Speelgoed vliegtuig peuter

7x het leukste speelgoed in het vliegtuig voor peuters

Home / Reistips / Reizen met kinderen / 7x het leukste speelgoed in het vliegtuig voor peuters

Zie je op tegen een vlucht met je peuter? Nergens voor nodig! De meeste peuters vinden vliegen reuze interessant en zullen zich prima vermaken tijdens een vlucht, zeker als je ze af en toe iets leuks geeft om mee te spelen. Ik geef je daarom graag tips voor het leukste en handigste speelgoed tijdens een vlucht voor peuters, dat gemakkelijk mee te nemen is in je handbagage. Kijk mee naar het leukste peuterspeelgoed voor in het vliegtuig!

#1 Boekjes (over een vliegtuig)

Boekjes lezen doet het bij vrijwel alle kindjes goed. Neem de favoriete boekjes van je zoon of dochter mee in het vliegtuig of kies voor een nieuw exemplaar. Extra leuk zijn wat mij betreft boekjes die over vliegen gaan. Zo was Ikke gaat vliegen hier een groot succes. Dit boek kun je ook goed lezen als voorbereiding op de vlucht, zodat je kindje precies weet wat hem of haar te wachten staat. Ook boekjes met flapjes doen het vaak goed. Niets leukers dan ontdekken wat er onder alle flapjes zit. Dribbel is één van de populairste flapjesboekjes, maar ook de waar ben je serie is een aanrader. Deze boeken hebben vilten flapjes die niet kapot kunnen. Vooral het boek auto, waar ben je? is leuk, want hierin staat ook een vliegtuig.

Speelgoed vliegtuig peuter-4

#2 (Vinger)poppetjes

Vingerpoppetjes zijn vanwege het kleine formaat ideaal om mee te nemen in het vliegtuig. Zelf hebben wij een set vingerpoppen van wilde dieren, zoals een leeuw, giraffe, zebra, tijger en olifant. Alleen het in en uit het tasje doen vindt onze dochter al super leuk, maar je kunt er samen ook leuke verhaaltjes mee verzinnen. Ook heeft ze een aantal speelfiguurtjes van de tv-serie Bing waar ze uren mee kan spelen. Deze figuurtjes zijn klein genoeg om mee te nemen in de handbagage en kunnen uitgestald worden op een vliegtuigtafeltje. Dit soort poppetjes zijn ook beschikbaar van allerlei andere series.

Speelgoed vliegtuig peuter-3

#3 Water kleurboekjes

Tekenen met stiften of potloden is misschien op deze leeftijd nog niet ideaal in het vliegtuig, maar er zijn ook speciale water kleurboekjes. Deze kleurboeken hebben een stift met kwastje die je kunt vullen met water. Zodra je op de pagina’s kleurt, komen de kleuren tevoorschijn. Wanneer alles is opgedroogd, verdwijnen de kleuren weer. Zo kun je de kleurplaten dus elke keer opnieuw inkleuren. Deze water kleurboekjes zijn in allerlei formaten en thema’s te verkrijgen, dus kies iets uit wat jouw peuter leuk vindt.

Bekijk hier een overzicht van leuke kleurboekjes met water.

Speelgoed vliegtuig peuter-2

#4 Magnetisch tekenbordje

Liever zelf iets tekenen in plaats van inkleuren? Dan is een magnetisch tekenbordje ideaal. De pen zit hier vaak met een touwtje aan vast, zodat je hem niet kunt verliezen. Ook hoef je niet bang te zijn dat er op andere dingen wordt getekend. Met een magnetisch tekenbordje kan je kind steeds opnieuw een mooie tekening maken en deze vervolgens weer uitwissen. Sommige tekenbordjes hebben ook een aantal vormpjes die hij of zij kan gebruiken bij het tekenen.

Bekijk hier verschillende magnetische tekenbordjes.

Speelgoed vliegtuig peuter-6

#5 Stapelbare bakjes of ijsjes

Stapelbare bakjes zijn ook vrijwel altijd een groot succes bij peuters. Zelf namen wij stapelbare ijsjes mee. Ons dochtertje kan zich goed vermaken met het uit elkaar halen en weer in elkaar stoppen van de losse ijsvormpjes. Ook vindt ze het leuk om ijsjes te scheppen, ze vervolgens uit te delen en samen een ijsje te eten. Deze ijsjes met schep zijn ook ideaal om op je vakantieadres mee te spelen op het strand, mocht je naar een strandbestemming gaan.

Speelgoed vliegtuig peuter-5

#6 Favoriete knuffel in tweevoud

Natuurlijk mag ook de favoriete knuffel van je kindje niet ontbreken in de handbagage. Ik zou je aanraden om voor de zekerheid ook een reserve-exemplaar in je ruimbagage te doen. Als je niet met ruimbagage reist, stop dan een extra knuffel in de handbagage van een eventuele partner. Stel er gebeurt iets met je bagage, dan zit je in ieder geval niet de hele vakantie met een peuter die niet kan slapen zonder haar favoriete knuffel.

#7 Spelletjes op telefoon of iPad

Misschien zit je er niet op te wachten dat je kind veel op je telefoon of iPad speelt, maar tijdens een vlucht is wat mij betreft alles geoorloofd. Aangezien je aan boord waarschijnlijk geen internet hebt, kun je filmpjes het beste van tevoren downloaden. Zelf hebben wij met onze iPhone schermopnames gemaakt van de favoriete Youtube video’s van ons dochtertje. Ook de Nijntje app is hier groot favoriet. Deze gratis app heeft allerlei leuke spelletjes, zoals memory, puzzelen of tekenen. Sinds kort hebben we ook de Bing app. Dit is ook een erg leuke app voor peuters in het vliegtuig. In deze app kun je bijvoorbeeld Bing en zijn vriendjes aankleden, memory spelen of stickers plakken.

Speelgoed vliegtuig peuter-7

Dit waren mijn beste tips voor peuterspeelgoed voor in het vliegtuig. Maak je echt niet te veel zorgen om een vlucht met je peuter. Waarschijnlijk vinden ze het vliegen hartstikke leuk en interessant en zolang jij relaxt bent, is je kindje dat 9 van de 10 keer ook. Wil je meer lezen over vakanties met kinderen? Bekijk hier al onze tips en handige producten voor reizen met kinderen.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven