Menu
Winacties

Vakantieherinneringen blijvend maken doe je zo + WINACTIE

Deze winactie is inmiddels gesloten. Er is contact opgenomen met de winnaar.

 

Op vakantie of op reis maak je vaak heel andere dingen mee dan thuis. Zelf merk ik dat ik op reis tot rust kom en me goed af kan sluiten van het dagelijkse leven in Nederland. Wat mij betreft is er niets fijner dan een vakantie waarin ik regelmatig nieuwe dingen probeer en nieuwe ervaringen opdoe. Helaas vergeet je bij thuiskomst vaak al snel wat je allemaal beleefd hebt en verdwijnen je vakantieherinneringen naar de achtergrond. Hartstikke zonde! Daarom geef ik tips waarmee je ervoor zorgt dat je vakantieherinneringen blijvend worden.

 

Muziek en geluid

Je staat er vast niet zo bij stil, maar geluiden en muziek kunnen een flinke invloed hebben op hoe je je voelt. Had je op vakantie een specifieke playlist die je vaak luisterde? Geef deze de naam van je vakantiebestemming en het jaartal en sla hem op. Zo ga je de ontspannen momenten van deze specifieke reis nooit meer vergeten! Daarnaast kunnen de meest onverwachte geluiden je terugbrengen naar je vakantieplekje. Een kerkklok, het kraaien van een haan of het golven van de zee. Probeer geluiden bewust op te slaan in je hoofd, zodat je ze ook in Nederland associeert met vakantie. Zo herinnert het geluid van een belletje mij meteen aan de talloze bellen bij de Wen Wu Tempel in Taiwan.

Belletjes

 

Reisfilm maken

Naast het nemen van heel veel foto’s, is het ook leuk om af en toe wat te filmen tijdens je vakantie. Plan bij thuiskomt een weekend in om van alle losse clips één lange reisfilm te maken en je hebt een blijvende vakantieherinnering. Hoe tof is het om de rest van je leven je eigen vakantiefilm terug te kunnen kijken?

 

Reisdagboek bijhouden

Zelf verzamelde ik als kind alles wat met de vakantie te maken had. Van boottickets tot ansichtkaarten en van schelpjes tot mooie servetjes van dat ene restaurant. Deze plakte ik in een mooi boekje, waarna ik er hele verhalen over de vakantie bij schreef. Waarom zou je dat als volwassene niet ook doen? Koop voor vertrek een mooi notitieboek en houd een reisdagboek bij. Zo weet je zeker dat die vakantieherinneringen niet verloren gaan.

Reisdagboek

 

Fotoboek maken

Ik heb natuurlijk de meest logische tip voor het laatst bewaard: maak een mooi fotoboek! Tegenwoordig vergeten veel mensen om nog iets met hun foto’s te doen, aangezien we deze niet meer hoeven te ontwikkelen. Zo jammer, want dan maak je die enorme hoeveelheid foto’s toch een beetje voor niks.

Foto's maken

 

Winactie Hetfotoalbum.nl

Om het maken van een fotoboek aan te moedigen hebben wij in samenwerking met hetfotoalbum.nl een heel leuke winactie opgezet! We mogen een tegoedbon van maar liefst 50 euro weggeven aan één van onze bezoekers. Laat in de comments weten aan welke vakantie je de meest dierbare herinneringen hebt en wie weet komt de kortingsbon naar je toe! Meedoen kan tot en met vrijdag 31 maart. De winnaar ontvangt op zaterdag 1 april een mailtje van ons.

Fotoalbums

Dit artikel is geschreven in samenwerking met hetfotoalbum.nl

18 Reacties

 • Mariska
  22 maart 2017 at 08:02

  De meest dierbare herinnering heb ik aan mijn vakantie naar Maleisië. De eerste keer dat ik ging backpacken en buiten Europa op vakantie ging!

  Reageer
 • Marieta
  22 maart 2017 at 08:15

  Morgen vertrekken we naar Vietnam en hopen een prachtige reis te maken, met een heleboel foto’s om een fotoboek vol herinneringen te vullen.

  Reageer
 • Lianne clapers
  22 maart 2017 at 08:18

  Onze 1e Amerika vakantie in 2010. Ik heb er heel veel foto’s van afgedrukt en een dik dagboek van gemaakt. Hij wordt nog steeds gelezen en bekeken. Deze reis is ons heel dierbaar omdat ik 2jaar eeder ziek was en het voor onze 25e trouwdag een soort van nieuwe huwelijksreis was!!!

  Reageer
 • Maud
  22 maart 2017 at 08:23

  Oh leuk! Ik maak altijd fotoalbums van onze vakantie; dubbel nagenieten! Wij gaan in april naar Ibiza; de laatte vakantie met z’n drietjes! Dat wordt een extra speciale vakantie en dus een extra mooi fotoalbum!

  Reageer
 • Riekie Bos
  22 maart 2017 at 08:26

  ik ben vorig voorjaar een week in ROME geweest en daar heb ik heel veel dierbare herinneringen aan!
  Een fotoboek moet ik nog maken van alle gemaakte foto’s….. en dat zijn er veel.
  Fijne dag, duim duim duim en groetjes van Riekie

  Reageer
 • Nienke van Zutphen
  22 maart 2017 at 08:50

  De meest dierbare herinneringen heb ik aan de reis naar Egypte die ik in 2012 met mijn ouders en broertje maakte. Dit was omdat mn ouders 25 jaar getrouwd waren. We begonnen met een neilcruise, zijn toen met de nachttrein richting Cairo gegaan om de piramides en de sfinx te kunnen bewonderen, en we sloten af met 4 dagen in een luxe resort langs de kust.
  Deze bon zou goed van pas komen omdat ik nog heel veel foto’s heb waar ik een mooi boek van zou willen maken

  Reageer
 • Marlies
  22 maart 2017 at 08:55

  Goh. Ik ga niet vaak echt op vakantie. Ze zijn me allemaal dierbaar!

  Reageer
 • C van kemenade
  22 maart 2017 at 09:26

  Wij hebben in februari onze dochter bezocht die 3 maanden stage loopt in Gambia.. ZE loopt daar stage op een schooltje waar ze echt helemaal niks hebben.
  Zelf zouden we anders nooit zo ver op reis gaan, maar wat een ervaring.
  WE hebben in een week veel van het land gezien, en zullen deze reis met het hele gezin nooit vergeten.
  Als ze terug is uit Gambia zal ze echt blij zijn met een bon om boeken te maken.

  Reageer
 • suzan tolk
  22 maart 2017 at 10:30

  Mijn mooiste herinneringen liggen toch in Thailand in 2006 geweest met mijn vader en in 2008 met mijn vriendin twee verschillende vakanties gehad in Thailand maar beide keren zo genoten ik kijk vaak de foto’s terug op de pc.. En zou het super gaaf vinden deze in een boek te hebben zodat ik met mijn meiden kan genieten van het moois ver van huis het is en blijft een geweldig land

  Reageer
 • Ling Choi
  22 maart 2017 at 10:46

  De rondreis met de huurauto door West-Amerika met mijn gezin zal ik nooit meer vergeten. Het was een droom die uitkwam na lang sparen. Het was echt een wow-moment. Net of je in een anstichtkaart belandt. De afwisselende natuur, de natuurparken en verschillende steden. Elk keer een ander omgeving. Echt indrukwekkend. Sindsdien zijn we verliefd op Amerika en eenmaal geweest, wil je er steeds terug. Deze zomer gaan we weer een rondreis maken en we maken altijd een fotoboek waar we terug kunnen bladeren. Ik hoop kans te maken!

  Reageer
 • Angelique boumans
  22 maart 2017 at 10:55

  Wat een leuke actie dames! We gaan dit jaar 3,5 week naar Zuid-Afrika en daar zullen we de nodige foto’s van mee terug nemen. Dagelijks houd ik een dagboek bij waardoor de foto’s hun verhaal niet verliezen. Dit zou ik zo graag verwerken in een mooi fotoboek, dus jullie actie komt als geroepen! Fingers crossed xxx

  Reageer
 • Loes
  22 maart 2017 at 10:59

  Super leuk artikel en leuke winactie! Mijn mooiste vakantieherinneringen.. Dat is zo moeilijk! Ik heb denk ik mijn mooiste herinneringen over gehouden aan mijn reizen naar Afrika, omdat je daar kennis leert maken met een cultuur die totaal anders dan de onze is, dat is super mooi en bijzonder. Ook heb ik hele warme herinneringen aan de vakanties naar Toscane, omdat ik me daar inmiddels heel thuis voel! Niets leuker dan die vakanties bundelen in een mooi fotoboek, zodat je er op terug kan blikken!

  Reageer
 • Sharon de Ridder
  22 maart 2017 at 13:49

  Mijn meest dierbare herinneringen heb ik aan onze huwelijksreis; 5 weken backpacken door Z-O Azie. Het was fantastisch <3

  Reageer
 • Rieneke
  22 maart 2017 at 13:58

  Superleuk! Hoewel we nu nog steeds op reis zijn lijkt het me supergaaf om alvast te beginnen aan een fotoalbum van het eerste deel van onze reis. De transmongolie Expres. Wat een fantastische ervaring!

  Reageer
 • Linda| travellersoftheworld
  22 maart 2017 at 14:58

  Leuk artikel en leuke winactie! Ik ben echt dol op fotoboeken en vindt het super leuk om te maken, mijn mooiste herinneringen komen uig Maleisië, onze eerste langere backpack reis en onze eerste keer buiten Europa

  Reageer
 • Marian B
  22 maart 2017 at 21:48

  Mooie prijs! Best een moeilijke vraag, ik denk toch onze eerste echte vakantie samen naar de Dominicaanse Republiek mij het meest dierbaar is. Echt een hele mooie en fijne vakantie, veel gedaan, gezien en relaxed uiteraard 😉

  Reageer
 • Joyce
  23 maart 2017 at 13:47

  Mijn mooiste herinneringen heb ik aan onze vakantie naar Nieuw Zeeland. Mijn ouders hebben ons meegevraagd op een 4 weekse rondreis. Het was zo bijzonder om deze reis met z’n 4en te maken. Bij een glimp van NZ op tv of zelfs maar een lied dwalen mijn gedachten af. Ik zal deze reis nooit vergeten en alle herinneringen koesteren.

  Reageer
 • Gerrie de Bruijn
  30 maart 2017 at 08:48

  In 2011 maakten we met ons gezin een reis naar Mexico. We willen graag nog eens terug. De foto’s zitten nog steeds op een usb-stickje. Het wordt tijd dat ze in een boek komen.

  Reageer

Laat een reactie achter