Gamla Stan

Terugblik reizen 2016 – Kimber

Home / Reistips / Reisinspiratie / Terugblik reizen 2016 – Kimber

En toen was het ineens alweer bijna 2017! Wat is het afgelopen jaar snel voorbij gegaan zeg. Het was een jaar vol ups en downs, zowel privé- als werkgerelateerd. Terugkijkend op 2016 mag ik wel concluderen dat het wat reizen betreft met kop en schouders boven de voorgaande jaren uitsteekt. Waar ik in 2015 ‘slechts’ 6 keer mijn koffer in hoefde te pakken, trok ik er in 2016 maar liefst 12 keer op uit! Blik je mee terug op al het moois wat ik afgelopen jaar gedaan heb?

 

Februari: Maleisië

Het jaar begon meteen goed met de langste reis ooit in het vooruitzicht. Begin februari vertrok ik voor bijna 7 weken naar Azië! Onze reis startte in het bruisende Kuala Lumpur, waarna we een rondreis van bijna 4 weken over het vasteland en Maleisisch Borneo maakten. Ik stapte tot twee keer toe in een raft, zag wilde orang-oetans, at de lekkerste noedelsoep ooit en vierde er Chinees Nieuwjaar. Maleisië was één groot feest en ik denk met veel plezier aan deze rondreis terug.

Je leest hier alle artikelen die ik over Maleisië geschreven heb.

Jaaroverzicht Maleisië

 

Februari: Singapore

Na Maleisië reisden we door naar Singapore, een landje wat niet per se hoog op mijn wish list stond en waar ik ook nu niet heel enthousiast over ben. De stad deed het gewoon niet voor mij. Het is er allemaal wat braaf en de bevolking is gek op regeltjes. Het was er allemaal iets te netjes voor mij, denk ik. Ik moet wel zeggen dat ik de avond in Singapore wel heel sfeervol en leuk vond! Uiteindelijk vind ik het dus wel leuk dat ik in Singapore geweest ben.

Jaaroverzicht Singapore

 

Maart: Taiwan

Taiwan is denk ik wel mijn favoriete bestemming van 2016 geweest. Na het Zuidoost-Aziatische Maleisië en Singapore, was Taiwan echt een nieuwe wereld. De temperatuur was er zo’n 15 graden lager, de mensen spraken amper Engels en het eten, oh jongens, het eten was er compleet anders. Ik zag het prachtige Sun Moon Lake, fietste langs de kust bij Hualien en ontdekte het ontzettend gave Taipei. Ik hoop dat Taiwan de komende jaren meer bezocht gaat worden want dat verdient het land echt.

Je leest hier alle artikelen over Taiwan terug.

Jaaroverzicht Taiwan

 

Maart: Brugge

Bijna direct na thuiskomst uit Azië, stapte ik in de auto voor een tripje iets dichterbij huis. Ik ging op verkenningstocht door Brugge! Ik verbleef midden in het centrum in het comfortabele Ibis Hotel. Vanaf hier bezocht ik tal van bezienswaardigheden en genoot ik van al het goede dat deze Belgische stad te bieden heeft.

Jaaroverzicht Brugge

 

Mei: Boedapest

Vrij onverwachts vertrok ik met 8 vrienden naar Boedapest. De tickets waren goedkoop, iedereen bleek in hetzelfde weekend te kunnen en zo was de stedentrip Boedapest ineens een feit. Ik genoot enorm van de zonnige dagen vol gezelligheid in deze prachtige stad. Omdat we met zo veel waren, heb ik lang niet alles van Boedapest kunnen zien, maar dat is een mooie reden om terug te keren.

Je leest hier alle artikelen over Boedapest terug.

Jaaroverzicht Boedapest

 

Juni: Mechelen

Mechelen was de tweede Belgische stad die ik in 2016 bezocht. Op uitnodiging van Toerisme Vlaanderen & Brussel ontdekte ik wat de link tussen vrouwen, bier en Mechelen is. Heel leuk en verrassend lekker! Sowieso verraste Mechelen me enorm: ik wist niet dat dit zo’n leuke stad was. In de toekomst wil ik zeker nog eens een dagje terug.

Jaaroverzicht Mechelen

 

Juni: Slovenië en Kroatië

Eind juni ging in een week op rondreis door Slovenië en ik vond het er geweldig. Wat een bizar mooi land is Slovenië en wat zijn de mensen er vriendelijk! Ik zag alle hoogtepunten in het westen, waarvan het meer van Bohinj en de Tolmin Gorge toch wel mijn favorieten zijn. Daarnaast bezocht ik één dag het Kroatische Poreč, een gezellig toeristisch dorpje aan de noordkust. Als het even kan, wil ik in 2017 terug om meer van Slovenië en Kroatië te ontdekken.

Je leest hier alle artikelen over Slovenië terug.

Jaaroverzicht Slovenië

 

September: Biesbosch

Begin september deed ik mee aan de allereerste BrabantNacht. Tijdens deze nacht werden op 8 plaatsen in Brabant allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Ikzelf bracht BrabantNacht door in de Biesbosch, waar ik genoot van een heerlijke maaltijd bij zonsondergang, in het pikkedonker de Biesbosch verkende en in een tentje middenin de natuur sliep.

Jaaroverzicht Biesbosch

 

September: Stockholm

Stockholm was veruit de meest verrassende stad die ik dit jaar bezocht. Samen met mede-bloggers Nathalie (mapofjoy.nl) en Lisette (travellust.nl) stapte ik in het vliegtuig naar deze voor mij volledig onbekende bestemming. Stockholm bleek een stad vol leven, gezelligheid en mooie zaakjes te zijn. We hadden enorm geluk met het weer en zagen de stad zoals weinig andere toeristen hem waarschijnlijk meemaken: strakblauwe lucht, een stralende zon en 23 graden.

