Wintersport met de trein

Op wintersport met de trein met de TUI Ski Express

Home / Oostenrijk / Op wintersport met de trein met de TUI Ski Express

Op wintersport met de trein, het kan deze winter! Van 22 december 2023 tot 16 maart 2024 boek je bij TUI de TUI Ski Express. TUI biedt wintersportreizen naar diverse bestemmingen in Oostenrijk aan waar je met de nachttrein naartoe reist. Hoe de TUI Ski Express precies werkt? Dat lees je hier. 

Wat is de TUI Ski Express?

De TUI Ski Express maakt het mogelijk om op een heerlijk relaxte manier aan je wintersportvakantie te beginnen. Deze winter biedt TUI voor het eerst pakketreizen inclusief vervoer per nachttrein naar Oostenrijk aan. Geen overvolle auto’s en ellelange files dit jaar, maar gewoon op de trein stappen in Nederland. Je reist eerst naar Amsterdam of Utrecht en stapt vervolgens daar op de nachttrein naar Oostenrijk. De coupé deel je met je reisgezelschap, waardoor de vakantie eigenlijk al begint zodra je zit. Na een gezellige avond met je vrienden of familie, wiegt het ritme van de trein je in slaap. De volgende ochtend wordt je wakker en zie je een compleet ander landschap door het raam: je bent in de skigebieden van Oostenrijk aangekomen!

Je reist altijd op vrijdagavond heen en op zaterdagavond terug. Hierdoor heb je dus echt een volledige week, precies zoals wanneer je met je eigen vervoer op wintersport zou gaan. De precieze vertrek- en aankomsttijden zie je hier.

Wintersport met de trein

Wat is er inbegrepen bij de TUI Ski Express?

De TUI Ski Express is een complete pakketreis. Dit betekent dat alles voor je geregeld is, precies zoals wanneer je een pakketreis naar een zonnige bestemming boekt. Bij de TUI Ski Express is het volgende inbegrepen:

  • Ongelimiteerde hoeveelheid bagage
  • 6-daagse skipas (tegen betaling uit te breiden naar 7 dagen)
  • 7 nachten in een fijne accommodatie
  • treintickets

Je hebt voor je treintickets keuze uit vier klassen: economy, premium economy, premium economy privé en comfort privé. Check de website van TUI voor de verschillen tussen de klassen. Heb je zelf al een accommodatie geboekt? Dan is het ook mogelijk om alleen de treintickets naar Oostenrijk te boeken.

Oostenrijk

De wintersportbestemmingen

De TUI Ski Express reist naar zes verschillende wintersportbestemmingen in Oostenrijk, namelijk Zell am See, Gerlos, Söll, Niederau, Kirchberg en Westerdorf. Transfers vanaf de treinstations naar je accommodatie zijn niet inbegrepen. Deze kun je wel reserveren tegen een meerprijs bij het boeken van je vakantie.

TUI Ski Express

In elke plaats heeft TUI een mooi aanbod hotels, waarvan we er graag een aantal uitlichten.

Gerloserhof

Met een gemiddelde beoordeling van een 8,6 is Gerloserhof één van de populairste accommodaties in het gezellige Gerlos. Gerloshof is een typisch familiehotel waar de eigenaar graag de microfoon pakt om de avond al zingend in te luiden. Dit sluit perfect aan bij de rest van Gerlos: hier kom je naartoe als je op zoek bent naar gezelligheid en vertier. Gerlos is een typisch wintersportbestemming met genoeg bars en cafés. Zeker als je geen fortuin kwijt wilt zijn is Gerloserhof een heel goed idee!

TUI Ski Express

Zell am See

Zell am See is een wintersportgebied gelegen aan een groot meer. Het landschap is er prachtig en in het dorp vind je veel winkeltjes, restaurants en andere horecagelegenheden. Zell am See heeft maar liefst 130 kilometer pistes voor alle niveaus. Je kunt daarnaast per ski heel gemakkelijk het skigebied van Saalbach Hinterglemm bereiken. Daarnaast ligt ook Kaprun op een steenworp afstand. Een mooie week vol diverse skigebieden  is dus gegarandeerd! Een zeer betaalbare en prettige accommodatie is Seehotel Sissi. De kamers zijn netjes, het ontbijt is lekker en de eigenaren zijn vriendelijk. Wat wil je nog meer?

TUI Ski Express

Niederau

Tirol Sportklausse is met een gemiddelde beoordeling van 9,3 één van de populairste wintersportaccommodaties in Oostenrijk. Deze viersterren appartementen zijn van alle gemakken voorzien. Je hebt een eigen kitchenette, koelkast en vaatwasser. Ideaal als je ’s avonds lekker zelf wilt koken. Verder kun je gebruik maken van de gedeelde sauna en heb je infrarood in je eigen badkamer. Heerlijk! Tirol Sportklausse ligt op 100 meter van het centrum van Niederau en de eerste skilift vind je op 300 meter. De bus stopt voor de deur.

TUI Ski Express

Overige informatie

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je de TUI Ski Express boekt. Bij Economy (ECM) en Premium Economy (PEC) is stoelreservering niet inbegrepen. Ongeveer drie weken voor vertrek kun je online inchecken en direct een stoel reserveren (€25,- per stoel per retour). Dit zou ik je zeker aanraden, omdat je anders misschien niet met je reisgezelschap bij elkaar zit.

Verder is het goed om te weten dat er geen restauratiewagen is. Dit betekent dat je zelf je eten en drinken mee moet nemen. De trein vertrekt om 17.31u vanaf Amsterdam en om 18.10u vanaf Utrecht. Zorg dus dat je van tevoren gegeten hebt en neem snacks mee voor onderweg.

Meer weten? Check TUI.nl voor meer informatie en voor het boeken van je wintersportvakantie.

Op wintersport met de trein is een heerlijk ontspannen en makkelijke manier om aan je vakantie te beginnen. Daarnaast is Oostenrijk ook nog eens een geweldige leuke bestemming. Een heerlijke vakantie is gegarandeerd! 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met TUI. 

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

1 reactie op “Op wintersport met de trein met de TUI Ski Express”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven