Menu
Australië

Ultiem genieten bij Graceburn Gardens in de Yarra Valley

Hoe ouder ik word, hoe meer ik wat meer luxe accommodaties kan waarderen. Tijdens mijn eerste verre reis maakte het me allemaal niet zo veel uit waar ik verbleef, zolang ik maar een schone en goedkope privékamer had. Ik boek heus nog steeds wel eens basic budgethotels, maar ik geniet er wel steeds meer van als ik in een mooiere accommodatie verblijf. De Graceburn Gardens is zo’n mooie accommodatie. Mijn 2 nachten hier waren simpelweg perfect en ik had er graag nog een paar extra dagen aan vastgeplakt.

 

Uniek verblijf in een 100 jaar oud huis

Graceburn Gardens is gebouwd in 1916. Hiermee is het, voor Australische begrippen, ontzettend oud. Huidige eigenaren Keith en Christine kochten het in 2013 en besloten het helemaal in oude staat te herstellen. Christines opa was antiquair en het is duidelijk dat zij iets van zijn genen heeft geërfd: de tijd lijkt hier te hebben stilgestaan. Het huis staat vol met prachtige spullen uit vervlogen tijden en zelfs tot het behang aan toe is de stijl van begin 20e eeuw aangehouden. Christine vertelt dat ze altijd op zoek is naar mooie aanvullingen op de, nu al imposante, collectie.

Graceburn Gardens

 

Logeren in het huis

In het grote huis hebben Keith en Christine 3 prachtige kamers gecreëerd. Deze hebben elk een eigen badkamer, wat ik zelf wel heel prettig vind. Elke kamer is vernoemd naar de berg waar ze op uitkijken. Zo heb je Riddell, Julliet en St. Leonard, elk met weer een eigen stijl en identiteit. Ikzelf was enorm gecharmeerd van de Oriëntaals ingerichte Riddell, maar ook het wat vrouwelijkere Julliet vond ik ontzettend stijlvol.

Graceburn Gardens

 

Verder staat het hele huis tot je beschikking, waardoor dit echt een B&B is zoals het ooit bedoeld was. Wanneer je ontbijt bijboekt, krijg je deze geserveerd in de prachtige eetkamer die verbonden is aan de keuken. Je krijgt een klein menu waaruit je een gerecht kiest en daarna duiken Keith en Christine de keuken in. Heel leuk en heel lekker!

Veranda bij de Graceburn Gardens

 

Logeren in The Gallery

Naast de kamers in het huis heb je ook de optie om The Gallery te boeken. Dit is echt een apart gebouw naast het huis zelf. Toen Keith en Christine de Graceburn Gardens overnamen, stond er een enorme boom middenin de woonkamer. Ze hebben dus alles van top tot teen gerenoveerd tot een super stijlvol appartement. Tijdens het boeken heb ik enorm getwijfeld of ik voor een kamer in het huis zou gaan, of toch voor The Gallery. Uiteindeloos koos ik het laatste. Het eigen zwembad(je) en de ruime woonkamer gaven de doorslag. Ook als je hier logeert kun je volledig gebruik maken van het huis en het ontbijt bijboeken.

Leuk feitje: er hangen diverse kunstwerken van lokale kunstenaars in The Gallery. Daarnaast liggen er doosjes potloden, tekenpapier en creatieve boeken in het appartement. Niet moeilijk te raden waar de naam The Gallery vandaan komt.

The Gallery in de Graceburn GardensThe Gallery bij Graceburn GardensBadkamer in The GalleryBadkamer in The Gallery

 

Verblijf bij de Graceburn Gardens

Zodra we aan komen rijden weet ik dat ik een goede keuze gemaakt heb door hier naartoe te komen. We rijden via een kiezelpad dwars door de groene tuin en stoppen bij het huis zelf. Christine verwelkomt ons hartelijk en neemt ons mee naar The Gallery, waar wij de komende 2 nachten zullen verblijven. Ze vertelt dat we van harte welkom zijn in het grote huis en dat er verspreid door de tuin diverse zitjes en verstopte hoekjes te vinden zijn.

Schaakspel

 

Nadat we onze spullen uitgepakt hebben, nemen we eerst een verfrissende duik in het zwembadje. Heerlijk om dit voor je eigen deur te hebben! Daarna gaan we uiteraard op ontdekkingstocht door het huis en de tuin. Wanneer we het houten tuinhuisje zien, weten we al wat we waar we vanavond gaan borrelen! We halen onze zojuist gekochte kaasjes en een flesje wijn. Deze laatste stond als cadeautje koud in de koelkast. Ontzettend attent en heel lekker uiteraard.

Zwembad bij de Graceburn GardensTuin bij de Graceburn Gardens

 

Heerlijk rustig slapen

Beide avonden slapen we als een roos. Het is doodstil op het terrein en we hebben totaal geen last van muggen of andere vervelende beestjes. In de ochtend genieten we van het huisgemaakte ontbijt. Vriendlief kiest voor ei met bacon en ik ga voor porridge met vers fruit. We voelen ons helemaal thuis bij de Graceburn Gardens en ik ben ontzettend bij dat ik dit unieke plekje heb ontdekt. Christine vertelt dat veel gasten slechts 1 nacht blijven, wat echt veel te weinig is. Wij zijn hier 2 nachten en op onze enige volle dag doen we een tour door de Yarra Valley. Mocht je genoeg tijd hebben, dan zou ik je zeker aanraden om hier 3 nachten te verblijven.

Ontbijt bij Graceburn GardensOntbijt bij Graceburn Gardens

Na 2 heerlijk ontspannen dagen is het tijd om terug te keren naar het drukke Melbourne. Graceburn Gardens is een oase van rust waar ik even helemaal kon ontspannen. Mocht ik terugkeren naar de Yarra Valley, dan weet ik zeker dat ik weer bij Graceburn Gardens zou verblijven.

 

Ik verbleef bij Graceburn Gardens op uitnodiging van Keith en Christine

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in bovenstaand artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Geen reacties

    Laat een reactie achter