Reistips

Review: foto op plexiglas

foto op plexiglas

Er is tegenwoordig echt geen enkele reden meer om je vakantiefoto’s enkel op je pc te laten staan. Er zijn tal van manieren om je kiekjes op een creatieve manier te verwerken en deze een prominente plaats in je huis te geven. Ik review vandaag één van deze producten: de foto op plexiglas!

 

In november vroeg mijn moeder me of ik een paar mooie reisfoto’s wilde mailen. Ik had geen idee waar het voor nodig was maar ik stuurde braaf een paar mooie afbeeldingen toe. Al vrij snel was ik dit verzoek vergeten en ik werd dan ook zeer positief verrast toen ik met kerst ineens een geweldig leuk cadeau kreeg, gemaakt van één van de toegezonden foto’s. Mijn moeder had een van mijn favoriete reisfoto’s op plexiglas laten afdrukken. Tot aan dat moment wist ik niet eens dat dit mogelijk was.

 

De kwaliteit van de foto op plexiglas

De kwaliteit van de foto op plexiglas is hartstikke goed. De foto zit als het ware achter de plexiglas plaat, waardoor hij heel mooi naar voren komt. De hoekjes waren bij ontvangst puntgaaf en het ophangsysteem ziet er strak uit. Voor het mooiste resultaat hang je de plaat precies tussen de bevestigingspunten, maar dit is niet per se nodig: je kunt er ook voor kiezen om deze punten wat meer naar het midden te brengen. Zo hoef je wat minder precies te passen en te meten.

foto plexiglas collage

foto plexiglas ophang

bevestiging2

 

Hoe ziet de foto op plexiglas er uit?

Perfect. De foto is scherp en hoge kwaliteit. Uiteraard hangt dit samen met de resolutie van de foto die je kiest, maar de afdrukkwaliteit is echt heel goed. Mijn foto lijkt bijna samen te vloeien met het plexiglas, wat een heel tof effect geeft. Dit komt door het feit dat er veel zee op te zien is en dit heeft een grappig effect in combinatie met het glas.

foto plexiglas plat

 

Is een foto op plexiglas een aanrader?

Jazeker! Dit is echt een leuk cadeau om aan een reisfanaat te geven. Uiteraard is dit systeem ook geschikt voor foto’s die niet op reis gemaakt zijn. Persoonlijk zou ik kiezen voor een niet te drukke foto, aangezien het dan al snel wat druk kan zijn. Het glas spiegelt natuurlijk best wel, waardoor een drukke foto denk ik wat minder mooi uit komt. Mocht je liever een mat oppervlak hebben, denk dan eens aan een foto op hout.

 

Waar bestellen je een foto op plexiglas?

Er zijn meerdere (online) fotozaken die de foto op plexiglas verkopen. Mijn foto komt van Hema en is te bestellen vanaf € 27,95 voor een afmeting van 20 x 30 centimeter. De maximale bestelgrootte is 100 x 100 centimeter.

 

Wat vind jij van de foto op plexiglas?

Dit vind je misschien ook leuk

11 Reacties

 • Reageer
  kris
  4 februari 2015 op 16:16

  Wauw dit is echt super pretty! Ik denk inderdaad dat je een niet te drukke foto moet gebruiken voor het mooiste resultaat. Lief van je moeder!

  • Reageer
   Kimber - Reisgenie
   5 februari 2015 op 09:00

   Leuk om te horen dat je het ook zo mooi vindt, Kris! Ik vond de keuze voor deze foto ook heel geslaagd inderdaad, vooral het water-effect is heel tof om te zien.

 • Reageer
  Robert | Traveljunks
  6 februari 2015 op 09:32

  Ik vind het resultaat erg mooi! Wel vind ik het ophang-systeem een beetje te overheersend, maar daar is wel wat op te vinden 😉

  • Reageer
   Kimber - Reisgenie
   6 februari 2015 op 13:17

   Dat ben ik wel met je eens, Robert. Wat mij betreft had dat ook wat kleiner en subtieler mogen zijn. Ik heb er ook expres voor gekozen om ze verbindingspunten wel netjes in de hoeken te plaatsen, anders wordt het beeld zo onrustig.

 • Reageer
  Tari | TravelAlone
  8 februari 2015 op 16:04

  Hé wat leuk, ik kende dit niet. Was er net van op de hoogte dat je foto’s op aluminium kunt laten drukken, kan het ook al op plexiglas. Ga het hier direct in de groep gooien, we moeten nog een foto laten afdrukken voor opa en oma.

  • Reageer
   Kimber - Reisgenie
   9 februari 2015 op 09:39

   Wat leuk! Mocht de keuze op plexiglas vallen, dan ben ik heel benieuwd naar het resultaat!

 • Reageer
  Marcella
  13 februari 2015 op 20:12

  Ziet er tof uit, erg mooi geworden!

 • Reageer
  Parijs
  5 april 2015 op 09:56

  Foto’s van leuke bezienswaardigheden gedurende een reis zijn altijd mooi, hoe onscherp ze ook mogen zijn! 🙂

  Ga ik hier compleet de mist in als ik zeg dat dit ergens in Corfu gelegen is? Het zonnige Corfu met de blauwe hemel, warme zeewater en snikhete middagen? :p

 • Reageer
  André
  6 november 2015 op 11:30

  Ziet er mooi uit. Waar heb je de bevestigings-hoekjes gekocht ? Ben hier al een tijdje naar op zoek.

  gr
  André

  • Reageer
   Kimber - Reisgenie
   6 november 2015 op 12:50

   Hoi André,

   De hoekjes werden bij er bij geleverd! Heel handig, anders had ik niet geweten hoe ik deze op had moeten hangen :).

 • Reageer
  Nikkel-art.nl
  28 januari 2017 op 16:48

  Foto op Plexiglas met aluminium frame aan de achterkant is mooier dan met een RVS. 😉

Reageer