Tel Aviv

De leukste wijken van Tel Aviv: tips waar te verblijven

Home / Israël / Tel Aviv / De leukste wijken van Tel Aviv: tips waar te verblijven

Tel Aviv is een bruisende stad waar verschillende culturen en achtergronden samenkomen. Hierdoor voelt de ene wijk heel anders dan de andere en voor mij was dat één van de dingen die Tel Aviv zo interessant maakt. In het oude Jaffa waan je je even in een sprookje uit 1001 nacht, terwijl je in Florentin het gevoel krijgt in een alternatieve wijk in Berlijn te lopen. Ik bezocht verschillende wijken in Tel Aviv en vertel je wat de leukste wijken in Tel Aviv zijn om te verblijven.

Jaffa

De eerste 3 nachten in Tel Aviv verbleef ik in Jaffa, de oudste wijk van de stad. Ik zat middenin een woonwijk en voelde hier echt hoe het Tel Aviv van vele jaren geleden eruit gezien moet hebben. Kleine steegjes, spelende kinderen op straat, een haan die je ’s ochtends wakker kraait, dat is Jaffa. Als je langs de kust naar deze wijk wandelt, kom je eerst langs de oude haven van Jaffa. Een mooie plek waar het ook ’s avonds heel gezellig is. Wat mij betreft mag je Jaffa niet overslaan als je in Tel Aviv bent, juist omdat het zo veel afwijkt van de rest van de stad. Ik vond het ook een leuke wijk om te verblijven.

JaffaJaffa

Kerem Hatemanim

Dit is misschien wel mijn favoriete wijk(je) in Tel Aviv: Kerem Hatemanim. Deze wijk is klein en compact, maar juist daardoor misschien wel zo sfeervol. Kerem Hatemanim grenst aan het veel bekendere Neve Tzekek, maar wat mij betreft is Kerem Hatemanim nog leuker. Ik at hier bij Hummus Shlomo & Doron, één van de beste hummuszaken in de stad en ik genoot van de relaxte sfeer die er hing. Verwacht enkel laagbouw, veel planten en vriendelijke locals. De beroemde HaCarmel Market ligt trouwens op de grens van deze wijk, zeker even overheen wandelen als je er bent!

Tel AvivTel Aviv

Florentin

Als je het hebt over dé opkomende wijk in Tel Aviv, dan heb je het over Florentin. Centraal gelegen op een half uur lopen vanaf het station is dit de plek waar alle hippe en creatieve zaken zich vestigen. Ik sliep de laatste nacht in Tel Aviv in Rena’s House, middenin Florentin. Een heerlijke accommodatie die, naar de standaarden in Tel Aviv, heel betaalbaar is. Vanaf hier wandel je zo naar de belangrijkste plekjes in de wijk. Vooral het graffiti spotten is een grote aanrader. Loop daarnaast ook zeker even binnen bij ijssalon Anita, de beste zaak van de stad.  Florentin is ruw, een beetje smoezelig af en toe maar vooral ook uniek en bijzonder. Leuk om in ieder geval een middag doorheen te dwalen!

Rena's House in Tel AvivStreetart in FlorentinFlorentin in Tel Aviv Florentin in Tel Aviv

Neve Tzedek

Neve Tzedek is één van de bekendste wijken van de stad. De reden hiervoor is dat het één van de oudste delen van Tel Aviv is. Deze wijk ontstond doordat mensen het te druk vonden worden in Jaffa en dus op zoek gingen naar een nieuwe plek om te wonen. De wijk raakte met de opkomst van het ‘grote’ Tel Aviv in verval, waarna het in de jaren ’80 uitgebreid gerenoveerd werd. Nu is het een kleine oase in de grote stad, vol verborgen plekjes en straatjes. Ik vond Neve Tzedek een heel mooie wijk waar ik af en toe het gevoel had dat ik in een dorp wandelde in plaats van in een wereldstad.

Neve TzedekNeve Tzedek

White City

De White City is iets bijzonders. Deze wijk staat namelijk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De reden hiervoor is de grote hoeveelheid Bauhaus-gebouwen die er in dit deel van de stad te bewonderen is. Duitse immigranten bouwden hier in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw hun huizen en deze zijn tot op de de dag van vandaag goed bewaard gebleven. Zelf had ik van alle wijken die ik bezocht heb het minst met White City. Misschien juist wel omdat het allemaal wat te Europees aanvoelde. Ik ben meer van de kleine straatjes, niet van de brede wegen en grote gebouwen. Middenin White City ligt ook de Rotschild Boulevard, de bekendste laan van de stad. Er is niet echt iets bijzonders te zien, maar locals flaneren graag in het park wat tussen de wegen in ligt.

White City in Tel Aviv White City in Tel Aviv

Namal Tel Aviv

Jaffa’s haven is een pittoresk plekje in vergelijking met Namal Tel Aviv, oftewel, Tel Aviv Port. Deze haven is nog niet zo lang geleden gerestaureerd en is nu één van de hippere plaatsen in de stad. Het gebied ontwikkelde zich in de jaren ’30 van de vorige eeuw tot de belangrijkste transporthaven van het land. Nu is deze echter niet meer in gebruik, waardoor er volop mogelijkheden zijn voor andere ondernemingen. Op vrijdagmiddag wordt er tot 15u een boerenmarkt gehouden. Daarnaast is er een grote indoor markt te vinden in Hangar 12. Deze markt is alle dagen van de week, behalve zondag, te bezoeken tussen 08.00 en 20.00u. Jammer genoeg was ik precies op zondag in Tel Aviv Port, waardoor ik beide markten gemist heb. Voor mij kon het qua planning niet anders, maar ben je enigszins flexibel, probeer dan je bezoek aan de haven op vrijdag te plannen.

Namal Tel Aviv Namal Tel Aviv

Tel Aviv is zo veelzijdig en heeft zo veel te bieden dat ik er gemakkelijk een maand door zou kunnen brengen. Vooral de verschillen tussen de wijken vind ik heel leuk en bijzonder. Steeds als je denkt dat je het wel zo’n beetje gezien hebt, kom je weer wat nieuws tegen. Een fijne bestemming voor een originele stedentrip wat mij betreft. Meer weten? Hier lees je al onze tips voor Tel Aviv.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven