Uitzicht Barcelona - Bunkers del Carmel

10x het mooiste uitzicht over Barcelona

Home / Spanje / 10x het mooiste uitzicht over Barcelona

Barcelona is zo groot, dat het soms moeilijk is om een goed beeld van de hele stad te krijgen. Gelukkig is Barcelona omringd door verschillende heuvels en zijn er ook een aantal torens en andere uitzichtpunten waar je een geweldig zicht hebt over heel Barcelona. Neem je camera en wat lekkers mee en klim naar één van de vele mooie uitzichtpunten in Barcelona. Ik neem je mee naar de 10 plekken met het mooiste uitzicht over Barcelona!

#1 Bunkers del Carmel (MUHBA Turó de la Rovira)

Bunkers del Carmel is één van de gaafste uitzichtpunten van Barcelona. Dit uitzichtpunt, ook wel bekend als mirador de les bateries, is gelegen op de heuvel Turo de la Rovira op zo’n 250 meter boven zeeniveau. Het is even een klim naar boven, maar vanaf dit uitzichtpunt heb je een geweldig 360 graden uitzicht over de stad. Je kunt vanuit hier alle bekende bezienswaardigheden van Barcelona goed zien. Extra bijzonder is dat er op deze plek een aantal oude bunkers te vinden zijn die gebruikt werden in de tijd van de Spaanse Burgeroorlog. Bunkers del Carmel is vooral rond zonsondergang een populaire plek. Zowel locals als toeristen komen hier tegen de avond graag met een hapje en een drankje om te genieten van het uitzicht en de ondergaande zon.

Uitzicht Barcelona - Bunkers del CarmelUitzicht Barcelona - Bunkers del CarmelUitzicht Barcelona - Bunkers del CarmelUitzicht Barcelona - Bunkers del CarmelUitzicht Barcelona - Bunkers del Carmel 

#2 Tibidabo

Tibidabo is met 512 meter hoogte de hoogste heuvel rondom Barcelona. De Iglesia del Sagrat Cor, de kerk die bovenop de berg staat, is vanuit vrijwel de hele stad goed te zien. De top is te bereiken met de tram of bus. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht over de stad. De kerk is gratis te bezoeken en het is ook zeker de moeite waard om hier even binnen te kijken. Op de top van de Tibidabo vind je daarnaast een groot attractiepark. Alleen voor het geweldige uitzicht over Barcelona is een bezoek aan Tibidabo al een echte aanrader!

Barcelona uitzichtpunten - TibidaboBarcelona uitzichtpunten - Tibidabo

#3 Park Guëll

Park Guëll is het bekendste stadspark van Barcelona.  Het is ontworpen door Antoni Gaudí, die ook de beroemde Sagrada Familia ontwierp. Doordat het park gelegen is op een heuvel heb je vanuit verschillende plekken in het park een geweldig uitzicht over Barcelona. Ook het park zelf is erg indrukwekkend. Het staat vooral bekend om de kleurrijke mozaïeken en bijzondere bouwwerken. Houd er wel rekening mee dat je vooraf entreetickets moet kopen om Park Guëll te bezoeken. Ik raad je zeker aan om dit te doen, want wat mij betreft is dit prachtige park echt één van de hoogtepunten van Barcelona. Een bezoek aan Park Guëll is ook goed te combineren met het eerder genoemde Bunkers del Carmel.

Uitzicht Barcelona - Park GuëllUitzicht Barcelona - Park GuëllUitzicht Barcelona - Park GuëllUitzicht Barcelona - Park GuëllUitzicht Barcelona - Park Guëll

#4 Arenas de Barcelona

Arenas de Barcelona, ook wel bekend als Les Arenas, is een winkelcentrum dat gebouwd is een voormalige stierenvechtersarena. Bovenop het dak is een vrij toegankelijk panoramaterras gelegen, waar je helemaal rond kunt lopen. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op het aangrenzende plein Plaça d’Espanya, de twee gigantische Torres Venecianes, de Font Màgica en het Palau Nacional. Aan dit panoramaterras zitten verschillende leuke eettentjes gevestigd, dus het is ook een perfecte plek voor een lunch of diner met uitzicht.

