Reistips

Review: Sennheiser noise cancelling headphone

Seinnheiser Noise Cancelling Headphone

Er zijn twee dingen waar ik een enorme hekel aan heb tijdens het reizen: nachtvluchten en veel herrie om me heen. Het eerste vind ik altijd zeer onprettig, het tweede is afhankelijk van de situatie. Ik vind nachtvluchten verschrikkelijk omdat ik erg onrustig word van de geluiden om me heen en niet goed kan slapen in een vliegtuigstoel. Toen Coolblue ons mailde met de vraag of we een noise cancelling headphone van Sennheiser uit wilden testen op reis, twijfelde ik dan ook geen moment. Ondertussen heb ik de headphone gebruikt en in deze review laat ik je zien wat je hiervan mag verwachten. 

 

Gebruik van de Sennheiser headphone

Het eerste wat me opvalt aan de Sennheiser HD 4.50 BTNC, zoals deze voluit heet, is dat deze draadloos is. Je zit dus niet met losse kabeltjes die je in je telefoon hoeft te pluggen om muziek te kunnen luisteren. Je koppelt de Sennheiser heel gemakkelijk aan je telefoon via bluetooth. Hierdoor heb je dus binnen een paar seconde toegang tot al je muziek. Ik raad je aan om ook een los kabeltje aan te schaffen. Deze zit helaas niet inbegrepen, maar kwam wel goed van pas toen ik in het vliegtuig een film wilde kijken. Hierdoor kon ik ook tijdens het film kijken genieten van alle noise cancelling voordelen van de headphone.

Seinnheiser Noise Cancelling Headphone

 

Noise cancelling

De belangrijkste reden waarom ik de Sennheiser graag uit wilde testen, is zijn noise cancelling optie. Je kiest zelf of je deze wilt activeren, of dat je liever wél alle omgevingsgeluiden hoort. Afgelopen dinsdag stapte ik in Amsterdam in het vliegtuig om via Londen in één keer naar Singapore te vliegen. Deze nachtvlucht duurde maar liefst 13 uur en ik was heel benieuwd of deze headphone me kon helpen om beter in slaap te vallen en om wat meer tot rust te komen.

Direct bij vertrek zette ik de Sennheiser op mijn oren. Het was nog te vroeg om te gaan slapen, maar er zaten meer dan genoeg leuke films in het aanbod van British Airways om de avond mee door te komen. Zodra ik de headphone over mijn oren deed, vielen alle achtergrondgeluiden weg. Zonder muziek of een film op, hoor je nog wel wat achtergrondgeluiden wanneer je de noise cancellingfunctie aan hebt staan. Zodra de film startte verdwenen deze volledig.

Sennheiser review

 

24 uur lang kraakhelder geluid

Uiteraard is niet alleen de noise cancelling functie belangrijk. Ook het geluid wat uit een headphone komt moet goed zijn. Dit zit bij de Sennheiser wel goed. De headphone produceert prachtige, heldere tonen en voor mijn gevoel zat ik tijdens het luisteren van muziek op de eerste rij van een concert. Andere mensen horen niet wat jij luistert, tenzij je ervan houdt om je geluid heel hard te zetten. In dat geval horen de mensen naast je dit ook.

Het is trouwens ook heel handig dat je de headphone volledig kunt bedienen met de knopjes op het apparaat zelf. Je hoeft dus niet steeds naar je telefoon te grijpen als je van nummer wilt wisselen of het geluid zachter wilt zetten.

Seinnheiser Noise Cancelling Headphone

 

Compact en praktisch voor een fijne prijs

Aangezien ik deze headphone vooral op reis wil gebruiken, is het voor mij heel belangrijk dat deze niet te veel ruimte in beslag neemt. De Sennheiser is opvouwbaar, waardoor dit een heel compact, handig pakketje wordt. Ideaal om mee te nemen dus. De headphone wordt geleverd met een speciaal zakje waar hij opgevouwen inpast. Je kunt dit vergelijken met een hoesje voor je zonnebril.

De Sennheiser HD  4.50 BTNC is met zijn €199 een middenklasse headphone qua prijs te noemen. Wat betreft kwaliteiten vind ik het echt een topproduct wat zijn geld zeker waard is. Het geluid is wat het zou moeten zijn, de hoofdband kun je gemakkelijk een paar uur ophouden zonder dat het verveelt en de noise cancelling functie werkt perfect. Daarnaast vind ik het voor op reis een ideale headphone omdat je niet hoeft te rommelen met kabeltjes én hij heel compact opgevouwen kan worden. De koptelefoon is met name een aanrader voor een lange vlucht. Bekijk meer tips om het beste van je lange vlucht te maken.

Sennheiser review

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Coolblue.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageer
    Dany
    25 februari 2018 op 07:00

    Wow, zoiets zoek ik al jaren, dank voor de tip, Kimber!

Reageer