Menu
Reisinspiratie

Terugblik reizen 2019 – Kimber

Eerlijk gezegd startte ik 2019 met weinig verwachtingen op het gebied van reizen. We hadden voor dit jaar namelijk een enorme verbouwing van ons huis op de planning staan én mijn vriend besloot om, naast zijn werk, een masteropleiding te gaan volgen. Twee redenen waardoor ik dacht dat ik niet veel weg zou zijn. Wat zat ik er naast! Op 5 dagen Israël na ben ik niet van het Europese continent geweest, maar juist daardoor heb ik de landen in onze omgeving zo veel beter leren kennen. Ik ging dit jaar 2 keer naar Zweeds Lapland, keerde terug naar mijn favoriete stad Florence en beleefde een unieke tijd op Kreta. 

 

Januari: Zweeds Lapland

In 2018 ging ik met NoSun naar Noorwegen en dat was zo goed bevallen, dat ik het jaar 2019 opnieuw begon met een groepsreis naar het koude noorden. Dit keer was het de beurt aan Zweeds Lapland. Net als Noorwegen is ook Zweeds Lapland betoverend mooi in de winter en ik had het ‘geluk’ om de koudste week in 9 jaar tijd mee te maken. Op de meest extreme dag was het -34. Een unieke ervaring waar ik met veel plezier op terug kijk. Het hoogtepunt van deze reis was, net als in Noorwegen, de huskytocht. De honden, de omgeving en ook de kou maken dit zo’n bijzondere activiteit.

Lees hier alle artikelen over Zweeds Lapland terug.

Zweeds Lapland

 

Maart: Antwerpen

In maart vond de Antwerpen Chocolate Week plaats, een super tof evenement wat Saskia en ik niet wilden missen. Dus togen we voor een weekend naar deze fijne Belgische stad en aten we ons vol aan bonbons, vloeibare chocolade, warme chocolademelk en cookie dough met chocoladesmaak. De Chocolate Week vond ik echt ontzettend leuk en het is absoluut een aanrader voor mede-choco-fans.

Lees hier het artikel over de Antwerpen Chocolate Week terug.

Bonbons in Antwerpen

Maart: Frankrijk

Als je me in 2018 gezegd zou hebben dat ik het jaar erop op wintersport zou gaan, had ik je waarschijnlijk vierkant uitgelachen. Kimber en wintersport is niet bepaald een goede combinatie. Dacht ik. Totdat ik uitgenodigd werd om 4 dagen in Frankrijk te leren skiën. Natuurlijk greep ik deze kans met beide handen aan, aangezien ik het stiekem wel altijd heb willen leren. Uiteindelijk vond ik het heel gaaf om skilessen te volgen én ook echt resultaat te zien. Na 3 lessen stond ik al redelijk recht op de ski’s en kon ik tot mijn eigen verbazing prima van de blauwe piste afkomen. Bijzonder om te merken dat je ook als volwassene nog prima kunt beginnen met leren skiën.

Lees hier alle artikelen over skiën in Frankrijk terug.

Wintersport in Frankrijk

 

April: Florence & Lucca

Florence is één van mijn lievelingssteden en ik besloot vrij spontaan om, samen met mijn vriend, een paar dagen naar Italië te gaan. We verbleven eerst 2 nachten in Lucca, een heerlijk stadje waar het in het voorjaar nog lekker rustig is. Geen drommen toeristen, geen selfiesticks die je om de oren vliegen, gewoon lekker struinen en genieten van de mooie omgeving. In Florence was dit wel anders. Zoals verwacht kon je er in de binnenstad over de koppen lopen. Gelukkig hadden we een Airbnb op zo’n 20 minuten lopen van het centrum en in die wijk was het super rustig. De ideale locatie wat mij betreft!

Lees hier het artikel met tips voor Lucca terug.
Lees hier alle artikelen over Florence terug.

Italië

 

Mei: Israël

De meest bijzondere bestemming van dit jaar was toch wel Israël. Ook tijdens deze reis combineerde ik 2 bestemmingen in een trip: ik ontdekte zowel Tel Aviv als Jeruzalem. Beide twee fascinerende steden met een ongelooflijke geschiedenis. Tel Aviv vond ik hip, bruisend en open minded terwijl de oude binnenstad van Jeruzalem voelde alsof ik zo honderd jaar terug in de tijd was gegaan. Het nieuwe Jeruzalem daarentegen, vond ik verrassend modern en jong, heel anders dan wat ik verwacht had. Israël heeft in ieder geval veel indruk op me gemaakt en ik zou er graag nog eens naar terugkeren.

Lees hier alle artikelen over Israël terug.

Israël

 

Juni: Portugal

In juni maakte ik met 3 vriendinnen een roadtrip van Porto naar Lissabon. In een week tijd ontdekten we de mooiste plekjes van Portugal. Ik vond het zo leuk om eens met vriendinnen wat langer op pad te zijn dan een paar dagen. We vulden onze dagen met lekker eten en drinken, bezochten verschillende toffe kustplaatsen, ontdekten Sintra en gingen natuurlijk op dwaaltochten door Porto en Lissabon. Een mooie week waar ik warme herinneringen aan heb.

