Menu
Estland / Tallinn

Goedkoop en lekker eten in Tallinn

Goedkoop en lekker eten in Tallinn is absoluut niet moeilijk. De kwaliteit van het eten is hier gewoon heel goed en ik heb dan ook gesmuld tijdens elke maaltijd. Wij kwamen vanuit Helsinki naar Tallinn en na de torenhoge prijzen in de Finse hoofdstad, was Tallinn een verademing. Na het opstellen van onderstaand lijstje, kwam ik tot de ontdekking dat slechts 2 zaken zich in de oude binnenstad bevinden. Mijn ervaring was dat je voor kwalitatief goed eten voor een fijne prijs beter net buiten het centrum moet zijn. Hoe dan ook, het eten in Tallinn is een feestje! 

 

Vegan Restaurant V

Onbetwist op nummer 1 staat Vegan Restaurant V. Dit restaurant wordt op internet overal de hemel ingeprezen en aangezien ik zelf geen vlees eet, wist ik meteen dat ik hier wilde eten. Op maandag belde ik om te reserveren en in de 3 dagen erna hadden ze alleen nog een tafeltje om 20.30u op woensdagavond. Meteen een eerste tip dus: als je hier wilt eten moet je op tijd reserveren. Dit kan ook per mail. Over het eten kan ik kort maar krachtig zijn: ik heb nog nooit zo lekker 3 gangen vegan gegeten. Vooral de ‘gerookte zalm’ gemaakt van wortel en de artisjokken die wat van kip weg hadden waren een schot in de roos. Heel lekker en niet duur. Voor 2 keer 3 gangen en een literfles (ja, echt) wijn waren we precies €50 kwijt.

Zeeplateau bij Vegan Restaurant VCeasar Salad bij Vegan Restaurant VChocoladetaart bij Vegan Restaurant VVegan restaurant V, Rataskaevu 12, 10130 Tallinn, Estland

 

Konteiner

Konteiner was de allereerste zaak in Tallinn die we opzochten en we waren direct fan van het gebied waar deze zich bevindt. Dit Vietnamese zaakje zit namelijk op Depoo, een creatief stukje Tallinn net buiten de oude stadsmuren. Je vindt hier onder andere een café in een oud treinstel, een overdekte markthal en een crêperie. Wij kozen ervoor om lekker Vietnamees te lunchen bij Konteiner, wat inderdaad gevestigd is ín een container. Voor een flinke bak noedels, curry of soep betaal je zo’n €6. Een prima prijs voor een zeer vullende lunch.

Konteiner in TallinnKonteiner, Telliskivi 62, Põhja-Tallinn, 10412 Tallinn, Estland

NOP

NOP is zo’n zaakje waar je echt niet komt als je niet van haar bestaan af weet. Dit restaurant zit namelijk in een woonwijk buiten het centrum. Omdat we online zulke goede recensies gelezen hadden, besloten we de wandeling van zo’n 30 minuten naar NOP te maken. We waren blij verrast toen we zagen dat NOP in een traditioneel houten huis gevestigd is, inclusief fijne achtertuin. Binnen was het gezellig druk en we werden met een grote glimlach ontvangen. Ik genoot van een broodje avocado, terwijl vriendlief een salade met zalm at. Beide smaakten voortreffelijk en we hadden hier gerust nog heel de middag willen blijven zitten. Tip: loop ook even het aangrenzende winkeltje binnen voor lokale producten.

NOP in TallinnNOP in TallinnNOP, J. Köleri 1, 10150 Tallinn, Estland

 

Boheem

Wil je goedkoop en lekker ontbijten in Tallinn, dan is Boheem de place to be. Dit zaakje bevindt zich buiten het oude stadsdeel, vlakbij het busstation. Wij namen plaats op het kleine terras voor een overdadig ontbijtje. Mijn toast met tomaat en geitenkaas was heerlijk en ook de kipwraps vielen goed in de smaak. Uiteindelijk betaalden we hier, inclusief 2 koppen koffie, €15 voor.

Boheem in TallinnBoheem in TallinnBoheem, Kopli 18, 10412 Tallinn, Estland

 

The Pierre Chocolaterie

Ik heb even getwijfeld of ik The Pierre Chocolaterie aan dit lijstje toe zou voegen. Deze zaak is namelijk alles behalve onbekend en het barst er van de toeristen. Toch wil ik de chocoladeliefhebbers onder ons dit schattige zaakje niet onthouden. Hier verkopen ze namelijk ontzettend veel zoete baksels met chocolade. Daarnaast staat er chocolademelk, koffie met chocolade en andere zoete drankjes op het menu. Met mooi weer is het trouwens ook heerlijk vertoeven op de binnenplaats.

Pierre Chocolatier in TallinnPierre Chocolatier in TallinnThe Pierre Chocolaterie, Vene 6, 10123 Tallinn, Estland

Hotokas

Hotokas staat bekend om zijn hotdog en vooral vriendlief had hier wel oren naar. Omdat ik geen vlees eet, koos ik voor het broodje falafel, wat me prima smaakte. Mijn vriend ging voor de hamburger en was hier zeer over te spreken. Verder is Hotokas ook gewoon een heel leuke plek om te zitten. Net buiten het centrum, en veel locals, altijd goed wat mij betreft. Extra tip: bestel vooraf de kaasballetjes, zo lekker!

Hotokas in TallinnHotokas in TallinnHotokas in Tallinn

 

Carmen Café

Wij verbleven net buiten de stadsmuren van Tallinn en we stuitten bij ons om de hoek op Carmen Café. Dit moderne zaakje zit middenin het zakengebied van de stad en ze verkopen hier verse sapjes, taart en lekkere broodjes. Voor mijn ontbijt genoot ik van een enorme mango smoothie en toast met gerookte zalm, gepocheerde eieren en bearnaisesaus. Ik kan je vertellen dat ik de uren daarna bomvol heb gezetten. Een heel goed ontbijt dus!

Carmen Café in TallinnCarmen Café in TallinnCarmen Café, Roseni 5, 10111 Tallinn, Estland

 

Goedkoop en lekker eten in Tallinn is zoals je ziet echt niet moeilijk. Ik genoot van alle lekkere maaltjes die ik hier op heb en er waren nog veel meer restaurants waar ik naartoe had gewild. Een prima reden om terug te gaan wat mij betreft. Wil je meer lezen over Estland? Bekijk hier alle artikelen over Estland.

Geen reacties

    Laat een reactie achter