Uitzicht Barcelona - Arenas de BarcelonaUitzicht Barcelona - Arenas de BarcelonaUitzicht Barcelona - Arenas de BarcelonaUitzicht Barcelona - Arenas de Barcelona

#5 Telefèric de Montjuïc

Op zoek naar een mooi uitzicht over Barcelona zonder dat je er ver voor hoeft te klimmen? Dan is de Telefêric de Montjuïc iets voor jou! Deze 750 meter lange kabelbaan brengt je naar de top van de berg Montjuïc, waar ook het Montjuïc-kasteel is gelegen. Onderweg heb je een geweldig uitzicht op onder andere de Sagrada Familia, Camp Nou en de magische fonteinen van Montjuïc.

Barcelona uitzichtpunten - Kabelbaan

#6 Palau Nacional & Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)

Het Palau Nacional, ofwel het nationale paleis, is het gebouw bovenop de Montjuïc heuvel. Sinds 1934 zit in dit gebouw het Musea Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) gevestigd. Vanaf het plein en de trappen voor het Palau Nacional heb je een geweldig uitzicht over Barcelona. Vooral rond zonsondergang is dit een prachtige plek. Blijf na de zonsondergang zeker nog even wachten bij de Font Màgica, gelegen onderaan de Montjuïc. In de zomermaanden vindt er op bepaalde avonden een prachtige licht-en muziekshow plaats, inclusief licht dat gesynchroniseerd wordt met de muziek. Echt een unieke belevenis!

Barcelona uitzichtpunten Barcelona uitzichtpunten

#7 Torens van de Sagrada Familia

De Sagrada Familia is niet alleen de bekendste bezienswaardigheid van Barcelona, het is ook het meest bezochte gebouw van heel Spanje. Als er één ding is wat je zeker moet doen tijdens je bezoek in Barcelona dan is het wat mij betreft de Sagrada Familia van binnen bekijken. Ondanks dat ik al heel vaak in Barcelona ben geweest, betrad ik de Sagrada Familia pas tijdens mijn laatste bezoek voor het eerst. En wauw, ik was zo onder de indruk van de vele details en het prachtige lichtspektakel in de kathedraal. Normaal gesproken mag je ook de torens van de Sagrada Familia beklimmen en vanuit hier heb je een uniek uitzicht over de stad.

Uitzicht Barcelona - Sagrada FamiliaUitzicht Barcelona - Sagrada FamiliaUitzicht Barcelona - Sagrada Familia

#8 Casa Milà (la Pedrera)

Casa Milà is naast de Sagrada Familia één van de bekendste gebouwen van architect Antoni Gaudí. Dit gebouw staat ook wel bekend als la Pedrera, Catalaans voor de steengroeve, omdat de bewoners van Barcelona destijds niet blij waren met de komst van dit gebouw, omdat niet voldeed aan de toen geldende regels voor architectuur. Casa Milà is gevestigd aan de Passeig de Gràcia, één van de mooiste en bekendste straten van Barcelona. Vanaf het golvende dakterras van Casa Milà heb je dan ook een geweldig uitzicht over deze straat. Bovenop het dakterras vind je ook de unieke schoorstenen met grillige vormen die zo kenmerkend zijn voor la Pedrera.

Barcelona uitzichtpunten - Casa Mila

#9 Het monument van Colombus

Het monument van Columbus is niet te missen wanneer je door Barcelona wandelt. Je vindt deze 60 meter hoge toren vlakbij de haven, aan het einde van de populaire Ramblas. Bovenop deze toren staat een beeld van Columbus, wijzend naar de zee. Wat veel mensen echter niet weten, is dat dit monument ook een lift heeft. Op de top van dit monument vind je namelijk een mooi 360 graden uitzichtpunt genaamd Mirador de Cristóbal Colón. Van boven heb je een geweldig uitzicht over de Ramblas, de zee en de haven van Barcelona.

Uitzicht over Barcelona - Columbus monument

#10 Mirador d’Horta

Een uitzichtpunt waar ik zelf helaas niet geweest ben is Mirador d’Horta. Toch wil ik jullie deze tip niet onthouden. Bij dit uitzichtpunt staat namelijk een schommel waarbij je een geweldig uitzicht hebt over Barcelona. De schommel is gelegen in het Collserola-gebergte. Hier ligt ook het Parc del Laberint d’Horta, een prachtige tuin verspreid over drie niveaus. Op het laagste niveau vind je het doolhof waar dit park naar vernoemd is. Je kunt een bezoek aan Parc del Laberint d’Horta goed combineren met het uitzicht bij Mirador d’Horta. Op de blog van Barcelona met Marta lees je meer over deze schommel met uitzicht.

De mooiste uitzichtpunten van Barcelona op de kaart

Op onderstaande kaart vind je de locatie van de mooiste uitzichtpunten van Barcelona:

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven