Menu
Persoonlijk

Origineel valentijnscadeau? Stippel een persoonlijke wandelroute uit

14 februari is het Valentijnsdag. Normaal gesproken gaan wij er zelf graag op uit om deze dag van de liefde te vieren. Vorig jaar werd Kimber zelfs ten huwelijk gevraagd op Valentijnsdag op de Dominicaanse Republiek. Hoewel we Valentijnsdag dit jaar helaas op een iets minder tropische locatie vieren, kijken we graag naar de dingen die we momenteel nog wel kunnen doen. Eén van deze dingen is samen een fijne wandeling te maken. We geven je daarom tips om een mooie, originele en persoonlijke wandelroute uit te stippelen voor je geliefde!

Ontdek een nieuw natuurgebied bij jou in de buurt

Nu we niet mogen reizen, gaan we er extra vaak op uit in onze eigen omgeving. Daardoor hebben we al tal van mooie natuurgebieden ontdekt waar we anders misschien nooit waren geweest. Als er iets is wat we ons de afgelopen maanden gerealiseerd hebben, dan is het wel hoe prachtig ons eigen land is. Ga dus op onderzoek uit en kijk of er nog mooie natuurgebieden zijn bij jou in de omgeving waar je nog niet eerder bent geweest en plan hier een mooie wandelroute voor jou en je geliefde.

Nog op zoek naar inspiratie? Bekijk hier al onze tips voor mooie plekken in Nederland.

Wandelen op Landgoed de Utrechtwandelen op Landgoed de UtrechtNederland

Maak een route in de vorm van een hart

Wil je er een extra romantische route van maken? Stippel dan een route uit in de vorm van een hart. Dit initiatief is opgezet door LOWA, ons favoriete merk voor wandelschoenen. Zij noemen dit ook wel Hartlopen. Met een route in de vorm van een hart geef je je wandeling een liefdevol tintje. Je kunt vooraf een Hartlooproute samenstellen door gebruik te maken van een app als Runkeeper of Strava of door je verschillende stops toe te voegen in Google Maps. Met Hartlopen wil LOWA iedereen op een leuke manier stimuleren om naar buiten te gaan en een heerlijke wandeltocht te maken. Het is zo belangrijk dat iedereen in deze bijzondere tijd geniet van de dingen die wél kunnen. Uiteraard raden zij, en wij ook, wel aan om dit op goede schoenen te doen.

Wil je meer lezen over het belang van goede wandelschoenen? We leggen je het uit in dit artikel.

HARTlopenLOWA Hartlopen

Bestel een lekkere lunch of picknickmand

Van een stevige wandeling krijg je honger. Bestel daarom een lekkere Valentijnslunch om tijdens je wandeling op te halen. Veel horecazaken bieden op 14 februari namelijk speciale Valentijnsarrangementen aan. Zo geniet jij samen met je geliefde van een lekkere lunch en steun je ondertussen je favoriete horecazaak. Doordat het momenteel enkel mogelijk is om je lunch op te halen, is je lunch meteen al handig verpakt. Daardoor kun je de lunchbox gemakkelijk meenemen tijdens je wandeling en onderweg ergens opeten. Neem bijvoorbeeld een picknickkleed mee en ga lekker winters picknicken samen.

Woon je net als wij in Tilburg of omgeving? Bekijk hier het volledige overzicht van lekkere valentijnsacties in Tilburg.

Goedkoop en lekker eten in Kopenhagen

Bezoek een plek met een bijzondere herinnering

Zoek je nog extra tussenstops voor je wandelroute? Wandel dan ook eens langs een plek met een bijzondere herinnering, zoals de plek waar jullie elkaar ontmoet hebben, elkaar voor het eerst gezoend hebben of langs jullie oude huis. Op onderstaande foto zie je in de verte ons oude appartement aan de Piushaven in Tilburg. Ik vond het heel leuk om hier weer eens terug te zijn en oude herinneringen op te halen. En sowieso heerlijk om hier lekker langs het water te wandelen.

LOWA Hartlopen

Stippel een wandelspeurtocht uit

Deze tip sluit heel goed aan bij de tip hierboven. Wil je een wat uitgebreidere terugblik op jullie relatie doen dan is het super leuk om een speurtocht langs bijzondere plekken uit te stippelen. Geef je geliefde een eerste hint zoals: “Ga naar de plek waar we elkaar voor het eerst zagen” of “Wandel naar de persoon die ons aan elkaar gekoppeld heeft”. Leg op die plek een cadeautje neer en een briefje met de volgende hint. Mochten de winkels weer open zijn dan kun bijvoorbeeld ook een speciaalzaak in je route opnemen en een fles wijn of wat lekkers klaar laten zetten. Zolang je van tevoren afrekent zullen de meeste winkeliers hier met liefde en plezier aan meewerken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een afhaallunch of een kop koffie onderweg. Op die manier kun je er een flinke wandeltocht van maken en heeft je partner aan het einde van de dag een rugzak vol cadeautjes en een hoofd vol herinneringen.

Bekijk of er leuke kraampjes zijn in jouw stad of dorp

Toch nog zin in iets lekkers na de lunch of zin om even op te warmen? In veel steden en dorpen vind je momenteel een aantal gezellige kraampjes. Vaak verkopen ze hier bijvoorbeeld warme chocomel of glühwein met huisgemaakte lekkernijen. Heel leuk om hier even een tussenstop in te plannen!

LOWA HartlopenLOWA Hartlopen

Deel je Hartlooproute en maak kans op een paar schoenen voor jezelf én je geliefde

Met deze Hartlopen actie wil LOWA iedereen op een leuke manier stimuleren om naar buiten te gaan en een heerlijke wandeltocht te maken. Loop jij op Valentijnsdag ook een route in de vorm van een hart? Dan maak je kans op een paar wandelschoenen voor jezelf én je geliefde. Deel hiervoor jouw hartlooproute op Instagram of Facebook met de hashtag #love4lowa. Tag daarnaast op Instagram @lowa.outdoor en op Facebook @lowabenelux. Deze actie loopt t/m 21 februari. Op 22 februari wordt de winnaar via de social kanalen van LOWA bekend gemaakt.

Lees hier meer over Hartlopen met LOWA.

LOWA Hartlopen

We hopen dat jullie allemaal een hele fijne Valentijnsdag hebben en er lekker samen op uit gaan voor een mooie wandeling. Ben je benieuwd naar onze hartlooproutes? Via Instagram kun je onze routes en tussenstops op 14 februari volgen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met LOWA.

Geen reacties

    Laat een reactie achter