Matterhorn Zwitserland

7x mooie natuur in Zwitserland: onze bucketlist

Home / Zwitserland / 7x mooie natuur in Zwitserland: onze bucketlist

De Zwitserse natuur staat al lang op onze bucketlist. Zwitserland is het hele jaar rond een ideale bestemming. Je kunt er gemakkelijk in één dag naartoe rijden vanuit Nederland en vervolgens in alle rust genieten van dit prachtige land. Zelf zijn we alleen nog maar in Zürich geweest, maar juist de natuur in Zwitserland trekt ons enorm. De frisse berglucht, heldere meren, mooie bossen en watervallen; we kunnen niet wachten om de natuur van Zwitserland verder te ontdekken. Kijk mee naar onze bucketlist met de mooiste natuur in Zwitserland!

De Matterhorn

Als je aan de Zwitserse natuur denkt, is de Matterhorn waarschijnlijk één van de eerste plekken die in je opkomt. Deze iconische berg is maar liefst 4478 meter hoog en heeft een bijzondere piramidevorm. De Matterhorn is dan ook één van de meest gefotografeerde bergen van de wereld en hét symbool van Zwitserland. Zelf denk ik bij het zien van de Matterhorn eigenlijk vooral aan Toblerone, omdat deze berg op de verpakking staat. De Matterhorn kun je het beste bezoeken vanuit het nabijgelegen autovrij dorp Zermatt. Hier kun je met een lift naar boven om van het uitzicht op de Matterhorn te genieten. Rondom Zermatt liggen ook verschillende mooie wandelpaden. Deze regio leent zich ook perfect voor wintersport. Zelfs in de zomer kun je hier skiën en snowboarden.

Matterhorn ZwitserlandMatterhorn Zwitserland

Interlaken

Het plaatsje Interlaken ligt tussen drie bergen in en daardoor zijn de outdoor activiteiten eindeloos. Met maar liefst 220 kilometer aan skipistes is dit een heerlijke wintersportbestemming. In de zomer zijn er ook tal van fantastische activiteiten in de natuur te beleven. Zo is Interlaken één van de mooiste plekken om te gaan paragliden in heel Europa. Het uitzicht wat je vanuit de lucht hebt is werkelijk ongeëvenaard. Blijf je liever dichterbij de grond? Dan is een kajaktocht over het Meer van Brienz een heel toffe activiteit. Je ziet de natuur van Zwitserland op die manier absoluut op haar mooist. Deze activiteit is zowel in de zomer als in de winter te boeken.

Glacier Express

Vanuit Zermatt kun je op de trein stappen voor de beroemdste treinrit van Zwitserland: de Glacier Express. Omdat voor de 291 kilometer lange reis bijna acht uur nodig is, wordt de Glacier Express ook wel de langzaamste sneltrein ter wereld genoemd. Je kijkt onderweg uit over sfeervolle dorpjes, hoge bergtoppen, kastelen en bossen. Onderweg ga je door 91 tunnels en steek je maar liefst 291 bruggen over. Een unieke ervaring en misschien wel de meest indrukwekkende treinreis van heel Europa.

Glacier Express, Landwasserviadukt bei Filisur, Graubünden / Gl Glacier Express bei Trun, Graubünden / Glacier Express near TruRHAETISCHE BAHN: Glacier Express in der Rheinschlucht

De Oeschinensee

De Oeschinensee staat hoog op mijn bucketlist. Zodra ik foto’s zag van het azuurblauwe water en de omringende bergtoppen was ik verkocht. De bergwand vlak naast het meer is bijna 1000 meter hoog en loopt bijna verticaal omhoog. Dit is zo’n bijzonder gezicht. In de zomer kun je in het frisse water van de Oeschinensee zwemmen, terwijl het meer in de winter vaak bevroren is. Wat ook heel fijn is, is dat dit meer in tegenstelling tot veel andere bergmeren heel goed te bereiken is. Vanaf de dichtstbijzijnde parkeerplaats loop je er in een uur naar de bergtop, maar je kunt ook de gondel pakken. Wil je weer naar beneden, dan kun je gebruik maken van de 750 meter lange rodelbaan. De rodelbaan bevindt zich naast de gondel.

Mooie natuur ZwitserlandMooie natuur Zwitserland

Het Meer van Genève

Naast de Oeschinensee mag je ook het Meer van Genève niet overslaan. Dit meer is maar liefst 584 vierkante kilometer groot en leent zich perfect voor verschillende watersporten. Langs de oevers van het meer kun je ook mooi wandelen. Als je wat verder landinwaarts gaat, vind je op verschillende plekken prachtige wijnvelden.  Deze staan zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst. Rondom het meer liggen daarnaast verschillende leuke steden. Natuurlijk is Genève een must, maar ook iets minder bekende steden als Lausanne en Montreux zijn erg leuk om doorheen te wandelen. Sla ook de omliggende kleine dorpjes niet over. Hier vind je nog echt de authentieke Zwitserse cultuur.

Het Meer van GeneveZwitserland mooiste natuur

De Aletschgletsjer

De Aletschgletsjer is de grootste gletsjer van Zwitserland en de Alpen. De gletsjer ligt in het Jungfrau-gebergte, dat inmiddels tot UNESCO-werelderfgoed is uitgeroepen. Vanuit verschillende plekken heb je een geweldig uitzicht op de 23,6 kilometer lange gletsjer. Het allermooiste uitzicht heb je bij Betterhorn, omdat dit uitzichtpunt in de bocht van de gletsjer gelegen is. Je kunt hier ook mooie wandelingen maken. De uitzichtpunten van de Aletschgletsjer zijn met de kabelbaan te bereiken, maar je kunt ook naar boven hiken.

Mooie natuur Zwitserland

Rheinfall

Wist je dat je in Zwitserland de grootste waterval van Europa vindt? De Rheinfall ligt op een klein uurtje rijden van Zürich en is maar liefst 150 meter breed en 23 meter hoog. Het water komt hier met volle kracht naar beneden gestort, wat je vanuit verschillende uitzichtplatformen kunt bewonderen. Nog leuker is het om in een boot te stappen en de waterval van dichtbij te bewonderen.

RheinfallRheinfall

Via Alpina wandeling

Wil je optimaal genieten van alles wat de Zwitserse natuur te bieden heeft, dan is de Via Alpina dé wandeling voor op je bucketlist. Deze langeafstandswandeling brengt je in 20 dagetappes dwars door de Noordelijke Alpen van Zwitserland. Je loopt over 14 bergpassen en het ene uitzicht is nog mooier dan het ander. Highlights van de Via Alpina zijn onder andere de beklimming langs de Tannensee, de zonsondergang op de Engstlenalp en de eerder genoemde Oeschinensee. Vind je 20 dagen hiken toch wat te veel van het goede? Je kunt natuurlijk ook slechts een deel van de route lopen.

Zwitserland mooiste natuur

Overnachten in Zwitserland

Zie jij een reis door de Zwitserse natuur ook wel zitten? In Zwitserland zijn tal van mooie accommodaties te vinden. Zelf kiezen wij graag voor een appartement of vakantiehuisje, omdat je hier vaak meer ruimte hebt en ook zelf kunt koken. Interhome.nl biedt fijne appartementen en vakantiehuisjes aan in verschillende regio’s in Zwitserland.

Aldtstadt in Zürich

Wil je meer lezen over reizen in Zwitserland? Bekijk hier al onze artikelen over Zwitserland.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Interhome.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven