Menu
Persoonlijk

Verhuizen naar het buitenland: plaatsen waar ik wel zou willen wonen

Strand van Mirissa

Soms droom ik even weg bij bestemmingen waaraan ik mijn hart een beetje verloren heb. Ik denk graag na over plaatsen op de wereld waar ik zou kunnen wonen. Het leek me leuk om dit met jullie te delen. Dit zijn stuk voor stuk bestemmingen waar ik zelf geweest ben en waar ik me helemaal thuis voelde. Hier had ik het gevoel dat ik er voor langere tijd zou kunnen verblijven. Helaas zat dat er op het moment zelf niet in, maar wie weet wat de toekomst nog zal brengen. Als ik zou verhuizen naar het buitenland, zou ik voor één van deze plaatsen kiezen.

 

#1 Mirissa

Met stip op 1 staat niet één of andere metropool, geen miljoenenstad, geen bekende naam. Nee, ik zou kiezen voor het heerlijk relaxte surfplaatsje Mirissa in Sri Lanka. Mirissa is zo’n pareltje wat je maar heel af en toe tegenkomt. Wij waren van plan om drie nachten te blijven. Dit werden er uiteindelijk zes, puur omdat we ons er zo thuis voelden. We verbleven in Sunny Place Guest, een fijne homestay waar we een schone, ruime kamer hadden met een mooie tuin en een eigen keukentje. Wat het met Mirissa is weet ik niet precies, maar het klopte gewoon. ’s Ochtends met de bus naar het nabijgelegen Weligama om te surfen, ’s middags ontspannen met een boek en ’s avonds met je voeten in het zand op het strand wat eten. Wat mij betreft de ideale locatie voor een freelancer om te wonen en te werken.

Strand van Mirissa

#2 Porto

Ondertussen heb ik al aardig wat steden in Europa gezien, maar geen enkele stad wist me zo te verrassen als Porto. De prachtige, iets wat vervallen huizen, het lekkere eten, de fijne sfeer en de vriendelijke inwoners zorgden ervoor dat ik als een blok voor deze stad viel. Onbewust liepen vriendlief en ik in het centrum leegstaande panden te beoordelen op leefbaarheid en droomden we van wonen in het mooie Porto.  Het fijne van Porto is dat het niet massaal aanvoelt. Het is er druk, maar je kunt er niet over de koppen lopen. De gebouwen in het centrum zijn laag waardoor je er meer het gevoel hebt dat je in een dorp bent. Porto is één van mijn favoriete steden in Europa en is een stad waar ik graag een tijdje zou wonen, mocht ik ooit verhuizen naar het buitenland.

Uitzicht vanaf Porto

 

#3 Taichung

Taiwanese steden zijn echt geweldig en ik denk dat Taiwan een land is waar je als westerling vrij makkelijk zou kunnen wennen. De mensen zijn enorm vriendelijk en ondanks dat maar weinig Taiwanezen Engels spreken, maken ze makkelijk contact met je. Taichung is de enige grote stad in Taiwan waar geen metro rijdt.  In eerste instantie was dit vrij onhandig, aangezien je voor de metro geen Chinees hoeft te kunnen spreken en je dus zelf je eigen weg wel vindt. Nu moesten we met de bus en we zijn meerdere malen de mist in gegaan waarbij we de juiste bus pakten, maar dan de verkeerde kant op. Toch had dit z’n charme, want hierdoor zagen we wat voor gave stad Taichung is. Mooie wijken, grote parken, interessante musea en de grootste night market van heel Taiwan maken dit een heel fijne stad om te leven.

Boeddha in Taichung

 

#4 Kala Nera

Dit lijstje is niet compleet zonder een plaats in Griekenland. Griekenland, het land waar ik al sinds mijn vijfde heel graag kom en wat altijd een speciaal plaatsje in mijn hart zal hebben. Ik heb lang nagedacht waar ik zou willen wonen en ik moet concluderen dat dit niet op één van de eilanden is. Een eiland vind ik wat beperkend en dus zou ik gaan voor het vaste land. Kala Nera is een inimini dorpje in de kuststreek Pilion, vlakbij de grote stad Volos. Er zijn twee bakkers, een handjevol mini markets en genoeg gezellige tavernes. Pilion is een prachtige streek vol natuurschoon en verborgen strandjes. Het lijkt me een heerlijke plaats om als freelancer te wonen. Ik zou er elk weekend op uit trekken op zoek naar nieuwe, onontdekte plekjes, terwijl ik doordeweeks onder een olijfboom aan het werk zou zijn. Ja, ik zie het al helemaal voor me.

Kala Nera

 

#5 Gent

Soms hoef je niet ver te gaan voor een mooie stad. Gent blies me van mijn sokken en al na één middag zei ik dat ik wel in deze stad zou kunnen wonen. Ondanks dat ik Antwerpen, Brugge en Leuven ook heel leuk vind, had ik er niet dat speciale gevoel dat ik wel in Gent had. De sfeer is er goed en ondanks dat er veel toeristen komen, voelt het niet zo massaal. Daarnaast barst Gent van de leuke eettentjes en gezellige koffiezaakjes. Dat is voor mij altijd een grote plus! Bijkomend voordeel: je bent zo weer terug in Nederland. Als ik in Gent zou wonen, hoef ik dus geen verjaardag, bruiloft of feestje te missen.

