Konteiner in Tallinn

Goedkoop en lekker eten in Tallinn

Home / Estland / Goedkoop en lekker eten in Tallinn

Goedkoop en lekker eten in Tallinn is absoluut niet moeilijk. De kwaliteit van het eten is hier gewoon heel goed en ik heb dan ook gesmuld tijdens elke maaltijd. Wij kwamen vanuit Helsinki naar Tallinn en na de torenhoge prijzen in de Finse hoofdstad, was Tallinn een verademing. Na het opstellen van onderstaand lijstje, kwam ik tot de ontdekking dat slechts 2 zaken zich in de oude binnenstad bevinden. Mijn ervaring was dat je voor kwalitatief goed eten voor een fijne prijs beter net buiten het centrum moet zijn. Hoe dan ook, het eten in Tallinn is een feestje! 

Vegan Restaurant V

Onbetwist op nummer 1 staat Vegan Restaurant V. Dit restaurant wordt op internet overal de hemel ingeprezen en aangezien ik zelf geen vlees eet, wist ik meteen dat ik hier wilde eten. Op maandag belde ik om te reserveren en in de 3 dagen erna hadden ze alleen nog een tafeltje om 20.30u op woensdagavond. Meteen een eerste tip dus: als je hier wilt eten moet je op tijd reserveren. Dit kan ook per mail. Over het eten kan ik kort maar krachtig zijn: ik heb nog nooit zo lekker 3 gangen vegan gegeten. Vooral de ‘gerookte zalm’ gemaakt van wortel en de artisjokken die wat van kip weg hadden waren een schot in de roos. Heel lekker en niet duur. Voor 2 keer 3 gangen en een literfles (ja, echt) wijn waren we precies €50 kwijt.

Vegan Restaurant V, Rataskaevu 12

Zeeplateau bij Vegan Restaurant VCeasar Salad bij Vegan Restaurant VChocoladetaart bij Vegan Restaurant V

NOP

NOP is zo’n zaakje waar je echt niet komt als je niet van haar bestaan af weet. Dit restaurant zit namelijk in een woonwijk buiten het centrum. Omdat we online zulke goede recensies gelezen hadden, besloten we de wandeling van zo’n 30 minuten naar NOP te maken. We waren blij verrast toen we zagen dat NOP in een traditioneel houten huis gevestigd is, inclusief fijne achtertuin. Binnen was het gezellig druk en we werden met een grote glimlach ontvangen. Ik genoot van een broodje avocado, terwijl vriendlief een salade met zalm at. Beide smaakten voortreffelijk en we hadden hier gerust nog heel de middag willen blijven zitten. Tip: loop ook even het aangrenzende winkeltje binnen voor lokale producten.

NOP, J. Köleri 1

NOP in TallinnNOP in Tallinn

Boheem

Wil je goedkoop en lekker ontbijten in Tallinn, dan is Boheem de place to be. Dit zaakje bevindt zich buiten het oude stadsdeel, vlakbij het busstation. Wij namen plaats op het kleine terras voor een overdadig ontbijtje. Mijn toast met tomaat en geitenkaas was heerlijk en ook de kipwraps vielen goed in de smaak. Uiteindelijk betaalden we hier, inclusief 2 koppen koffie, €15 voor.

Boheem, Kopli 18

Boheem in TallinnBoheem in Tallinn

The Pierre Chocolaterie

Ik heb even getwijfeld of ik The Pierre Chocolaterie aan dit lijstje toe zou voegen. Deze zaak is namelijk alles behalve onbekend en het barst er van de toeristen. Toch wil ik de chocoladeliefhebbers onder ons dit schattige zaakje niet onthouden. Hier verkopen ze namelijk ontzettend veel zoete baksels met chocolade. Daarnaast staat er chocolademelk, koffie met chocolade en andere zoete drankjes op het menu. Met mooi weer is het trouwens ook heerlijk vertoeven op de binnenplaats.

The Pierre Chocolaterie, Vene 6

Pierre Chocolatier in TallinnPierre Chocolatier in Tallinn

Foodtour door Tallinn

Als je het leuk vindt om niet alleen veel lekkers te proeven maar ook meer te leren over de geschiedenis van Tallinn en de het typische eten en drinken van deze stad, dan is het een aanrader om een foodtour te doen. Zelf gaan we in een vreemde stad regelmatig met een gids en dat is zo’n leuke manier om een nieuwe bestemming te leren kennen. Als je ondertussen dan ook nog 6 tot 7 lokale gerechtjes en drankjes te proeven krijgt is voor mij het feest wel compleet. 

Craft bierproeverij

Ben je meer van de alcoholische versnaperingen, dan is een bierproeverij een leuke optie. In een sfeervol cafés middenin de oude stad krijg je 5 verschillende Estse biertjes te proeven. Uiteraard wordt er ook gezorgd voor een hapje voor bij het bier. Deze proeverij duurt zo’n anderhalf uur en is een aanrader voor bierliefhebbers.

Bierproeverij Tallinn

Goedkoop en lekker eten in Tallinn is zoals je ziet echt niet moeilijk. Ik genoot van alle lekkere maaltjes die ik hier op heb en er waren nog veel meer restaurants waar ik naartoe had gewild. Een prima reden om terug te gaan wat mij betreft. 

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven