Reistips

Review: SININ koffer – voordelige koffers van topkwaliteit

SININ Koffer

Ik moet iets opbiechten. Tot afgelopen maand ben ik zelf nog nooit in het bezit geweest van een grote koffer. Heel stom, aangezien ik minimaal één keer per maand op reis ben. Tot ongeveer een jaar geleden redde ik me prima met mijn backpack voor verre reizen en mijn handbagage koffertje voor binnen Europa. Het afgelopen jaar merkte ik dat ik steeds vaker Saskia’s grote koffer leende en toen Coolblue me vroeg of ik een SININ koffer wilde testen, zei ik dan ook volmondig ja. Hierbij dus mijn review van SININ, een kofferlijn die exclusief bij Coolblue verkocht wordt.

 

Hardschalige koffer 

Een hardschalige koffer is wat mij betreft een must als je met het vliegtuig gaat. Je wilt niet weten hoe lomp er af en toe met koffers gegooid wordt. Met koffers gemaakt van stof, loop je het risico dat je spullen beschadigd raken of dat bijvoorbeeld een fles shamppoo open gaat. Een hardschalige koffer beschermt je spullen hiertegen en zorgt ervoor dat alles netjes op zijn plek blijft.

Ik nam mijn SININ No. 3 77 cm koffer voor het eerst mee naar Helsinki en Tallinn. Er waren wat problemen de heenweg, waardoor de koffers heel snel in het vliegtuig geladen moesten worden om de window van vertrek nog te halen. Ik was dus heel benieuwd in welke staat ik deze aan zou treffen. Na de vlucht had de koffer wel wat strepen op de buitenkant zitten, waarschijnlijk van het ruwe inladen. Verder kwam deze geheel ongeschonden het ruim uit. Fijn!

 

Cijferslot en soepele wieltjes

De SININ koffer heeft een gemakkelijk hanteerbaar cijferslot waarmee je ervoor zorgt dat niemand onderweg je koffer open kan maken. Je stelt de code gemakkelijk zelf in, klemt de ritssluitingen in het slot en gooit daarna de cijfers weer door elkaar. Veilig, snel en het werkt prima.

Slot op SININ Koffer

 

Eén van de grootste voordelen van deze koffer is voor mij de wendbaarheid. Ik heb nog nooit zo’n soepele rolkoffer gehad (of geleend). De 4 wieltjes bewegen 360 graden rond, waardoor de koffer volledig met jou meerolt. Hierdoor kun je deze op een vlakke weg gemakkelijk naast je laten rollen, terwijl je hem bij een steile weg naar boven juist achter je aan kunt trekken. Heel handig.

SININ Koffer

 

111 liter opbergruimte

Het is ontzettend prettig dat deze koffer maar liefst 111 liter opbergruimte heeft. Hierdoor kun je deze gemakkelijk meenemen als je met 2 personen op vakantie gaat. Alle spullen passen er prima in en je hebt zelfs nog ruimte over voor souvenirs of andere aankopen. Mijn vriend en ik hebben al onze kleding, schoenen, jassen en toiletspullen in deze ene koffer meegenomen naar Finland en Estland. Dat ging hartstikke goed en we hadden hier echt genoeg aan. Fijn om dus maar 1 koffer mee te hoeven nemen.

SININ Koffer Inhoud

 

Zijn er ook nog minpunten?

Voor mij persoonlijk niet. Als je naar de VS reist, moet je er echter wel rekening mee houden dat er een kans bestaat dat ze je koffer open moeten breken, aangezien het geen TSA-slot is. Een TSA-slot is een los hangslotje wat met een soort universele loper door de douane open gemaakt kan worden. Dit probleem los je gemakkelijk op door een los TSA-slotje te kopen (kost zo’n €10) en deze te gebruiken in plaats van het slot wat al op de koffer zit.

 

Conclusie: uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

De conclusie is kort maar krachtig: de SININ No. 3 is een heel prettige koffer voor een heel prettige prijs. De prijs-kwaliteitverhouding heeft me enorm verrast, want deze beauty kost slechts €79,99. Dit is een zeer schappelijke prijskaartje voor een koffer van deze kwaliteit. Je krijgt er trouwens ook nog een gratis kofferriem bijgeleverd.

SININ Koffer

Ik hoop dat deze review van de SININ koffer je geholpen heeft bij het maken van je keuze. Mijn ervaringen zijn in ieder geval positief. Wil je liever een andere kleur of een ander formaat SININ koffer? Check dan zeker even de rest van het aanbod.

 

Ik kreeg deze koffer van Coolblue. Wij werken alleen samen met partijen waarbij we onze eerlijke mening mogen geven.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageer
    Steph
    3 juni 2018 op 07:21

    Klinkt goed!!!!

Reageer