Persoonlijk

Top 5 accommodaties – Kimber

avond bij mui ne hills

Toen Saimi van letstravelandsee.nl me tagde voor mijn top 5 favoriete accommodaties (tag bedacht door Daphne) moest ik even heel diep nadenken. Aangezien mijn vriend en ik echte flashpackers zijn, reizen we met voldoende budget zo comfortabel mogelijk. Dit betekent dat we nooit zullen beknibbelen op dingen die we willen zien of doen, maar dat we wel proberen te besparen op onze accommodatie. We slapen niet in hostels en kiezen altijd voor hotels of homestays met goede reviews, maar letten wel goed op de prijs. Hierdoor slapen we altijd in goede, maar basic hotels. Toch heb ik het hier altijd uitermate naar mijn zin en ik zou het niet willen ruilen voor luxere slaapplaatsen. Daarom toch een top 5: de 5 hotels en homestays waar ik de beste herinneringen aan bewaar. Enjoy!

 

#1 Mui Né Hills Villa in Mui Né – Vietnam

Op nummer één staat een relatief luxe hotel, waar ik zeer warme herinneringen aan heb. Tijdens onze reis door Vietnam wilde mijn moeder als cadeautje een hotel voor ons betalen. Ze e-mailde Mui Né Hills Budget en legde uit dat ze dit aan ons cadeau wilde doen. De eigenaar bleek een Belg te zijn en vond het zo lief dat hij ons gratis een upgrade gaf naar Mui Né Hills Villa, zijn tweede hotel. We hadden een prachtige kamer, een mooi zwembad voor de deur en ’s avonds genoten we tot laat van de smakelijke cocktails bij de bar. Bij het zwembad van Mui Né Hills Bliss kwam elke avond een dj draaien waardoor het echt heerlijk borrelen was. De eigenaar en manager waren enorm vriendelijk en zodra we iets wilden weten gingen ze het voor ons uitzoeken en ze zorgden ervoor dat we niets te kort kwamen. Mui Né Hills is echt een heerlijk hotel.

mui ne hills 2mui ne hills1

 

#2 Sunny Place Guest in Mirissa – Sri Lanka

In Sri Lanka zijn de hotels nog niet echt van denderende kwaliteit, tenzij je er de hoofdprijs voor wilt betalen. Na een reis vol simpele maar comfortabele homestays met vaak wat bedompte kleine kamers was Sunny Place Guest werkelijk een verademing. De kamer was super ruim en schoon. Er hing een nieuw muskietennet boven het bed en in de badkamer hadden we een douche die altijd warm water gaf. Voor de deur bevond zich een fijne veranda met een zitje en eettafel waar we ’s ochtends heerlijk konden ontbijten. De eigenaresse woonde in het naastgelegen huis en wilde niet dat we iets tekort kwamen. Ze vroeg elke dag in gebrekkig Engels wat we als ontbijt wilden en of ze ons ergens bij kon helpen. Ik schreef al eerder over dit voortreffelijke ontbijt en ik droom er soms nog van. We wilden eigenlijk 3 dagen blijven maar omdat het hier zo fijn was zijn we uiteindelijk een week blijven hangen.

sunny place guest

 

#3 Appartement in Malaga

In 2012 gingen Saskia en ik met twee andere vriendinnen naar Malaga. Via een Spaanse site boekten een appartement dat nu niet zou misstaan op AirBnB. Voor een zeer laag bedrag (volgens mij kwamen we uit op 20 euro per persoon per nacht) sliepen we in een volledig gemeubileerd appartement dat van alle gemakken was voorzien. Er stond een fles wijn voor ons koud, er lag een heerlijk dik dekbed op bed en we mochten gebruik maken van de wasmachine. Daarnaast lag het appartement op een steenworp afstand van het centrum, terwijl de straat zelf enorm rustig was. We hebben hier 4 heerlijke nachten geslapen.

appartement malagaappartement malaga

 

#4 Rustle Hill Homestay in Ella – Sri Lanka

Eerlijk is eerlijk. Qua kamer was dit een van de minst goede accommodaties ooit. De bedden waren veel te klein, het vocht uit de badkamer kon nergens naartoe en we sliepen onder wollen dekentjes. En toch heb ik ontzettend warme herinneringen aan deze homestay en dat komt volledig door de geweldig lieve eigenaren. Een ouder stel dat slecht Engels sprak maar zo ongelooflijk warm, vriendelijk en gastvrij was. Ik denk dat dit de liefste mensen zijn die ik ooit op reis ontmoet heb. Hun zoon woonde nog thuis en kon wel goed Engels. Hij heeft een hele avond met ons op de veranda gezeten, al pratende over Sri Lanka en onze vervolgroute. Sowieso was die veranda ook een enorm pluspunt: een heerlijke plekje onder de bomen, midden in de natuur. Hier kregen we elke ochtend een smakelijk en uitgebreid ontbijt voorgeschoteld. Rustle Hill Homestay is een homestay zoals hij moet zijn.

rustle hill homestay

 

#5 Eden Hotel in Afitos – Griekenland

Het Eden Hotel in Afitos was prijstechnisch eigenlijk iets boven wat we normaal gesproken uit zouden geven voor een appartement. Achteraf gezien waren we heel blij dat we die paar euro extra betaald hadden. Wat een heerlijk, kleinschalig complex was dit! We werden hartelijk ontvangen door de eigenaresse en zodra we informatie nodig hadden stonden zij en haar man voor ons klaar. Overdag was het heerlijk relaxt toeven aan het zwembad terwijl er ’s avonds gelegenheid was om een drankje aan de bar te doen. Eden Hotel is een perfecte accommodatie voor een rustige zonvakantie.

afitos

 

Ondanks dat het me wat moeite gekost heeft, vond ik dit een super leuke tag om in te vullen. Ik zou de tag graag doorgeven, maar volgens mij is echt iedereen die ik volg al meerdere malen genomineerd. Mocht jij toch nog geen tag ontvangen hebben, voel je dan vrij om je zelf een lijstje op te stellen!