Je leest hier alle artikelen over Stockholm terug.

Jaaroverzicht Stockholm

 

Oktober: Thermen in Euskirchen

In oktober mocht ik mezelf een weekend lang onderdompelen in de fijnste spa- en saunafaciliteiten. De Thermen in Euskirchen beschikt over maar liefst 10 sauna’s, waarvan elke sauna een eigen thema heeft. Ik had twee dagen het gevoel alsof ik ergens op een tropisch eiland zat, in plaats van in het koude Duitsland. Heerlijk.

Jaaroverzicht Thermen Euskirchen

 

Oktober: Leuven

Leuven werd de derde Belgische stad die ik dit jaar bezocht. Een goede vriend promoveerde aan de Universiteit van Leuven en we besloten om er meteen twee dagen voor uit te trekken. Ondanks dat ik al bekend was met de stad, ontdekte ik toch weer nieuwe plekjes. Verder stonden mijn twee dagen in Leuven vooral in het teken van lekker eten en het drinken van speciaalbiertjes. Wil je een weekend van het goede leven genieten? Dan is Leuven dé stad bij uitstek!

Jaaroverzicht Leuven

 

November: Gelderland

In november was het tijd om een voor mij volledig onbekende regio te gaan ontdekken. Op uitnodiging van Gelderse Streken bracht ik een weekend door in deze groene provincie. De dagen stonden volledig in het teken van cultuur en ik ontdekte dat je in Gelderland tal van prachtige bezienswaardigheden hebt. Daarnaast werd ik verrast door de uitstekende maaltijden die ik hier voorgeschoteld kreeg.

Jaaroverzicht Gelderland

 

November: Praag

Ik was op zondagavond om 20u terug uit Gelderland en zat op maandagochtend om 07.30 alweer in het vliegtuig naar Praag. Ik verbleef hier in het Mosaic House, het eerste volledig klimaatneutrale hotel van Praag. Hoe tof is dat? Daarnaast was de stad zelf net een sprookje. Omdat ik ook wat anders dan de toeristische binnenstad wilde zien, deed ik de Prague Alternative Tour, wat ik echt een enorme aanrader vind.

Je leest hier alle artikelen over Praag terug.

Jaaroverzicht Praag

 

2016 was het beste reisjaar van mijn leven. Ik zag 8 nieuwe landen en ontdekte nieuwe plaatsen in Nederland en België. Voor komend jaar is de agenda nog helemaal leeg, maar ik vertrouw erop dat ik weer net zo veel moois ga zien als het afgelopen jaar. Zo hoop ik terug te keren naar Slovenië en op ontdekkingstocht te gaan door Noord-Ierland. Daarnaast kriebelt het om weer terug te keren naar Azië en wil ik naar New York. Je hoort het al, die agenda zal niet lang leeg blijven!

Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar en heb je al plannen voor 2017? 

 

Bekijk ook de terugblik van Saskia’s reizen in 2016.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

21 reacties op “Terugblik reizen 2016 – Kimber”

  1. Mooi reisjaar Kimber! Je hebt heel verschillende bestemmingen ontdekt, tof! Je hebt mij ’t meest nieuwsgierig gemaakt naar Taiwan. Een land waar ik totaal geen beeld bij heb, maar nu best nieuwsgierig naar ben. En nu ga je bijna naar Thailand. Fijn, veel plezier!

  2. Haha ik dacht dat Saskia op veel plekken was geweest, maar jij kan er ook aardig wat van! Leuven is een verrassend leuke stad hè? En vanaf Brabant best te doen voor een weekendje weg! Ik wens je een heel mooi, fijn, reislustig 2017 toe en wie weet zie ik jullie bij de Vakdagen? 😉

  3. Wat een mooie variatie aan reizen! Slovenie vond ik ook geweldig. Twee weken was echt te kort. In 2017 beginnen we met Winterberg en Den Haag. Verder sowieso meerdere keren Duitsland en verder zien we wel.

  4. Wat een mooi reisjaar Kimber! Met Azië als hoogtepunt natuurlijk 😉 Ik kan zo genieten van je mooie foto’s én ik wil weer terug haha! Leuk ook dat je zoveel “dichtbij” huis hebt bezocht. Ik moet nodig eens naar België! Ik ben benieuwd naar wat 2017 je gaat brengen qua reizen!

  5. Wauw Kimber, fantastisch jaar heb je achter de rug. Zeker je mooie reis aan het begin van het jaar. Fijne feestdagen en een mooi 2017!

  6. Mooi jaar! En dan stiekem toch vooral het begin van het jaar! Ik hoop in 2017 naar Sri Lanka te gaan en in 2018 naar Taiwan (haha ik plan vooruit) maar eerst dus CUBA! Hopelijk gaan we volgend jaar ook weer samen op pad! =D

  7. Ik ben heel erg benieuwd naar Mechelen 😉 Die staat bij ons ook op het wensenlijstje. Maar wat een gave reizen allemaal, Kimber. Hartstikke gaaf. Dat 2017 minstens net zo gaaf is qua reizen!

  8. Wat een leuke afwisselende plekken ben je allemaal geweest dit jaar. Wij zijn ook veel in Belgie geweest en Mechelen is inderdaad top! Net als jij ook onder de indruk van de natuur in Slovenie. Wij beginnen 2017 met 2 maanden Zuid-Amerika en verder in ieder geval Gent en waarschijnlijk skieen in Winterberg. Verder zien we wel,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven