Menu
Reisproducten / Reistips

Review Sennheiser noise cancelling headphone

Er zijn twee dingen waar ik een enorme hekel aan heb tijdens het reizen: nachtvluchten en veel herrie om me heen. Het eerste vind ik altijd zeer onprettig, het tweede is afhankelijk van de situatie. Ik vind nachtvluchten verschrikkelijk omdat ik erg onrustig word van de geluiden om me heen en niet goed kan slapen in een vliegtuigstoel. Toen Coolblue ons mailde met de vraag of we een noise cancelling headphone van Sennheiser uit wilden testen op reis, twijfelde ik dan ook geen moment. Ondertussen heb ik de headphone gebruikt en in deze review laat ik je zien wat je hiervan mag verwachten. 

 

Gebruik van de Sennheiser headphone

Het eerste wat me opvalt aan de Sennheiser HD 4.50 BTNC, zoals deze voluit heet, is dat deze draadloos is. Je zit dus niet met losse kabeltjes die je in je telefoon hoeft te pluggen om muziek te kunnen luisteren. Je koppelt de Sennheiser heel gemakkelijk aan je telefoon via bluetooth. Hierdoor heb je dus binnen een paar seconde toegang tot al je muziek. Ik raad je aan om ook een los kabeltje aan te schaffen. Deze zit helaas niet inbegrepen, maar kwam wel goed van pas toen ik in het vliegtuig een film wilde kijken. Hierdoor kon ik ook tijdens het film kijken genieten van alle noise cancelling voordelen van de headphone.

Seinnheiser Noise Cancelling Headphone

 

Noise cancelling

De belangrijkste reden waarom ik de Sennheiser graag uit wilde testen, is zijn noise cancelling optie. Je kiest zelf of je deze wilt activeren, of dat je liever wél alle omgevingsgeluiden hoort. Afgelopen dinsdag stapte ik in Amsterdam in het vliegtuig om via Londen in één keer naar Singapore te vliegen. Deze nachtvlucht duurde maar liefst 13 uur en ik was heel benieuwd of deze headphone me kon helpen om beter in slaap te vallen en om wat meer tot rust te komen.

Direct bij vertrek zette ik de Sennheiser op mijn oren. Het was nog te vroeg om te gaan slapen, maar er zaten meer dan genoeg leuke films in het aanbod van British Airways om de avond mee door te komen. Zodra ik de headphone over mijn oren deed, vielen alle achtergrondgeluiden weg. Zonder muziek of een film op, hoor je nog wel wat achtergrondgeluiden wanneer je de noise cancellingfunctie aan hebt staan. Zodra de film startte verdwenen deze volledig.

Sennheiser review

 

24 uur lang kraakhelder geluid

Uiteraard is niet alleen de noise cancelling functie belangrijk. Ook het geluid wat uit een headphone komt moet goed zijn. Dit zit bij de Sennheiser wel goed. De headphone produceert prachtige, heldere tonen en voor mijn gevoel zat ik tijdens het luisteren van muziek op de eerste rij van een concert. Andere mensen horen niet wat jij luistert, tenzij je ervan houdt om je geluid heel hard te zetten. In dat geval horen de mensen naast je dit ook.

Het is trouwens ook heel handig dat je de headphone volledig kunt bedienen met de knopjes op het apparaat zelf. Je hoeft dus niet steeds naar je telefoon te grijpen als je van nummer wilt wisselen of het geluid zachter wilt zetten.

Seinnheiser Noise Cancelling Headphone

 

Compact en praktisch voor een fijne prijs

Aangezien ik deze headphone vooral op reis wil gebruiken, is het voor mij heel belangrijk dat deze niet te veel ruimte in beslag neemt. De Sennheiser is opvouwbaar, waardoor dit een heel compact, handig pakketje wordt. Ideaal om mee te nemen dus. De headphone wordt geleverd met een speciaal zakje waar hij opgevouwen inpast. Je kunt dit vergelijken met een hoesje voor je zonnebril.

De Sennheiser HD  4.50 BTNC is met zijn €199 een middenklasse headphone qua prijs te noemen. Wat betreft kwaliteiten vind ik het echt een topproduct wat zijn geld zeker waard is. Het geluid is wat het zou moeten zijn, de hoofdband kun je gemakkelijk een paar uur ophouden zonder dat het verveelt en de noise cancelling functie werkt perfect. Daarnaast vind ik het voor op reis een ideale headphone omdat je niet hoeft te rommelen met kabeltjes én hij heel compact opgevouwen kan worden. De koptelefoon is met name een aanrader voor een lange vlucht. Bekijk meer tips om het beste van je lange vlucht te maken.

Sennheiser review

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Coolblue.

3 Reacties

 • Dany
  25 februari 2018 at 07:00

  Wow, zoiets zoek ik al jaren, dank voor de tip, Kimber!

  Reageer
 • Mathias
  2 april 2018 at 21:19

  Ik heb veel last van ingesloten oren (zoals na diep zwemmen, met druk in oren), na vliegen. Soms 3-5 dagen half/tot nagenoeg helemaal doof. Iemand die aan m’n zijkant staat waar m’n oor dicht zit versta ik niet. Zeer vervelend als je wil genieten van reizen. Een normale maar kleine koptelefoon helpte een beetje, maar op het einde alsnog doof oor, die een dag aanhield. Dan vorig jaar toen ik naar Griekenland ging zag ik de Sony MDR-1A die qua advies launchprijs 399 euro is, voor 159 euro (bulk deal op bol.com). Niet getwijfeld en gekocht, samen met minuscule agp muziekspeler (ik had toen nog geen smartphone, plus zelfs nu vind ik het handig omdat hij geen stroom jat van smartphone die al niet lang volhoud bij heftig gebruk).

  Resultaat, geen ingeklakte oren, goeie muziek, goeie geluidskwaliteit, en als bonus op de taart noise cancelling tegen de luide vliegtuig motoren. Hij zit ook in een handige, mooie opberg tas, prima om al het gesjouw van reizen te weer staan. Geen spijt van.

  Jammer dat sommige stewardessen moeilijk doen over mp3 (je mag geen wifi, zeker niet tijdens opstijgen). Moet telkens tonen dat kabel los zit, en dat ik hem alleen draag om oren niet te laten klakken.

  PS bluetooth, mag dat wel in vliegtuig.? Dacht dat alle signalen uit moesten.

  Reageer
  • Saskia
   3 juni 2018 at 06:42

   Hi Mathias, bedankt nog voor je uitgebreide reactie! Wat fijn om te horen dat jij ook zo tevreden bent over je noise-cancelling headphone. Ik vind het ook heerlijk, met name in het vliegtuig. Bluetooth mag overigens wel in het vliegtuig. Wanneer je je telefoon op vliegtuigmodus zet, kun je nog gewoon bluetooth gebruiken. Enkel 3G/4G en je normale telefoonsignaal is niet meer te gebruiken.

   Reageer

Laat een reactie achter