Waar te verblijven in Berlijn

10x fijne hotels in het centrum van Berlijn

Home / Duitsland / Berlijn / 10x fijne hotels in het centrum van Berlijn

Er zijn talloze fijne hotels in het centrum van Berlijn te vinden. Zeker als je voor het eerst naar Berlijn gaat, raad ik je aan om op een centrale plek te verblijven, op loopafstand van bezienswaardigheden zoals de Berliner Dom, Unter der Linden, de Brandenburger Tor en de Reichstag. Ga je naar Berlijn? Check dan mijn tips voor fijne hotels in het centrum van Berlijn!

Casa Camper Berlin

Eén van de mooiste design hotels in het centrum van Berlijn is Casa Camper. Van buiten ziet het er niet zo bijzonder uit, maar van binnen zie je dat er over elk detail is nagedacht. Het hotel ligt middenin de wijk Mitte, waardoor veel bezienswaardigheden te voet te bezoeken zijn. De kamers zijn lekker ruim en het a-la-carte ontbijt is heerlijk. Heb je overdag zin om wat te snacken of te drinken? Dan kun je de hele dag door terecht in de lounge voor gratis snacks en drankjes. Tip: voor een gaaf uitzicht vraag je om een kamer op de zesde of zevende verdieping.

Motel One Berlin-Alexanderplatz

Alexanderplatz is het bekendste plein van Berlijn en vanuit hier zijn veel grote bezienswaardigheden heel gemakkelijk te voet of met de metro te bezoeken. Aan het Alexanderplatz zit Motel One, een modern en stijlvol hotel wat ondanks zijn centrale ligging toch lekker rustig is. Vanaf hier wandel je in 15 minuten naar bijvoorbeeld het Museuminsel en de Fernsehturm en vanuit het grote metrostation op Alexanderplatz reis je gemakkelijk naar allerlei bekende bezienswaardigheden in Berlijn. Ondanks de centrale locatie is het op de kamers lekker stil. Veel gasten prijzen de vriendelijkheid en behulpzaamheid van het personeel. Motel One Berlin-Alexanderplatz is een aanrader voor wie lekker centraal wil zitten met de metro voor de deur en wie zoekt naar een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Adina Apartment Hotel Berlin

Ga je met je gezin naar Berlijn of vind je het sowieso fijn om lekker de ruimte te hebben? Kies dan voor een verblijf bij Adina Apartment Hotel. Dit zijn heerlijk ruime appartementen op een steenworp afstand van het beroemde Checkpoint Charlie. In het appartementencomplex zitten een binnenzwembad, fitnessruimte, sauna en restaurant. De appartementen zelf zijn voorzien van een volwaardige keuken en aparte slaapkamer(s). Supermarkt Lidl zit om de hoek, dus als je zelf wilt koken of een ontbijtje wilt halen, zijn boodschappen zo gedaan. Je kunt er ook voor kiezen om een ontbijt bij te boeken en te genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant.

Grimm’s Potsdamer Platz

Eén van de grootste pluspunten van Grimm’s Potsdamer Platz is het fantastische dakterras vanaf waar je een prachtig uitzicht op de stad hebt. Het is heerlijk om hier na een lange dag in de stad lekker bij te komen met een drankje. Daarnaast is het ontzettend leuk dat Grimm’s overal een knipoog maakt naar bekende sprookjes. Niet te overdreven, maar wel met schilderingen en quotes op de muren de verwijzen naar sprookjes van Grimm. Het hotel ligt op zo’n 5 minuten lopen van Potsdammer Platz en er liggen meerdere parken in de directe omgeving.

Meliá Berlin

Het Meliá Berlin is een stijlvol hotel aan de Friedrichstrasse, dé bekende winkelstraat van Berlijn. Dit is dan ook de ideale accommodatie voor wie graag gaat shoppen. Wees gerust, ook als je meer wilt zien dan winkels is dit een heerlijk hotel. Het Museuminsel met onder andere de Berliner Dom en meerdere musea erop, ligt op loopafstand. Het personeel bij Meliá is ontzettend vriendelijk en het ontbijt is geweldig smaakvol. Vanuit de ontbijtzaal en een aantal kamers heb je een prachtig uitzicht over de rivier de Spree. Treinstation Friedrichstraße ligt vlakbij, dus vanuit Meliá zijn alle grote bezienswaardigheden in Berlijn gemakkelijk te bezoeken. 

