Menu
Reisinspiratie

Terugblik reizen 2018 – Saskia

Het is vandaag alweer de laatste dag van 2018, een mooi moment om terug te blikken op dit geweldige reisjaar vol hoogtepunten. Zo werd ik begin dit jaar ten huwelijk gevraagd op reis in Nicaragua en sloot ik het jaar af met een maand op Hawaii. Ook tussendoor bezocht ik bijzondere bestemmingen zoals Jordanië en maakte ik leuke stedentrips binnen Europa. Ik kan haast niet geloven wat voor mooie bestemmingen ik allemaal in één jaar heb mogen bezoeken en ik heb er enorm van genoten. Kijk je mee naar mijn reizen en stedentrips in 2018?

 

Januari: Nicaragua

Mijn eerste reis van 2018 ging naar het zonnige Nicaragua. De eerste nachten brachten we door aan Laguna de Apoyo, een prachtig vulkanisch kratermeer. Ook bezochten we de koloniale steden Granada en León en verbleven we een aantal nachten op Isla de Ometepe, een bijzonder vulkanisch eiland in het meer van Nicaragua. We beklommen verschillende vulkanen en gingen zelfs vulkaanboarden op de Cerro Negro. We sloten onze reis af op het paradijselijke Little Corn Island, waar ik als klap op de vuurpijl ook nog eens ten huwelijk werd gevraagd. Een mooier begin van 2018 had ik me niet kunnen wensen. Nicaragua heeft me ontzettend verrast en ik vond het een prachtig land. Ik hoop dan ook van harte dat de politieke situatie in het land snel verbetert, zodat het toerisme weer aantrekt.

Bekijk hier alle tips voor een reis naar Nicaragua.

Nicaragua

 

Maart: Kopenhagen

In maart ging ik samen met mijn moeder op stedentrip naar het kleurrijke Kopenhagen. Ondanks de gevoelstemperatuur van -15 vond ik het meteen een geweldige stad. We maakten onder andere een fietstocht door Kopenhagen, waarbij we meteen een goede indruk kregen van de stad. Ik vond Kopenhagen een perfecte combinatie van historie en moderne invloeden. Je vindt er prachtige oude kastelen en volop authentieke en kleurrijke panden, maar ook veel hippe food markets en moderne muurschilderingen. Kopenhagen is één van de leukste steden die ik de afgelopen jaren heb bezocht en ik wil hier zeker nog eens terug. Ook was het heel erg leuk en gezellig om een nieuwe stad samen met mijn moeder te ontdekken.

Bekijk hier alle tips voor een bezoek aan Kopenhagen.

Kopenhagen

 

Maart: Parijs

Met Pasen probeer ik altijd dankbaar gebruik te maken van de extra vakantiedag en dit jaar besloten we naar Parijs te rijden. Ik ben al een aantal keer eerder in Parijs geweest, maar het leek me leuk om de stad opnieuw te bezoeken en nieuwe tips te verzamelen. Helaas viel deze trip toch wat tegen. Het weer werkte sowieso niet echt mee, maar waar ik vooral van schrok was dat de hele stad zo flink beveiligd was. Zo moest je eerst door een bodyscan en tassencontrole (inclusief enorme rij), voordat je überhaupt de Champs-Élysées op kon lopen en voor elke winkel stonden twee mannen met een mitrailleur. Bij de Eiffeltoren en de Notre Dame was dit hetzelfde verhaal. Begrijp me niet verkeerd, het is natuurlijk hartstikke fijn dat de stad goed beveiligd wordt, maar dit haalde voor mij de lol er echt af. Als je op deze manier een bijzonder gebouw of zelfs een normale winkel moet bekijken, dan hoeft het van mij niet meer zo. We hebben alsnog wel een heel fijn weekend gehad en uiteraard ook veel mooie plekken in Parijs gezien, maar dit was voor het eerst dat ik me niet zo fijn voelde in deze stad.

Parijs

 

April: Jordanië

In april stond een roadtrip in Jordanië op de planning. Jordanië is een land dat ik al jaren wilde bezoeken, vooral vanwege het wereldwonder Petra. Petra was in het echt nog zo veel mooier en indrukwekkender dan ik ooit had kunnen bedenken, maar ook de rest van het land was prachtig. Zo bezochten we de oude Romeinse stad Jerash, reden we de beroemde King’s Highway en sliepen we middenin de Wadi Rum woestijn. Ook drijven in de Dode Zee was een heel unieke ervaring. Onze rondreis door Jordanië heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen en Jordanië is zonder twijfel één van de meest bijzondere landen die ik de afgelopen jaren heb bezocht.

Bekijk hier alle tips voor een reis naar Jordanië.

Jordanië

 

Mei: Madrid

Al van kinds af aan kom ik vrijwel elk jaar in mijn geliefde Spanje, maar de hoofdstad Madrid bezocht ik dit jaar pas voor het eerst. Samen met mijn broertje ontdekte ik deze leuke stad. We maakten onder andere een fietstocht door Madrid, deden een foodtour langs de leukste tapaszaakjes en genoten van het geweldige eten in de stad. Ik vond Madrid ook vooral een heel relaxte stad, vol mooie parken en hippe rooftop bars. We hebben ontzettend genoten en ik vond het zo leuk om weer even samen met mijn broertje weg te zijn. We zijn al druk aan het zoeken waar onze broer-zus trip in 2019 heen zal gaan.

Bekijk hier alle tips voor een bezoek aan Madrid.

Madrid

 

Augustus: Hasselt

Op uitnodiging van Visit Vlaanderen bracht ik afgelopen zomer een bezoek aan het Belgische Hasselt. Hasselt ligt op slechts 1,5 uur rijden van mijn woonplaats, maar ik was er nooit eerder geweest. Het was heerlijk weer, dus we maakten een mooie fietstocht langs het water en bezochten daarbij de lavendeltuin en de oude abdij. Ook maakten we een tussenstop bij de grootste Japanse tuin van Europa en bewonderden we de mooie street art die in heel Hasselt te vinden is. Hasselt staat ook wel bekend als ‘de hoofdstad van de smaak’, waardoor je er ook heerlijk kunt eten en unieke Hasseltse specialiteiten kunt proeven. Als je nog op zoek bent naar een originele stedentrip dichtbij huis, kan ik Hasselt zeker aanbevelen.

Bekijk hier alle tips voor een bezoek aan Hasselt.

Hasselt

 

Augustus: Breda

Diezelfde maand maakten we nog een stedentrip dichtbij huis. Breda is een stad waar ik wel vaker kom, maar dan met name om te shoppen of te eten. Deze keer kregen we onder andere een historische rondleiding door de stad, leerden we meer over de bijzondere ambachten die Breda rijk is en namen we deel aan een street art tour langs de Blind Walls Gallery. Ik vond het zo bijzonder dat ik nog zoveel nieuws leerde en zoveel nieuwe plekken zag in een stad waar ik al zo vaak geweest ben. Het is echt leuk om een bekende stad eens op een heel andere manier te bekijken. Ik zou je echt aanraden om je komend jaar eens meer te verdiepen in de steden bij jouw in de buurt en ze eens ‘als toerist’ te ontdekken.

Bekijk hier alle tips voor een bezoek aan Breda.

Breda

 

September: Praag

In september bracht ik een bezoek aan de Tsjechische hoofdstad Praag. Twee jaar terug was ik er ook al geweest, maar we wilden de stad graag aan vrienden laten zien als cadeautje voor hun huwelijk. We bezochten alle hoogtepunten van de stad, genoten van het lekkere eten, maar deden vooral ook lekker rustig aan. Onderstaande foto’s zijn dan ook van mijn vorige tripje naar Praag, want in vergelijking met mijn andere reizen heb ik mijn camera deze keer amper gebruikt, wat ook weleens lekker was. Praag was ook deze keer weer sprookjesachtig mooi met de vele kastelen, mooie uitzichten en kleurrijke panden. Ook heb ik ons lijstje met eettips in Praag weer goed aangevuld.

