Menu
Persoonlijk / Reisinspiratie

Terugblik: Reizen 2017 – Saskia

Ibiza Cala Salada

Het jaar is nog niet afgelopen, maar mijn laatste reis van dit jaar is inmiddels achter de rug. Tijd voor een jaaroverzicht dus. 2017 is naar mijn idee bizar snel voorbij gevlogen, maar ik kan terugkijken op een geweldig reisjaar. Ook dit jaar mocht ik weer veel mooie bestemmingen van mijn bucketlist afstrepen, maar ik bezocht ook een aantal van mijn favoriete plekken opnieuw. Blik je mee terug op alle mooie bestemmingen die ik het afgelopen jaar bezocht heb?

 

Januari: Mexico

In januari vlogen mijn vriend en ik naar Mexico om daar in 8 dagen Yucatán te verkennen. Veel mensen verklaarden ons voor gek dat we voor zo’n relatief korte tijd helemaal naar Mexico vlogen. Natuurlijk had ik graag nog wat langer willen blijven, maar ik zou het echt zo weer doen. Wat kan een weekje zon een mens goed doen. We hebben in 8 dagen enorm veel van Yucatán kunnen zien. Onze route was voor ons de perfecte combinatie van cultuur, natuur, relaxen en heerlijk eten. Natuurlijk kun je niet álles van deze regio zien in een week, maar het is in ieder geval een goed excuus om eens terug te gaan naar het prachtige Mexico. Ik vond het namelijk een geweldig land.

Bekijk hier alle artikelen over onze rondreis door Mexico.

Mexico

 

April: Leuven

Op uitnodiging van Visit Leuven en Toerisme Vlaanderen brachten Kimber en ik een weekend door in Leuven. Het was mijn eerste keer in deze leuke Belgische stad en we hebben ons er heel goed vermaakt. Het was zo leuk om weer eens samen weg te gaan. We maakten een mooie wandeling door het begijnhof en we bezochten onder andere de universiteitsbibliotheek en het stadhuis. Verder genoten we vooral van het heerlijke eten in deze stad.

Lees hier al onze tips voor een bezoek aan Leuven.

Leuven

 

April: Ibiza

De Paasdagen bracht ik door op het Spaanse eiland Ibiza. Deze bestemming moest ik lang geheim houden, omdat het een verrassingsreisje was voor vrienden die met ons mee gingen. Ook ik werd compleet verrast door Ibiza. Met onze huurauto tourden we het eiland rond en reden we van het ene naar het andere indrukwekkende strand of uitzichtpunt. De stranden op Ibiza doen zeker niet onder voor Thailand of Mexico. Ook de gezellige smalle straatjes van Ibiza stad en het heerlijke Spaanse eten hebben ons hart gestolen. We hebben echt genoten van alles wat dit mooie eiland te bieden heeft.

Bekijk hier alle artikelen over Ibiza.

Ibiza

 

Mei: Verenigde Staten

Een rondreis door West-Amerika stond al jarenlang op mijn bucketlist. Dit jaar was het eindelijk zo ver en maakten we de roadtrip van onze dromen. In drie weken reden we door de staten Californië, Utah, Nevada en Arizona en het overtrof al onze verwachtingen. We genoten van wereldsteden als San Francisco, Los Angeles en Las Vegas en we wandelden door de mooiste en meest bijzondere natuurgebieden die we ooit gezien hebben. Het was wel een volle en pittige reis in drie weken, maar ik weet zeker dat we ooit nog eens terug gaan.

Bekijk hier alle artikelen over onze roadtrip door West-Amerika.

Amerika

 

Augustus: Phantasialand

In Augustus ging ik met een groep vrienden een weekendje naar Phantasialand in Duitsland. Ik vond Phantasialand een verrassend leuk pretpark en het was echt een topweekend. Hoewel ik echt dol ben op fotograferen en blogs schrijven, was het stiekem ook heerlijk om eens een weekendje weg te zijn zonder camera en zonder de intentie om alles vast te leggen voor de blog.

Phantasialand

 

September: Kroatië

In het najaar maakten mijn vriend en ik een roadtrip door het zuiden van Kroatië. We reden van Split naar Dubrovnik en verbleven een paar nachten op het groene eiland Mljet. Ik was al twee keer eerder in Kroatië geweest, maar het zuiden van het land had ik nog niet eerder bezocht. Dit deel van Kroatië overtrof al mijn verwachtingen. Onze reis was een perfecte combinatie van mooie oude steden en overweldigende natuur en dat alles gewoon in Europa.

Bekijk hier alle artikelen over onze reis door Kroatië.

Kroatië

 

Oktober: Venetië

In oktober vlogen Kimber en ik vrij spontaan naar Venetië. We wilden graag samen naar een warme bestemming en de tickets naar Venetië waren goedkoop, dus de keuze was snel gemaakt. Ik was jaren terug al eens in Venetië geweest, maar het leek me erg leuk om deze bijzondere stad opnieuw te bezoeken. Ondanks de drukte heb ik echt genoten van het dwalen door deze prachtige stad. We maakten ook dagtrips naar Burano en Padova, wat beide ook echt aanraders zijn. Daarnaast was het natuurlijk heel leuk en gezellig om weer eens samen op pad te zijn.

Bekijk hier al onze artikelen over Italië.

Venetië

 

Oktober: Londen

In oktober bezocht ik voor mijn werk de HeroConf in Londen, een conferentie voor search specialisten. Mijn baas was zo lief om voor te stellen dat ik best alvast een paar dagen eerder naar Londen kon gaan met mijn vriend. De conferentie was toevallig in Shoreditch, een gezellige wijk in Oost-Londen die ik al langer wilde ontdekken. Shoreditch zit vol mooie street art, leuke eettentjes en gezellige markten. Ondanks dat het mijn vijfde keer in Londen was, blijf ik nieuwe plekken ontdekken en verveelt de stad nooit. Zowel met mijn vriend als met mijn collega’s heb ik een geweldige tijd gehad in Londen.

Bekijk hier al onze artikelen over Londen.

Londen

 

Oktober: Lemele

Hoe veel geweldige bestemmingen ik dit jaar ook bezocht heb, één van de fijnste weekenden van 2017 bracht ik door in een heel klein dorpje in Nederland. Tijdens ons jaarlijkse vriendenweekend verbleven we opnieuw in ons zogenaamde ‘hutje op de hei’ in Lemele. Dit schattige oude huis staat middenin het bos. Het hele weekend speelden we spelletjes bij de open haard, kapten we hout, maakten we wandelingen door het bos en aten we ons helemaal rond. Het was een heerlijk weekend en ik ben echt gezegend met zulke lieve vrienden om me heen.

Lemele

 

November: Sevilla

Mijn laatste reis van 2017 ging naar Sevilla. Ik was al een keer eerder in deze mooie Spaanse stad geweest met Kimber en ik kon niet wachten om Sevilla nu aan mijn vriend te laten zien. Ik vind Sevilla persoonlijk één van de mooiste steden van heel Europa en het is ook een perfecte bestemming tijdens de koudere wintermaanden. Ook deze keer genoot ik weer van de prachtige architectuur, het lekkere weer en het heerlijke eten.

Lees hier mijn tips met de hoogtepunten van Sevilla in één weekend.

Sevilla

 

Plannen voor 2018

Ik voel me enorm bevoorrecht dat ik in 2017 opnieuw zo veel mooie en bijzondere plekken heb mogen bezoeken. Ook voor 2018 staan er al een aantal mooie reizen op de planning. Komend jaar gaan we in januari opnieuw de zon opzoeken, maar dit keer in Nicaragua. Ik ben enorm benieuwd naar dit bijzondere land. In maart ga ik samen met mijn moeder een weekendje naar Kopenhagen. Ik ben hier als kind ooit geweest, maar helaas kan ik me er weinig van herinneren. Hoog tijd om eens terug te gaan dus. De paasdagen brengen mijn vriend en ik door in Parijs. We zijn hier al vaker geweest, maar de laatste keer is al een paar jaar terug. Bovendien staat er nog niets over Parijs op de blog, dus hoog tijd om daar verandering in te brengen. Een paar weken later stappen we in het vliegtuig op weg naar Jordanië, een bestemming die ook al heel lang op onze bucketlist staat. Blogs of tips over bovenstaande bestemmingen zijn heel welkom, dus deel ze zeker even in de reacties!

Parijs

 

Bedankt!

Ondanks dat het jaar nog niet om is, wil ik jullie hierbij alvast enorm bedanken dat jullie ook dit jaar weer een bezoek hebben gebracht aan Reisgenie. Inmiddels is Reisgenie uitgegroeid tot een goed lopende blog en bezoeken maandelijks zo’n 50.000 unieke bezoekers onze website. Dit hadden we echt nooit kunnen dromen. We kunnen nog steeds bijna niet bevatten dat zo veel mensen onze reisverhalen en tips willen lezen. Jullie zijn de reden dat wij zo veel kunnen reizen en ik kan niet eens uitdrukken hoe dankbaar ik jullie daarvoor ben. Ook alle lieve mails en reacties die we het afgelopen jaar hebben mogen ontvangen, raken ons enorm. Er is geen mooier compliment dan dat we jullie geinspireerd hebben om ook een mooie reis te maken. Ik wens jullie allemaal een ontzettend mooi (reis)jaar en ik hoop dat al jullie dromen voor 2018 uit mogen komen.

 

Wat was jouw mooiste reis in 2017? En heb je al mooie plannen voor 2018? Ik ben heel benieuwd!

Bekijk ook Kimber’s terugblik op reizen in 2017.

6 Reacties

 • Shirley
  20 december 2017 at 10:32

  Wat een mooi reisoverzicht. Op naar een nieuw mooi reisjaar.

  Reageer
  • Saskia
   27 december 2017 at 10:36

   Dankjewel Shirley. Wat heb je trouwens een ontzettend leuke site! Je hebt er een volger bij 🙂

   Reageer
 • Lotte
  21 december 2017 at 14:29

  Heerlijk reisjaar met ook weer fijne vooruitzichten voor het nieuwe jaar!

  Reageer
  • Saskia
   27 december 2017 at 10:36

   Dankjewel Lotte! Ik wens je alvast een heel fijn nieuw jaar waarin je hopelijk weer veel mooie reizen mag maken.

   Reageer
 • Janet | thatonetime
  27 december 2017 at 21:48

  Ook een prachtig reisjaar gehad! Een heel fijn 2018 toegewenst!

  Reageer
  • Saskia
   7 januari 2018 at 13:01

   Dankjewel Janet! Voor jou ook nog een heel mooi 2018!

   Reageer

Laat een reactie achter

Scroll Up