Mercure Hotel & Residenz Berlin Checkpoint Charlie

Eén van de meest centrale en relatief betaalbare hotels in het centrum van Berlijn is het Mercure Hotel. Hotels in Berlijn zijn niet goedkoop en bij Mercure heb je nog wel eens de kans om voor een redelijke prijs te overnachten. Daarnaast is de locatie top: in slechts 3 minuten loop je vanaf hier naar Checkpoint Charlie en ook metrostation Stadsmitte ligt om de hoek. Het hotel beschikt over een sauna en fitnessruimte en ’s ochtends geniet je hier van een lekker uitgebreid ontbijtbuffet. De kamers zijn niet heel modern, maar daarentegen zijn ze wel lekker ruim en schoon. Het hotel heeft ook speciale familiekamers waar maximaal 4 volwassenen en 3 kinderen kunnen slapen. 

25hours Hotel Bikini Berlin

Toegegeven, 25hours Hotel Bikini zit iets buiten het centrum, maar deze mag wat mij betreft niet ontbreken in het lijstje met fijne hotels in Berlijn. Dit hotel ligt pal naast de dierentuin. Vanuit de kamers heb je een fantastisch uitzicht over de groene dierentuin of de Kurfüstendam, één van de bekendste straten van Berlijn. De indrukwekkende Gedächtniskirche ligt zo goed als voor de deur en andere bezienswaardigheden zijn gemakkelijk met de metro te bezoeken. De Monkey Bar op het dak en het prachtige Neni restaurant zijn beide dikke aanraders voor een hapje en een drankje. Voor een verblijf in een uniek designhotel op een bijzondere locatie, kies je voor 25hours Hotel Bikini Berlin.

Nena Appartments

Een heel fijne accommodatie op z’n 20 minuten lopen van de Berliner Dom, is Nena Appartments. Dit appartementencomplex ligt in een rustig deel van de wijk Mitte, net achter de rivier de Spree. De appartementen zijn lekker ruim opgezet en schoon. Daarnaast beschikken ze allemaal over een keuken en nette badkamer. Houd er wel rekening mee dat Nena Appartments adult only is. Dus voor gezinnen is dit geen geschikte optie.

Waar te verblijven in Berlijn

Catalonia Berlin Mitte

Catalonia Berlin Mitte is een modern hotel gelegen in het centrum van Berlijn in de wijk Mitte. Het hotel ligt op korte afstand van bekende bezienswaardigheden zoals Alexanderplatz, de Berliner Dom en het Museumeiland. De kamers zijn modern en comfortabel ingericht met een industriële knipoog.  Er is een fitnessruimte en een bar met restaurant en het hotel heeft een binnenplaats met fijn terras. Catalonia Berlin Mitte heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Leonardo Royal Hotel Berlin Alexanderplatz

Het laatste hotel in dit overzicht met fijne hotels in het centrum van Berlijn, is Leonardo Royal Hotel. Dit hotel ligt op een steenworp afstand van Alexanderplatz en biedt stijlvol ingerichte kamers met fijne bedden. De alternatieve wijken Friedrichshain en Kreuzberg liggen op 2 minuten lopen. Hier zit ontzettend veel leuke horeca, dus dit hotel is zeker een aanrader voor wie ook graag veel keuze heeft in restaurants, cafés en bars. Het hotel zelf heeft ook twee restaurants en daarnaast zit er ook een wellness centrum waar je, tegen betaling kunt genieten van de spa of een massage. Heerlijk na zo’n dag in het drukke Berlijn!

Meer tips voor Berlijn

Heb je besloten waar je wilt verblijven in Berlijn? Dan is het nu tijd om te ontdekken wat er allemaal te zien en te doen is in de Duitse hoofdstad. In onderstaand artikel lees je al onze tips voor Berlijn. 

Leukste wijken in Berlijn Friedrichshain

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven