Menu
Persoonlijk / Reisinspiratie

Terugblik: Reizen 2017 – Kimber

Hiken in Slovenië

Na afgelopen jaar dacht ik dat er geen mooier reisjaar mogelijk was,  maar 2017 heeft het tegendeel bewezen. Dit jaar verkende ik slechts 2 nieuwe landen, maar ging ik in totaal wel maar liefst 13 keer op pad. Ik ontdekte nieuwe kanten aan oude bestemmingen en genoot van mijn eerste stappen op volledig nieuwe grond. Tijd voor een terugblik op mijn reizen van 2017!

 

Januari en februari: Thailand

Het begint een echte traditie te worden: sinds 2013 vliegen vriendlief en ik elke winter naar Azië om ons onder te dompelen in de warmte, het lekkere eten en de cultuur. Thailand bungelde ergens onderaan mijn wensenlijstje en ik had altijd een beetje het gevoel ‘Thailand loopt niet weg’. Toen er spotgoedkope tickets naar Bangkok voorbij kwamen, besloot ik om het land toch een kans te geven en ik moet nu bekennen dat ik het helemaal mis had. In dit artikel haal ik al mijn eigen vooroordelen onderuit. Ik kan wel zeggen dat mijn rondreis door Thailand één van de fijnste reizen is die ik ooit gemaakt heb.

Hier lees je al onze artikelen over Thailand.

Thailand

 

Maart: Valencia

Vrij snel na terugkomst uit Thailand stapte ik opnieuw in het vliegtuig. Dit keer ging ik met blogvriendinnetje Lisette naar Valencia. We hadden ontzettend veel geluk met het weer: het was begin maart en toch al 25 graden. Hierdoor voelde het natuurlijk helemaal als écht vakantie en we genoten met volle teugen van deze fijne stad. Ik durf wel te stellen dat Valencia mijn nieuwe favoriete Spaanse stad is.

Hier lees je al mijn artikelen over Valencia.

Valencia

 

Maart: Limburg

Op uitnodiging van de regio Parkstad reisde ik eind maart voor één nachtje af naar het Limburgse land. Hier kreeg ik een preview op de eerste editie van de Parkstadnacht, welke in april plaats ging vinden. Het werd een gezellige en originele avond vol nieuwe ervaringen.

ParkstadNacht

 

April: Leuven

Begin april was het na anderhalf jaar zo ver: Saskia en ik gingen weer eens samen op pad! Op uitnodiging van Visit Leuven gingen we op ontdekkingstocht door deze Belgische stad. Ik was er al 2 keer eerder geweest en verwachtte dus weinig nieuws. Gelukkig bleek Leuven toch nog wat verrassingen voor me in petto te hebben, waarbij met name restaurant Baracca een ware openbaring was.

Leuven

 

Mei: Chios en Athene

In mei vierde ik een heel bijzonder jubileum. Ik bezocht namelijk voor de 15e keer mijn geliefde Griekenland. Dit keer was het op uitnodiging van het Grieks Verkeersbureau en ik was heel benieuwd of zij me weer een nieuwe kant van het land konden laten zien. Ik reisde via Athene naar Chios en werd op slag verliefd op dit eiland. Chios liet me weer even het authentieke Griekenland zien wat ik kende van dik 20 jaar geleden. Daarnaast bracht ik ook nog een dag in Athene door.

Hier lees je al mijn artikelen over Chios en Athene terug.

Griekenland

 

Juni: Antwerpen

Antwerpen is zo’n stad die telkens opnieuw verrast en boeit. Toen ik van Visit Antwerp de uitnodiging kreeg om een nieuwe kant van Antwerpen te ontdekken, twijfelde ik dan ook geen moment. Ik ging een dagje mee op pad en ervoer zelf hoe gaaf de alternatieve kant van deze stad is.

Antwerpen

 

Juni: Zürich

Zürich was mijn eerste kennismaking met Zwitserland. Ik vond het een mooie, schone en prettige stad, maar ik zou er niet nog een tweede keer naartoe willen. Daarvoor was het me allemaal toch wat te netjes en braaf. Ondanks dat heb ik wel genoten van mijn bezoekje en dan met name van al het lekkere eten en drinken.

Zürich

 

Juni: Warendorf – Duitsland

Een beetje tot mijn schaamte moet ik toegeven dat ik nog maar bar weinig van onze onze oosterburen gezien heb. Buiten een tripje Berlijn 10 jaar geleden, had ik tot juni dit jaar niets van Duitsland gezien. Je zou dus wel kunnen stellen dat mijn weekend in Warendorf mijn eerste echte kennismaking met Duitsland was. En wat voor kennismaking! Ik vond het er heerlijk en genoot met volle teugen. Duitsland heeft zich laten zien als een heel fijne bestemming voor een weekend weg.

Warendorf

 

Juli: Slovenië

Vorig jaar ging ik op persreis naar Slovenië en ik was meteen verkocht: wat een fantastische vakantiebestemming in Europa! Daarom besloot ik dit jaar opnieuw naar Slovenië te gaan, om het land nu op mijn eigen manier te verkennen. Ik ging voor het eerst van mijn leven met de auto op vakantie en ik heb dit als een ideale manier van reizen ervaren.

Hier lees je al mijn artikelen over Slovenië terug.