Bekijk hier alle tips voor een bezoek aan Praag.

reizen 2016

 

September: Bergen op Zoom

Brabant is goed vertegenwoordigd in onze jaaroverzichten, want Kimber en ik brachten samen ook nog een bezoek aan Bergen op Zoom. Bergen op Zoom ligt op slechts 40 minuten rijden van mijn woonplaats Tilburg, maar ik was hier nog nooit eerder geweest. Local Marike liet ons haar favoriete plekken van Bergen op Zoom zien: van het historische Markiezenhof tot het hippe stadsstrand. Ook maakten we een fietstocht door de groene omgeving van Bergen op Zoom en genoten we van het heerlijke eten. Ook deze trip liet me opnieuw inzien dat we zelf ook in een prachtig land wonen en ik was enorm verrast door de schoonheid en veelzijdigheid van Bergen op Zoom.

Bekijk hier alle tips voor een bezoek aan Bergen op Zoom.

Bergen op Zoom

 

Oktober: Kauai

In oktober stond mijn meest bijzondere trip tot nu toe op de planning: onze huwelijksreis naar de eilanden van Hawaii. Het was ook meteen de verste reis die ik ooit maakte, maar het was het helemaal waard. Het eerste eiland wat we bezochten was Kauai en ik heb nog altijd moeite om de juiste woorden te vinden om dit prachtige eiland te omschrijven. Het is er zo adembenemend mooi en zo gevarieerd. Van de vele watervallen tot de indrukwekkende Na Pali Coast en van de prachtige stranden tot de enorme Waimea Canyon, ik genoot van elke minuut en het is met recht het mooiste eiland waar ik ooit ben geweest. Dat we dit eiland ook nog eens een uur lang vanuit een helikopter zonder deuren konden bewonderen, was echt de mooiste (en engste) reiservaring ooit.

Kauai

 

November: Hawaii

Gelukkig zat onze reis er na ons bezoek aan Kauai nog niet op, want we vlogen door naar het eiland Hawaii. Dit eiland staat ook wel bekend als Big Island, omdat het net zo groot is als alle andere eilanden van de staat Hawaii samen. We deelden onze tijd daarom op in de west- en oostkust. Big Island was weer totaal anders dan Kauai. Naast tropische bountystranden, waren er hier ook prachtige zwarte stranden en zelfs een groen strand. We snorkelden met honderden tropische vissen en zeeschildpadden en bezochten Volcanoes National Park, één van de meest bijzondere nationale parken van Amerika. Ook op Hawaii is de natuur adembenemend mooi en heel erg gevarieerd: van jungle tot vulkanen en van tropische stranden tot de ruige kust met enorme kliffen, het is er allemaal.

Big Island

 

November: Maui

Het derde eiland wat we bezochten is Maui, ook wel bekend als de Valley Isle. Hier maakten we onder andere een roadtrip over de beroemde Road to Hana, een prachtige kustweg vol haarspeldbochten, bamboebossen, adembenemende uitzichten en bijzondere rode en zwarte stranden. Ook bekeken we de zonsopkomst vanaf de 3000 meter hoge Haleakala vulkaan. Het was ijskoud, maar zo ontzettend mooi. We bezochten ook een aantal gezellige dorpjes, hebben weer volop gesnorkeld, we genoten van het heerlijke Hawaiiaanse eten en verder deden we het lekker rustig aan. Maui was echt een paradijsje.

Maui

 

November: Oahu

Het laatste eiland van onze reis was Oahu, het bekendste eiland van Hawaii. Hier ligt onder andere Honolulu en het bekende strand Waikiki. We verbleven zelf in Kailua aan de noordoost-kust, waardoor we de drukte van Honolulu en Waikiki goed konden ontvluchten. Ondanks dat Oahu wat drukker en toeristischer is dan de overige eilanden, zijn er ook hier volop mooie en rustige plekken te vinden. We maakten ondere andere een roadtrip langs de indrukwekkende noordkust van het eiland en we snorkelden in natuurreservaat Hanauma Bay. Doordat Hawaii precies tussen Amerika en Japan in ligt, zijn ook de Japanse invloeden goed zichtbaar op Oahu. Sowieso vond ik de mix van verschillende culturen heel bijzonder op Hawaii. Ik val een beetje in herhaling, maar ook op Oahu was de natuur prachtig. Ik kreeg vooral geen genoeg van de heldere zee met de prachtige groene bergen op de achtergrond. Onze maand in Hawaii vloog om, maar we hebben elkaar beloofd dat we ooit teruggaan naar dit paradijs.