Dit vind je misschien ook leuk

15 Reacties

 • Reageer
  Sandra
  19 augustus 2015 op 11:20

  Haha zo grappig dat jullie altijd in lowbudget accommodaties slapen, maar dat ze er toch wel luxe uitzien haha! Ik ben ook getagd voor deze tag, maar…. Ik heb dus serieus echt geen hotel die het waard zijn om echt te vermelden. Ik slaap dus meestal in een motel aan de kant van de weg waar in films altijd de moorden plaatsvinden hahaha!

  • Reageer
   Kimber - Reisgenie
   19 augustus 2015 op 14:07

   Hihi, ja, dat is voor ons ook wel een beetje een sport hoor. Zo goedkoop mogelijk er zo prettig mogelijk bijzitten ;). Herkenbaar, ik twijfelde ook enorm of ik het wel voor elkaar zou krijgen, maar uiteindelijk is het toch goed gelukt. Die van Saskia zal wel wat luxueuzer worden verwacht ik ;).

 • Reageer
  Linda | Meisje van de Wereld
  19 augustus 2015 op 14:15

  Leuk dat je ‘m ook hebt ingevuld. Ik ben er nu toevallig ook mee bezig:-). Ik zoek altijd wel naar een leuke acco, maar van heel veel heb ik geen naam of foto. Dat was voordat ik begon met bloggen niet alles opschreef;-). Wij willen volgend jaar misschien naar Vietnam, dus zal deze in Mui Ne onthouden!

  • Reageer
   Kimber - Reisgenie
   22 augustus 2015 op 11:55

   Herkenbaar! Ook voor deze post was het echt zoeken naar redelijke foto’s. Maar eerlijk is eerlijk, zelfs nu ik blog maak ik amper foto’s van m’n accommodaties, sta er gewoon niet bij stil.

 • Reageer
  Sieds | Sieds My Travels
  19 augustus 2015 op 14:41

  Leuk top 5 Kimber. Ik moet de tag zelf ook nog gaan invullen, het is een lastige, maar wel hele leuke tag! 🙂 Het hotel in Vietnam spreekt mij ook wel aan, ziet er heel mooi uit.

 • Reageer
  Stéphanie | Expeditie Aardbol
  20 augustus 2015 op 09:29

  Mooi overzicht! Ik moet nu ook weer denken aan mijn leukste slaapplekken en krijg spontaan een glimlach van de herinnering :)!

 • Reageer
  Bart
  21 augustus 2015 op 02:44

  Nummer 1 ziet er super uit! En je geeft me ook andere inspiratie.. want ik zal deze post ook even aan mijn moeder laten zien… haha.. 🙂

 • Reageer
  Kirsten | Travelaar.nl
  22 augustus 2015 op 12:28

  Leuk dat je de tag ook hebt overgenomen Kimber! Ik was al erg nieuwsgierig naar jullie slaapplekken in Sri Lanka 😉 Helemaal waar dat het daar best lastig kan zijn om iets fijns en tegelijkertijd betaalbaars te vinden.. Nummer 1 ziet er ook heerlijk uit! Lief van je moeder 🙂

  • Reageer
   Kimber - Reisgenie
   23 augustus 2015 op 11:19

   Ja he? Sri Lanka was echt lastig wat slaapplaatsen betreft. Uiteindelijk waren we super tevreden over de accommodaties waar we terecht zijn gekomen, maar het was soms wel even goed zoeken.

 • Reageer
  Yvon
  27 augustus 2015 op 04:33

  Wat een fijne plekken Kimber, écht mooi! En die Belg, wat een geweldige man is dat zeg. Jullie zullen verbaasd geweest zijn.

 • Reageer
  Ester
  27 augustus 2015 op 14:41

  Wat een mooie plekken heb je al gezien 🙂 Ik moet zeggen dat ik altijd voor de meest goedkope – en enigzins redelijke – plekken ben gegaan op reis, vooral als student zijnde. De laatste tijd probeer ik wel eens mooiere plekken te bekijken.

  • Reageer
   Kimber - Reisgenie
   28 augustus 2015 op 20:14

   Heel herkenbaar hoor! Daarom had ik ook best wel moeite met dit lijstje. Maar ook op zeer betaalbaar niveau zijn soms pareltjes te vinden :).

 • Reageer
  Daphne | food & flip flops
  19 september 2015 op 09:38

  Wat een mooi lijstje ook weer!
  Via Twitter kwam ik op deze blog van je acco’s.
  Zelf heb ik deze traveltag bedacht en het is leuk om te zien dat ie nog steeds doorgegeven wordt.
  Ik zou het leuk vinden als je daarom naar mijn tag verwijst in je blog.

  http://www.foodandflipflops.com/traveltag-top-5-favoriete-accommodaties/

  Bedankt voor het invullen en delen.
  Goede tips

  Groetjes Daphne

 • Reageer
  Marcella
  12 november 2015 op 07:01

  Leuk lijstje Kimber! En zeker herkenbaar dat het opstellen lastig is, ik heb hem dan ook nog niet gemaakt 😉 Ik ben benieuwd naar het appartement in Malaga, dat klinkt erg goed. Heb je daar ook nog een adres/linkje van? Wat lief dat je moeder een overnachting voor jullie boekte en je op zo’n fijne plek kwam. Klinkt goed!

Reageer