweest. Met mijn ouders bezochten we vroeger elk jaar een ander eiland en zo liep mijn tellertje al gauw flink op. Later reisde ik ook met mijn vriend zelf naar dit heerlijke land. Op de één of andere manier kwam het er niet van om Athene in een van die vele reizen te bezoeken. Toen ik er tijdens een persreis naar Chios dan toch eindelijk een dagje door mocht brengen, was ik als een kind zo blij. En het Parthenon was precies zo betoverend mooi als ik me had voorgesteld.

Lees hier meer over Athene.

Acropolis

 

#15 Gekke dingen proeven op de Taiwanese night markets

Taiwanezen zijn gek op vreemd eten. Toen ik hier over de night markets dwaalde, vroeg ik me dan ook regelmatig af wat al deze gekke hapjes en snacks precies waren. Uiteraard stond alles in het Chinees aangegeven, waardoor ik enkel op de plaatjes en het eten zelf af kon gaan. Zo is stinky tofu één van de favoriete snacks in Taiwan. En ja, dat ruikt precies zoals je zou verwachten. Daarnaast zag ik veel gedroogde ingewanden, plaatjes van kikkers en gefrituurde bolletjes met krabbenpootjes erin. Ik heb verschillende dingen geproefd, maar wel alleen hapjes waarvan duidelijk was wat erin zat.

Lees hier meer over het eten in Taiwan.

Taiwanese Night Market

 

#16 Leren skiën in Frankrijk

Mijn schoonfamilie gaat elk jaar op wintersport en elk jaar vragen ze wanneer wij mee gaan. Ik riep altijd: “ik kan niet skiën en ik vind het niet leuk om alleen op les te gaan.” Toen ik uitgenodigd werd om te komen leren skiën in Frankrijk, hoefde ik daar geen moment over na te denken. Dit was dé kans om te kijken of skiën iets voor mij was. Uiteindelijk vond ik het super leuk en heb ik mijn schoonfamilie beloofd dat we volgend jaar mee gaan op wintersport.

Lees hier meer over mijn ski-avonturen in Frankrijk.

Skiën in Frankrijk

 

#17 De Uffizi Gallery bezoeken in Florence

Ik ben gek op mooie musea en de Uffizi Gallery is een van de belangrijkste musea in Europa. Toen ik dit jaar eindelijk de kans had om hier naartoe te gaan, was ik dan ook ontzettend blij. Werken van Botticelli, Rembrandt en Titiaan, ze hangen hier allemaal gebroederlijk bij elkaar. Een prachtig museum wat ik iedere kunstliefhebber kan aanraden.

Uffizi Gallery

 

#18 Kajakken in Halong Bay

Denk je aan Vietnam, dan denk je aan Halong Bay. Deze prachtige baai bomvol indrukwekkende rotspartijen stond zo onderhand bovenaan mijn bucketlist en toen ik in 2013 naar Vietnam ging, was dit het eerste wat ik regelde. Toentertijd reisden we met weinig budget, maar voor Halong Bay maakte ik graag een uitzondering. Ik koos voor een duurdere tour die zijn geld dubbel en dwars waard was. Een privé kajaktour, lekker eten en een luxe hut maakten dit een onvergetelijke ervaring.

Lees hier meer over deze bijzondere tour door Halong Bay.

Halong Bay

 

#19 Dingo’s spotten op Fraser Island

op Fraser Island, een eiland voor de kust van Oost-Australië, leeft de enige pure Dingopopulatie ter wereld. Dit betekent dat er geen mix met andere hond-achtigen heeft plaatsgevonden. Toen ik een tweedaagse tour naar Fraser Island maakte, hoopte ik er natuurlijk op om deze wilde honden in het echt te zien. De gids gaf aan dat je er geen pijl op kunt trekken: sommige groepen zien ze meerdere keren per dag, op andere momenten laten ze zich dagenlang niet zien. Op de eerste dag op het eiland zagen we slechts één Dingo op zo’n 50 meter afstand. De tweede dag hadden we meer geluk. Ik zat op het strand en zag een Dingo aan komen lopen. Vol enthousiasme greep ik mijn camera en op volledige zoomstand begon ik te schieten. Toen ik mijn camera liet zakken, zag ik pas dat de Dingo op slechts een paar meter voor me stond. Een gave, onvergetelijke ervaring.