Slovenië

 

September: Antwerpen

In september ging ik voor de tweede keer dit jaar naar Antwerpen. Ik weet niet of ik in 2 dagen ooit zo veel gegeten heb als tijdens dit weekend. Centraal stond namelijk Smaakmeesters, een festival waar bijna 200 restaurants aan de binnenstad aan mee deden. Uiteraard wilde ik zo veel mogelijk proeven. Daarnaast genoot ik ook van een aantal culturele activiteiten die de stad te bieden heeft.

Antwerpen

 

Oktober: Venetië

Toen er een spotgoedkoop retourticket voor Venetië voorbij kwam, besloten Saskia en ik weer eens samen op pad te gaan. We ontdekten Venetië, Padova en Burano tijdens deze trip. Ik vind het nog steeds wat lastig om mijn mening over Venetië te geven. Aan de ene kant is het de mooiste stad die ik ooit heb gezien, maar aan de andere kant vond ik die paar dagen meer dan genoeg.

Hier lees je alle artikelen over Venetië terug.

Venetië

 

November: Newcastle

In november voer ik met DFDS in 1 nacht van IJmuiden naar Newcastle. Dat Newcastle een fantastische winkelstad is wist ik al, maar dat er ook zo veel leuke zaakjes om te eten en te drinken zijn, verraste me. Ik wandelde naar Ouseburn, een urban buitenwijk met stadsboerderij en prachtige kunstgalerij. Natuurlijk dook ik ook even het grote winkelcentrum in en proefde ik de lokale ale.

Hier lees je alle artikelen over Newcastle terug.

Newcastle

 

November: Zeeland

Het weekend na Newcastle reisde ik opnieuw af naar de kust. Ditmaal verbleef ik 2 nachten in een huisje in Breskens. Het weekend stond volledig in het teken van lange strandwandelingen, lekker eten en gezellige spelletjes doen. De Nederlandse kust blijft één van mijn favoriete bestemmingen in het najaar.

Zeeland

 

December: Londen

De laatste trip van dit jaar bracht mij naar Londen. Ik gaf een vriendin voor haar verjaardag een ticket naar de Engelse hoofdstad cadeau, omdat zij hier al jarenlang heel graag naartoe wilde. Het werd mijn vierde bezoek, dus het voelde ontzettend vertrouwd allemaal. December is wat mij betreft de beste tijd om Londen te bezoeken. Overal hoor je kerstmuziek, de straten zijn prachtig verlicht en de winkels verkopen talloze special kerstartikelen. Zo leuk!

Hier lees je alle artikelen over Londen terug.

Londen

 

De plannen voor 2018

En dan nu 2018! In januari ga ik met NoSun naar Noorwegen. Ik verblijf in een traditionele Noorse Hytte en ga een week lang toffe sneeuwactiviteiten ondernemen en genieten van prachtige landschappen. Daarna gaan mijn vriend en ik naar Australië. Eind februari vliegen we met een tussenstop in Singapore naar Melbourne waar we een vriendin van ons opzoeken. Vanuit daar vliegen we met haar naar Cairns, om nog een weekend vakantie te houden in Port Douglas. Na het afscheid zakken we af naar Sydney. Na 3 weken Australië vliegen we voor nog 1,5 week naar Bangkok om vervolgens via Singapore weer huiswaarts te keren. Begin mei staat er een week Helsinki en Tallinn op het programma. Met een huurauto gaan we vanuit Tallinn dagtrips maken door de rest van Estland.

De rest van het jaar ligt nog open. Ik heb Marokko enorm hoog op mijn verlanglijstje staan en ook zou ik graag terugkeren naar Berlijn of Valencia. Daarnaast wil ik in de zomer opnieuw met de boot naar Newcastle, maar dan om daarna met de trein een rondreis door Schotland te maken. Je hoort het wel, genoeg mooie plannen en dromen om er weer een fantastisch reisjaar van te maken!

Bekijk ook Saskia’s terugblik op reizen in 2017.

6 Reacties

 • Tikva
  24 december 2017 at 10:54

  Leuk altijd zo’n jaaroverzicht! Duitsland is echt zo leuk en heel veel mooie natuur dus als je de kans hebt zou ik daar ook nog wat plannen in 2018. Heel veel plezier in ieder geval in Bangkok

  Reageer
  • Kimber
   27 december 2017 at 08:19

   Ga ik zeker proberen! Dankjewel, jij ook een heel fijn jaar gewenst!

   Reageer
 • Janet | thatonetime
  27 december 2017 at 21:44

  Wat een heerlijk reisjaar heb je gehad! Die foto’s van Slovenië zijn prachtig.. Een heel fijn 2018 toegewenst!

  Reageer
  • Kimber
   28 december 2017 at 10:04

   Dank voor je leuke reactie! Jij ook een prachtig nieuw jaar gewenst!

   Reageer
 • Lotte
  29 december 2017 at 08:48

  Ah zo’n leuke overzicht én wat een fijne plannen voor 2018!! Die tickets zijn al een hele tijd geboekt als ik me niet vergis, zo fijn dat het er nu echt bijna aankomt. Die reis naar Noorwegen lijkt me ook een droom, genieten maar!

  Reageer
  • Kimber
   29 december 2017 at 09:53

   Klopt ja! Ze zijn volgens mijn september geboekt, dus dan hebben we er toch een half jaar naar uitgekeken. Dankjewel voor je leuke reactie :). Heb jij ook al plannen gemaakt?

   Reageer

Laat een reactie achter