Wat te doen in Kusadasi

Wat te doen in Kusadasi: 8 tips en bezienswaardigheden

Home / Turkije / Wat te doen in Kusadasi: 8 tips en bezienswaardigheden

Kusadasi is een populaire badplaats aan de Turkse Riviera en de kans is groot dat je direct denkt aan zon, zee en strand. Maar wist je dat er nog veel meer te zien en te doen is in Kusadasi en omgeving?  Ik geef je graag tips voor bezienswaardigheden in Kusadasi en omgeving. Kijk mee naar wat te doen in Kusadasi!

Hoe kom je in Kusadasi?

Kusadasi ligt aan de westkust van Turkije en de stad heeft geen eigen vliegveld. Vanuit Nederland vlieg je naar Izmir en vanaf daar rijd je in ongeveer een uur naar Kusadasi. Het is veruit het gemakkelijkst om een pakketreis naar Kusadasi te boeken. Deze zijn vrijwel altijd een stuk goedkoper dan wanneer je los je vliegtickets en accommodaties boekt. Met Corendon vlieg je vanaf Amsterdam, Rotterdam, Brussel of Keulen rechtstreeks naar Izmir, waarna je met een transfer naar je hotel in Kusadasi gebracht wordt.

Bezienswaardigheden in Kusadasi op de kaart

#1 Shoppen op de Kusadasi Old Town Bazaar

De Old Town Bazaar van Kusadasi vormt het historische hart van de stad. Hier zie je nog veel traditionele architectuur, al moet je wel even door de enorme hoeveelheid souvenirs en kledingwinkels heen kijken. In de Old Town vind je geen grote bezienswaardigheden, maar het is wel een heel leuk wijkje om doorheen te slenteren en eventueel wat souvenirs te shoppen. Loop zeker ook af en toe een trap op: vaak kom je dan juist op de wat rustigere plekken terecht. 

Oude Bazaar Kusadasi Oude Bazaar Kusadasi Oude Bazaar Kusadasi

#2 Bewonder het kasteel van Kusadasi op Duiveneiland

Op Duiveneiland, een klein eiland voor de kust van de stad, ligt het kasteel van Kusadasi. Dit is één van de populairste bezienswaardigheden van Kusadasi en deze is gratis te bezoeken. Het kasteel stamt uit 1834 en vanaf hier werd de stad verdedigd tegen aanvallen van piraten. Het laat zich gemakkelijk raden waar de naam Duiveneiland vandaan komt: er strijken in de migratieperiode talloze volgens neer op het eiland. Vanuit het oude centrum van Kusadasi wandel je zo naar het kasteel.

Kasteel van Kusadasi
Kasteel van Kusadasi
Kasteel van Kusadasi

#3 Maak een dagtrip naar de ruïnes van Efeze

Op slechts 20 minuten rijden van Kusadasi vind je één van de beste bewaarde opgravingen ter wereld: de ruïnes van Efeze. Efeze was in de Grieks-Romeinse tijd een belangrijke havenstad en er is verrassend veel in zeer goede staat bewaard gebleven. De hele stad Efeze besloeg een enorm gebied en bevatte alles wat een stad in de moderne tijd ook heeft: theaters, ziekenhuizen, religieuze gebouwen en zelfs een bibliotheek. Een deel daarvan is nu nog te bewonderen.  Wil je meer weten over Efeze? Check dan zeker mijn artikel vol tips voor jouw bezoek.

Bibliotheek van Celcus Efeze

#4 Flaneer over de boulevard van Kusadasi

Eén van de fijnste dingen om te doen in Kusadasi rond zonsondergang is een wandeling maken over de boulevard. Aan de ene kant van de boulevard ligt de stad en aan de andere kant ligt een uitgestrekt strand. Overdag kan het hier aardig heet worden, maar tegen de avond is het heerlijk om hier te wandelen of een terrasje te pakken.