Lees hier meer over mijn tweedaagse tour over Fraser Island.

Dingo

 

#20 Het Noorderlicht zien in Lapland

Ik vermoed dat deze op de bucketlist van heel veel mensen staat. Het Noorderlicht zien is een unieke ervaring die ik graag nog eens mee hoop te maken. In Lapland zag ik het absoluut niet op zijn sterkst, maar zelfs dit strookje groen licht vond ik al magisch mooi.

Noorderlicht

 

#21 Hiken op Isle of Skye

Isle of Skye in Schotland is echt een bijzondere bestemming. Het is er vaak koud, nat en guur, maar als de zon dan toch eenmaal doorbreekt is het er prachtig mooi. Het eiland is een paradijsje voor iedereen die van wandelen houdt en toen ik er was, hoopte ik dan ook dat ik een mooie wandeling zou kunnen maken. De eerste dag was het weer om te huilen, maar de tweede dag trok het gelukkig helemaal open. Ik deed de Quiraing Hike, in een bijna surrealistisch landschap. Dikke aanrader!

Lees hier meer over de Quiraing hike.

Quiraing Hike

 

#22 Paragliding in Slovenië

In het gebied rondom het meer van Bohinj kun je heel goed paragliden. Sinds ik tijdens mijn eerste bezoek aan het land verschillende paragliders gezien heb, wilde ik dit ook graag zelf doen. Het jaar erop ging ik weer naar Slovenië en toen kreeg ik de kans om inderdaad zelf van de berg af te suizen. Het meer van boven is geweldig mooi en de hele ervaring zal ik nooit meer vergeten.

Paragliding in Slovenië

 

#23 Middenin de natuur overnachten in Khao Sok

Mijn favoriete natuurgebied in Thailand is met stip Khao Sok. Ik sliep hier twee dagen in een bamboehut op het water, zonder elektriciteit en warm water. Overdag maakten we verschillende dagtochten en ’s avonds genoten we van een uitgebreide maaltijd en lazen we een boek. Toen ik daarna terugkeerde naar Bangkok vond ik de stad echt een verschrikking. Zo veel geluid, zo veel mensen, zo veel geuren. Bijzonder om te merken wat twee dagen back to basics met je kan doen.

Lees hier meer over Khao Sok.

Khao Sok

 

#24 Me in een reclame wanen op Bacardi Island

Tijdens mijn rondreis door de Dominicaanse Republiek, bezocht ik ook Caya Levantado, oftewel, Bacardi Island. Op dit eiland werd in de jaren ’90 een wereldberoemde reclame voor Bacardi geschoten. Het leuke is dat ik me die tropische commercials nog heel goed kan herinneren. Bacardi Island doet haar naam in ieder geval eer aan: je drinkt hier Piña Colada’s terwijl je met je voeten in het witte zand zit.

Bacardi Island

 

#25 Port drinken in Porto

Het laatste punt op deze omgekeerde bucketlist is bescheiden. Ik wilde ontzettend graag port drinken in een echt porthuis in Porto. Een paar jaar geleden bezocht ik Porto voor het eerst en uiteraard bezocht ik een porthuis. Dit voorjaar keer ik terug naar deze fijne stad en dan ga ik absoluut weer op zoek naar de lekkerste port van de stad.

 

Dit was mijn omgekeerde bucketlist! Ik vond het ontzettend leuk om eens echt goed terug te kijken op alle gave dingen die ik de afgelopen jaren gedaan heb. Hopelijk spoort dit lijstje jou ook aan om een eigen omgekeerde bucketlist te maken.

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in bovenstaand artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

4 Reacties

 • Anouk - Reading Traveller
  29 april 2019 at 16:02

  Superleuk om te lezen en wat een mooie herinneringen!

  Reageer
  • Kimber
   30 april 2019 at 07:09

   Dankjewel voor je leuke reactie!

   Reageer
 • Angela
  12 juni 2019 at 17:45

  Wauw, wat een gave omgekeerde bucket list! En je hebt al zoveel moois gezien en gedaan! Erg leuk en inspirerend om te lezen, mijn bucket list is hierdoor weer wat gegroeid.. ?

  Reageer

Laat een reactie achter