Lees hier alle artikelen over Porto terug.
Lees hier alle artikelen over Lissabon terug.

Portugal

 

Juni: Oostenrijk

Ik ga niet zo heel vaak meer op groepspersreizen omdat ik er eigenlijk de voorkeur aan geef om zelfstandig een bestemming te ontdekken. Voor sommige reizen maak ik echter een uitzondering. Oostenrijk was er zo één. Toen ik gevraagd werd of ik een week lang mee wilde gaan wandelen in het Oostenrijkse Vorarlberg en bij de Achensee hoefde ik daar niet over na te denken: dat klonk heerlijk! Gelukkig werden mijn verwachtingen meer dan waargemaakt. Het werd een fantastische week in de natuur en ik vind Oostenrijk echt de ideale bestemming voor een actieve vakantie in de zomer.

Lees hier alle artikelen over Oostenrijk terug.

Voorarlberg

 

Augustus: Duitsland

In Augustus was het tijd voor mijn jaarlijkse tripje naar Duitsland. Vorig jaar schreef ik al over mijn voornemen om meer van Duitsland te zien. Gelukkig heb ik me ook dit jaar aan dit voornemen gehouden: ik ging namelijk een weekend weg naar Ostfriesland. Een regio, je raadt het al, die tegen het Nederlandse Friesland aanligt. Ik genoot 2 dagen van de gastvrijheid van onze Nederlandstalige B&B-eigenaren, stapte op de fiets én in een kano. Een mooi weekend weg in een verrassend leuke regio.

Lees hier mijn artikel over Ostfriesland terug.

Ostfriesland

 

Augustus: Zweeds Lapland

Het komt niet vaak voor dat ik in één jaar tijd twee keer naar exact dezelfde bestemming ga. Dit jaar gebeurde dat wel: na mijn bezoek aan Zweeds Lapland in de winter wilde ik ontzettend graag in de zomer terug. Ik was zo benieuwd hoe de regio er dan uitziet. Dus reisde ik hartje zomer opnieuw naar Zweden! Ik overnachtte op een onbewoond eiland, wandelde met husky’s en sliep in een vogelnest, stuk voor stuk unieke ervaringen. Tijdens deze tweede week in Zweeds Lapland werd ik nog verliefder op het gebied en ik weet zeker dat dit niet mijn laatste bezoek was.

Lees hier al mijn artikelen over Zweeds Lapland terug.

Zweeds Lapland

 

Augustus: Kreta

Ik vloog met een heel bijzondere reden voor 3 dagen naar Kreta: mijn broer ging hier namelijk trouwen! Ze kozen voor een kleine bruiloft in Griekenland omdat dit het tweede thuis van onze moeder was, die in 2018 is overleden. Je kunt je vast voorstellen dat het een emotioneel, maar ook fantastische mooi weekend werd. Ik kreeg de bijzondere eer om de photoshoot te doen. Heel gaaf en een unieke ervaring.

Bruiloft op Kreta

 

September: Brugge

In september stapte ik in de auto voor een weekend bij onze zuiderburen. De stad Brugge bezocht ik al eens en toen ik uitgenodigd werd om de omgeving, het Brugse Ommeland, te verkennen, hoefde ik niet te twijfelen. Ik was enorm benieuwd of dit net zo mooi zou zijn als Brugge zelf. Na een weekend rond touren langs sprookjeskastelen én een tocht in een vintage Fiat 500 kan ik dit absoluut bevestigen: het Brugse Ommeland is minstens net zo mooi als Brugge zelf.

Lees hier het artikel over de Fiat 500 tour terug.

Brugge

 

September: Tsjechië

Bijna dagelijks krijgen we persberichten over bijzondere (en minder bijzondere) bestemmingen binnen en veel van mijn inspiratie voor toekomstige reizen haal ik uit deze e-mails. Zo ook voor mijn vrij spontaan geplande reis naar Tsjechië. Samen met mijn vriend ging ik 5 dagen wandelen in het Boheems Paradijs en Boheems Zwitserland, twee prachtige regio’s bij de grens met Duitsland. Vooral Boheems Zwitserland maakte indruk: voor mij was dit absoluut één van de mooiste natuurgebieden waar ik ooit gewest ben. Ik vond het bizar hoe weinig andere toeristen er in deze regio’s te vinden zijn. Mocht je dus een relatief rustige bestemming zoeken waar je goed kunt wandelen, onthoud dan dit deel van Tsjechië.

Lees hier alle artikelen over Tsjechië terug.

