Menu
India

7x bezienswaardigheden in India voor op je bucketlist

India, een land van extremen waar je zelfs als ervaren reiziger een cultuurshock ervaart. Ik ben zelf nog nooit in India geweest, maar het land staat torenhoog op mijn wensenlijstje. Er zijn namelijk een aantal fantastisch mooie bezienswaardigheden in India die ik heel graag met eigen ogen wil aanschouwen. In dit artikel deel ik mijn bucketlist voor India met je en leg ik je uit hoe je nu India weer open is een visum aanvraagt. Droom je mee weg?

#1 Dwalen door de roze stad Jaipur

Eén van de mooiste bezienswaardigheden in India is de roze stad Jaipur. Een stad die zo uit de sprookjes van 1001 nacht lijkt te komen en waar je maar blijft kijken naar de fantastische architectuur. Jaipur dankt haar roze kleur aan een bezoek van de prins van Wales eind negentiende eeuw. Roze staat in India namelijk voor gastvrijheid en om de prins warm welkom te heten werd de stad geverfd. Ondertussen is het roze op veel plekken meer terracotta geworden, maar alsnog is Jaipur een plaatje om te zien. Bezoek in Jaipur zeker Havelis, een prachtig herenhuis vol geschiedenis. Daarnaast mag je Mawa Mahal, te zien op onderstaande foto, echt niet overslaan. 

Jaipur

#2 Dwalen door de blauwe stad Jodhpur

Naast een roze stad vind je in India ook een blauwe stad, Jodhpur genaamd. Jodhpur ligt net als Jaipur in deelstaat Rajastan in het noordwesten van het land. Het centrum van Jodhpur is volledig blauw geschilderd en ik hoef je vast niet te vertellen hoe ontzettend fotogeniek en indrukwekkend dit is. Waarom de huizen ooit blauw zijn geverfd, is niet bekend, al wordt de kleur wel in verband gebracht met de Brahim’s, de hoogste kaste van het land. Hoog boven de stad torent het Mehrangarh Fort uit, de bekendste bezienswaardigheid in Jodhpur. Vlakbij Mehrangarh ligt Jaswant Thada. Dit is een eeuwenoud grafmonument voor marahadja’s, de grote heersers uit langvervlogen tijden. Al met al is Jodhpur een plek die absoluut tot de verbeelding spreekt en zeker op mijn bucketlist voor India staat.


Bezienswaardigheden India


Jodhpur

#3 Je vergapen aan wereldwonder de Taj Mahal

Uiteraard is een lijstje met de mooiste bezienswaardigheden in India niet compleet zonder de Taj Mahal erin. De Taj Mahal is één van de moderne wereldwonderen en het is niet moeilijk te raden waarom. Wát een indrukwekkend bouwwerk. Waarom de Taj Mahal gebouwd is, is niet met 100% zekerheid vast te stellen, al is het meest geloofwaardige verhaal dat Shah Jahan, de heerser over India halverwege de zeventiende eeuw, deze heeft laten bouwen voor zijn overleden vrouw. Vandaag de dag is de Taj Mahal inderdaad nog steeds een mausoleum en deze is ook te bezoeken. Als ik ooit naar India reis zorg ik in ieder geval dat ik zo vroeg mogelijk bij dit wereldwonder ben, aangezien het hier altijd ontzettend druk is. 

Taj Mahal

#4 Tijgers spotten in Bandhavgarh national park

Het verhaal van Mowgli speelt zich af diep in de jungle van India. Uiteraard is dit een sprookje, maar alle dieren die erin voorkomen leven daadwerkelijk in dit land. In Badhavgarh national park, gelegen in het oosten van India, heb je de kans om onder andere tijgers, luipaarden, beren en hyena’s te spotten. Echt een hoogtepunt van een reis naar India als je het mij vraagt! Je kunt verschillende excursies naar het national park maken en als je wilt kun je hier zelfs overnachten in een eco lodge. 

Bezienswaardigheden India

#5 Zonnebaden op de Andaman eilanden

Vraag je mensen naar dé strandbestemming van India dan zullen ze Goa antwoorden. Echter is er een nog veel mooier plekje in India en dat zijn de Andaman eilanden. Deze archipel is werkelijk een paradijs zo mooi, en veel minder druk bezocht dan bijvoorbeeld Goa. Er is veel natuur op de eilanden en het is de ideale plek als je van duiken houdt. Accommodaties zijn kleinschalig en je komt hier echt om even tot rust te komen na alle hectiek op het vasteland. 

Bezienswaardigheden India

#6 Cultuurshock in Varanasi

Als je iemand spreekt die in Varanasi geweest is, zal er ongetwijfeld het woord ‘cultuurshock’ vallen. Varanasi staat zo ver af van ons dagelijks leven en is zo anders, dat moet je eigenlijk gewoon gezien hebben als je in India bent. Varanasi is één van de heiligste plekken ter wereld en zeker de heiligste plek van India. De stad ligt aan de heilige rivier de Ganges en elk jaar komen er enorme aantallen pelgrims naartoe om hun zonden in de Ganges weg te spoelen. Volgens de legende is Varanasi de beste plek om te sterven, omdat je direct na het sterven verlicht zou worden. Er komen daarom veel mensen naar Varanasi om hun laatste dagen door te brengen. Elke avond om 18.45u wordt er een Aarti ceremonie uitgevoerd vol wierrook, licht, bloemen en rites. Hiermee wordt de duisternis verjaagd. Iets wat je zeker niet mag missen als je in Varanasi bent.

Varanasi

#7 Holi Festival in Mathura

Het Holi Festival is de laatste jaren ook in het westen steeds populairder geworden, maar de oorsprong hiervan ligt toch echt in India. Tijdens Holi wordt het voorjaar ingeluid en wordt er gevierd dat het goed het kwaad altijd overwint. Voor de meeste Indiërs betekent het Holi Festival een nieuw begin en dit wordt uitbundig gevierd. Eén van de gaafste plekken om Holi te vieren in Mathura, omdat hier letterlijk de hele stad omgetoverd wordt tot festival. Een unieke ervaring die ik heel graag eens mee zou maken. 

Holi Festival

Visum voor India

India is gelukkig weer open gegaan voor toeristen. Het grootste deel van India is nog wel oranje op de kaart van de Rijksoverheid. Dit betekent dat je dus voor je reis goed moet uitzoeken hoe het zit als je ter plekke ziek wordt. Heb je besloten om op reis te gaan naar India dan heb je een visum nodig. Een visum India aanvragen is online heel gemakkelijk. Door met een professionele tussenpartij te werken, weet je zeker dat je aanvraag goed is ingevuld. Vanwege het virus is de geldigheid van een visum voor India een stuk korter dan dat het voorheen was. Een visum is 120 dagen na verstrekking geldig en je mag maximaal 30 dagen in India verblijven. Meer informatie over de geldigheid van een visum voor India vanwege het coronavirus vind je hier.

India is zonder twijfel een bucketlist bestemming die ik zeker nog eens ga bezoeken. Er zijn zo veel mooie bezienswaardigheden in India en het is zo’n bijzonder land, dat moet je gewoon eens in je leven gezien hebben.

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Visumbuitenland.nl

Geen reacties

    Laat een reactie achter