Binnenstad van Gent

 

#6 George Town

Ik schreef al eerder over het fijne George Town op het Maleisische eiland Penang. De binnenstad van George Town is gezellig, sfeervol en zit vol verrassingen. Er hangt een heel relaxte sfeer en alles is er binnen handbereik. Er komen vrij veel toeristen, waardoor je altijd de gezellige drukte op kunt zoeken. Het fijne aan George Town is dat de toeristen zich allemaal in een klein blokje straten begeven. Als je geen zin hebt in gezelschap of drukte, hoef je enkel een paar straten verder te lopen en je zult geen toerist meer zien. Dat lijkt me enorm prettig. Daarnaast ben je vanaf George Town vrij snel in Kuala Lumpur, vanaf waar je voor weinig geld zo doorvliegt naar de rest van Azië. Ideaal!

binnenstad van george town in penang

 

Dit zijn de fijnste plaatsen die ik tot nu toe bezocht heb. Ik weet zeker dat deze lijst alleen maar verder zal groeien naarmate ik meer van de wereld gezien heb. Wie weet waar ik ooit in de toekomst nog zal wonen. Erover dromen is in ieder geval al heerlijk!

 

In welke plaats in het buitenland zie jij jezelf wel wonen?

16 Reacties

 • Elsbeth Bakker
  18 mei 2016 at 09:09

  Op Bali, op fietsafstand van Ubud, aan een stil weggetje, tussen de rijstvelden, daar zou ik graag wonen!

  Reageer
 • karlien
  18 mei 2016 at 09:49

  Kaapstad, zonder twijfel. Antwerpen, Curaçao, bij Abel Tasman in nieuw-zeeland.

  Reageer
 • Jennifer
  18 mei 2016 at 10:26

  Ik had nog nooit van Mirissa gehoord, maar het ziet er zeker chill uit! Ik zie mezelf wel in Ghana wonen, maar geen idee waar precies. Aan het strand, in de bergen, in de jungle, op het platteland, in het droge noorden, in de Westerse hoofdstad. Ik heb geen idee!

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   19 mei 2016 at 07:45

   Wauw, Ghana is een origineel antwoord. Wel grappig dat je geen voorkeur hebt voor een stad of juist in de natuur. Veel mensen neigen naar het één of het ander. Leuk dat jij jezelf overal wel in Ghana ziet wonen!

   Reageer
 • Sabine
  18 mei 2016 at 15:31

  Oh ja in Griekenland! Pilion is zo mooi, daar zou ik ook wel kunnen wonen. In Porto ben ik nog nooit geweest, maar ik wil er al jaren heen en ik denk dat ik dat ook wel van vind. Ik weet inmiddels dat je eigenlijk overal wel kunt wonen als je maar wilt, een plek wordt vanzelf je thuis. Ik had 5 jaar geleden ook niet gedacht dat ik kon wonen in Colombia, zeker niet in Bogotá. Maar toch.. Ik hoop ooit wel weg te gaan hier, dan wil ik graag naar een plek met bergen, net als hier in Bogotá, maar waar het wat veiliger en schoner is. Munchen lijkt me wel wat (al ben ik daar ook nooit geweest), net als wel dorpje in Engeland dan ook of in Oostenrijk.

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   19 mei 2016 at 07:46

   Echt zo gaaf dat je deze ervaring nu hebt en dat je weet dat je overal kunt aarden. Ik ben ook zo gek op Griekenland en dan met name Pilion. Echt een geweldig land met de liefste mensen.

   Reageer
 • Shere
  18 mei 2016 at 15:43

  Ik ben de drukte van madrid geweend en echt seriös zou ik in san francisco kunnen leven of “vlakbij ” in carmel. Toch ben ik in friesland terecht gekomen 🙂

  Reageer
 • Jessica
  19 mei 2016 at 22:03

  Wat een origineel artikel Kimber! En wat een originele plaatsen, van de helft had ik amper nog gehoord joh haha :p Bij mij blijft Madrid nog altijd heel hoog op mijn lijstje staan, dus daar zie ik mezelf nog wel een tijdje wonen als ik terug naar Europa kom. Ik heb eerder een tijdje in Paramaribo gewoond en dat vond ik ook erg fijn, maar zou daar niet de rest van mijn leven willen wonen. Daar is het dan toch net iets te klein en te ‘dorps’ voor (iedereen kent elkaar op een gegeven moment wel zeg maar). Of lekker aan het strand van Indonesië of Costa Rica of zo wonen, maar het nadeel is dat daar de internetverbindingen vaak erg slecht zijn en ik dus niet zou kunnen werken vanaf m’n laptop.. 🙁

  Reageer
 • Kirsten | Travelaar.nl
  22 mei 2016 at 14:02

  Wat een fijne plekken! Mirissa zie ik mezelf ook wel wonen inderdaad! Verder zou ik wel in Barcelona kunnen wonen, wat een fijne stad. Of eigenlijk overal in Spanje wel 😉 Haha. Wat jij hebt met Griekenland heb ik met Spanje. Taiwan zie ik mezelf echt niet wonen trouwens haha. Hoewel ik het echt heel mooi vond kan ik niet heel goed tegen Chinezen. Ik mag niet generaliseren, I know haha..

  Reageer
 • Marcella
  20 juni 2016 at 20:22

  Leuk lijstje Kimber! Ik kan me helemaal vinden in het paradijsje Mirissa. Wauww! Naar Porto ben ik erg benieuwd geworden. Het klinkt als een leuke stad, velen zijn er heel enthousiast over!

  Reageer
 • Naomi
  26 juni 2017 at 09:56

  Een vriend van mij is gaan wonen in Porto. Hij zit er nu ongeveer een half jaar en vindt het geweldig! Lijkt me heel tof om zo te verhuizen naar een ander land en ergens toch ook weer onwijs lastig.

  Reageer
  • Kimber
   26 juni 2017 at 10:54

   Ontzettend gaaf zeg! Is hij daar voor werk naartoe gegaan, of gewoon omdat hij het leuk vond? Lijkt me inderdaad ook fantastisch, al zal het zeker in het begin wel even wennen zijn.

   Reageer

Laat een reactie achter