Bekijk hier alle tips voor een bezoek aan de verschillende eilanden van Hawaii.

Oahu

 

Als ik zo terugkijk naar dit overzicht, kan ik bijna niet geloven dat ik al deze mooie reizen in één jaar gemaakt heb. Ik besef me heel goed hoe bijzonder dit is en ik ben heel erg dankbaar dat ik al deze mooie plekken heb mogen bezoeken. 2018 was een geweldig jaar, zowel qua reizen als op persoonlijk gebied. Het jaar begon met een huwelijksaanzoek op reis en eindigde met een nieuwe achternaam en de mooiste huwelijksreis die ik me maar kon wensen. Voor 2019 heb ik veel mooie reisplannen, maar er is nog niets definitief gepland. Mijn doel is in ieder geval om meer van Europa te ontdekken komend jaar, omdat er ook relatief dichtbij nog zo veel moois te zien is. Tot slot wil ik je heel erg bedanken dat je onze reizen in 2018 gevolgd hebt. Ik wens je een ontzettend mooi en reislustig 2019!

 

Bekijk hier Kimber’s terugblik op haar reizen in 2018.

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in bovenstaand artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

8 Reacties

 • Manon Ruitenberg
  31 december 2018 at 08:57

  Leuke reizen en mooie foto’s! Alvast een goed 2019!

  Reageer
  • Saskia
   2 januari 2019 at 11:09

   Dankjewel Manon! Ik wens jou ook een erg mooi 2019.

   Reageer
 • Melanie| travelwithmel
  31 december 2018 at 11:10

  Wat een prachtige reizen! Hawaii was ook mijn hoogtepunt dit jaar met de diverse eilanden! Zo mooi! Heel veel reisplezier in 2019!

  Reageer
  • Saskia
   2 januari 2019 at 11:09

   Dankjewel Melanie. Tof om te horen dat Hawaii ook voor jou het hoogtepunt was. Ik vond het ook nog zo veel mooier en diverser dan ik had verwacht. Echt een paradijsje! Ik wens jou ook heel veel reisplezier dit jaar.

   Reageer
 • Anouk
  31 december 2018 at 15:16

  Wauw, wat een prachtige bestemmingen in één jaar! Veel reisgeluk gewenst in 2019!

  Reageer
  • Saskia
   2 januari 2019 at 11:13

   Dankjewel Anouk! Ik moet zeggen dat ik bij het maken van dit jaaroverzicht zelf ook wel even verbaasd was dat ik al deze bestemmingen in één jaar heb bezocht, maar ik voel me zo gelukkig dat ik al deze mooie plekken heb mogen ontdekken. Ik wens jou ook heel veel mooie reizen in 2019!

   Reageer
 • Angela
  10 januari 2019 at 15:18

  Wauw wat een mooie reizen heb he mogen maken in 2018! Ik hoop om Hawaii met een bezoek te mogen vereren in 2020. Ben er in ieder geval al hard voor aan het sparen. Zou je de periode waarin jij er bent geweest ook aanraden? Qua weer?

  Reageer
  • Saskia
   20 januari 2019 at 16:49

   Hi Angela, wat gaaf dat je ook plannen hebt om naar Hawaii te gaan! Ik vond het zelf een fijne periode, omdat het in oktober/november laagseizoen is in Hawaii. Het weer is sowieso altijd wat wisselvallig op de verschillende eilanden. Met name op de wat groenere eilanden regent het ook regelmatig, anders konden de eilanden ook niet zo groen zijn dacht ik dan maar. Uiteindelijk hebben wij enorm veel geluk gehad met het weer. We hebben een aantal regenbuien gehad, maar vooral veel zon en een heerlijke temperatuur rond de 25-30 graden. Houd er wel rekening mee dat het bovenop de vulkanen wel erg koud kan zijn, dus neem zeker een jas mee. Ik weet zeker dat je een geweldige tijd gaat hebben in Hawaii en ik wens je alvast heel veel voorpret en plezier!

   Reageer

Laat een reactie achter