Menu
Reisproducten / Reistips

TagOnce: het ideale label voor aan je koffer, tas of sleutelbos

Wat mij betreft is het risico op het verliezen van je koffer of tas één van de vervelendste aspecten aan reizen. Ondanks dat ik er bang voor ben dat ik iets kwijtraak, neem ik vaak niet de moeite om mijn koffer te labelen. Waarom niet? Simpel, bijna altijd als ik wel een label aan mijn bagage maak, komt deze op de plaats van bestemming aan zónder label. Papieren kofferlabels scheuren in de drukte van het in- en uitladen van een koffer vaak af en dus ben ik er maar mee gestopt deze te gebruiken. Gelukkig heb ik nu de oplossing gevonden: de slimme kofferlabels van TagOnce. 

 

Kofferlabels met QR-code en NFC-chip

De kofferlabels van TagOnce zijn uitgerust met een QR-code en NFC-chip. De meeste telefoons hebben tegenwoordig een camera die automatisch QR-codes kunnen scannen. Hierdoor zijn deze labels door vrijwel iedereen en overal te scannen. Het systeem is simpel: jij voert je gegevens in via de app en degene die jouw eigendommen vindt, neemt door het scannen van het label contact met je op. Onderstaande video laat precies zien hoe dit werkt.

 

Label voor je tas, koffer en…. kind

TagOnce biedt verschillende soorten labels aan, specifiek passend bij de spullen waar je deze voor wilt gebruiken. Voor reizigers is het kofferlabel een onmisbaar item. Dit label is gemaakt van hard plastic en valt goed op als je deze aan je koffer hangt. Dit label is trouwens ook prima aan een rugzak of tas te bevestigen. Onder de QR-code staat de tekst “Contact information”. Slim, want dit maakt meteen duidelijk dat het om een adreslabel gaat.

TagOnce TagOnce

 

Voor je sleutelbos is er een speciaal TagOnce sleutelhanger. Deze is een stuk kleiner dan het kofferlabel: de doorsnede van dit ronde hangertje is zo’n 4 centimeter. Hierdoor zit deze totaal niet in de weg. Op de achterkant staat de tekst “I’m lost! Please scan this tag to contact my owner”. Wat mij betreft heel slim dat ze dit erop gezet hebben, omdat het anders waarschijnlijk niet helemaal duidelijk is waar deze QR-code voor dient.

TagOnce TagOnce

 

Een ander praktisch product van TagOnce is de slimme armband. Deze soepele armband is ideaal voor (kleine) kinderen. Je moet er niet aan denken dat je kind verloren raakt op reis, maar helaas is die mogelijkheid er wel. Deze armband werkt precies hetzelfde als de bagagelabels. Mocht je kind van je afdwalen en zijn weg niet meer terug kunnen vinden, dan kan iemand de QR-code op de armband scannen en meteen contact met je opnemen. Dat geeft een veilig gevoel!

TagOnce

 

Zo werkt het

Een kofferlabel, bagagelabel, sleutelhanger of armband van TagOnce is gemakkelijk te gebruiken. Volg deze stappen en je kunt de labels meteen gebruiken.

 

TagOnce

Download de gratis TagOnce Pro app in de App Store of Google Play Store. Na installatie meld je je via Facebook of je e-mailadres aan en kun je aan de slag met je bagagelabels. Scan via de App de QR-code op het label en registreer deze. Je kunt elk label een aparte naam meegeven, dus mocht je met meerdere koffers of tassen tegelijk reizen, dan weet je precies om welke koffer of tas het gaat. Voer je gegevens in en geef aan welke informatie zichtbaar moet zijn voor de vinder.

 

Koffer of tas gevonden?

Is je koffer of tas met je bagagelabel eraan gevonden en heeft diegene de code gescand? Dan krijg je daar een melding van en je ziet meteen waar deze gescand is. Deze melding ontvang je zowel in je mailbox als in de views op de app. Degene die de tag scant kan jou ook meteen een berichtje sturen. Zijn of haar contactgegevens worden automatisch meegestuurd, dus jij kunt vervolgens contact met de vinder opnemen om te bespreken hoe jij je spullen weer terugkrijgt.

 

TagOnce labels bestellen

Ben je enthousiast geworden over de bagagelabels en armbanden van TagOnce? Dan hebben we goed nieuws! Tot en met 15 april 2019 krijg je 15% korting op álle producten van TagOnce met de kortingscode reisgenie15. 

Bestel je TagOnce bagagelabels hier.

TagOnce

Wij hebben inmiddels al onze koffers van een TagOnce label voorzien, zodat we onze bagage voortaan altijd terug kunnen vinden. Wat vind jij van deze slimme bagagelabels?

 

De producten in deze review ontvingen wij van TagOnce.

2 Reacties

 • Vildan
  18 februari 2019 at 11:33

  Hoi Kimber,

  Dank jullie wel voor dit mooie artikel over TagOnce. Hopelijk raken jullie koffers tijdens het vele reizen niet kwijt en hebben jullie de Tags niet nodig.

  Mocht het onverhoopt toch gebeuren, dan weten jullie in ieder geval dat de vinder snel en eenvoudig rechtstreeks contact met jullie kan opnemen.

  Veel reisplezier.

  Groeten Vildan

  Reageer
 • Bas
  3 november 2019 at 13:04

  Ik ga de Tagonce vanaf 12 nov voor het eerst gebruiken. Heb de app gedownload en werkt handig om je reizen toe te voegen. Toch ben ik benieuwd of de label heelhuids op mijn bestemming aankomt. Ook al heeft deze nu een credit card format, het is eenvoudig om het label zo van de koffer te verwijderen en als je dan je koffer kwijtraakt, is het nog maar de vraag of je deze terugkrijgt.
  Ik denk dat een samenwerking met koffermaatschappijen een oplossing kan vormen en een QR code default in een koffer wordt ingebouwd. Het principe van Tagonce zit dan in de koffer verwerkt en dan is een label helemaal niet meer nodig.

  Reageer

Laat een reactie achter