Boheems Zwitserland

 

Oktober: Londen

Sinds mijn eerste stedentrip in mijn uppie wilde ik nog eens alleen naar Londen. Een stad die ik goed ken en waar ik me ook alleen op mijn gemak voel. Ondanks dat ik er al 4 keer geweest ben, is er ook nog steeds heel veel voor mij om te ontdekken. In oktober kwam het er eindelijk van en vloog ik voor 3 nachten naar de Engelse hoofdstad. Ik vond het heerlijk om mijn eigen plan te kunnen trekken en elke middag een museum te bezoeken zonder dat iemand daar ‘last’ van had. Uiteindelijk vind ik 3 dagen wel lang genoeg in mijn uppie, maar dit soort reisjes zijn absoluut voor herhaling vatbaar!

Lees hier al onze artikelen over Londen terug.

Londen

 

December: Madeira

De laatste reis van 2019 was naar het Portugese eiland Madeira. Een bestemming waar ik al langer naartoe wilde maar waar het steeds niet van kwam. Toen ik werd uitgenodigd door Visit Portugal om Madeira te bezoeken hoefde ik daar dan ook niet lang over na te denken. Madeira was precies wat ik ervan verwachtte: lekker weer, ruige kustlijnen, goed eten en mooie natuur. In 5 dagen tijd zag ik zo veel mogelijk van het eiland en ik vond het allemaal even tof. De kers op de taart was toch wel de dolfijnen tour die we op de ochtend van vertrek nog even maakten. Ik zag wel zo’n 50 dolfijnen werkelijk overal om ons heen. Zo’n gave en bijzondere ervaring!

Madeira

 

In totaal deed ik maar liefst 14 bestemmingen aan in 2019. Een bizar hoog aantal, zeker als je je bedenkt dat ik naast Reisgenie nog 3 dagen in de week in loondienst werk én ik mijn huis van onder tot boven verbouwd heb samen met een oom en mijn vriend. Ik had me echt voorgenomen om het dit jaar rustig aan te doen qua reizen.  Maar ja, reisbloed kruipt waar het niet gaan kan, zullen we maar zeggen. Voor 2020 staat er in februari een reis van 2 weken naar de Dominicaanse Republiek op de planning. In maart zoek ik de kou op en ga ik waarschijnlijk naar Oostenrijk. Voor de rest van het jaar kijk ik weer gewoon wat er op mijn pad komt en welke bestemmingen mijn aandacht trekken.

Ik wens jullie allemaal een fantastisch (reis) jaar en ben heel benieuwd welke bestemmingen er voor jou op de planning staan. We vinden het leuk als je het laat weten via de comments hieronder!

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in bovenstaand artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

7 Reacties

 • fleur
  22 december 2019 at 10:16

  Leuke blog! Hier is het aftellen naar April … Zweeds Lapland ?

  Reageer
 • Marieke
  22 december 2019 at 14:33

  Gaaf overzicht! Grappig om te zien dat je, ondanks dat je dacht dat je weinig zou reizen, toch heel veel bestemmingen bezocht hebt 🙂 Ik ben benieuwd waar het nieuwe jaar je allemaal gaat brengen!
  Voor mij staat aankomend jaar in ieder geval Lissabon op de planning dus je artikelen over Lissabon ga ik sowieso lezen ter voorbereiding.

  Reageer
 • Evelyn
  23 december 2019 at 09:24

  Oh wat een mooie reisjes! En ja helemaal gelijk: reisbloed kruipt haha

  Reageer
 • Marcella Molenaar
  27 december 2019 at 20:55

  Mooi reisjaar lady! Je hebt me echt benieuwd gemaakt naar Vorarlberg, ziet er onwijs uit. En naar het Boheems Zwitserland ben ik ook erg benieuwd. Ostfriesland ligt trouwens tegen Groningen aan en niet tegen het Nederlandse Friesland 😉

  Reageer
  • Kimber
   10 januari 2020 at 10:31

   Jaaa Vorarlberg is absoluut de moeite waard, zo tof! Oei, dat is een hele domme fout, ga het aanpassen, dankjewel.

   Reageer
 • Angela
  9 januari 2020 at 22:15

  Zo, dat is me het reisjaar wel geweest! Heel leuk om dat op deze manier nog even onder elkaar te zien staan. Ik heb zelf afgelopen jaar een roadtrip in Ierland gemaakt en ook eentje op Bali. Allebei heel anders, maar zo mooi! Voor 2020 heb ik voor nu nog geen vastomlijnde plannen vanwege een verhuizing waar we midden in zitten. Eerst maar eens dat achter de rug hebben voordat we weggaan. Het geld ligt wel alvast klaar, want een jaartje overslaan is niet aan mij besteed! ?

  Reageer
  • Kimber
   10 januari 2020 at 10:31

   Wat gaaf! Hoe vond je Ierland? Staat ook nog heel hoog op mijn wensenlijstje. En slim om de verhuizing even af te wachten. Veel succes daarmee en ik ben heel benieuwd waar de reizen uiteindelijk naartoe zullen gaan!

   Reageer

Laat een reactie achter