Menu
Valencia

Valencia Mindfulness Retreat, een stukje hemel middenin Valencia

Valencia, een heerlijke stad vol leven, gezelligheid en lekker eten. Een stad waar ik tegelijkertijd tot rust ben gekomen én een stad die bruiste van de energie. Dit eerste dankte ik helemaal aan Valencia Mindfulness Retreat, een prachtige Bed & Breakfast in het hart van deze Spaanse stad. Ik sliep hier drie nachten en had er zo dubbel zo lang kunnen blijven. Wat zeg ik, ik had er zo in kunnen trekken! Kijk maar eens mee naar dit kleine stukje hemel in Valencia.

Aankomst bij Valencia Mindfulness Retreat

Voor vertrek heb ik per mail contact met Thijs en Dany, de eigenaren van Valencia Mindfulness Retreat. De mails zijn vrolijk en ongedwongen en ik vermoed dat dit twee ontzettend warme, hartelijke mannen zijn. Bij aankomst blijken mijn vermoedens helemaal te kloppen: Thijs opent met een grote glimlach op zijn gezicht de deur en neemt ons direct mee naar de gezamenlijk woonkamer. We krijgen meteen een glas bubbels of rode wijn voorgezet en Thijs vertelt over de B&B, Valencia en hun leven hier. We kletsen een half uurtje, waarna we een korte rondleiding door de B&B krijgen. Wat een fijne plek!

Wakker worden bij Valencia Mindfulness Retreat

Elke ochtend om 08.00u heb je de gelegenheid om deel te nemen aan een mindfulness-sessie met Thijs. Wie zijn dag dus echt helemaal zen wil beginnen, moet hier zeker eens aan meedoen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me al aardig ontspannen voel en dus blijf ik nog heel eventjes in bed liggen. Om 09.00u mogen we aanschuiven voor een overdadig Cava Champagne ontbijt. Jeetje, wat een feestje! De tafel staat vol vers fruit, lekkere kaasjes, gekookte eitjes en allerlei ander beleg. Dany schenkt ons een glas cava en een kop koffie in, waarna we genieten van al het lekkers voor onze neus.

Ontbijt bij Valencia Mindfulness RetreatOntbijt bij Valencia Mindfulness RetreatOntbijt bij Valencia Mindfulness Retreat

Ontspannen bij Valencia Mindfulness Retreat

De luxe van deze B&B zit hem niet zozeer in enorme kamers met marmeren vloeren en gouden kranen. De luxe zit hem in al het andere. Er hangt een heerlijk ontspannen sfeer en Thijs en Dany doen er alles aan om het je naar de zin te maken. Ze geven advies over waar je kunt eten, wat je niet mag missen en helpen je met al je vragen. Daarnaast is de B&B zelf ontzettend uitnodigend. In de gezamenlijke woonkamer kun je na een drukke dag in de stad even heerlijk bijkomen met een wijntje. De badkamer zit niet in je kamer zelf, maar deze is super groot waardoor je jezelf echt even lekker terug kunt trekken.

Woonkamer bij Valencia Mindfulness RetreatValencia Mindfulness RetreatValencia Mindfulness Retreat

Ik heb enorm genoten van mijn verblijf bij Valencia Mindfulness Retreat en ik denk dat ik de komende jaren nog wel eens terug zal gaan. Ben je op zoek naar een anders-dan-anders verblijf waar je even helemaal tot rust kunt komen? Dan raad ik je deze Bed & Breakfast van harte aan. Wil je weten wat je allemaal in Valencia kunt doen? Check dan zeker het artikel met tips voor Valencia!

Valencia Mindfulness Retreat

Ik verbleef bij Valencia Mindfulness Retreat op uitnodiging van Thijs en Dany. We werken alleen samen met partijen waar we helemaal achter staan en waarbij we altijd onze eerlijke mening mogen geven.

10 Reacties

 • Jessica
  2 april 2017 at 13:42

  Wat een leuk plekje zeg! En wat leuk om gewoon goede hagelslag op tafel te zien staan! 😀

  Reageer
  • Kimber
   3 april 2017 at 07:48

   Hahaha, jaaa dat vond ik ook zo pracht 😀

   Reageer
 • Sofie
  2 april 2017 at 14:50

  Waren de ochtendsessies het enige “mindfulness” aan het verblijf of waren er nog andere activiteiten?

  Reageer
  • Kimber
   3 april 2017 at 07:49

   Hoi Sofie, er waren zeker ook andere activiteiten. Via de retreat kun je je inschrijven voor pilates- en yogalessen. Daarnaast kun je er heerlijke massages boeken :).

   Reageer
 • Dany Thijs
  2 april 2017 at 16:32

  Hola Kimber, wat fijn dat jullie bij ons op bezoek waren en dank voor het mooie artikel. Volgende keer gaan we jullie wakker maken voor de meditatie en staan Femke ( Pilates ), Yvette ( Yoga ) en Sergio (massages & body work ) te trappelen om met jullie te werken hoor. Jammer dat jullie er maar zo kort waren, maar de volgende keer lekker kalm aan… Kus van Dany & Thijs.

  Reageer
  • Kimber
   3 april 2017 at 07:50

   Jullie nogmaals ontzettend bedankt! Volgende keer ga ik daar zeker de tijd voor nemen, afgesproken 😀

   Reageer
 • Nathalie - Volgmama.nl
  14 april 2017 at 08:36

  Wat gaaf! Staat ook nog op onze travel list. Leuk onderkomen, veel leesvoer en het ontbijt kan niet beter!

  Reageer
  • Kimber
   14 april 2017 at 08:57

   Dat heb je perfect samengevat! Mocht je naar Valencia gaan, dan is dit echt een grote aanrader.

   Reageer
 • Jenny
  22 april 2017 at 23:37

  Grappige plek! Leuk dat slapen met het ontspannen van je innerlijke ik word gecombineerd.

  Ik hoop dat dit concept op meer plekken komt.

  Reageer
  • Kimber
   24 april 2017 at 09:23

   Vind ik ook! Ik vond het echt een geweldige manier om toch tot rust te komen tijdens een stedentrip.

   Reageer

Laat een reactie achter