Wat te doen in Kusadasi

#5 Ga een dag varen op de Egeïsche zee

Kusadasi ligt aan de Egeïsche zee en het is een dikke aanrader om een dagje het water op te gaan. Je wordt ‘s ochtends bij je hotel in Kusadasi opgehaald en vervolgens naar een bootje in de haven gebracht. Vanaf daar vaar je uit naar zee voor een heerlijke dag vol zon, zwemmen en snorkelen. Aan boord wordt een uitgebreide lunch verzorgd. 

Kusadasi

#6 Bezoek één van de twee waterparken in Kusadasi

Ga je met je gezin op vakantie? Zet dan een bezoek aan één van de twee waterparken in Kusadasi maar op je lijstje. Ten zuiden van het centrum van de stad vind je Magic Aqua World en Aqua Fantasy Aquapark. Deze laatste is het grootste waterpark van Turkije en staat dus garant voor een dag vol pret. Er zit ook een hotel bij het Aquapark. Als je hier verblijft, heb je gratis entree tot het waterpark.

#7 Maak een dagtrip naar het Bafa meer

Op een uurtje rijden van Kusadasi ligt het Bafa meer, een heel rustiek en authentiek gebied wat in niks doet denken aan de drukke stad. Op de zuidelijke oever van het meer zitten een aantal restaurants waar je traditioneel Turks kunt eten. De kwaliteit van het eten is hoog en je hebt een prachtig uitzicht over het meer. De rit naar het Bafa meer is trouwens ook al de moeite waard: onderweg zie je veel van het ‘echte’ Turkije.

Bafa Meer
Bafa Lake
Bafa Lake

#8 Ga een dagje naar het Griekse Samos

Vanuit Kusadasi vaar je in zo’,n 1,5 uur naar het Griekse eiland Samos. Op Samos kom je aan in kustplaats Karlovasi in het noorden van het eiland. Je kunt ervoor kiezen om lekker rond te dwalen in Karlovasi zelf, of daar een taxi te pakken die je naar andere plekken op het eiland brengt. Ook kun je vanaf Karlovasi een andere veerboot naar Samos Stad pakken. 

Waar te verblijven in Kusadasi

Palm Wings Kusadasi

Er zijn talloze fijne hotels te vinden in Kusadasi en daarbuiten. Wij verbleven een paar nachten in het Palm Wings Kusadasi, wat zeker een aanrader is als je op zoek bent naar een relatief betaalbare all-inclusive accommodatie in Turkije. Er zijn twee buitenbaden, een privéstrand, vier à-la-carte restaurants en één buffetrestaurant. Het centrum van Kusadasi ligt op 15 kilometer afstand.

Palm Wings Kusadasi
Palm Wings
Palm Wings

Anda Barut Collection

Daarnaast verbleven wij ook een aantal nachten in het recent geopende Anda Barut Collection, een fantastisch mooi designhotel direct aan het strand. Bij Anda Barut hebben ze een speciaal Adults Only gedeelte, mocht je wat meer rust zoeken. Je verblijf is, net als bij Palm Wings, op basis van ultra all-inclusive. 

Let op: Anda Barut Collection ligt niet in Kusadasi zelf, maar bij de stad Didim, vlakbij het Bafa meer. 

Anda Barut Collection
Anda Barut Collection
AAnda Barut Collection
Anda Barut

Complete pakketreizen naar Kusadasi

Er zijn veel fijne opties voor complete pakketreizen naar Kusadasi. Het voordeel hiervan is dat je vlucht en accommodatie inclusief zijn en dat er vaak voordelige aanbiedingen zijn. Daardoor ben je vaak voordeliger uit dan wanneer je de vlucht en accommodatie los boekt.

Corendon

Ruim aanbod voordelige reizen, inclusief goede last minute deals.

Meer informatie

TUI

Mooie selectie volledig verzorgde reizen naar Kusadasi

Meer informatie

Sunweb

Voordelige vliegvakanties naar Kusadasi inclusief groot aanbod in goed beoordeelde accommodaties.

Meer informatie

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven